Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Žoldnéř obdrží nabídku, kterou nemůže odmítnout. Společně s Nan-taj by se měl podílet na ochraně a zabezpečení kláštera v Kráteru. Ještě předtím však musí projít náročnou, několikanásobnou zkouškou, v níž bude riskovat vlastní život. Žoldnéř se tak v tomto díle postaví gigantickým válečníkům, monstrózním obludám, nevyzpytatelným duchům i morálním dilematům. A to vše jen kvůli své nezměrné touze dozvědět se něco víc o tajemství oněch mnichů, s nimiž se setkal již v minulém díle a kteří, jak se zdá, mají přístup k moudrosti světa.

Kromě samotného příběhu obsahuje také ilustrovanou přílohu, jenž čtenáři umožní nahlédnout do autorova procesu tvorby.

Scénář
Vicente Segrelles
Art
Vicente Segrelles
Obálka
Vicente Segrelles
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Jiří Pešek
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dobrodružný, fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-804-6 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 320 mm
Tisk
barevný
Váha
710 g
Stran
64
Cena
299 Kč
Originál
El Mercenario #03: Las Pruebas (Norma Editorial, 1984)
  • karl173
    karl173 mecenáš1.1.2022 13:21Žoldnéř #03: Zkoušky
    Zpočátku to vypadalo, že se bude jednat opět o velmi triviální zápletku, ale nakonec se to slušně rozjelo. Příběhově tedy zatím stále slibné, byť je to pořád takové jednodušší. Ale to už zřejmě jiné nebude.
    Malba je stále skvělá a líbí se mi autorova schopnost experimentovat a měnění stylů.
    Zároveň se mi čím dál více líbí bonusy na konci.
    Za mě tedy spokojenost.
  • VanTom
    VanTom19.11.2021 13:05Žoldnéř #03: Zkoušky
    Ve 3. knize se stane hrozně málo – hlavní postava postoupí několik smrtících zkoušek (jejichž nesmyslnost v praxi se naštěstí v závěru vyjeví) a shodí pár soudků se střelným prachem v průsmyku na pronásledovatele. Neexistuje dramatická gradace, napětí, nic – jen nádherná fantasy olejomalba. Což samozřejmě není málo! Zjevně ani v bonusech neměl autor k příběhu co říct, tak se věnoval experimentování s technikami během své ilustrátorské kariéry.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 16:31Žoldnéř #03: Zkoušky
    Poviem na rovinu, že napriek celosvetovej povesti mi prvé dva diely Žodlnéře príliš nesadli. Našťastie u Segrellesa naozaj platí, že čím viac dielov, tým si je tvorca viac istejší v detailoch, sám sebou i svetom, ktorý vymyslel. A práve u tejto série to platí. Jasné, po stránke scenára to ozaj nie je žiadne veľdielo, každopádne ide o poctivú záležitosť s dejom, ktorý je príjemne jednoduchý, priamočiary a ide si za svojím bez toho, aby čitateľa lacno ťahal za nos. Čo je bez debaty, to je prekrásna olejomaľba, vďaka ktorej Vicente vytvoril pozoruhodné obrazy plné architektonických úžasov a parádnych živočíchov.
  • zipiik
    zipiik7.7.2020 17:15Žoldnéř #03: Zkoušky
    Začíná se to rozjíždět, tak snad se je na co těšit i do příště...a zase ta malba :)
  • perak
    perak29.6.2020 07:12Žoldnéř #03: Zkoušky
    Trošku slabší než předchozí díl, ale jinak stále platí to, co u něj - nádherná malba, která vyniká ve velkém formátu, jednoduchý příběh plný draků, soubojů, krásných žen. Žoldnéř musí podstoupit několik životu nebezpečných zkoušek, do nichž se navíc zapletou úklady zrádce, s nímž jsme se zřejmě nesetkali naposledy. A opět výborné bonusové stránky.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.4.2020 13:49Žoldnéř #03: Zkoušky
    Ač je příběh rozjetý a navazuje na druhý díl (včetně detailu: poškozená zbroj od oštěpu v předešlém dilu - na což jsem se zaměřil a plně ocenuji :O:) ), opět je slabý. Nápad je fajn, sice klasického rázu, kdy hrdina plní zkousky, aby byl přijat do týmu a poté se na scénu nepřímo vrátí přeživší Claust, jenž se chce mstít, ale je to jakože na pohodu nenáročná story. Bohužel mne to jakoby začlo chvilinku nějak nudit nebo otravovat. Začal jsem číst Storma a z hlediska příběhu je nesrovnatelný, resp. Storm je o třídu vys. Každopádně kresba je ultrafamozni, Segrelles si i sám volí téma, takže má co kreslit - zabijácký rytíř, vodní monstra, mrtvoly... Trochu jsem se těšil na pavouka či pavoučí monstrum a souboj s ním, ale nic. :/ Paradoxně, co tahá žoldnéře mnohem výš, jsou bonusy... Které nečtu z nutnosti, ale protože mě zajímají a vylozene baví. V tomhle čísle jsou opět dokonale s dokonalými ukázkami z tvorby Vinceteho. P.S. dvoustrana lokomotivy je nádherná a když jsem u prvního čísla vytýkal, že by mohl žoldnéř vyjít v rámci MDEKu (díky JP alias scarface za odpověď ;)), tak díky celostrankam (resp. 2stranam) se přikláním k této verzi, protože při otevření knihy, jež odhalí celou kresbu v Háj rezolúšn :D srdce fantasy/maleb nadšence plesa :) navíc těžko říct, zda by v MDEKu mohlo být tolik bonusů ;)

