New York se konečně osvobodil od hrozby superpadouchů... ale za jakou cenu? Ve třicet let vzdálené budoucnosti se město ocitá v područí totalitně vládnoucího starosty a jeho brutální policejní jednotky, Černé ruky. Petr Parker odešel na odpočinek. Svou superhrdinskou kariéru pohřbil spolu se svou ženou. Tíží ho minulost a pronásledují vnitřní démoni. Jenže lidé potřebují hrdinu víc než kdy dřív. Dokáže Petr najít ztracenou vůli a stát se znovu Spider-Manem?

Obsahuje příběh:
Padlé město

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Spider-Man: Reign #1-4 (únor 2007 - květen 2007)


Scénář
Kaare Kyle Andrews
Art
Kaare Kyle Andrews
Ink
Kaare Kyle Andrews
Barvy
Kaare Kyle Andrews, José Villarrubia
Obálka
Kaare Kyle Andrews
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus, Paulo Cesar Tavares
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Reign (Marvel Comics, 2007)
  • TheLavk
    Tohle je dost zvláštní komiks. Jediné, co jsem o tomto příběhu předem věděl před jeho přečtením, bylo něco o radioaktivním semenu. :D Každopádně mě vlastně příběh už ze začátku vtáhl a i kresba mi přišla zajímavá a docela se mi líbila. Ale furt nevím, jaké z toho vlastně mám pocity. Celý příběh je takový pochmurný a docela jiný, než běžné spider-manovské eskapády. Myslím, že by si ho každý fanoušek měl přečíst. Některé věci v příběhu mi ale přišly trošku nelogické. Hned v prvním sešitu mi trošku přišly nelogické i panely, kdy dochází na předání balíčku, ale balíček se záhadně objeví až u dveří. Nebo kdy se mluví o něčem, v čem je zabalená věc, která se nachází v tom daném balíčku, kdy vlastně předem skoro není vůbec zřejmé, že by to v něčem dalším bylo zabalené, ale klade se na to důraz. Jindy třeba měli některé postavy rukavice, pak zase ne. Je to takové hnidopišství, ale z nějakého důvodu mi to u tohoto příběhu vadilo, protože když už jde o samostatný, krátký, uzavřený příběh, tak jsem čekal větší důraz na takovéto věci. Většina komiksu ale funguje skvěle a velké panely skvěle tomuto komiksu nahrávají, celé tempo příběhu je fajn. Jsou tu samozřejmě další divnosti typu, že si naše hlavní postava jednoduše zlomí ruku, ale pak najednou mlátí všechny hlava nehlava. Myslel jsem, že je to tím, že se rychle uzdravil, protože venom. Ale byla to prostě jen černá maska. Také tedy nechápu, kde se vzal zbytek černého kostýmu.
    Jinak kresba jako taková je za mě dobrá, přijde mi že vystihuje atmosféru tohoto příběhu. Trošku horší jsou pozadí jednotlivých panelů, která jsou často vyrenderovaná počítačem a působí tak prazvláštně, protože stylem úplně nezapadají. Ale není to nic do očí bijícího a kupodivu to nějakým způsobem funguje jako celek.
    Celková myšlenka příběhu mi přisla vlastně asi super, provedení o něco horší, než jsem čekal. Je to poměrně unikátní zážitek, který mě ve výsledku bavil a docela i vtáhnul, ale mám z toho takové hořko na jazyku. Celkově bych to zhodnotil 3,5/5.
  • RichardWest
    Tohle je vlastně hrozně rozporuplný komiks. Pro fanoušky stěnoleza, za kterého se taky považuji, je to určitě něco, co by měly alespoň jednou zažít. Obzvlášť část o MJ je opravdu "skvělá" a velice silná. Na druhou stranu hrozná kresba, která nesedí snad nikomu a za mě trochu nezáživné části o vedlejších postavách. Vlastně se to ve mně hrozně pere, protože tomu prostě chci dát ty 4* za zajímavý alternativní příběh o pavoukovi, ale stále je tam ta pachuť.
