Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Vánoce v rudé
Vánoce jsou svátky… pomsty. Po jednom mafiánském pohřbu si skupina vdov usmyslí, že najme ideálního zabijáka, který je konečně zbaví muže, jenž jejich manžely dostal do rakví. Jak řeknou, tak udělají… jenže tím zabijákem je žena, smrtelně nebezpečná Siciliánka jménem Suspiria.
Napsali JIMMY PALMIOTTI a JUSTIN GRAY, kresba a obálka MARK TEXEIRA.

Seznam
Punisher si udělal vánoční seznam, ale místo dárků jsou na něm jména lidí, kteří moc zlobili a on je za to chce zabít. A typicky punisherovská nadílka nakonec čeká na ty, kdo můžou za vraždu malého chlapce. Bohužel se do případu zamotali potrestaný policista, truchlící matka a jeden zločinec na útěku – a čáru mezi hodnými a zlobivými jde nakreslit dost těžko. Tahle záhada je hluboká jako krbový komín a právě tak špinavá, a i když nakonec Punisher dojde k cíli, zbývá otázka: bude vůbec s to stisknout spoušť?
Napsal STUART MOORE a nakreslil C. P. SMITH.

Sláva na výsostech Bohu a pokoj lidem dobré vůle
Co by to bylo za Vánoce bez Punishera! Jistý gangster a jeho těhotná žena mají co dělat, aby unikli soupeřící mafiánské partě, ale naštěstí pro ně má Frank Castle vánoční náladu. I když udržet je naživu nebude snadné, protože lidí, kteří po nich jdou, nějak přibývá. Ale kdo kdy tvrdil, že vánoční zázraky jsou brnkačka, že?
Napsal JASON AARON a nakreslil ROLAND BOSCHI.

Obsahuje sešity série Punisher Red Xmas (prosinec 2004), Punisher X-Mas Special (prosinec 2006) a Punisher MAX X-Mas Special (prosinec 2008)

Scénář
Jason Aaron, Justin Gray, Stuart Moore, James Palmiotti (Jimmy)
Art
Roland Boschi, C. P. Smith, Mark Texeira
Ink
Roland Boschi, James Palmiotti (Jimmy), C. P. Smith
Barvy
Dan Brown, Raul Trevino, Dean White
Obálka
Mark Texeira, Raul Trevino
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Viktor Janiš, Mirka Jarotková
Žánry
akční, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7595-301-8 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
372 g
Stran
112
Cena
399 Kč
Originál
Punisher Red Xmas; Punisher X-Mas Special; Punisher Max X-Mas Special (Marvel Comics, 2004, 2006, 2008)
  • sedw
    Čistý průměr, tedy jako celek. Protože první příběh je fakt nezábavný a nudný, poslední je zase super a nápaditý no a druhý je něco mezi. Čekal jsem od toho trochu víc, ale nakonec komiks posloužil jako příjemná oddechovka.
  • Norri
    Norri mecenáš20.9.2022 20:37Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Tři vánoční speciály a všechny mají víceméně povedenou kresbou. Snad jen ten druhý má tu kresbu až příliš noirovou a tmavou. Ale neměl jsem s ní v zásadě problém. Nějaké výtky bych měl i ke kresbě prvního příběhu, ale tam to může jit za scenáristou. Po výtvarné stránce je tato kniha povedená. Co se týká scénářů, tak tam je ta situace horší. Naštěstí to má vzestupnou tendenci.

    První příběh se jmenuje "Vánoce v rudé". Člověk si ani neuvědomí, jak dobře Ennis toho Punishera dělal, dokud nedostane tohle. Přímočará akce, která má řadu chyb a nesmyslů. Tak například na prvních třech stránkách Punisher oddělá čtyři mafiány, ale na čtvrté stránce už se počítá s pěti. Souboje jsou sledem póz, které dohromady vůbec nefungují. Jinde zase Punisher stojí s protivníkem čelem k sobě, sypou do sebe zásobníky a ani jeden se netrefí. Asi Matrix. Podobných nesmyslů je tam plno. Až mě to skoro uráželo.

