Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

ZPÁTKY Z MRTVÝCH!

Po smrtícím souboji s Regulusem – vůdcem rozsáhlé teroristické organizace Bazilišek – je Sebevražedný oddíl na dně. Jeho velitel Deadshot se obětoval pro svou tajnou milenku Harley Quinn a Jo-Jo i Voltaic padli rukou členů vlastního týmu.

Někteří agenti jsou však natolik cenní, že nezůstanou pohřbení. A někteří nepřátelé, například Regulus, jsou tak stravováni nenávistí, že nezmizí navždy.
Ze všeho nejhorší je však nečekaná návštěva bývalého přítele Harley Quinn – znetvořeného šílence známého pouze pod jménem Joker. Celý rok se předpokládalo, že je mrtvý, ale teď se vrátil bojovat s Batmanem… a ztrestat Harley za její nevěru. Kdo se stane novým velitelem Oddílu, který se jen stěží opět skládá dohromady?

Obsahuje sešity série Suicide Squad (NEW 52) #14-19

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s odlišnou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Adam Glass
Art
Fernando Dagnino Guerra, Henrik Jonsson, Cliff Richards
Ink
Fernando Dagnino Guerra, Sandu Florea, Cliff Richards
Barvy
Peter Pantazis (Pete), Allen Passalaqua, Matt Yackey
Obálka
Ken Lashley, Matt Yackey
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-310-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Suicide Squad #03: Death Is For Suckers (DC Comics, 2013)
Varianty
Sebevražedný oddíl #03: Smrt je jen pro pitomce (paperback) (2019)
Sebevražedný oddíl #03: Smrt je jen pro pitomce (pevná vazba) (2019)
Sebevražedný oddíl #03: Smrt je jen pro pitomce (limitovaná edice 52ks) (2019)
  • ludek.n
    Název tohoto šesti sešitového souborného vydání je skutečně trefný, neboť jestliže některý z členů Sebevražedného oddílu v minulosti zemřel, tady se s malou či velkou pompou vrací zpět do děje. Že je to nesmysl? Tak to pardon, ale bohužel se to děje. A dokonce se to netýká jen členů týmu, ale i kterékoli jiné postavy. Smrt je v téhle sérii jen taková malá bezvýznamná epizodka, která se dá rozchodit, chce to jen trochu času. Adam Glass a Fernando Dagnino nám hned na úvod servírují dvoudílné Hrátky s ďáblem, které jsou maniakální non plus ultra magořina. Tahle úchylná kočkovaná s Jokerem a Harley Quinn v hlavních rolích opravdu není můj šálek čaje. Příběh tak pro mě začíná až sešitem #16, v němž se po historickém okénku vracíme k plnění úkolů pro Amandu Wallerovou. Výtvarnou stránku převzal na svá bedra Henrik Jonsson a s podporou inkera Sandu Florea se mu daří držet laťku pořád zatraceně vysoko. Čeng Ming Zu alias Red Orchid je v jeho podání opravdu ďábelská. Třetím do party, kdo se přičinil o kresbu je Cliff Richards, který mistrovsky namaloval poslední sešit Rudý déšť. Na scéně se objevují Omac, Trench a především Neznámý vojín. Ten se však ještě ani nestačí rozkoukat a je konec. Současně je to labutí píseň i pro scénáristu Adama Glasse, protože pokračování už bude režírovat někdo úplně jiný.
  • Fry
    Sebevražedný oddíl #03: Smrt je jen pro pitomce - Po vcelku dobrém prvním a poněkud horším druhém dílu je třetí kniha opět propadem o level níže. Vlastně se ani nic moc nemění, pořád se hraje hodně na postradatelnost, objevují se postavy, které v předchozích knihách umřely a nějak tomu chybí nějaká ta hlavní myšlenka. Navíc jsem popravdě tak trochu doufal že se nám dostane alespoň nějakého částečného zakončení, avšak realita je tak trochu jinde a finální cliffhanger nás vrací opět na začátek tohoto zbytečného (?) dobrodružství ... Za mě 2*!
  • Milo_Harwey
    Cyboyi: já jsem asi ten pitomec :D
    Prelouskal jsem to ve vlaku večerní cestou do Prahy, četl jsem hezký svižně na pohodu a prohlížel si obrázky, dočetl jsem v metru, páč mi zbýval fakt kousicek, a to jsem četbu přerušoval psaním na vocapu... Takže by to asi šlo za hoďku hezký přečíst, což je plus. :) První díl byl luxusní, klidně za 5*, druhej jsem nečetl, nemám a třetí teď půjčeny z knihovny... Další nedostatek je, že Smrt rodiny od Snydera jsem nečetl zatím, takže proč ma Joker urizlej xicht, jak to udělal, apod. Nevím :) každopádně Joker linka je nejslabsi, nějak mi ty jeho kecy šly proti srsti a byl divnej. Škoda, že touhle J/HQ "romanci" zabrzdili hlavní linku. Ač jsem nečetl druhej díl, tak oživování mrtvých si všimne každej a nikomu (v komiksu) to nepřišlo nijak extra divný :D hezky jedou dál to svoje.... ---- jinak souhlasím se vším se spajkem, viz níže pod mym komentem ;) já si nemůžu pomoct, prostě se mi to líbilo... Nelogicky věci jsem tak nějak dokázal přejít a nepozastavoval se nad nimi. Je fakt, že na konci jak se objeví bazinac s tím, že nejsou všichni mrtví, tak jsem se pousmal, tady se neumírá...:D však je to superhero komiks a kdo vlastně navždy umřel? Snad jen strycek Ben a Gwen Stacy, ne? :D

