Koupit
Trýzněná duše. Pomstychtivý přízrak. Hořící Dodge Charger! Když Ghost Rider přijede do města, střetává se Peklo s dálnicí.

V tomto žhavém pojetí marvelovské legendy vtrhne do kalifornských ulic pekelná spravedlnost! Kdo je Robbie Reyes a v jaký zisk asi doufá za to, že se spřáhne s Ďáblem...? To zjistíte, když jedny z největších moderních myslí komiksu do marvelovského vesmíru vypustí pekelnou koňskou sílu. S válkou o Hillrock Heights zuřící všude okolo a původním Ghost Riderem ženoucí se mu v patách by se měl Robbie raději připoutat - co nevidět mu bude pořádné horko!

Obsahuje příběhy:
Motory pomsty
Odkaz

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série All-New Ghost Rider #1, #6-10


Scénář
Felipe Smith
Art
Kris Anka, Tradd Moore, Damion Scott, Felipe Smith
Ink
Kris Anka, Robert Campanella, Cory Hamscher, Don Ho, Tradd Moore, Victor Olazaba, Felipe Smith
Barvy
Nelson Daniel, Felipe Sobreiro, Val Staples
Obálka
Felipe Smith
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz, Paulo Cesar Tavares
Překlad
Kateřina Tichá
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
565 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
All-New Ghost Rider: Legend! (Marvel Comics, 2014, 2015)
  • ludek.n
    Zbrusu nový Ghost Rider, který v pravém slova smyslu Ghost Riderem vlastně není. Robbie Reyes neuzavřel smlouvu s ďáblem, nejezdí na nadupané motorce a o pomstu neusiluje on, ale jeho alter ego, satanistický masový vrah Eli Morrow. Spojení obětavého a zodpovědného středoškolského studenta, který se stará o postiženého bratra, s duchem mrtvého démonického zabijáka, dává autorům širokou škálu možností, jak na hrdinu nahlížet a do kolika osidel ho zaplést. Poněkud nešťastným se nicméně jeví přeskočení čtyř prvních sešitů po úvodním startupu, neboť čtenář se pak v následujícím pěti sešitovém Odkazu plácá jako moucha v kaluži vody a zoufale hledá souvislosti, které mu unikají tím více, čím se příběh noří hlouběji. Kresba je parádní, ovšem v dvoustránkových kolážích je až neskutečně chaotická a nepřehledná. U některých z nich jsem ani netušil, na co se vlastně dívám, kde mají postavy hlavu a kde patu, o dalších elementech ani nemluvě. Dynamika a drive jsou neskutečné, ale stará pravda „méně je více“ tady platí jako vyšitá.
  • wistar
    první příběh-kresba je moc fajn a náčrt robbieho je super, ale chtělo by to víc stránek, škoda, že jsme nedostali v tomto nhm další sešity
    druhý příběh-kresba je sice originální, ale je to bordel, příběh má dobré nápady, ale kolísá mezi nudou a zábavou a některé činy reyse tu nemají dopad
    6/10
  • Moon
    Ghost ridera mám hodně rád, takže jsem se dost těšil. Nicméně přišlo menší zklamání, Robbie jako postava mě dost nebavila a příběh byl taky takový průměr. Co se mi líbilo byla kresba a Robbieho auto je cool. Toť vše.
  • karl173
    Velmi průměrný komiks, který začíná akční jízdou a postupně mu dochází dech. Děj je čirý průměr. Postavy nemají téměř čím překvapit a převážně jen plácají do prázdna. Nicméně jistou logiku a směr to má a jako nenáročný komiks to funguje. Plus hostovačka Johnyho Blaze je příjemné zpestření. Bohužel ale jeho příchod nese i své nevýhody jelikož ve chvíli kdy jsou na panelu dva Ghost Riderové tak je to dosti nepřehledné. Ona celkově kresba ke konci je spíže takový madlajz. Chtělo to lépe rozvrhnout panely a zvolit lepší barvy. I díky tomuto problému s přehledností to staví komiks do průměrných vod. A tím bych to asi i shrnul. Zkrátka čirý průměr. Komiks by si zasloužil 2,5 * , ale ty dát nemohu, takže dávám slabé 3*
  • Darth Raelchi
    To bylo ale divný. Ten první sešit ještě jo, ale ten zbytek byl tak chaotickej. O co tam jako šlo?! nějak to smysl dávalo, ale nebavil mě ten filmový střih mezi scénami a jak došlo na bitky, kde byl Ghost Rider (je jedno kterej), tak absolutně nešlo poznat co se děje. K postavám jsem si vůbec nedokázal udělat vztah a čekal jsem, že se víc rozjede ten vztah Robbie vs. Eli. Takový nakousnutí a ve finále, With great power comes great ... dál to znáte ... akorát v podání Johnnyho Blaze. Takže zase nic. ¨Nejsem cílovka, takže pro mě je to jen pro seznámení a kdyby ta kresba byla trochu rozpoznatelná a uchopitelná dějově, dal bych něco mezi 3-4, takhle 2. Mě to prostě moc nebavilo.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 87: Ghost Rider (Robbie Reyes)" je hezkou ochutnávkou nové postavy, která může někomu přijít zajímavá, někomu méně. Trochu se zde rozvíjí možnosti toho, jak vlastně Ghost Rider vzniká, nebo může vzniknout, ale v konečném důsledku je to stejně jedna podobná postava, která má koexistovat spolu s již existující. Samotný Robbie Reyes je celkem zajímavý, je vidět, že to je postava, která e promyšlená, na druhou stranu v jejím životě jsou prvky, které doslova volají po tom, aby byly využity a byly tedy psány s tím, aby měli scenáristé prostor pro nějaké ty emoce. A to se daří. Příběhy bohužel nijak zajímavé nejsou, i když pravda, musí se jim nechat, že jsou docela drsné a krvavé. Mluví se zde sprostě, i když vulgarismy jsou nahrazovány klikyháky. Nabízí se pak otázka, proč psát sprostý komiks, když tam ta sprostá slova dát nemůžu... Ale i to je standardní praxe superhrdinského komiksu a jeho pozérství. Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 87: Ghost Rider (Robbie Reyes)" pak nijak zásadně nevyniká.