  • sedw
    Od příběhu jsem očekával ještě o něco více, ale i tak jsem byl spokojený. Temný, originální Spider-man, což není úplně obvyklé. Jen škoda té kresby, tam jsem byl celkem zklamaný, naštěstí příběh komiks utáhl.
  • martin28
    Temné, depresivní, alternativní pojetí Spider-Mana. Velmi ctím myšlenku přinést nám marveláckou verzi Návratu Temného rytíře, avšak ten je o pár parníků dál. Kresba je velmi ponurá, ale zvláštní,
    není tak stylová jako v Noir Spider-Manovi. Příběh čtenáře strhne až v zajímavém finále, kde se Spidey opravdu nesere. Pořád tomu ale něco chybí. Nebýt určitých nelogičností a částečně kostrbatého příběhu, byl by tento (i tak zajímavý a záslužný) počin zářil, jak křišťál na slunci. Přesto si tahle kniha právoplatně zaslouží být v tomhle kompletu. 80%
  • Delphín
    Temná, depresivní ale vydařená věc. Když přehlédnete pár logických nesrovnalostí, tak dostanete dost solidní čtivo. Spideyho humor se tu drží na vysoké úrovni, i když celý tenhle komiks je jedna velká depka o ztrátě svobody a svých nejbližších. Velice sympatická mi tu byla malá holčina u odboje. Kresba není žádný zázrak, ale ono se to k tomu ponurému a brutálnímu ději prostě hodí. Vytknout musím závěrečný boj, který na mě působil krapet odflákle. Spider-Man přišel, udělal bum a mohl si jít na dalšího záporáka. Ale jinak je to fakt dobrý komiks o Spider-Manovi jak ho neznáme a přesně taková díla si místo v tomto kompletu rozhodně zaslouží.
  • mAGiic
    Po delší odmlce jsem sáhnul po dalším Spider-manovi ze série Komiksový výběr a dostal jsem marvelovskou variaci na Dark Knight Returns napsanou a nakreslenou Kaare Kyle Andrewsem. Děj se odehrává v alternativní realitě, kde je NY ovládán pokryteckým starostou a organizací "The Reign", superhrdinové zmizeli a z Parkera a dalších postav jsou dědci. Pointa příběhu není celkem špatná, ale kresba je hrozná depresivní mazanice, Kingpina jsem třeba vůbec nepoznal a jeho cameo mi prozradil až google. Přesto mám ke komiksu ještě další výtku, a tou je naivita příběhu, kdy se hraje na vážné téma, ale na druhou stranu tam Peter Parker v jednom panelu trpí těžkým revmatem, aby následně nasadil kostým a po letech se pral jako v nejlepších letech. Komiks obsahuje i několik scénáristických berliček (Sandman a detonátor apod.). Celkově 3*
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš8.12.2020 06:53Komiksový výběr Spider-Man #009: Padlé město
    „Nezamilovala jsem se do tebe proto, že bys dokázal pěstí udělat díru do Thompsonovy natvrdlé lebky. Zamilovala jsem se do tebe proto, že byt to dokázal, ale rozhodol ses to neudělat. Milovala jsem tě, protože jsi měl srdce silnejší, než pěsti.“ Myslel som, že Padlé město bude udalosť a míľnik (nielen) v Spider-Manovom univerze, ale nakoniec ide o prekvapivo problematickú záležitosť. 4* dať musím. Na tom si trvám. Príbeh odohrávajúci sa v dobe, kedy je Peter Parker starý, kostým si neobliekol už desaťročia a jeho životná láska je dávno mŕtva (a zjavuje sa mu kvôli výčitkám svedomia ako mlčanlivý prízrak), proste musím oceniť vysokým hodnotením. Navyše spôsob, akým sa tvorcovia vyhrali s niektorými ďalšími postavami (Sandman) je skvelý, pričom z vizuálne uhrančivého stvárnenia Dr. Octopusa som nedokázal odtrhnúť zrak. A miestami ide o nečakane drsný komiks, v ktorom umierajú deti. Problém vidím v scenári, ktorý zďaleka nenaplnil vysoké očakávania námetu. Je triviálny, miestami až detský (skutočne mám veriť tomu, že je zakázané na verejnosti počúvať hudbu???), nudný (to televízne spravodajstvo mal byť akože pokus o nového RoboCopa?), naivný (celková nezáživná kvázi futuristická vízia budúcnosť) a ťažko mu rozumieť (Petra bolia kĺby pri zmene počasia, ale keď treba, zrazu sa zmení na počkanie na akčného superhrdinu, hoci to už desaťročia nerobil a nepoháňa ho Venom?). Napriek tomu som rád, že vzniklo a že ho vlastním, nakoľko mi pripadajú zaujímavé komiksy o zostarnutých superhrdinoch, ktorých viac, ako bitky, trápia zmeny počasia a vysoký vek (Starej dobrej Logan, Návrat Temného rytíře).
