Koupit
Začíná válka světů! Jonathan Raven v blízké budoucnosti nebojácně brání Zemi před dobyvačnými nájezdníky.

Planeta Země se ocitá pod útokem záhadných vojsk z Marsu. Z lidstva zbývají už jen enklávy otroků, které lze pro pobavení nájezdníků předhodit na jatka v bojové aréně... případně jako kořist v lovech pořádaných pro obveselení cizích tyranů.

Jeden muž však pozvedl proti agresívním cizincům zbraň. Jeho jméno zní Jonathan Raven, vůdce odhodlané bandy Svobodných bojovníků. V troskách své někdejší domoviny se na každém kroku setkává s odporem. Představíme vám novou podobu tohoto hrdiny s železnou vůlí, jak jej přetvořil Alan Davis, i Killravenova první dobrodružství. Zažijte marvelovská kouzla tak, jak jste je ještě nepoznali!

Obsahuje příběhy:
Válka světů
Válka světů II

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Amazing Adventures (Vol. 2) #18-19 a Killraven (Vol. 2) #1-6


Scénář
Neal Adams, Gerry Conway, Alan Davis, Roy Thomas
Art
Neal Adams, Howard Chaykin, Alan Davis
Ink
Mark Farmer, Frank McLaughlin
Barvy
Petra Scoteseová (Petra Goldbergová), Gregory Wright
Obálka
Alan Davis
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
678 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Killraven (Marvel Comics, 1973, 2002, 2003)
  • luky.kuky10
    Tohle překvapilo! A pozitivně :-) sci-fi Conan/He-man jak vyšitej. Oba příběhy jsou dobře čtivý. Čtyři hvězdy
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš20.3.2021 06:47Nejmocnější hrdinové Marvelu #090: Killraven
    Z tohto pohľadu je projekt NHM skvelý: zoznamuje nás aj s menej známymi (alebo dokonca prakticky úplne neznámymi) postavami. Killraven je toho ukážkovým, žiarivým prípadom. Mnohí určite nevedeli, že v 70. rokoch začal vydávať Marvel komiks vychádzajúci zo slávenej sci-fi knihy H.G. Wellsa Vojna svetov. V komikse Killraven nájdete jednak práve tieto (čierno-biele) počiatky (vtedy nazvané War of the Worlds) a jednak farebný reštart (nazvaný už Killraven) scenáristu a ilustrátora Alana Davisa (Fantastic Four: Konec, JLA: Hřebík), ktorý ako scenárista nestojí za veľa, ale kresbu má síce takú klasický americky mainstreamovú, ale inak celkom peknú a masívnu a zaujala ma (aj keď bomba to nebola).
  • Moon
    První dva sešity byla velká retro hrůza a při jejich čtení jsem si říkal, že je to další NHM kniha kterou budu mít problém dočíst. Pak přišla mnohem novější série sešitů, která mě najednou nadchla. Dobře se to četlo a hlavně mě to bavilo. Takový sci-fi barbar conan, není to geniální čtivo, ale rozhodně to není špatné. Inspirace válkou světů od marvelu jsem byl mile překvapen (až na ty úvodní dva sešity)
  • Norri
    Boží! Tohle je sci-fi Barbar Conan pro 21. století! První retro část je správně naivní, ale určitě ne špatná. Nápad navázat na Wellsovu Válku světů je podle mě skvělý. Kresba je černobílá, ale je docela namakaná.
    Druhá modernější část je super! Už to není tak moc ukecané a má to super kresbu a barvy. Killravenův úbor pořád vypadá směšně, ale beru to jako nutnost pro zachování kontinuity ke starým dílům. Jinak se design postav a celého světa docela dost povedl. Hodně se mi líbila také práce s panely. V neposlední řadě je to i dobře napsané a já jsem se bavil. Takže za mě spokojenost!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.2.2020 19:26Nejmocnější hrdinové Marvelu #090: Killraven
