Kniha Lips Tullian: Další dobrodružství přímo navazuje na titul Lips Tullian, vydaný nakladatelstvím Plus v roce 2010 a shrnuje tak tematicky obsáhlou část v díle Káji Saudka, věnovanou postavě „nejobávanějšího náčelníka lupičů“.

V tomto druhém svazku najdeme vedle kompletních příběhů Stříbrný poklad a Konec Sahrbergovy bandy ještě nedokončený příběh z Mladého světa z roku 1994. V knize jsou dále otištěny scénáře a poznámky scenáristy Jaroslava Weigla k příběhům Lipse Tulliana a dále črty a kresby k Lipsu Tullianovi jako fenoménu, jenž Káju Saudka s přestávkami zaměstnával více než dvě desetiletí. Díky této unikátní publikaci tak čtenář získává ucelený přehled o významné části tvorby našeho nekorunovaného krále českého komiksu.

Vydáno ve spolupráci s Pavlem Noskem, nakladatelstvím Zlatý kůň a rodinou Káji Saudka.

Scénář
Jaroslav Weigel
Art
Kája Saudek
Obálka
Kája Saudek, Berenika Saudková
Redakce
Monika Chomiaková, David Goldberg, Filip Konečný, Karolina Myšková, Pavel Nosek, Berenika Saudková
Žánry
dobrodružný, historický
ISBN/ISSN
978-80-7473-875-3 (Plus (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
290 x 340 mm
Tisk
černobílý / barevný
Váha
1800 g
Stran
176
Cena
899 Kč
  • Tomeek
    Agónie talentu v přímém přenosu. Duševní impotenti, kteří v roce 1972 zařízli Lipse Tulliana v Mlaďáku, by zasloužili srdečné rozloučení á la Sahrberg. Předloha je stejná, Weigelovy scénáře mají v podstatě pořád stejnou úroveň, jediné, co vyprchává, je jiskra ze Saudkovy kresby.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš27.2.2020 10:38Lips Tullian: Další dobrodružství
    No, i na podruhé to nedopadlo moc dobře. Četlo se mi to fakt blbě a pořád nevím o co jde v příbehu/zích. Prostě jedno velké DIVNÝ. První a kolorovaný příběh ještě šel, ale ty další už moc ne, hlavně ten návrat k Lipsovi v roce 1994 byl porod, jako by to Káju nebavilo. Celkově je ta edice parádní a vše kolem toho je prostě na výbornou, ale dějově i kresbou je to průměr až podprůměr. Bohužel musím dát 3 hvězdy.
  • SNUFKIN
    Tatinek mi to poridil uz v roce 1990 (stalo to 15 Kcs), ale nemohl jsem odolat.
  • louza
    Téměř 50. let uplynulo a nikdo se k metě, kterou Saudek v Mladém světě v roce 72 dosáhl, nedokázal přiblížit. Ani on sám. Už v navazujícím černém Filipovi v minulé knize bylo znát, že Lips v roli čeledína scenáristicky slábne. V případě dvou rozmáchlejších příběhů ze začátku 80. let, z nichž jeden je zde poprvé prezentován barevně, se Weigel vrátil příběhově do starých kolejí, ale příběhy mají na rozdíl od jedno stran z MF trochu volnější dynamiku a nepůsobí tak našlapaně. Což by nevadilo, pokud by Saudek stejně jako v případě Muriel využil plochu ke kreslířské virtuozitě. To se bohužel nestalo. Řemeslně jde stále o pěkný a svébytný komiks, ale zápal a dokonalá forma se bohužel už v počátku 80.let začala rozplývat. Což je tím spíš vidět na posledním pokusu Lipsovy reinkarnace, který v Mladé frontě udělali v roce 94. Ten zde vychází v plné nahotě nebarven a definitivně odhaluje jaké torzo ze Saudkovy komiksové geniality v 90. letech zůstalo. Pokud dáte k sobě strany ze původního Lipse a tohle - zůstanou jen oči pro pláč. Publikaci tak táhnou hlavně první dva ještě ujdoucí příběhy a plejáda skvěle zpracovaného archivního materiálu, který dokresluje hlavní poselství této knihy ukazující po(s)tupnou Saudkovu komiksovou evoluci. Tvrdý pád člověka, který miloval komiks a dosáhl v něm i z dnešního pohledu nezpochybnitelné maximum. Ostuda doby a okolností, které umlčely muže, jež mohl být evropským Disneyem pro dospělé.
  • Olwen
    Taková paráda, ale když to dáte do knihovny k předchozímu dílu, tak nápis je posunut o jeden úhoz...proboha proč?
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš19.12.2019 08:55Lips Tullian: Další dobrodružství
    tak to nakonec stihli vydat do vánoc, což je dobře. vypadá to nádherně, perfektní zpracování. a zadní strana je hodně sexy...

    jinak za armádu - námořnictvo- letectvo se přimlouvám taky.
  • cyboy
    cyboy mecenáš18.12.2019 16:14Lips Tullian: Další dobrodružství
    Tohle je samozrejme klasika, i kdyz se na ni uz podepsal zub casu. Vydani je to luxusni a zbyva jen doufat, ze dockame i reprintu dalsich veci od Kajy. Narp. Arnal by fakt potesil.
    70%
21821
Četl/a (43)
2scha, Alfred, AlmightyMates , alois13, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, charvos, cyboy, Dalistar, Darth Raelchi, disclose, Fananek, farnhajt, flipflop, Georgíno J., Grrr, house192, invape, kallenved, Khagrael, majer, Marra, Marty_von_Shit, NecRoman, Ozymandias, pearlxjam, picaccino, raenius, Redfoxik, Ricarderon, robert.hladil, Schirru, SNUFKIN, start05, Sv1hl1k, Tomeek, votik, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(118)
2scha, akrijus, Alfred, AlmightyMates , alois13, Azbest, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, burzum, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Dalistar, Darth Raelchi, DEmnoG, Fananek, farnhajt, fel68, filemon, flipflop, Flowtek, Fox01, fubong, Georgíno J., Glumal, Grrr, guseppe, hellblazer, herrman, house192, hugosnowden, invape, James, jiskra, jjjirik, kallenved, Kazumaki, kendor007, kinak, Knuckless, Laik, Lenny, libcenko, Lobok257, Lojza, m.jedle, maara, majer, Mamut12, Marra, Marty_von_Shit, Marvin, merhyx, mgeralt, mikado, MIKER65, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Murphy722, NecRoman, Netorack, Norri, OldaB, padre_negro, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Philologus, picaccino, Poseidon1978, RadimNemec, Radkos, raenius, regressiv, Ricarderon, robert.hladil, Satan__666, Schirru, Šedo, SHORTY, Skot, sleepless, SNUFKIN, Stara.kryta, start05, stik, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Tomeek, trudoš, votik, vranakx, Vrenn, Wasps, willis, xintax, Zajo original, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (9)
007, deefha, DKoscik, Draco nobilis, DracoAn, Filios dVekerec, jankie, Macek78, Nightmare
Shání (2)
deefha, Nightmare
Nabízí (1)
Fox01