  • Carnage
    Jako seznámení s Robbiem naprosto dostačující kniha, osobně bych byl radši kdyby se pokračovalo prvním sešitem dál ale chápu že do NHM formátu by se to asi nevešelo a druhý příběh působí víc uceleným "koncem". Je fajn že se staví i Blaze a zahraje si trochu na mentora.
  • hroubek
    S tímto Ghost Riderem jsem se poprvé seznámil v seriálu Agents of S.H.I.E.L.D., a nutno podotknout, že mě ta postava bavila a líbila se mi. A tím pádem jsem se těšil i na tento komiks. A na rovinu říkám, že není špatný, jen nedokáže vytěžit svůj potenciál. A dost to zamrzí, protože Robbie Reyes je postava, které se fandí od začátku až do konce, i přestože se občas chová jako vůl. Robbie táhne celý příběh nahoru, protože všechno ostatní kolem něj není tak dobré a zábavné. Komiksu chybí i výraznější záporák. Docela dost mě zklamala kresba v hlavní části knihy. Nicméně pořád jsem toho názoru, že je to dobrý komiks, a nebýt těch zmíněných nedostatku, tak by tam byla hvězda navíc.
  • cyboy
    Prakticky souhlasim s Milem (a nesoutezim ;)). Zacatek knihy je celkem fajn, ale pak zacnou zbesile strihy a vyslovene zmatecna kresba (kdyz se mlatej dva ohnivy frajeri, tak je to proste bordel) a to to posila do sedi prumeru (a to jsem mozna jeste prilis benevolentni).
    60%
  • Milo_Harwey
    Koupil jsem si a přečetl přednostně (za cca 2 hoďky), abych předběhl cyboye :))
    V NHM jsem ještě GR nečetl, ale tohle je jiný GR než původní, takže nevadí číst ho předem. Na první pohled zaujme nový vzhled , kdy je lebka vytvořena ve stylu helmy a též je i kovová, pouze čelist zůstává kosterního rázu. Určitě by se dala namalovat pěkně, ale v té kresbě se mi víc líbí klasika. První sešit je kreslen uhlazené a postavy mají dlouhá těla a končetiny, je to takový ulítlý dnešní styl kresby, který se v sešitech 6-10 opakuje rizlej stylem Cartoon network (třeba cow And chicken) a je s tenkou linkou někdy hodně detailní. Příběh se tyka mladého středoškoláka , asi Portorykance? Co opravuje auta, živí postiženého bratra a v noci začne závodit, což se trochu zvrtne. Později je už v rozkolu podobně jako Venom a hovoří se satanistickým duchem vraha, co ho posedlí, s nímž bojuje o nadvládu nad svým tělem, tudíž není úplně klasický GR. Bipolarita je zobrazena prostřednictvím barvy očí, jedno oranžovy zdruraznujici oheň a druhý zelený, což je jeho původní barva. Jo, Robbie si taky oholí hlavu, kterou má zjizvenou, to zřejmě způsobilo jeho bílé vlasy, takže to nebyl melir. :) V pozadí probíhá boj gangu o nadvládu nad městem a určitý anabolický hydeovsky pilulky. Spoustu otázek z vynechaných sešitu vám zodpoví následná historie na konci knihy, zejména ohledně auta. V knize pro mě osobne byl nejlepší souboj rideru (hlavně tedy kresbou) a asi jsem trochu divnej, ale jakmile Eláj převzal kontrolu, tak se mi komiks líbil o dost víc (zrovna jsem uvažoval, že mě vůbec nezajímá , jak by to pokračovalo, když přišel na scénu Eláj, hodil hlášku jakoby určenou přímo mně, a to: "Měl bys chlastat min koly a víc mlíka." :))) chvíli byl na scéně, to jsem si řekl, že by mě pokračování zajímalo, jedinej moment, jinak mi to bylo sumak). Je fajn, že v bublinách místo mírných nadávek použili znaky "@&#&$$#&" jakožto vulgarity, které se domyslí samy. :) Co se týče překladu, tak se mi ještě libilo: "hjáhahahaa" , což je smích jednoho pablba a mně to evokovalo smích mjr. Majstnera z Byl jednou jeden polda. Kniha jako představení nového GR obstojí, mě neuchvatila, takže průměr. Čisté 3*.
262031
Četl/a (45)
Alfred, Azik2586, Blackhand47XD, calvin10, CaptainCzech, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, inosuke, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, Kadin, karl173, kaylin, Keno, lantan1, ludek.n, Mariomichal, Martinb, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Moon, numira19, opytz, Osimchin, Paldini, punisher, raenius, Sick666, slavik38, Spike, Star36489, trudoš, Ukko, VskPrzk, wistar, zlejzmrd
(136)
2scha, Abe, adam.ra, afri, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, Blackhand47XD, blackJag, Blackmoor, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, inosuke, invape, Izmir Čupr, izuku midoria, James, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, José, Joshua_T, kadas97, Kadin, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, listr, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mikado, mimo_provoz, mineralk, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr. Baboon, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, numira19, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, pearlxjam, pechna, Piros0013, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Rumburaq, Saran, Sick666, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, Tyfus, Ukko, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (8)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (3)
gezic, JaroKakashi, NikkiKonig