Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Batmana léta sužovaly myšlenky na smrt Tima Drakea, mladého hrdiny, jenž jako Red Robin bojoval po jeho boku. Tim Batmanovi pomáhal sestavit tým, který se spolu s Temným rytířem staral o bezpečnost v Gothamu. Při obraně města však Tim padl. Nebo to aspoň tak vypadalo.

Ve skutečnosti byl Red Robin držen v zajetí, kam jej uvrhl záhadný Mr. Oz. Nyní se musí z vězení umístěného mimo čas dostat, nebude se však vracet sám.

Spoluvězně, se kterým z vězení uteče, zná Tim už hodně dlouho, nyní však o něm začíná pochybovat. Obavy se pak změní v jistotu, když po návratu do Gothamu začne jeho společník chystat vraždu jednoho z Batmanových spojenců. Dokáží znovusjednocení Batman s Robinem spolu se svým týmem hrdinů čelit nepříteli, který je zná lépe než oni sami?

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (Vol. 3) #963-968 (srpen 2017 - listopad 2017)

Vyšlo v standardní brožované verzi a limitovanější brožované s černou variantou obálky (knihkupectví Luxor).
Poslední sešit v tomto kompletu (#964) je chybně duplicitně uvozen obálkou čísla #968.


Scénář
Christopher Sebela, James Tynion IV
Art
Eddy Barrows, Carmen Nunez Carnerová, Álvaro Martínez Bueno
Ink
Carmen Nunez Carnerová, Raúl Fernández, Eber Ferreira
Barvy
Ulises Arreola, Jean-Francois Beaulieu, Kelly Fitzpatrick, Adriano Lucas, Tomeu Morey
Obálka
Eddy Barrows, Eber Ferreira, Adriano Lucas
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-308-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
144
Cena
299 Kč
Originál
Batman Detective Comics #05: A Lonely Place of Living (DC Comics, 2018)
Varianty
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #05: Život v osamění (paperback) (2019)
Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #05: Život v osamění (Black edice) (2019)
  • Fry
    Znovuzrození hrdinů DC: Batman Detective Comics #05: Život v osamění - Od úspěšného cliffhangeru na konci první knihy již uběhl nějaký ten čas, a tak se tvůrci rozhodli vytáhnout ztraceného Tima Drakea zpátky do reality. Ovšem zdání může klamat (!), očekávané rozuzlení je možná až zbytečně zamotané a nakonec se vlastně ani nedozvíme důvod Timova únosu ... Za mě 3*!
  • honza2457
    Lehké zlepšení oproti minulému dílu , ale ne tak velké abych dal čtyři hvězdy. Nápad byl skvělý a starší Tim mě bavil pak tu máme jedno velké ale. Nedozvěděli jsme se kdo Tima unesl, dále proč. V sérii nezodpovězených otázek začíná být čím dál víc a mám strach aby jsme na ně taky dostali odpovědi. Dva krátké sešity okolo Clayface a Spoiler byli o ničem. Spoiler je za mě postava, která mě štve snad pokaždé když se objeví.
  • Palebras
    Musím říct, že tentokrát se nejedná o takovou fajnovku jako předchozí díly, ale i tak si to drží svou kvalitu. Je to dost ukecané a prakticky zase čtenář dostane další porci otázek a poměrně málo odpovědí. Ale na druhou stranu to zase naláká na pokračování. Co se týče příběhu s Anarkym tak to pro mě úplně nebylo nic závratného, ale jako kratší jednohubka neurazila. Já jsem s touto řadou fakt spokojený a rozhodně čekám na pokračování.
  • Spike
    S touhle sérií je to těžké. Má své nepopiratelné kvality, ale zároveň pořád dost mezer. Většinu knihy se opět soustředíme na jednu určitou postavu, Tima Drakea, který se po delší době vrací do hry. A je to čtivé a zábavné, o tom žádná. Plus se aspoň na dva sešity vrátil i Eddy Barrows, nejlepší kreslíř téhle série. Ale... Pořád je tu víc otázek než odpovědí, a v už páté knize bych očekával nějaký posun, ne jen samé vršení cliffhangerů. To se ukazuje v závěru, který je prostě utnutý a zahraný do outu, a celý předchozí příběh, který mě bavil, to docela sráží. Hodně velké wtf je i mihnutí Doomsdaye a "Jor-Ela". Vážně zrovna do téhle série se musí cpát camea úplně odjinud, jen aby to bylo "zajímavější"? Vůbec mi to neseděl a nehodilo se to sem.
    Poslední dva sešity už se soustředí na jiné postavy. Linka kolem Basila/Clayface mě baví, tahle postava se v téhle sérii povedla. Pak tu máme linku ohledně Spoiler/Stephanie (postava kterou nemám rád) a Anarkyho. Nevím jestli je tohle nějaký extra zajímavý příběh co se tu buduje, ale zase tu je zajímavý cliffhanger, nezapomnělo se na Syndikát obětí, což je fajn. Vůbec Tyniona musím pochválit, že se mu počasí celé série daří držet napětí co dál a čtenář je prostě zvědavý, příběhy nejsou úplně uzavřené a prostě někam směřují. Jen někdy moc pomalu. Poznámka: je vtipné, jak je BB Art pozadu s Detective comicsem New 52. Zde nás popis na zadní straně láká na návrat Anarkyho, a přitom díl kde se představil tu vyšel teprve nedávno.... Kdybych si ho nepřečetl, vůbec nevím kdo to je a některé věci v tomhle komiksu bych moc nechápal. To je problém toho že tu vycházejí paralelně dvě řady Detective Comics zároveň, člověk pak může mít trochu bordel v tom.
    Celkově to nebylo zlé. Hlavní příběh až na pár Wtf momentů a do ztracena vyšumělý závěr dobrý, druhý příběh takový průměr, kresba vyvedená, a čtenáře pořád zajímá co bude dál. Jen už necítím ten tah na branku jako v prvních dílech, a už by to chtělo aby ty 'velké' události, o kterých se tu furt mluví že k nim směřuje, nastaly, protože to začíná být trochu natahované. 6,5/10
  • karl173
    Tato kniha přináší jednu zajímavou myšlenku, dva zajímavé nápady a téměř nulový příběh. Čte se to sice dobře a osudy postav vás stále zajímají, ale nedozvíte se tu téměř nic. A vše se snaží jen o status quo. Nic víc tu není. Jo a ještě hezká kresba, ale ta se dá už brát jako standart. Průměrné 3*
  • rewkon
    První sešity z Robinem byli v pohodě ,ale svým způsobem jsme nedozvěděli pořádně kdo Tima unesl a proč. Ty s Basilem a Stephanie byli dost nudné :-D
  • erik
    Detective comics je jediný batmanovský znovuzrodený titul, pri ktorom sa nenudím. Vracia sa Robin a nie je sám. Ľahko podaná téma - ak zmením minulosť, buducnosť bude iná - ma baví od čias Bishopa z X-Menov, a preto som sa dobre zabával.
  • cyboy
    Minule jsem psal, ze si dalsi dil hodne rozmyslim a asi zafungoval vzpominkovy optimismus, nebo co, protoze jsem si ho nakonec koupil.
    Je to jeden zmateny, podivne sestrihany (mozna spis prostrihany) a ukecany cliffanger. Nekolikrat jsem v tom listoval s tim, ze jsem nekde neco preskocil a ne, nepreskocil. Spis nekomu preskocilo, kdyz to davali dohromady.
    Jeste se podivam na to, o cem bude pristi dil, ale jsem prakticky odhodlany s touhle serii seknout.
    40%
412172