Ukázka
Ukázka
Ukázka
Osmdesátá léta se pomalu chýlí ke konci. Ve střední a východní Evropě padá jeden komunistický režim za druhým, v Československu se však komunisté stále drží u moci. Společnost je nespokojená, ale pouze hrstka lidí dává svůj nesouhlas najevo. Kromě opozičních hnutí se nejsilnější protestní hlasy ozývají z řad studentů, kteří vycházejí do ulic. Žádají svobodu a dodržování lidských práv. Nic zásadního se přitom pořád nemění až do osudového pátku 17. listopadu 1989…

Jihlavští sourozenci Anna a David narážejí na tupost režimu každý den. Anna se dostává na vysokou školu do Prahy, kde se potkává se stejně smýšlejícími lidmi. Zapojuje se s nimi do protestů a spouští tak sérii událostí, které změní život celé její rodiny.

Komiks „Obušky a něžná revoluce: příběh listopadu 1989“ chce zprostředkovat zejména mladším generacím zlomové události našich moderních dějin, které ukončily 41leté období komunistické diktatury. Kniha je doplněna malým slovníkem použitých historických pojmů a podrobným přehledem událostí roku 1989 v Československu od tzv. Palachova týdne v lednu po zvolení Václava Havla prezidentem republiky na konci prosince.


Scénář
Josef Kodet, Josef Šorm
Art
Johana Hrabíková Vojnárová
Publicistika
Josef Šorm
Redakce
Jiřina Kelnarová, Jaroslava Vaňková
Žánry
drama, historický
ISBN/ISSN
978-80-907559-3-2 (Altenberg)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
255 x 230 mm
Stran
48
Cena
290 Kč