  • louza
    What if série mám rád, Spider-Manův cecek mě odkojil a old man Parker skrývá určitě spoustu zajímavých možností, ale tady nevyšla snad jediná z nich. Ať už jde o nihilistickou formu hlavního hrdiny, super depresivní portrét budoucnosti, nevkusnou kresbu, nevkusné scény (vyhrabání M.J), nevkusné vtipy a nevkusnou skoro parodii na temného rytíře, nebo zvraty které nakonec přesně padnou do unifikovaného pavoučího schematu. Už od ohlášení jsem čekal, že se mi to bude líbit, ale tohle šlo na vzdory mému i obecnému mínění úplně mimo. Ne že by mě to úplně nudilo, ale prostě se mi to těžce nelíbilo.
  • Norri
    Old Man Spider-Man říznutý Orwellem a kapkou Lemirea. Beznaděj a zoufalost vykresleného světa budoucnosti je zde pěkně hutná. Začíná to jako depresivní psycho o staříkovi bojujícím s demencí a vnitřními démony, ale postupně se to změní v drsnou akčňárnu. Všechny drobky, které autor od začátku sypal, se zase spojí do rohlíku.
    Grafická podoba komiksu je koláž "fotopozadí" a hnusné kresby. Po počátečním šoku jsem si začal říkat, že se to k tomu příběhu docela hodí a ke konci se mi některé stránky dokonce i líbily.
    Nebudu tvrdit, že po počátečním zhnusení jsem z toho komiksu nadšený. To bych lhal. Ale můžu říct, že to nebylo špatné.
  • Moon
    Temné a depresivní. Tohle jsem od spideyho nečekal. A ve výskedku mě to hrozně bavilo. Malinko, ale opravdu hodně malinko, celou atmosféru kazí poslední sešit kdy se to z depresivního nádechu trochu odkloní. Jinak za mě super.
  • Mleako
    Co se týče vizuálu, tak kresby postav mi přišly v pohodě, ale ty renderovaný pozadí jsou v mnoha případech dost příšerný a nevím, co autora vedlo k tomu je použít. Možná nerad kreslí cihly/budovy? Tematicky je to sice vykradený Dark Knight, ale na Spideyho je to naroubované celkem zdařile. Jsou tam samozřejmě dějový nesmysly (viz zlomená ruka a power boost po převlečení do kostýmu), ale zároveň jsou tam fajn motivy (JJJ, MJ, mrtvola Dr. Octopuse) a dobře to vystihuje tu osudovost posledního boje. Akorát jsem teda čekal trochu definitivnější závěr. Celkově je to zdařilý book a ty 4 hvězdy si to zaslouží, ale víc ne, protože už jsme něco podobného viděli a Miller to zvládl mnohem líp.
  • Spider-man
    Depresivní, temný, to všechno ano. Zestárlej Spíďa s dojebama, super, jen odhalení padoucha mě zklamalo...měli tam nechat jen týpka, co chce megalomansky ovládnout New York. Věřím, že starej Péťa a starej jásavej JJJ mají potenciál na lepší příběh.
