Koupit
„Jdi za svým srdcem“ nebo „důvěřuj svému intelektu“?

Oblíbený zábavný komiks, New York Times bestseller, o vztahu mezi emotivním srdcem a jeho racionálním protějškem, mozkem. Ve své online podobě si získal miliony fanoušků a jeho knižní verze nyní vychází i v češtině.

Je to naše každodenní volba: srdce nebo mozek? Vzájemně se vylučují a zároveň na sobě závisí. Ač vypadá prostince, je tento komiks hlubokou sondou do našich srdcí a mozků. V mnohých zábavných situacích poznáváme svá každodenní dilemata, která nám tito dva prevíti neustále způsobují. Neskutečně zábavný, rozverný a hluboce zasahující, takový je komiks Srdce a Mozek.

Scénář
Nick Seluk
Art
Nick Seluk
Barvy
Nick Seluk
Obálka
Nick Seluk
Lettering
Petr Bernát
Překlad
Linda Hroníková
Redakce
Petr Bernát, Iva Šišperová
Žánry
humorný, psychologický
ISBN/ISSN
978-80-7413-412-8 (Zoner Press (ZONER software, a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 203 mm
Tisk
barevný
Váha
264 g
Stran
144
Cena
289 Kč
Originál
Heart and Brain: An Awkward Yeti Collection (Andrews McMeel Publishing, 2015)
  • trudoš
    trudoš editor10.8.2023 23:50Srdce a Mozek
    „Život je příliš krátký na to, abys nebyl Batman.“
    On je pragmatik, využívající síly rozumu k rozklíčování záhad života, vesmíru a vůbec, přičemž už dávno pochopil, že bez jisté dávky cynismu a tvrdého alkoholu to nikdy nepůjde. Ono je absurdně naivní, veselé a touží po jediném – bavit se až do skonání věků. A teď si představte, že ti dva musí spolupracovat, minutu od minuty, hodinu k hodině, dny, měsíce, roky, dekády, do nekonečna a ještě dál (dokud vás neschvátí infarkt nebo mrtvice). To je Mozek a Srdce, dva lidské orgány; každý fungujíc zcela po svém.
    Nick Seluk dal dohromady sérii stripů, které pojednávají o rozporech našeho myšlení, aneb po čem touží naše horkokrevná hruď a co tomu říká chladně uvažující hlava. Zpočátku vtipy působí roztomile, trefně a nápaditě, jenže čím víc stran uteče, tím častěji narážíte na stále ty stejné pointy. Přesto nemůžu říct, že by mě komiks nenadchl, jen je bohužel pravdou, že dech mu dojde stejně rychle, jako času zabere přečtení tohoto komentáře.
22