    Druhý příběh "Seznam" je už o něco lepší. Ale jeho těžká noirová atmosféra je děsně pomalá. Trošku směšně působí Punisherova údržba seznamu padouchů, ale jinak se to docela dá.

    Kniha končí naštěstí tím nejlepším - Aaronem a jeho krátkým příběhem s dlouhým názvem, který si už nepamatuji. Je to rychlé, je to brutální, je to vtipné a parafrázuje to ten nejslavnější vánoční příběh. Tohle mě bavilo. Aaron této knize zachránil prdel před úplným debaklem.
  • choze
    Slabota. První příběh o Punisherovi čelícímu vražedkyni oblečené jako domina na mě působil jako že ho napsal nějaký puberťák a toporně nakreslené kopy při bitce tupému scénáři nepomohly. Byť bylo sympatické zase jednou vidět, že Punisher se nemaže ani se ženami, pokud stojí na špatné straně. Druhý příběh o pátrání po vrahovi dítěte byl ambicióznější a ponuřejší, ale vůbec mě nebavil. Takže s přehledem vyhrál ten třetí od mého oblíbence Aarona, který nejlíp a vtipně reflektoval vánoční téma.
  • perak
    Ne, že by to bylo úplně špatné, ale jsem teď namlsaný z Aaronova runu, kde mne Punisher hodně baví a oproti tomu jsou tři příběhy, které jsou v této knize obsažené, prostě o level slabší. Nic originálního, spíše klasické pojetí Punishera jako bojovníka s mafií, zabalené do vánočního hávu, resp. oblečené do Santa klausovského obleku. Na druhou stranu, kdo má Punishera rád, tak určitě četbou této knihy neudělá chybu a rád si s Frankem připomene časy vánoční i v předletním období.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.3.2020 20:39Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Jednohubka jako vyšitá s vánoční tématikou (okrajově, ale prostupuje všemi příběhy). No, četl jsem teď Harley Quinn od Palmiottiho a když jsem videl jeho jméno, tak jsem si řekl "hmmm" a protočil oči. Jeho příběh je určitě nejslabší v rámci knihy, ale překvapil mě, že je vlastně dobrej, možná lehce prepalenej. Druhej by si určitě zasloužil větší prostor, má nejlepší kresbu, stylova. Třetí od aarona je určitě nejlepší, zároveň nejdrsnější a kupodivu tu nejbrutálnější věc neudělá punisher (u toho jsem celkem čuměl), pak jsem byl trošku udiven vývojem udalostí, z nichž mě vyvedl závěr příběhu. :) Poslední příběh táhne knihu o stupínek výš.

    Kresebně je kniha na vyšším levelu (stylová, temná, atmosférická), ale mám drobné hnidopišské výhrady. Stř.16+17 - nepřehledné, stř.64+65 - teleportace brýlí zpět na oči? :)

    Souhlasím s komentem Fráje + od Karla bych si vzal, že si to přečtu klidně znova. Chtěl jsem dát 3*, ale přihodím * za kombinaci: styl kresba, přečtu znova, poslední příběh. ;)
  • karl173
    karl173 mecenáš24.2.2020 20:31Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Jako žádná blbost to není a Punisher Vánoce přežil v " dobrém ". Zkrátka tenhle drsňák si dovolenou nebere a mafiáni tak nemají chvíli klidu. Na druhou stranu příběhy nic moc ničím nepřekvapí a jedná se tak o klasickou vyvražďovačku. A asi už jsem tím celkem přejedený, takže to na mě nijak extra nezapůsobilo. Nicméně na druhou stranu cením poselství, které příběhy skrývají a tak jsem po dočtení vcelku spokojen. Určitě si to přečtu někdy znovu. Lepší 3*
  • MEGA
    Čekal jsem strašnej bizár od vánočního Punishera, ale jsem velmi překvapen. První story slabší, ale zbytek paráda a za rok na vánoce si klidně dám zas.
  • Fry
    Fry admin21.12.2019 13:44Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Punisher MAX: Vánoce na odstřel - Marketingově zcela ideální Vánoční dárek, jehož největší nevýhodou je absence kvalitně vypointovaných příběhů. Ze tří speciálů mě totiž opravdu bavil asi jen ten poslední, ve kterém Aaronův scénář náramně doplňuje Boschiho kresba. Úvodní Palmiottiho povídka je taková nemastná, neslaná, jejíž příběh na dvaadvaceti stranách prakticky ani nic nového nepřinese, naopak 'Seznam' Stuarta Moorea toho na tak krátkém prostoru rozehrává až příliš a je škoda, že tak promyšlená zápletka nedostala více prostoru ... Za mě 3*!
  • erik
    Výborná jednohubka a Aaron dokázal, že Punisher mu sedí minimálne tak dobre ako Wolverine.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.12.2019 11:21Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Sice je to vánoční díl, ale jinak je to teda pekelně drsný.