  • trudoš
    Návrat Temného rytíře po pavoukovsku a to jak výtvarným pojetím, tak charakterem vyprávění. Stařičký Peter Parker plný hořkosti, New York pod jhem policejního státu a mládež pobíhající ulicí s heslem „Viva la revolución“ na rtech. V tomhle ohledu je inspirace z jiných zdrojů až příliš zřejmá, přesto musím Padlému městu přiznat podmanivé kouzlo, které mě vtáhlo do příběhu, regulérně sežvýkalo a na konci v depresi vyplivlo. Což by člověk od přátelského hrdiny ze sousedství vskutku nečekal.
    Ačkoli je Kaare Andrews na humor skoupý a spíš mu jdou mrtví na obou stranách barikády, pořád tam ten naivně smýšlející Spider-Man je a funguje na jedničku. Rozchodně bych se nebál pár věcí vytknout, třeba přílišné zjednodušování stavu věcí, nebo dětinský odbojový patos, je zde ovšem mnohem víc momentů, které mi nedají zapomenout. Celkově perfektní, plné silných emocí a divoké akce. Jen ta kresba mohla být propracovanější - kromě figur se mohl autor zaměřit i na pozadí a ne ho jen kopírovat z digitálu.
  • RobinZdidlo
    Řekl bych že tahle kniha je přesně to co v tomto kompletu potřebujeme. Je to úplně jiný příběh než na který jsme u Spider-mana zvyklí. A zrovna tento se vážně povedl. I když se začátku se mi kresba vážně hnusila ale po chvíli čtení jsem zjistí že přesně k takovému příběhu se hodí. Už tady padla očividná nekonzistence a ta je tu opravdu brutální. To je ale snad jediná věc která tomuto komiksu škodí. Není to sice příběh ze kterého bych měl pocit teď jsem přečetl perfektní dílo ale jsem spokojený.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš25.1.2020 18:06Komiksový výběr Spider-Man #009: Padlé město
    Všichni jsou z toho byli tak odvaření, že jsem čekal něco extra....
    začnu pozitivy: komiks jako celek, rozuměj příběh funguje (má svoje mouchy-k těm se dostanu, třeba prozřetelnost J.J. byla fajn a ke konci se hezky pár věcí vysvětlilo) a baví, též je originální (myšleno oproti ostatním pavouk příběhům), kresba (viz níže, je to tak hnusné až je to pěkné + celostránky byly fajn a paradoxně skicy na konci), plusy v příběhu (vysvětlení ohledně M.J., líbil se mi Sandman, což byla hezky rozpolcená postava a kanadský vtip jisté Sally, Suzie, Stevie ... nebo jak se jmenovala :) )

    negativa: kresba je hnusná, jako by to někdo kreslil v malování ve winech a výsledky hodil na pc renderované pozadí (ke komiksu ale pasuje a něco i tak hnusný je vlastně pěkný, trochu si to odporuje, ale někteří mě pochopí :))
    nekonzistentnost jak zmiňuje cyboy (je tam více prvků, ale do očibijící je důchodce Parker, co dostane na držku a zlomí si zápěstí, aby vzápětí nasadil černou masku a byl superman - myslel jsem, že tam má venom oblek, čímž by se to vysvětlilo, ale ne)
    psycho - chvílema mi to tak prostě přišlo, ty ujetý kecy, hlavně druhej a třetí sešit
    vady v příběhu (ok, je tady nějaká budoucnost, kde teda nejsou superhrdinové ani padouši, ač se pak teda objeví, ale odpovědi na otázky, jak jsme se tam dostali, proč, atd., ty prostě nedostaneme, také mi vadil dětský odboj - úplně jsem tomu nevěřil, Dr. Octopus patří do psycho části příběhu, jak se objeví, zmizí, nic k tomu kromě toho, že ho někam vzal z nějakého důvodu samozřejmě)

