Staňte se svědky znovuzrození první dámy Marvelu.
O osudu Invisible Girl nerozhodne nikdo jiný než legenda komiksu John Byrne!

Pro Fantastic Four nastává nová éra. Na mušku si je vzal Psycho-Man, tyran z planety Traan. Je odhalena totožnost Malice, tajemné vládkyně zloby. Dozvíte se neuvěřitelnou pravdu skrytou v srdci této děsivé nové tváře zla. Je jisté, že Fantastic Four bude muset čelit svému nejtemnějšímu období. Objeví se tu hvězdná sestava nejmocnějších hrdinů Marvelu. Fantastic Four, jak jste ji ještě neviděli, vám přináší v perfektním zpracování kreslíř a scénárista John Byrne.

Obsahuje příběh:
Zloba

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Fantastic Four (Vol. 1) #280-284


Scénář
John Byrne
Art
John Byrne
Ink
Al Gordon, Jerry Ordway
Barvy
Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
548 g
Stran
136
Cena
249 Kč
Originál
Fantastic Four: Invisible Woman (Marvel Comics, 1985)
  • louza
    Papírově by mi to mělo asi sedět, jsou to pěkně kreslené osmdesátky, není to žádný velký event. Problém je, že nemám moc rád FF a už vůbec ne v takhle netypické a temně prezentované pozici. Příběh je navíc naštíplý odbočkou do jiné série a přelomený v půli, takže bohužel. Slušná vizuální forma to nezachrání. Jediné co nelze knize upřít je, že se opravdu soustředí na postavu Sue, ale nevěřím, že by se v archivech nenašla nějaká lepší a klasičtější představovačka.
  • VanTom
    Výběr možná pokrývá zásadní zlom pro Invisible Girl, kdy dospěla v Invisible Woman, avšak kvalitativně na špičce příběhů F4 netrůní. Zaměření na charakter Sue Stormové spočívá v tom, že si u ostatních členů vymůže pomstu proti Psycho-Manovi, který jí „zasáhl hluboko do nitra, popadl srdce, pokřivil ho a obrátil naruby“, ale stejně ji nijak zvlášť do popředí neprotlačuje. Jako obrovský redakční fail vidím vynechání sešitu ze Secret Wars II, kde právě zápletka s proměněním Susan do Malice, vládkyně zloby, vrcholí přímým soubojem s Hate-Mongerem. Jinak Byrne vypráví poutavě, ještě lépe kreslí a s postavami (hlavně She-Hulk) si rozumí; pomalu také nastupuje šílená móda konce 80. let, takže (trvalý) účes či domino záporácký kostým hlavní hrdinky by stály za samostatný rozbor. :)
  • Moon
    Z dívky se stala žena, tvrdí tato kniha.
    No je to nudné a chvílemi až trapné.
  • Moon
    Z dívky se stala žena, tvrdí tato kniha.
    No je to nudné a chvílemi až trapné.
  • kaylin
    Kniha "Nejmocnější hrdinové Marvelu 89: Invisible Woman" je zajímavou ukázkou komiksu, který je dobrý, ale přece jen mu něco chybí. Je zde skvělý vývoj titulní hrdinky, kdy se stává něčím víc, než doposud byla a než jak byla vnímána, jsou zde skvělé prvky jako její druhé alter ego, nedobrovolné, ale pak je tu i podivný příběh, který je zavádí do Miniversa, což celkově vypadá prostě ujetě, nemluvě o tom, že krize v New Yorku je zažehnána nečekaně rychle a moc se nekouká na to, jaké byly následky - i když pravda, tady nám přece jen nějaké sešity chybí, protože tahle část příběhu byla vyprávěna ještě jinde, konkrétně ve druhém čísle eventu "Secret Wars II". Nakonec na mě ale nejlépe působí skutečnost, že došlo k zajímavému vývoji postavy, což je asi ten největší dojem, který na mě komiks udělal. A líbí s mi, že i do takové série proniklo něco trochu temnějšího, a to nejen emotivně, ale jsou zde patrné i určité hororové prvky, což vždycky oceňuji. Komiks "Nejmocnější hrdinové Marvelu 89: Invisible Woman" má svoje mouchy, ale má i neskutečně siné stránky, které nakonec z mého pohledu převažují.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš22.1.2020 06:32Nejmocnější hrdinové Marvelu #089: Invisible Woman
    Konečně F4, která mě zaujala, ale zklamala mě délka a vytrženost z kontextu. 5 sešitů a do toho crossover se Secret Wars II, navíc spousta okolností je v prvních dvou sešitech shrnuta poznámkou pod čarou, až si říkám, že zrovna předchozí 3 sešity tam dát mohli a taky tam mohli dát nějaký list shrnující událost v Secret Wars II. Nechápu koncepci NHM, jednou tak, a podruhé onak... Když tohle všechno pominu, tak jsem byl spokojený. Byrne mě v Marvelu opravdu baví a čte se velmi dobře. Jsem rád, že mu nechali i scenáristickou sesli, dobře buduje charaktery a snaží se je propojovat s každodenními záležitostmi. Paradoxně se ty suprácký věci zdají jako doplněk běžného života F4. Čili je vlastně jedno co se děje, prostě se pořád něco děje, F4 to jde řešit, ale jedou si přitom svůj perný život. Za kresbu dám ještě 4.
  • komiksák007
    Akorát mi teda trošku vadí, že finále úvodního příběhu přeskočilo do jiné řady a tento sešit tady není. Na jednu stranu chápu, na druhou mě to mrzí.
  • hroubek
    John Byrne prostě umí. Když, někde vidím jeho jméno, tak vím, že mě to bude bavit. Byrne nakopne příběh během dvou stran a jede se ve velmi svižném tempu, které nezpomalí. Jeho příběh je napínavý a celkem i drsný, když si uvědomíte čím si Sue projde. A Byrne to dokáže parádně napsat a ještě i nakreslit. Líbil se mi poslední sešit, který se dost věnuje She-Hulk, velmi rád jsem viděl Daredevila, který se na chvilku objeví, a v neposlední řadě se mě dost líbila celá dynamika týmu a jejich boj s daným problémem. Invisible Woman je hodně povedený komiks a jen málo chybělo k plnému hodnocení.
  • cyboy
    Komiks, ktery ma z Invisible Girl udelat Invisible Woman a ukazat nam, jak strasne je nezavisla. Alespon to tvrdi ten generator slov, co pise uvodniky. Tak fakt ne. Spis je to trapne a logika tam selhava na vic mistech, nez se mi chtelo pocitat.
    50%
19114
Četl/a (35)
Alfred, Azik2586, calvin10, CaptainCzech, Carnage, chuckboris, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doppelganger, hroubek, Hugin, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, kaylin, Keno, lantan1, Mariomichal, Martinb, Mercurio, mineralk, Moon, Paldini, punisher, raenius, Spike, Symbi, the.kasztan, trudoš, TZcomics, VanTom, VskPrzk, zlejzmrd
(124)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, blackJag, bmc75, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cever, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Lobok257, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, royan, Rumburaq, Saran, Sidi Santini, Skot, slavik38, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, tomned, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (9)
Badgu.y1902, BreakingAway, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (3)
gezic, JaroKakashi, NikkiKonig