    Celkový dojem: 80%
  • Alfi
    Vyrovnaná aj keď krátka zbieročka, presne v duchu Punisherových predstáv o vianociach.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko21.11.2019 20:59Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Vzácně vyrovnaná sbírka, kde bych snad -pokud bych musel- vybral, jako ten nejlepší příběh Seznam pro ty obsahové i formální noir odstíny ..naštěstí, vybírat nemusím :)
  • cyboy
    cyboy mecenáš21.11.2019 12:42Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Tri pribehy, ktere spojuje cas Vanoc. A nastesti nemusime sledovat Castla jak shani vanocni darky. Jeden z tech pribehu je trochu slabsi, ale jinak je to porad stary dobry Punisher, ktery nelitostnost a zarputilost neodklada ani o svatcich.
    70%
9321431
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.3.2020 20:41Punisher MAX: Vánoce na odstřel
    Mas recht, teď na to koukám, smysl jsem pochopil, ale neřešil jsem dal. Možná něco jako autokorekce. ;)
Četl/a (84)
2scha, 3DD!3, alois13, BadBoy, Benny, binnmode, calvin10, charvos, choze, chuckboris, Cinema Ranger, cyboy, dajik, DANT3_, Darker, Deckard, Doppelganger, duri, fifas, Fox01, frantisekcap1, Fry, furunkl, Georgíno J., house192, hromotlk, invape, Jabba, James, jankie, jh666, jiskra, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, karl173, kendor007, Keno, Khagrael, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lord Baltimore, Macek78, marek zigmund stanko, MEGA, Mercurio, miuanek, monte walsh, Mrlah, NecRoman, noovakpetr, Norri, Olesh, Ozymandias, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, punisher, raenius, RaptoR, RudyRod, Saint of Killers, sedw, slavik38, SNUFKIN, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Velkej šéf, vrazdinek, VskPrzk, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(125)
2scha, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, alois13, Azbest, BadBoy, Benny, bidlo10, binnmode, blackJag, Blacklarch, Blair, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, charvos, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, DANT3_, Darker, Deckard, Doppelganger, duri, erik, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Fox01, frantisekcap1, Fry, Georgíno J., gezic, hahahoho, herbert, house192, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, JackOneil, James, jankie, jh666, jiskra, Joshua_T, kadas97, kallenved, Kaluž, Karel Sec, karl173, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, kucik, Librarian, Lojza, LookAss, maara, Macek78, malylada, Mamut12, Marvin, MEGA, Mercurio, merhyx, mikado, mirec, miuanek, moiqpiom, monty.cl, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, noovakpetr, Norri, Odal , OldaB, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, Petr, petrSF, PH79, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, RaptoR, Ricarderon, Roiser, RudyRod, Saint of Killers, Saran, sedw, Skot, slavik38, SNUFKIN, suricattaontheway, Symbi, tacmud, terrordemon, tomned, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, VanTom, Velkej šéf, vrazdinek, Wasps, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (18)
Badgu.y1902, Benji, besikv, BreakingAway, deadpool, DracoAn, filosh, Jáňa, maitreja, Maty48, MonsterGyre, Nevidal7, Nightmare, nx, padre_negro, pavouk, sleepless, timek
Shání (3)
mineralk, Nightmare, nx
Nabízí (1)
frantisekcap1