Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Stan Lee je tím nejslavnějším jménem v dějinách komiksu. Je hnací tvůrčí silou stojící za vzestupem Marvelu, stvořil ty nejproslulejší hrdiny a nejneslavněji proslulé padouchy. Jeho příběhy, ve kterých se superhrdinové potýkají s osobními problémy a jejich protivníci mají do té doby neviděné psychologické motivace, vnesly do žánru, který byl do té doby vyhrazený jen plochým soubojům dobra a zla, větší hloubku a vtip. Stan Lee vložil do superčlověka člověka. A při tom stvořil novou mytologii dvacátého století.

V této unikátní komiksové knize Lee vzpomíná na svůj neobyčejný život, a činí tak se stejnou nezaměnitelnou energií a nezlomným duchem, s jakými se pouštěl do psaní komiksů. Parádně kreslené komiksové paměti zachycují ty nejzásadnější chvíle Leeho života. Od chudých počátků, až po jeho vzestup na pozici čelního marvelovského tvůrce a redaktora… i jeho nejplodnější období v šedesátých a sedmdesátých letech. Od spolupráce se skvělými tvůrci, jako byli Joe Simon a Jack Kirby, přes stvoření Spider-Mana se Stevem Ditkem, až po jeho oblíbená camea v marvelovských fi lmech. Kniha Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee barvitě popisuje každou část Leeho ohromujícího života.

Scénář
Peter David, Stan Lee
Art
Colleen Doran
Ink
Colleen Doran
Barvy
Joseph Baker, William Farmer, Juan Fernandez, Val Trullingerová, José Villarrubia
Obálka
Colleen Doran
Lettering
Sandra Škábová
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Filip Gotfrid, Pavel Kořínek
Žánry
autobiografie, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-7449-811-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
742 g
Stran
196
Cena
549 Kč
Originál
Amazing Fantastic Incredible: A Marvelous Memoir (Marvel Comics, 2015)
  • perak
    Bez Stana Leeho by Marvel nebyl tím, čím byl a je, takže kniha není pouze životopisný příběh Stana Leeho , ale i historií Marvelu a vzniku jeho nejznámějších postav. Od knihy nelze čekat detailnější rozebrání některých historických okamžiků, ani nezaujaté vyprávění. Jde spíše o oslavu jednoho geniálního komiksového tvůrce a jeho pohled na proběhlé události. Pokud však k tomu takto přistoupíte, tak je to zábavné, poučné, se špetkou nostalgie.
  • Multiverzum
    Zábavná a čtivá komiksová jednohubka o životě člověka, který zlidštil superhrdiny a způsobil revoluci v komiksu.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/uzasny-fantasticky-neuveritelny-stan-lee/
  • Spacecore
    Moc komiksových životopisů o komiksových tvůrcích jsem nečetl a tak přítomnost jednoho o Stanu "The Man" Leem je potěšující! Je to obecný průřez jak historií Marvelu tak Stanovým životem a obojí se to dost často propojuje, takže pokud reálie znáte, moc Vás toho nepřekvapí, nicméně pár zajímavých střípků to je. A taky pár nezajímavých. Nicméně Peter David a Colleen Doranová tomu dávají přesně to, co to chce a kapánek nostalgie a emocí tu je a působí to dobře. Ke konci to bylo dojemné.
  • SomeOne
    Souhlasím s předešlými komentáři. Jen je škoda, že se kniha vůbec nezmiňuje o vzniku Avengers.
  • Lenny
    Stan Lee vzpomíná na své dětství, nástup do Marvelu i zrod těch největších hrdinů. Komiksová histore podaná zábavnou formou.
  • kaylin
    Komiksu "Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee" se ale musí nechat, že není jen zlatým a nablýskaným pomníkem Stanova života a díla, přece jen se věnuje i temnějším stránkám anebo se o ně minimálně trochu otře, ať už to jsou některé konce jeho přátelství a tvůrčího partnerství, rodinné problémy anebo i problémy v podnikání, které si i Stan Lee zažil. Ať tak, nebo tak, kniha "Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee" je pořád ale především zábava, která přináší dostatek informací o Stanovi a Marvelu, takže vás bude čtení od začátku dokonce bavit, tedy alespoň v případě, pokud vás Marvel zajímavá a nezlomili jste nad ním ruku. A jelikož sám Stan Lee měl na tomhle komiksu také podíl, dá se tušit, že jsou zde skutečně zachyceny jeho vzpomínky, takže minimálně jeho pohled na věc. A jo, je to chlapík, který se vám prostě musel zamlouvat. A pro superhrdinský komiks udělal hodně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.12.2019 11:29Úžasný, fantastický, neuvěřitelný Stan Lee
    Výborný přehled, resp. shrnutí, vzniku Marvelu. Je to ale i tak docela věcné a do detailu se zachází jen okrajově a to hlavně v případech, kdy se z dnešního pohledu jedná o neškodné události. Je zcela jasné, že to nebylo v některých věcech poklidné. Ať se jedná o vztah mezi šéfem a svými kreslíři, autory apod. Určitě tam bylo hodně nečekaných zvratů a ostrých slov a stopro muselo dojít k mnoha ostrým výměnám názorů za použití nadávek a urážek. Stanův život je tu prostě hezky shrnut i se svými vzestupy a pády, nejen na poli komiksovém. V tomhle je to ok. Ostatní události kolem komiksové práce jsou tu paradoxně shrnuty, aby Stan vypadal hezky. Určitě musel dělat tvrdá a i těžká manažérská rozhodnutí. Vztahy mezi ostatními lidmi byly na můj vkus moc stručné, zase to není jen o těch vztazích a třeba bude něco dalšího o Kirbym :-). Za mě je to prostě povedný komiks, který se dobře čte a dobře využívá prvky, které Colleen Doran nedělala. Ať už je to plakát, novinový výstřižek aj. Stan tam prostě působí jako pohodář a milý člověk a jestli takový byl či nebyl je mi teď jedno. Já z něj mám to dobré a ve mně nechal příjemnou stopu. Odkaz tu nechal a patří mezi velikány komiksového světu - prostě EXCELSIOR!
  • cyboy
    Je to takovy ten nekriticky a obdivny zivotopis, nicmene napsane a odvypravene je to dobre a clovek se sem tam i zasmeje. Na zakladni seznameni se vznikem Marvelu to postacuje.
    70%
8192