Koupit
Superman / Shazam: První zahřmění (Původně vycházelo od listopadu 2005 do února 2006)
Stačí jediné kouzelné slůvko a sirotek Billy Batson se promění v muže nadaného mocí bohů. Ale dokonce i člověk oplývající moudrostí Šalamounovou se může poučit od Supermana...

Superman musí zabránit členům kultu v krádeži prastarých artefaktů z Metropoliského muzea přírodních věd a Billy se pouští do boje s obrovskými roboty pustočísími Fawcett City. Tyto nesouvisející události povedou k setkání obou hrdinů a počátku silného přátelství, díky němuž se oba nejmocnější obránci Země společně pouští do boje i proti takovým hrozbám, jako jsou Lex Luthor, Doctor Sivana, Eclipso a nestvůrný Lord Sabbac.

Superman #276 (Původně vyšlo v červnu 1974)
Superhrdina Captain Thunder se svými schopnostmi vyrovná Supermanovi, ale jeho nepřátelé ho z jeho Země dokázali vypudit na Zemi jedna. Tam cosi způsobí, že se Captain Thunder stane padouchem, a tak ho Superman musí zastavit.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Superman / Shazam: First Thunder #1-4 a Superman (Vol. 1) #276


Scénář
Elliot S. Maggin, Judd Winick
Art
Joshua Middleton, Curt Swan
Ink
Joshua Middleton, Bob Oksner
Barvy
Joshua Middleton
Obálka
Joshua Middleton
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-7566-079-1 (BBart s.r.o.)
978-83-7566-079-1 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
505 g
Stran
176
Cena
269 Kč
Originál
Superman / Shazam: First Thunder (DC Comics, 1974, 2005)
  • karl173
    Tohle je přesně to, co DCKK potřebuje. Škoda že takových knih není více. Máme tu totiž uzavřený příběh, který zcela jednoduše popisuje začátek přátelství těchto dvou hrdinů. Příběh i kresba směřuje na co nejširší publikum a dovedu si představit tento komiks i jako dětský. I přes svoji jednoduchost se ale autorům daří natrefit i na hlubší stránky pocitů postav a ti se díky tomu chovají mnohem více realisticky, což se v superhrdinském žánru často opomíjí a nahrazuje to někdy až přílišná naivita. Díky tomu tak komiks působí mnohem dospěleji, než se může na první pohled zdát. Přesnou ukázku naivity nám pak nabízí restro sešit, který bych ohodnotil asi jen takto - jezuskote, to byla ale blbost. Za mě tedy spokojenost.*
  • rewkon
    Tenhle komiks trošku připomíná svou dětskou naivitou a stylem kresby komiksy ze zlatého věku ,ale bavil mně má hezkou kresbu a určitě patří mezi to lepší co vyšlo zatím v DC kolekci.
  • hroubek
    Superman/Shazam: První zahřmění je pohodový, ničím neurážející komiks. Jen je na něj potřeba koukat dětskou optikou a nebrat to tak úplně vážně. Příběh je zábavný, rychlý, má spád a oba hrdinové se dobře předvedou. Fungují dialogy, akce a i ta kresba, která není úplně nejhezčí. Osobně bych radši četl samostatný příběh o Shazamovi, ale co už. Mě komiks bavil a sedl mě konec, nicméně jsem si dost vědom chyb i zbytečností, které komiks má, a které by šlo udělat lépe. Hodnocení je mezi třemi a čtyřmi hvězdy, takže jsem se přiklonil ke slabším čtyřem.
  • Darth Raelchi
    Za mě průměrný komiks. Je na jednu stranou něčím zajímavý, ale na druhou stranu sklouzává v klišé, např. dobře rozpracuje postavy a jejich pohnutky a i když 1000x omílané o Supermanovi a Shazamovi, tak přesto si to jede na své vlně a dokáže to zachytit - a to klišé je právě v tom, že to nedotáhne do konce, z Shazama se stává tak hláškující šašek ve spandexu a Superman se stává skautík. Takže být to pro mladší, asi by mi to stačilo a byl bych spokojený. Je to prostě průměrný čtivý komiks s krásnou kresbou, jak z animáku. Práce s pozadím a prostředím je na výbornou a příběh působí velmi živě a uvěřitelně. Co jsem jako nedával je ten 40-ový nádech v podání Dr. Sivana. Ty kecy o nadvládě a pak ty kecy vůči Luthorovi. To je jak ze staré školy - prostě fuj. Nevím, jestli to byl záměr, ale pokud chtěli autoři znemožnit postavu Dr. Sivany, rozhodně bych zvolil uvěřitelnější přístup. K bonusu na závěr: pobavil, ale nenadchl. Kdyby byla jednotná kresba u obou příběhu v tomto DCKK a nikdo mi neřekl dobu vzniku, klidně bych řekl, že se oba komiksy vytvořily ve stejnou dobu.