    Pribeh 2*
    Malba 5*
    Bonusy 5* + 1* moje úchylná osobní...
    Vcelku se ale žoldnéř drží na 4*, pět dám až bude příběh fakt dobrej ...
  • Karel Sec
    Karel Sec24.1.2020 08:56Žoldnéř #03: Zkoušky
    Scénář je hodně slabý, ale myslím že o něj ani nejde. Jde o tu malbu a ta je úžasná. Asi si koupím nějaký jeho tričko :-)
    http://www.segrelles.com/

  • kaylin
    kaylin17.1.2020 07:40Žoldnéř #03: Zkoušky
    Komiks "Žoldnéř 3: Zkoušky" pokračuje v duchu předchozích dílů, kdy základní stavebním kamenem série je naprosto úchvatná malba, na níž se nic nezměnilo, tedy snad kromě toho, že se sám autor vyvíjel, zkoušel mnohé techniky a to se do série také trochu promítlo. Vůbec to není na škodu, naopak. Mimochodem, o technikách, které používal, se Vicente sám rozepisuje v bonusovém závěru, kde jsou i ukázky různých maleb a kreseb, které těmito technikami vytvořil. Rozhodně zajímavé čtení, kdy tyhle bonusy nikdy nevynechávám. Je to něco jiného než příběh, ale rozhodně to na mě dělá dojem. Asi mám rád, když autor povídá o tom, jak tvoří. Komiks "Žoldnéř 3: Zkoušky" samotný pak obstojí z hlediska výtvarné stránky, tam prostě není co vytknout, scénář je bohužel opět slabší a oceníte hlavně skutečnost, že autor nemá problém se zobrazováním nahých žen, naopak, v jeho podání je to skutečně krása pohledět. Třeba se někde nakopne i scenáristicky a konečně uchvátí i po této stránce.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.1.2020 01:16Žoldnéř #03: Zkoušky
    Pecka! Mně se to pořád líbí a je vidět, že se mění i styl, resp. autor zkouší jiné věci. Jako první mě uchvátily přechody světla do temného a obráceně. Že se vlastně časová linka děje v pár hodinách mi ani nijak zvlášť nevadí. Prostě další rovina světa Kráteru. Vše je parádní, kresba mě prostě uchvátila a už nelze říct, že to bude španělská verze Conana, byť tak první album vypadalo. Fakt se těším na další alba. Tohle je prostě nádhera a pastva pro oči a pro duši.
  • louza
    louza1.1.2020 19:54Žoldnéř #03: Zkoušky
    Segrelles zdá se našel správný poměr mezi malbou a vyprávěním příběhu. Na rozdíl od předchozí knihy tady čtenář dostane obojí ve vyváženém poměru, čímž sérii opět sympaticky pozvedá. Hodnotit toto dílo jako takové je vlastně trochu nefér. Protože jde o hodnocení jednotlivých kapitol příběhu. Čtenář se neubrání myšlence, jak by to vypadalo celé rozdělené do pouhých dvou knih.
  • SNUFKIN
    SNUFKIN31.12.2019 14:28Žoldnéř #03: Zkoušky
    Skoda slabonkeho prekladu, jinak malba pecka.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.12.2019 10:47Žoldnéř #03: Zkoušky
    Budu se opakovat - výtvarná stránka a kouzlo tohoto světa jsou mimořádné, leč během čtení se vnitřně neustále usmívám. Přes všechny ty nápady, je to roztomile hloupoučké, ať už dialogy, nebo scénář.

