Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Abe Sapien vyšetřuje tři samostatné případy a ani s jedním z nich to nebude mít jednoduché. Čeká ho strašidlo v rybníce, dům mrtvého démonologa a potopená sovětská ponorka plná zombie!

Tvůrce Hellboye, Mike Mignola, a stálý scenárista série Ú. P. V. O., John Arcudi, si tentokrát ke spolupráci přizvali kreslíře Patrica Reynoldse, Petera Snejbjerga a Jamese Harrena.

Obsahuje sešity sérií Abe Sapien: The Haunted Boy (říjen 2009), Abe Sapien: The Abyssal Plain #1-2 (červe 2010 - červenec 2010) a Abe Sapien: The Devil Does Not Jest #1-2 (září 2011 - říjen 2011)

Scénář
John Arcudi, Mike Mignola
Art
James Harren, Patric Reynolds, Peter Snejbjerg
Ink
James Harren, Patric Reynolds, Peter Snejbjerg
Barvy
Bjarne Hansen, Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy, horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88152-99-6 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
515 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Abe Sapien #02: The Devil Does Not Jest And Other Stories (Dark Horse Comics, 2012)
  • Django
    První povídka posedlý je prostě paráda, druhá povídka s ponorkou působí jako něco z weird Tales. A třetí prostě jednoduchá zábava s násilím. Oproti dýce z lípu naprostá spokojenost.
  • Ivan Kucera
    Ja mám proste Abeho rád, takže 4* sú rovnakou istotou, ako to, že v každom jeho príbehu sa vyskytne vodná plocha. V druhom zväzku (na rozdiel od jednotky, Dýky z Lipu) nedostaneme jeden ucelený príbeh, ale máme dočinenia so zbierkou troch príbehov vzrušujúco napísaných Mikeom Mignolom a tentokrát aj Johnom Arcudim (ktorý je v Mikeových svetoch dávno ako doma, robil na sériách Hellboy, Humr Johnson, Lovec čarodějnic, Ú.P.V.O.). Je to podmanivo nakreslené. Na jednotlivých paneloch som nechával spočinúť svoje oči dlhšie, než som pôvodne plánoval. Potešia štedré (20 strán) bonusy (skicár s poznámkami redaktora Scotta Allieho), prebal, tvrdá väzba, sympatický formát (hoci by Abeovi dozaista pristal aj väčší) a zelená (snáď ste nečakali oranžovo-fialovú) lacetka. Tvorcovia sa nebáli byť (samozrejme v rámci možností) realistickí a smutní. Takže nie každý prežije, nie všetko sa skončí pozitívne a v nejednom prípade zostáva len žiaľ, smútok a pachuť zbytočnej tragédie, po ktorej už nič nebude také, ako predtým.
  • perak
    I s ohledem na UPVO, kde se John Arcudi hodně angažuje, nevidím velký rozdíl mezi ním a Mike Mignolou, takže v této knize jsou takové typicky "mignolovské" povídky. I když tentokrát se ani v jedné ze tří povídek nezachraňuje celý svět a nejsou zde žádní náckové (pouze rusáci:)). Abe tak řeší jen "malé" úkoly, které ale zas až tak malé nejsou a vyžadují plné nasazení.
    Nic zásadního to v mignolaverse není, ale v rámci oddechového čtiva dobře odvedená práce, která určitě neurazí a nenudí. Já se bavil celkem dobře.
  • het2
    Tak nevím, první Abe se mi líbil moc a tohle zase vlastně skoro vůbec. První, duchařský, příběh je celkem OK a má zajímavou pointu. Prostřední příběh je vypointovaná mikropovídka natažená na délku celého sešitu (např. (mini spoiler) celá ta pasáž se sovětskou lodí a její posádkou je tam úplně zbytečná). Navíc mi absolutně nesedla kresba. A vlastně až třetí příběh o strašidelném domě opravdu stojí za přečtení a je jednoznačně to nej z celé sbírky (jak scénář, tak kresba). Celkově ale zklamání, nicméně snažím se hodnotit objektivně... 3,5*
  • Norri
    Naprostá pecka! Jsem nadšený! Druhá kniha Abe Sapiena obsahuje tři kratší povídky - Posedlý, Utopená přísaha a titulní S Ďáblem nejsou žerty. Všechny jsou pěkně nakreslené, mají skvělou atmosféru a v případě první a poslední povídky si dovolím tvrdit, že jsou krásně děsivé. Parádní jsou dokonce i všechny obálky původních sešitů, včetně těch alternativních. Tady je plný počet hvězdiček naprosto jasný.
  • erik
    Priemerné béčko, oproti prvej knihe podstatne stráviteľnejšie, Abe už nie je len pasívny okoloidúci, ale priloží aj ruku k dielu.
  • George Walker Bush
    Ne, že by povídky byly kdovíjak skvěle vypointované, ale já se umím spokojit se skvělými náměty a atmosférou hellboyovského světa. To jsem chtěl a to jsem dostal.