  • Lenny
    První setkání Supermana a Shazama. Čte se dobře, ale ničím neoslní. Zajímavý náběh ze závěru bohužel zůstává nerozpracován.
  • kaylin
    Kniha "DC komiksový komplet 80: Superman/Shazam - První zahřmění" nepřináší nijak objevný příběh, je to prostě jen o tom, že jsou zde dva hrdinové, kteří si navzájem mohou pomoct. Když si sdělí něco osobního, možná z nich budou i přátelé. Nemůžu si ale pomoct, tohle je spíše příběh pro děti, který jim má říct, že se sice dějí zlé věci, někdy hodně zlé, ale že všechno bude v pořádku, když se o tom bude mluvit a budou se dodržovat zákony, které jsou jediné správné. A vůbec nevadí, že jste osoba s nadpřirozenými schopnostmi a na vaše ničení a přehnané využívání síly se vlastně žádné zákony nevztahují. Ale tak musíte přece nějak porazit magii, že jo. Hlavní komiks v knize "DC komiksový komplet 80: Superman/Shazam - První zahřmění" má docela zajímavou kresbu, opravdu hodně připomíná akční film, ale čím víc o příběhu přemýšlím, tím víc mi přijde hloupoučký.
  • Spacecore
    Moc dobrý! Obecně spojení Shazama a Supermana mám rád, např. v animáku Návrat Black Adama to funguje výborně! Tady se nám ke všemu mihli Sivana, Luthor a můj oblíbený Eclipso. Mimoto lidská rovina příběhu o superhrdinství a vlastní identitě je zde krásně popsaná, možná trochu naivně, ale hezky. Scéna, kdy Superman jde vynadat Shazamovi je úplnej vrchol příběhu. Super oddechovka!
  • komiksák007
    Lepší než poslední díly řady, ale definitivně jsem se rozhodnul, že s DCkk končím (jen si poslední knížkou dokončím logo na hřbetu)...
  • cyboy
    Ve svetle mnoha predchozich svazku DCKK jde vlastne o perlu, jejiz precteni vas nijak neurazi (ale ani neobohati). Sympaticky a svizne to plyne k pomerne jednoduchemu, ale funkcnimu zaveru.
    Vzhledem ke konkurenci to na ctyri hvezdy neni (v ramci DCKK ano), ale na silne tri ano.
    60%
  • Carnage
    Zajímavej náhled do začínajícího přátelství mezi Supermanem a Shazamem. Kresba neurazí a je schválně dělaná aby to vypadalo jak animovaný seriál takže se tam hraje celkem dost na grimasy postav. Co se týče děje a obsahu tak textu není moc a přelétnete to docela rychle a ve chvíli kdy se ze Supermana má stát jakýsi Billyho mentor knina bohužel končí.
117133
Četl/a (45)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Denis, Doppelganger, DracoAn, duri, hroubek, Hugin, James, Jay-jay, jh666, JORDY, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, Lachvos, lantan1, Mercurio, mineralk, Mleako, NecRoman, Negan, Paldini, puolpm, raenius, rewkon, roswelll, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(155)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, burzum, calvin10, Carnage, comicsland, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deefha, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, duri, Dzoglik, Er.Nest, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, komiksák007, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lachvos, Lenny, Lobok257, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, matty87, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, raenius, rewkon, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, tomned, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (7)
Azik2586, deadpool, delsemela, Draco nobilis, mike731, Premek, Sebastian the wise
Shání (2)
DegiCZ, suricattaontheway