Koupit
Pomsta Green Lanternů (Původně vycházelo od února 2006 do srpna 2006)
Hal Jordan - Green Lantern vesmírného sektoru 2814 - toho musí hodně odčinit. Posedlý mimozemskou bytostí rozprášil celé sbory Green Lanternů a zabil i mnoho svých přátel. Nyní si už opět získal důvěru svých známých i spojenců a pokouší se navrátit do života jako člen sborů, obránce Země i obyčejný člověk. Ale osud Jordanovi nedopřeje na minulost jen tak zapomenout. Green Lanternové, které domněle zabil, možná stále žijí... a volají po jeho krvi.

DC Comics Presents #27 (Původně vyšlo v listopadu 1980)
Mogul, mezihvězdný dobyvatel, dokázal hned během svého prvního příběhu donutit Supermana, aby s J'onnem J'onnzem bojoval o křišťálový klíč, který mu umožní ovládnout Válečnou planetu, umělý svět zasvěcený válce.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Green Lantern (Vol. 4) #7-13 a DC Comics Presents #27


Scénář
Geoff Johns, Len Wein
Art
Dick Giordano, Frank McLaughlin, Carlos Pacheco, Ivan Reis, Ethan van Sciver, Jim Starlin
Ink
Oclair Albert, Marc Campos, Jesús Merino, Prentis Rollins
Barvy
Moose Baumann
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová, Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-236-8 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-236-8 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
568 g
Stran
192
Cena
269 Kč
Originál
Green Lantern: Revenge of the Green Lanterns (DC Comics, 1980, 2006)
Varianty
DC komiksový komplet #079: Green Lantern: Pomsta Green Lanternů (2020)
Green Lantern: Pomsta Green lanternů (2013)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.12.2023 08:43Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Tak jasné, svalnatí chlapi v zelených kostýmoch so škraboškami na dokonalých tvárach lietajú poetickým vesmírom, efektne po sebe hádžu žlté, fialové atď. kúzla a na prstoch majú prstene, aké by im závidel aj starý dobrý Rumburak. Je to istým spôsobom „blbosť““, ale zároveň esencia komiksovosti. Vždy si raz za čas GL doprajem a užijem si ho, podčiarkujem ale: raz za čas. Geoff Johns o ňom napísal veľa komiksov a tento je stávkou na istotu: ženy vyzerajú viac misskovejšie, ako samotné missky a chlapi vyvolávajú dojem, že si každé ráno dávajú Schwarzeneggera natretého na toaste, ale má to niečo do seba. No musíte na to mať chuť a akceptovať svojské pravidlá hry. Žiaľ, niektoré postavy sú u nás pravidelne vraždené neveľmi pochopiteľným spôsobom vydávania a týka sa to aj GL. Zjavne sa odohrali tony zásadných udalostí, umierali postavy, azda celé svety, z kladných postáv sa stávali záporné a naopak, sú prítomní dvaja pozemskí Green Lantnerni, zo Supermana je kyborg... avšak veľa z toho u nás nevyšlo. A teraz sa v tom vyznajte! To sa proste nedá. Ak to nemáte načítané zo zahraničia, máte skrátka smolu. Alebo sa môžete tváriť, že to „nejak dáte“. A áno, dáte. Tak, ako ja: v rámci možností si to užijete, ale aj tak neustále budete mať hlodavý pocit, že niečo nie je v poriadku. A je to tak. Nie je. Za seba vravím, že som v prvom rade rád, že v češtine vychádzajú aj iné superhrdinského záležitosti, než Superman a Batman, ale za akú cenu? To, že GL má z dlhodobého, historického hľadiska parádnu chémiu s GA, to vedia všetci. Lež že mu to bude tak skvele odsýpať s Temným rytierom, to som vážne nečakal. Rád by som si o ich buddy prácičke prečítal celý komiks (v minulosti som dal samozrejme veľa komiksov s Ligou spravodlivosti, ale tam obaja vedľa seba len existovali, nedostávali sa do vzájomnej interakcie). Skvelé na Johnsovi pri Green Lanternoch je, že nech predvádza akékoľvek vizuálne orgie a zverstvá, nestráca zo zreteľa ľudskosť a morálnosť Hala Jordana. Po prvom čítaní som bol presvedčený, že dám 3*, ale po druhom som si uvedomil, aké scenáristické zverstvo to celé je. Je to škoda, lebo ak by to niekto vydal v omnibuse, som temer presvedčený o tom, že by to bola superjazda. Pardon. Superlet.