    jak jsem zmínil, nějakým záhadným způsobem to prostě funguje, pokud se podvolíme světu s nevysvětlenými prvky a najdeme krásu v originálním hnusu (kresba) a též neotřelých nápadech, takže to úplně do šedi průměru nespadá... normál 4*
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 9: Padlé město" představuje hodně jiný a hodně dobrý příběh o Spider-Manovi. Jen má z mého pohledu tu slabinu, že má nehezkou kresbu. A také tu, že se hodně podobá komiksu "Návrat Temného rytíře". Ten svět, který sledujeme, je hodně podobný, svět, který není v pořádku a který potřebuje znovu svého hrdinu, aby byl napraven. V tomhle ohledu se komik "Komiksový výběr Spider-Man 9: Padlé město" jeví trochu neoriginální, ale pokud se na něj budete dívat jako na příběh o Spider-Manovi, budete pořád zírat na to, jak se to s touhle postavou mohlo zvrtnout a jak vás dovede překvapit. Mimochodem, docela zajímavé na knize "Komiksový výběr Spider-Man 9: Padlé město" je, že Spider-Man sám o sobě se tu objevuje na relativně malém prostoru. Většinou jde o jiné postavy, ať už je to odboj, děti, které se k němu přidají, anebo druhá strana – ti, co hlídají v ulicích, a ti, co na všechno dohlíží. Devátá kniha série rozhodně stojí za pozornost.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš20.1.2020 19:33Komiksový výběr Spider-Man #009: Padlé město
    Musím říct, že tohle je dobrý spidermanovský komiks, ale bohužel se moc nehodí pro ostřílené komiksové matadory. Asi během pár stránek jsem hned trefil Dark Knighta od Millera a kdo to zná, nebude z tohoto komiksu nikdy nijak zvlášť odvařený. Na jednu stranu, je to předvídatelné od 3. sešitu, ale zase nám známé se tu předkládá velmi zajímavě a neotřele - Venom a spol. Komiks se četl dobře a nic proti němu nemám. Číst ho v jinou dobu a v jiném věku, jsem hotovej a na zemi. Takhle jsem jenom příjemně vzdělán a obohacen o další dobrou komiksovou historii. Kresba mi sedla a nevím, jestli je to cíleně stylizované do Dark Knighta, nebo jestli tak Andrews fakt kreslí. Za mě 4,5 hvězdy.
  • Blackthunder
    Temná budoucnost ve které jsou vyhubeni všichni superpadouchové? A starý Peter Parker už dávno není Spiderman a všichni maskování jedinci jsou lovnou zvěří? Ten námět zní skvěle, ale to co mě bapadlo, co by se tam mohlo dít bylo zajímavější než skutečnost.
    Tedy pořád je to skvělý komiks, ale z tohohle by se dalo podle mě vytřískat ještě mnohem víc. Možná by to mohlo dát i na celou sérii v pochmurné budoucnosti ... musím omrknout Spidermana 2099, třeba to bude přesně pro mě.
    A i přesto že říkám, že by se z toho dalo vytáhnout víc, tak mě to velmi bavilo. rozhodně víc jak předchozí dvě čísla komiksového výběru
  • Carnage
    Temný, surový, smutný, tragický a chvílema dost předvídatelý. Knihu hodnotím hodně kladně protože překvapila (vůbec jsem nevěděl do čeho jdu) a protože tenhle sice už trochu otřepaný nápad se starým hrdinou mě prostě baví ať se jedná o skoro kohokoliv natož Spideyho. Nedokážu k tomu říct víc než kolik už je napsáno pode mnou snad jen že jediný negativum knihy jse místama horší kresba, postavy jsou dobré ale jak jde o prostředí je to docela tragický a několikrát je tam v pozadí vidět 3D auto nebo 3D renderovaná zeď a trochu to kazí dojem. Old man Spidey!