    Celkový dojem: 70%
  • Walome
    Vůbec nechápu lidi jako je cybo, kteří Abea hodnotí jako samostatnou sérii. V tuhle chvíli už snad všem mělo dojít, že Hellboy universum je kompletní spleť příběhů, kde něco jako "jednotlivé série" neexistuje, není to tak ani koncipováno a rozhodně neznamená, že když je druhý book nějaký, bude třetí book taky takový. Všechno jsou to střípky jedné obří geniální mozaiky. No ale to je jedno.

    První povídka je smutná, až krutá, druhá je tragická a třetí spíše hororově akční. Zatímco Abea známe spíše jako zádumčivého a přemýšlivého, tady se chápe sekery jak otec ze Studny a nechybí ani malé Hellboyovo cameo s humornou pointou. Mignolův rukopis je znát a kresba je cajk. Za mě velký nadšení, že to tady vychází (a to jsem měl Abea v originále) a ta cena (360,-) je možná až přehnaně vstřícná. Dyť je to proboha levnější než kdejaká pochcaná beletrie.
  • karl173
    Druhý díl Aba Sapiena se opět drží spíše při zemi a na pořádný rozjezd tak tato série stále čeká. Nicméně tak jako u předchozího dílu jsem se vlastně přesto bavil. Asi už se ze mě stal Hellboyofil či jak to nazvat a hold beru každý střípek s nadšením i když třeba zrovna kniha neoplývá kdovíjak oslnivými příběhy. První a třetí povídka jsou dobré. Mají dobré tempo, atmosféru a takový ten jednoduchý a jednhubkový příběh, který vždycky potěší. Druhá povídka je ale vyloženě výplň, která nepřináší téměř nic. Kresba je tu dobrá a do Hellboy universa velmi dobře zapadá. Je to na hraně, ale jelikož mě většina knihy bavila, tak se nakonec přeci jenom s odřenýma ušima přikláním ke 4* Příště už to ale chce plnohodnotný příběh jako sůl.
  • cyboy
    Pro me teda vazne zklamani. Po skvelem prvnim dilu dostavame do rukou sbirku tri povidek, ktere jsou maximalne prumerne, ale spis podprumerne. Atmosfera zadna a pointy slaboucke. Dam tomu sanci jeste v pristi knize, ale byt tohle prvni dil serie, tak me ke koupi druheho nikdo nepresvedci.
    50%
  • Fry
    Abe Sapien #02: S ďáblem nejsou žerty a další příběhy - Sbírka tří povídek, z níž zcela nejpovedenější je ta úplně nejkratší. 'Posedlý' je totiž tak trochu mix toho nejlepšího z Akt X doplněného neodmyslitelným Mignolovským tajemnem s děsivým závěrečným vyústěním. 'Pohřbený slib' je trošku slabší, jelikož ač příběh postupně graduje, zápletka ke konci vyšumí tak nějak úplně do ztracena. No a povídka 'S ďáblem nejsou žerty' sice do ztracena nevyšuměla, nicméně kde chyběla logika, tam si autoři vypomohli zdrogováním hlavních postav ... Za mě 3*!
92812
Četl/a (81)
123peta, 2scha, Alikkk, Anton Whatever, BadBoy, Balů103, ben_bella, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cyboy, dajik, Dalamar, desto, Dezodoo, Django, farnhajt, figis, Final, foudy, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Giskard, gongon44, Hanussen, house192, Hugin, Infarkt, invape, Ivan Kucera, James, japes, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, karl173, KdG, kendor007, Khagrael, kinak, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, listr, LookAss, Lord Baltimore, Mariohurbanek, Mercurio, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Norri, oleav, Olesh, Paldini, perak, Poniczech, Poseidon1978, raenius, RaptoR, regressiv, RudyRod, schefik, Sir_Pete, Spike, trudoš, tukak, Ukko, vita, Walome, Wasps, worm, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(158)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, Awakener, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benji, blackJag, bmc75, Bob, burzum, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Dali, DEmnoG, desto, Dezodoo, Django, DKoscik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, FilipNejdl , Final, Fox01, frantavasil, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., gongon44, grinder, Hanussen, herbert, HevyEli, Honzin, house192, Hugin, hugosnowden, hyba1991, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, Jak, James, jeanbaklajean, jendavondra, jh666, jindroush, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, kubanec13, Lachvos, lacoste, Lamahe, lantan1, Light, Lojza, LookAss, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, MIKER65, mirec, Miriyak, Mitak, MP, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Netorack, Neuro, Noci, Norri, nx, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, puolpm, RadimNemec, raenius, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , RudyRod, Rumburaq, Saran, schefik, Šedo, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tomket.Tom, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Valdaufinka, vishnar, vita, Wasps, willis, Wiruss, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (16)
Badgu.y1902, Davispear , deadpool, delsemela, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Himlik, Jack, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, Sebastian the wise, utresyby
Shání (3)
Al0f0k, mineralk, Nightmare
Nabízí (2)
Ivan Kucera, nx