  • tom173
    Hodnotím jako součást Johnsova runu, nikoliv české vydání, které je naprosto vytržené z kontextu a českému čtenáři chybí buildup. V prvních dvou sešitech zavzpomínáme na partnerství Hala s Oliverem Queenem, nic zajímavějšího ale nakonec příchod mladého Mongula nenabízí. Další sešit už je lepší, atmosféra mezi Halem a Batmanem naprosto skvělá a tohle vynikne jen pokud máte načteno GL od Johnse. V titulní pomstě Green lanternů už se Hal vypořádává s následky svého útoku na sbor jakožto Parallax a dostaneme pár osudných setkání. Johns a hlavně Reis v plné síle. Jeden z nejslavnějších DC runů vedoucí až k Blackest night.
  • Norri
    Norri mecenáš5.5.2021 23:49Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Tahle kniha trpí tím, že je vytržená z delší řady. Čtenář je tak hned vhozen do něčeho, v čem se vůbec neorientuje. Doposud jsem četl pouze knihu “Tajemství původu” a oproti té jsou zde úplně jinak rozdané karty. Vyprávění se neustále odkazuje k předchozím událostem, a ač se scénář snaží spoustu odkazů vysvětlovat, tak to pro mě byl trošku guláš. Až se nechce věřit, že kniha začíná sešitem #7, protože odkazovaných událostí je tolik, že se nemohly do šesti sešitů vejít a musely proběhout i v jiných komiksových řadách. Byl to pro mě docela šok, že oproti Halovi-nováčkovi je tady najednou Hal-veterán a přitom pořád vypadají stejně. Zkrátka z nafukovacího bazénku jsem byl vylitý rovnou do oceánu.

    Kniha začíná dvěma kratšími událostmi, ve kterých si Hal Jordan dá týmovku s Green Arrowem a s Batmanem. Potom už začíná delší hlavní příběh, který dal název celé knize. Halovi svitla naděje, že by mohl alespoň částečně odčinit zločiny své minulosti a vydává se na zakázanou a téměř sebevražednou misi. Když pominu tu permanentní provázanost s minulostí, tak to bylo relativně pohodové a zábavné čtení. Kresba je pěkný mainstream a asi možná vás potěší více, než samotné příběhy.
  • Alfi
    Strašný nekonzistentný blábol. Raz prstene fungujú večne a raz sa vybijú behom okamihu. Neprehľadná kresba, akcia bez vnútornej logiky.
  • trudoš
    trudoš editor13.1.2020 05:47Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    S Green Lanternem je ten problém, že když vám nikdo nevysvětlí aktuální stav věcí a nedá do kontextu vyskytující se postavy, budete v tom plavat jak kovadlina ve Štrbském Plesu. Takže ačkoliv Pomstu Green Lanternů vnímám se stejnou vstřícností, jako předchozí album Žádný strach, nemůžu se zbavit pocitu zklamání, jak moc má BB art (potažmo i Crew) čtenáře na salámu. Nějaké shrnutí předchozích událostí nebo alespoň výcuc toho nejpodstatnějšího pro pochopení se zkrátka nekoná. Pakliže tedy neznáte historii nebo alespoň nesledujete nejnovější dění v DC univerzu, pravděpodobně vám unikne nejedna souvislost, o to spíš, že dějem mimo jiné prosviští i tzv. Krize Nekonečna.