  • hroubek
    Už při čtení, každému musí být jasné, kde se tvůrci inspirovali(kdyby to někdo nepoznal, tak je to Návrat Temného rytíře). A z mého pohledu ten příběh a myšlenka jako celek funguje. Je to jiné, drsnější a některé postavy vidíme, tak jak je neznáme, přesto to stále má poetiku Spider-mana a pracuje to s tou nejzásadnější pointou a myšlenkou: s velkou mocí, přichází velká zodpovědnost. Nebudu a nechci tvrdit, že v tomto komiksu všechno funguje, protože bych lhal. Jsou tu dost divné momenty, příběh občas skřípe. Naštěstí komiks má zajímavou kresbu, výborně rozvržené panely, skvělé tempo vyprávění(nenudil jsem se a četlo se mi to dobře)a v neposlední řadě je to něco jiného. Komiks Padlé město je dobrý, ale budu rozumět všem komu sedne a nebo nesedne.
  • NextOne
    Naprostá bomba. Příběh je skvělý a dobře zpracovaný, přičemž kresba celkem ujde. Jedná se o takový bonbónek ze světa Spider-mana, ale bacha není to základní svět Petera Parkera, jedná se o svět číslo 70237. V tomto světě známe Petera pouze jako důchodce, který trpí tím, že kvůli němu zemřela M. J. Tu zabila rakovina, kterou způsobilo radioaktivní sperma našeho "Babouka", celkem vtipné :D v jiných multiverzí však Spajdy radioaktivní sperma nemá, takže může být M. J. v klidu. Pokud Vás zajímá jestli je ještě nějaký příběh z tohodle světa, tak je, avšak jen scéna smrti Parkera, kterého zabije, v komiksu Spider-Verse, jeden z členů Inheritors, Daemos. Víc z tohoto světa nezískáte. Kdybych se měl vrátit k samostatnému komiksu, tak byl tajemný a zároveň smutný. Velice si mi líbilo zpracování Jonaha a celkové pojetí odporu proti šmejdskému systému, který řídí celé město. Komiks hodnotím solidní pětkou. :)
  • cyboy
    Takovy Navrat temneho sitoleza. Neni to spatne, ale prijde mi to strasne nekonzistentni. Parker je starej a slabej, ale jakmile se navlikne do kostymu, tak lita jak camrda. Hm... Chvilemi to pripomina spis zajezd duchodcu, ale v celkovem vyzneni to neni uplne spatne. Az na to, ze neco podobneho uz tu bylo. Napsal to Miller a bylo to o hodne, ale opravdu o hodne lepsi.
    Pan prekladatel s luxusni prezdivkou a korektor (pokud vubec nejaky existuje) by si alespon v knihkupectvi mohli prolistovat nejakou ucebnici ceskeho jazyka. Napsat totiz: "Ty baterky, co jste my dali...", to neni preklep, to se musi umet.
    70%
1135941
Četl/a (80)
2scha, Al0f0k, Ash Pointak, Azik2586, Blackthunder, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Fox01, Goldfinch, Hokejový_Svaz, hroubek, Hugin, hypermlok, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kallenved, kaylin, Keno, Lachvos, lantan1, Librarian, Lijem24, LookAss, Lukis89, luky.kuky10, Madao, mAGiic, martin28, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Norri, opytz, Paldini, pearlxjam, petrik1710, punisher, raenius, Raul, RichardWest, RobinZdidlo, roswelll, Sagikkun, Scaleo1, sedw, seneke, Spike, t0mas, taidana, the.kasztan, TheLavk, Tomski, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, valkys, vita, Wiw, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(189)
10milda, 2scha, 81splinter, Abe, afri, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Ash Pointak, autokineton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, Benji, Big_Boss, Black Bro, yo, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, Erich, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, Goldfinch, hellblazer, hlavathor, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, hypermlok, Idy, illy, invape, James, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, Johny87, JORDY, kallenved, Kareru, karl173, kendor007, Keno, kindanerd, komiksák007, Kouzelnik7, Krvavý Patejl, Lachvos, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, Lukis89, luky.kuky10, Macek78, Madao, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, perper, pk123x, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , RichardWest, RobinZdidlo, roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Scaleo1, sedw, seneke, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spider-man, Spike, StressCZ, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, TheLavk, TheoDread, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, Wiw, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (5)
deadpool, delsemela, hahahoho, Himlik, Odal
Shání (1)
JaroKakashi
Nabízí (1)
Al0f0k