    Btw. JO-JO je v tomhle best postava. :) asi SPOILER?!?!? Doufám, že ho do příště oživěj. :D
  • Spike
    No... O vyložené zklamání nejde, ale že bych byl spokojen taky říct nemůžu. Po druhé knize kde to kazil hlavně crossover s nezajímavou postavou/sérií a trapný záporák, jsem čekal návrat k duchu první knihy. Jenže. Hned zkraje tu máme součást dalšího eventu, Smrt rodiny. Na první pohled to vypadá v pořádku, jelikož ta tu vyšla a tak kontext chápeme. Ale za prvé, tohle je spíš sólovka Harley než příběh do Sebevražedného oddílu, a za druhé je to celé takové divné. Jokera mám rád, ale tady byl takový nijaký, nepochopil jsem co přesně vlastně chce, motivace se pořád měnily, bylo to celé takové o ničem motání v kruhu a nic nového se vlastně nestane ani nic nevyřeší. Jen si člověk uvědomí, jak strašně pozadu BB Art v některých sériích je, když Smrt rodiny tu vyšla už někdy v roce 2014.
    Pak konečně začíná něco jako pokračování minule knihy, a abych se v tom nemotal nejdřív napíšu pozitiva. Další mise vypadá dobře, Jo Jo je teď až překvapivě dobrou postavou, vztahy a intriky mezi členy oddílu nevypadají vůbec marně, a ta akce v domě až napadne připomíná Kill Bill, je to hezky drsné, hlášky jsou povedené a chemie mezi postavami tu funguje. A teď k negativům. Jaký má kurva smysl dělat sérii jako Sebevražedný oddíl, která se prezentuje stylem 'tady může umřít každý' když se teď tak hromadně oživují mrtvé postavy? Ani jim to už nepřijde divné, reakce na to když někdo vidí někoho kdo by měl být mrtvý probíhá asi ve stylu "Počkat, neměl bys být mrtvý? Ale ok, to je jedno.." Jako sorry, ale tohle úplně degraduje celý smysl Sebevražedného oddílu, jak to má teď čtenář brát aspoň trochu vážně a o postavy si nějak dělat starost!? A navíc se splnila má noční můra, a z mrtvých tu vstal i onen supertrapný padouch z minulého dílu, Regulus... A co víc, vypadá to že nás bude provázet i nadále... Tohle vážně ne. Další věc které jsem se musel jen smát, byla když Amanda Wallerová vypne bomby v hlavách oddílu, oni ji můžou zabít, jít si každý vlastní cestou, cokoli, a oni se prostě rozhodnou ji dobrovolně pomoct a nasazovat kvůli ní život protože... Sakra, proč?! U superhrdinského mainstreamu nějaké logické lapsy přehlíží pokud to nepřesáhne určitou hranici, ale na stupnici 1 až 10 tohle je tak 15... Že se tu pak dle libosti objevují nějaké neznáme postavy a konec je useknuty, jsou proti tomu už jen detaily. A pozor spoiler, Deadshot je nejspíš na konci stejně jako minule zabit. Ale nebojte, však oni ho zase oživí...
    Po scénáristické stránce je to až nezvykle odfláklé, a to i na poměry série, která si od začátku zakládala na jednoduchosti. Za poměrně pěknou kresbu všech jreslířů a za dobrou střední část dám ještě s odřenýma ušima *** ale jinak je tohle zatím nejhorší díl série. Jestli si dobře pamatuju zbývají už jen dva, přičemž ten poslední by se měl točit kolem eventu Forever Evil takže většina dějových linek se asi uzavře už příště... A já nevím, ale mám pocit že o moc lepší už to nebude. Snad to BB Art aspoň dovydá rychle.
    5/10
  • Gocek
  • cyboy
    To spis tahle serie je pouze pro pitomce. V tomhle dilu neprobiha prakticky nic jineho, nez tahani kraliku z klobouku a to navic mrtvych kraliku s divnyma ocima.
    Dalsi serie u ktere prolistuju pristi dil, ale kupovat ho pravdepodobne nebudu.
    40%
110831