    Naštěstí Geoff Johns dokáže tvořit zábavné příběhy, kterým se - když vyprávění odpustíte všechen ten okostýmovaný patos - nedá upřít podmanivý charakter. V tomhle ohledu se to dá číst i samostatně, přičemž to nejhorší co vás může potkat je, že nepochopíte hlavní dějovou linii. Ale ty vedlejší si užijete za všech okolností.
  • Darth Raelchi
    Nebavilo mě to. Nedokážu se prostě ztotožnit s celým tím příběhem. Prostě to nekliklo a já se ušoupal nudou při čtení. Nezáživné a nudné. Už ani ta kresba mě neuchvátila. Nějak mě ten Green Lantern čím dál víc nebere v samostatných příbězích.
  • hroubek
    Jelikož tento komiks u nás už vyšel a já ho mám a taky jsem ho četl, tak zde zkopíruji svůj komentář. A jediné co doplním, že starý příběh není vůbec špatný.

    Mám Green Lanterna hodně rád a tohle je parádní komiks, který má jednu velkou chybu. A tou chybou je, že nám neustále připomíná co Hal udělal, co ho to stálo a že se celou dobu snaží o vykoupení. A já si to chci celé přečíst, a ne se dozvídat jen útržky z toho co se stalo. Problém je i se samotnou mytologii o Strážcích a Green Lanternech, kdy by se dalo jít mnohem více do detailů, zde chybí nějaké vysvětlivky nebo nějaký úvodní text. Geoff Johns píše výborně Green Lanterna a já si užíval každou stránku a odkaz na Ligu spravedlnosti nebo další Lanterny. A co se týče samotného Hala Jordana, tak ten je napsaný skvěle a nejvíce to vynikne při konfrontaci s Green Arrowem a Batmanem. Třetí kniha s Green Lanternem je pecka, u které nejvíce zamrzí že nevíme co předcházelo daným událostem.
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 79: Green Lantern - Pomsta Green Lanternů" za mě docela dobře prezentuje to, co Geoff Johns dává DC Universe. On dokonale zná všechny možné příběhy, i takové, které tak 80 % fanoušků sérií už dávno zapomnělo. A pokud je nezná, tak si je dohledá. A využívá j k tomu, aby na nich stavěl svoje vlastní příběhy, má tu odkazy na kontinuitu. A chápu, že tohle bude skalní fandy bavit, protože on tu kontinuitu dál buduje. Jeho příběhy tak vycházejí z poměrně pevných základů, bohužel to nic nemění na tom, že nemusí být nutně dobré. Nejsem skalní fanda DC a jeho příběhy mě prostě nebaví. I když je super, že staví na pevných základech, zrovna v případě Hala Jordana tu dělá vlastně jen to, že ty špatné činy, které měl sice provést pořád jako osoba napadená temným parazitem, nuluje a dostává ho tak do původního statusu. Takže i když vlastně staví na něčem, co tu bylo, a buduje nový svět, do jisté míry vrací všechno do určitého nultého stavu. Tohle moc nemusím.
  • Komiksum
    Hrozně sympatický komiks, jak už jsem párkrát zmínil tak Johns není můj nikterak oblíbený autor protože trpí velkými výkyvy scénářů. Nutno podotknout, že jeho Tajemství původu se mi tak moc líbilo, že jsem koupil tohle. A opět jsem se skvěle bavil. Už tak nějak klasicky to nevyšlo úplně šťastně, protože pár věcí nepochopíme tak jak by byla potřeba. Abych scénář furt nechválil, tak mi vadilo neustálé připomínání toho jak Hal se snaží vykoupit a tak (řeší se to pořád dokola od začátku do konce). Úvod knihy je super, sešity s Green Arrowem a Batmanem mě velmi potěšili, stejně jako hlavní příběh. Což je možná trochu škoda je jak se střídají kreslíři (přesto to vypadá celou dobu pěkně). Podle mého super komiks, určitě mám v plánu si koupit další Lanterny, máme kliku na tolik kvalitního GL. Tohle vám rád doporučím, ale je nutné nad tím hodně přemýšlet, není to komiks jen tak na pobavení, 4*.