    Celkový dojem: 40%
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš17.12.2019 12:29Žoldnéř #03: Zkoušky
    Znovu príjemné párminútové čítanie. Séria Žoldnier je vlastne takou peknou a nekomplikovanou jednohubkou. Jednoduché príbehy, krásna maľba, fajn potvory a nápady. Tretí diel nijak nevybočuje a je dostatočne pútavý. Jediné, čo by som mu vytkol, je nepodarený záver, ktorý chce čitateľa až zbytočne šokovať.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš11.12.2019 20:34Žoldnéř #03: Zkoušky
    Je to pořád super, ale tentokrát taky o jednu hvězdičku snížím, protože mi to přišlo nějaké moc krátké a v rámci série nepříliš inovativní. Kochám se však stále dál a bonusy opět potěšily.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.12.2019 20:03Žoldnéř #03: Zkoušky
    Tentokrat trochu slabsi dil. Cele je to celkem v pohode, az na ten zaver, ktery to uplne rozbiji. Namalovane je to porad stejne dobre.
    70% (s urvanyma usima)
152741
Četl/a (68)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alikkk, AlmightyMates , Apucko, BadBoy, Bubákolog, charvos, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Draco nobilis, farnhajt, Final, flipflop, foudy, Fox01, Géba, Georgíno J., Giskard, Hawwwran, house192, hypermlok, Ianus, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, jankie, jh666, kallenved, karl173, kaylin, Kazumaki, KOWE, lantan1, Librarian, Lord Baltimore, majer, Mariohurbanek, Mr.Plysh, Murphy722, NecRoman, Ozymandias, pechna, perak, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, RudyRod, S313, schefik, Schirru, SlouzimStarymPsum, start05, SteveCZ, taidana, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, wolfgang, Zbysek2410
(121)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , Apucko, Artigas, Azbest, BadBoy, Beng.D, Benji, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, Caylen-Tor, charvos, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Dinik, disclose, Draco nobilis, dvory, farnhajt, felis, filemon, Final, flipflop, Fox01, Georgíno J., Glumal, Hawwwran, herrman, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, jakub186, James, jankie, Jay-jay, jh666, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kareru, karl173, kaylin, Kazumaki, kendor007, Kiwi1902, KOWE, kubosos, Librarian, Lojza, Loxin, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matio, mcleek, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mstefl, Murphy722, NecRoman, Olesh, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, porculan, Poseidon1978, Radek Blacksad, RadimNemec, raimi, Ricarderon, RudyRod, S313, Saran, Scaleo1, schefik, Schirru, Skot, start05, SteveCZ, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, willis, wolfgang, worf, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (11)
besikv, burzum, delsemela, GeorgeeW, Himlik, kadas97, Nightmare, Raido26, sleepless, Thorug, Tomasino79
Shání (2)
GeorgeeW, Nightmare