  • hroubek
    Mám Green Lanterna hodně rád a tohle je parádní komiks, který má jednu velkou chybu. A tou chybou je, nám neustále připomíná co Hal udělal, co ho to stálo a že se celou dobu snaží o vykoupení. A já si to chci celé přečíst, a ne se dozvídat jen útržky z toho co se stalo. Problém je i se samotnou mytologii o Strážcích a Green Lanternech, kdy by se dalo jít mnohem více do detailů, zde chybí nějaké vysvětlivky nebo nějaký úvodní text. Geoff Johns píše výborně Green Lanterna a já si užíval každou stránku a odkaz na Ligu spravedlnosti nebo další Lanterny. A co se týče samotného Hala Jordana, tak ten je napsaný skvěle a nejvíce to vynikne při konfrontaci s Green Arrowem a Batmanem. Třetí kniha s Green Lanternem je pecka, u které nejvíce zamrzí že nevíme co předcházelo daným událostem.
  • puolpm
    puolpm mecenáš26.6.2017 16:56Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Vďaka DC komiksovému kompletu som sa vrátil ku Green Lanternovy a ono to vôbec nie je zlé a chcelo by to pokračovanie. Najlepšie cely run od Geoffa Johnsa!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1015.3.2017 11:36Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Po čase jsem si dal GL znovu a je škoda, že toho nevyšlo více od Geoffa Johnse. Bral bych pokračování. Lehce zvyšuju hodnocení kvůli druhé půlce knihy, kde je příběh opravdu fajn:)
  • Schramm
    Nepochopitelná vydavatelská strategie Green Lanterna naprosto zabila.
  • Luigim
    Green Lanterna bych si oblíbil, ale to že tu jsou na našem trhu jen 3 knihy a každá vytržená odjinud, to opravdu ne. Do Latríny! S celým Green Lanternem.
  • S4TW
    Konečně jsem se dočkal v GL i pořádných hostů (Arrow a Batman - kdo by mohl být lepší?). Příběh je opět hodně silný, kresba úchvatná, konečně jednotná a pěkně se doplňuje s příběhem. Od třetího dílu GL jsem dostal přesně to, co od GL očekávám, tedy pořádnou sci-fi akci s plnou náloží všelijakých postav a zajímavým příběhem, který se neomezuje jen na Zemi. Další plus je to, jak ostatní Lanterni pohlíží na Hala, jako na zrádce, který se s tím musí nějak poprat. Super je také napsaná postava Guye, ten kluk se mi moc líbil, správný pozemšťan (arogantní, namyšlený a věci si dělá po svém). Co mě ale malinko namíchlo, je jak se opět všechny postavy oživí (aspoň, že jeden zakřičel), tohle je totiž pro mě začarovaný kruh, nikdy si totiž nemůžete být jistí něčí smrtí, což já osobně moc nemám rád. Jelikož jediný zápor tohoto komiksu vidím v něčem, co se vyskytuje ve všech superhrdinských komiksech, tak to na hvězdy nemá vliv. Perfektní práce.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1030.3.2015 22:08Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Po ne az tak dobre druhe knize, me "pomsta" bavila daleko vice. Kazdy pribeh ma neco do sebe, a zrejme nejlepsi je ten posledni, u ktereho se mi take nejvice libila kresba. Porad to ale zrejme neni TOP toho, co by u nas s timto hrdinou mohlo vyjit. Uvidime, treba se jeste neco vyda.
  • jh666
    Konečně jsem se odhodlal koupit si první book s Green Lanternem a rozhodně nelituji. Všechny tři příběhy mají něco do sebe. Je pravda, že první táhnou nahoru hlavně hosté (Green Arrow a Batman), ale poslední příběh je bezchybný. Někomu můžou vadit tři různí malíři. Podle mě to vůbec nevadí, protože si na novou kresbu zvyknete během tří čtyř stran.
  • J.T.honza
    J.T.honza25.10.2013 20:02Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    První kniha mě velmi navnadila, ale tady jsem se vůbec nechytal. Je to překombinované, nenavazuje to na sebe a vůbec nechápete, co se tam děje a proč. Myslel jsem si, že jsem narazil na zlatou žílu jako u Straczynského Amazing Spideyho, ale bohužel. Fakt jsem se v tom ztratil a vlastně mě to ani moc nebavilo. Nicméně kresba je parádní.
  • Fry
    Nemohl jsem odolat a musel jsem vyzkoušet v česku ne-vychválovávanou sérii "Green Lantern" a asi jsem na to přišel proč. Lanterna Češi nedocení hlavně proto, že neznají všechny postavy, všechny kontexty, protože v USA, jsou některé příběhy rozkouskovávany i mezi několika sériemi, ale i tak, si myslím, že Lantern je postava, která si to tady být zaslouží, protože jak řekl Buchal (na Crweconu 2013): "Lantern se prodává"! :3

    Na začátek mě hned dostal překlad "Richarda Klíčníka", který přeložil toto: Green Lantern chce, aby prsten analyzoval: "Prsteni analyzuj! :D Je "prsteni" vůbec český výraz, nebo, kde ho vůbec vzal? Když už, tak bych napsal "Prstene analyzuj", ale prsteni, to fakt ne. (A tak jsem se smál až do konce knihy :D). No a teď něco málo k příběhům: V prvních dvou sešitech se Lantern spolu s Arrowem postaví proti "Mongulovu" synu, který napadl jednu vesničku. Bitva, kytky a vymyšlený život - jako, jóóó, nevadilo mi to, ale asi jsem si první měl přečíst "Tajemství původu" (což jsem si vyhledal na internetu je první kniha a toto je druhá - ne třetí, jak si může někdo myslet), abych věděl, jak se co stalo atd. Potom je tu kraťas s Batmanem, s kterým se Lantern pustí do bitvy proti potetovanému muži. Přitom si dají pár facek mezi sebou, za to, co Lantern udělal (A kdo furt neví proč, tak SPOILER! - je to kvůli tomu, jak Lantern zmagořil a zneškodnil pár Lanternů (viz. Pomsta Green Lanternů)). No a poté je tu velký příběh "Pomsta Green Lanternů", kde se Hal rozhodne přivést zpátky Lanterny, které vyhnal a sebral jim prsteny. Při tom potká další várku záporáku, starou dobrou lásku, kterou si myslel, že ztratil atd. Prostě a jednoduše - tato kniha je tak zamotaná, že to plno lidí nepochopí (možná i já jsem vše nepochytil) viz. komenty pode-mnou, ale na druhou stranu, když se do toho začtete a začnete přemýšlet, tak možná pochopíte o čem toto story je. :D

    Nějak jsem se v tom zamotal! :D No a na závěr musím jen napsat: Toto není komiks na odpočinutí, ale na přemýšlení!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin23.5.2013 15:21Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Dafuq did I just read? Rozhodně budu tvrdit, že je to špatný komiks. Ty vesmírné příběhy z DC univerza jsou strašný, strašný, strašný... ani ten Batman to tentokrát nezachránil. Je mi jedno, jak moc jsou příběhy vytržené z kontextu, ale jsou hrozně špatně napsané a nudné... do poslední kapky trpí brakovitostí nejtězšího kalibru. Ale nebudu se opakovat.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    Rozhodně nebudu tvrdit, že je kniha "Green Lantern: Pomsta Green Lanternů" špatným komiksem, to vůbec ne, ale prostě je škoda, že nevyjde nějaký omnibus, nebo nějaký skutečně základní příběh, na který je pak možné nabalovat tento a další. Jak jsem napsal v úvodu, během let (Green Lantern se poprvé v komiksu objevil již v roce 1940 v sešitu "All-Amercian Comics 16") došlo k již čtyřem restartům série. V současné době vychází pátá řada této série, kterou píše Geoff Johns, což je velmi úspěšný scénárista, ale bylo by třeba se se světem zeleného světlonoše seznámit víc. Nemluvě o tom, že jsou zde další série vedlejší jako "Green Lantern Corps." nebo "Green Lanter - New Guardians". Vychází toho strašně moc a bohužel je naše smůla, že tohle všechno nemůže v České republice vyjít. Mnoho z toho by nás ani nebavilo. To, co se k nám dostává je dobré, jen by to chtělo postavit komiks na lepších základech. Dobře ale chápu, že vybírat z těch skutečně dobrých je těžké, navíc nikdy nebude zajištěna návaznost, protože vydávat všechno od začátku a popořadě prostě není možné. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/05/56-green-lantern-pomsta-green-lanternu.html
  • mart.in
    mart.in mecenáš24.4.2013 22:54Green Lantern: Pomsta Green lanternů
    Od začátku do konce jsem se nechytal. Znám Green Lanterna jen z toho, co vyšlo u nás, takže mám mezery - a pár vět na vysvětlenou je fakt nezaplní (nebylo by lepší vydávat to tak, aby neměl člověk pocit, že sleduje seriál, ze kterého mu uteklo několik dílů, nebo spíš řad?). Neznám postavy, kolikrát tak vlastně nemám páru o čem je řeč, proč se některé postavy chovají jak se chovají (Batman?), co se děje a co že se to všechno teda přesně stalo? Nevím jak hodnotit, kdybych znal souvislosti, třeba bych byl nadšený, takhle jsem ale prostě jen zmatený.
  • erik
    Do tretice prichádza Green Lantern a drží sa tradície. Čiže sa tu deje priamočiare čosi, ale neznalosť okolitého DC-verza je viac ako citeľná.

    Prikvačí Green Arrow (ten pôvodný) a Mongulove deti zopakujú to, čo sme mali možnosť vidieť v Supermanovi od Moorea, riešia sa evidentne veci z JLA, do toho vpadne dopočtový tetovací zlosyn a Batman, ktorý sa s Halom Jordanom pre niečo posekal... Potom medzi zošitmi "uplynie" rok (akýsi event sa odohral, o ktorom kniha nič moc neprezradí) a dozvieme sa čo-to o tom, čo Jordan popáchal pred svojou smrťou (a opäť chýba pár informácií v nejakom úvodnom slove, ktoré tentoraz okato absentuje), príde na veľké dvojstranové bitkárske výjavy a v závere som zasa čosi nepochopil, čo tam tí "Šmoulové" pečú. A ešte niečo, na jednej strane sa spomenú akési Sinestrove žlté zbory. Kým Geoff Johns evidentne nevie, ako písať epos, kresliči ponúkajú dobový superhrdinský štandard. Van Sciver a Reis sú lepší ako Pacheco a to je tak všetko, čo k tomu hodlám uviesť.

    Navzdory výhradám som si už na Green Lanterna zvykol. Nič neočakávať je skvelá stratégia a potom sa toto jednorazové spotrebné čtivo dá prežiť. A beriem aj to, že neznalosť okolitého nie je chyba knihy ako takej. Škoda, že sa ku mne tento hrdina nedostal v desiatich rokoch, aby som ho nostalgicky žral, stále mi je jeho prsteňová vesmírna žvatlanina dosť na smiech.
132625153
Četl/a (42)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, hroubek, Hugin, invape, Jay-jay, jh666, JORDY, kallenved, kaylin, KdG, Kiko, lantan1, malylada, Mercurio, mineralk, NecRoman, Negan, Paldini, PumpingArrow, puolpm, raenius, roswelll, S313, Sajmon, Schirru, Spacecore, Spike, Tony TwoDee, trudoš, xflori01, zlejzmrd
(152)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Er.Nest, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, husakpetr93, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Johny87, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Majkl151, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pechna, perper, plema, Poseidon1978, Premek, psramek, PumpingArrow, puolpm, Radkos, raenius, Ricarderon, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, seneke, Sidi Santini, Skot, SlavaBurlac, slavik38, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (5)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, Sebastian the wise
Shání (1)
suricattaontheway