    Další retro postava, na kterou jsem se moc těšil a zase zklamání. Ona pokladnice marvelovských příběhů z dob ty tam a postav, na které se práší až to bolí, není vždy napěchovaná tím zlatem. Tohle je prostě průměr ve slušném provedení a bohužel se obklopuje reáliemi, které jsou až moc známé a profláklé. Hraje si to na Válku světů, ale je to v podstatě John Carter s Conanem v čele. Nic hlubšího v tom nehledejte. Dva retro sešity byly fajn a být jich víc, včetně Marvel Graphic Novel, asi bych z toho měl jiný zážitek, ale takhle mám rozstřelený příběh bez nějakého dokončení (do toho mi to až nápadně připomíná Star Wars stripy a jejich místy naivní zápletky) a hned se jede do Volume 2 od Alana Davise. Kresba je tu od něj ok, viz můj koment na F4 Konec, ale jinak nic převratného. Jede to na vlně klišé a strašně se skáče, až z toho fakt nic moc nemám. Nudné a suchopárné. Postava Killravena mi tam přišla zbytečná. Za kresbu a fajn retro sešity dávám 2 hvězdy.
  • Carnage
    Zajímavá volba postavy do kompletu když vezmeme v úvahu že ho skoro nikdo nezná a musel nahradit jiného hrdinu protože v cizině Killraven vůbec nevyšel. U knihy jsem se nenudil a je hodně zajímavý že Marvel využil Války Světu k tomu aby vytvořil pokračování ve svém stylu. Jak je psáno už v úvodu Killraven docela dost připomíná Conana ať už vzhledem nebo motivacemi. Je sice pravda že komiks vyloženě nenudil ale víc jak 3 hvězdy si podle mě nezaslouží, první dva sešity jsou opravdu nejvíc protože černobílá a protože je to prostě dobrý. Hlavní série o 6 sešitech má sice líbivější vizuál a trochu přepracovaný origin ale už je to prostě průměr. Killraven je prostě neporazitelný, nejsilnější a nejlepší ze všech a po třetím sešitě už se to trochu přejídá.
  • kaylin
    S knihou "Nejmocnější hrdinové Marvelu 90: Killraven" dostanete velmi příjemný sci-fi příběh, který má konotace fantasy hávu, není zde žádný superhrdina, ale je zde spousta akce, která je mimochodem hlavně v Davisově příběhu skutečně skvělá. Nebudu tvrdit, že zvrat v tomto příběhu je nějaký geniální, ale je snesitelný, postavy jsou dobré, některé takové klasické karikatury, ale ne nutně, přece jen pak dovede překvapit, jak to s nimi dopadlo. Finále je navíc z těch, kde to dobře dopadne a vy jste za to nakonec rádi, a to i v případě, kdy happy endy nemusíte. Hlavní příběh v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 90: Killraven" funguje, především proto, že se jedná o příběh uzavřený a že to je fajn ukázka toho, že komiksy od Marvelu mohou fungovat, a to i v případě, že se nejedná o klasický superhrdinský komiks. Navíc to má super pulpový nádech, což je něco, co se mi hodně zamlouvá. Díky tomu, že jsme se dostali v sérii "Nejmocnější hrdinové Marvelu" už k číslu devadesát se můžeme seznámit u s těmito ne až tak známými, ale pořád zajímavými postavami.
  • hroubek
    Další z hrdinů, o kterém jsem nikdy nic neslyšel a ani jsem s ním nic nečetl. A v tomto případě je to jedině dobře. Přistupoval jsem k příběhu a k samotné postavě celkem zvědavě. A to co jsem četl, jsem si taky v rámci možností užil. Kdysi jsem četl knihu Válka světů, viděl film s Tomem Cruisem, takže jsem měl o některých věcech trochu jasno. Samotný komiks má dobré tempo, a to ať už jde o starší komiks a nebo o hlavní sérii. Šlape to, má dobrý spád, postavu které lze fandit, a i další věci. Samotný autoři přiznávají, že je to "pulpové", ale k tomuto příběhu to sedí. Za mě tedy celkově spokojenost a jako jednohubka a seznámení s postavou to funguje bez problémů.
  • cyboy
    Ano, skutecne to ma sedmdesatkove/osmdesatkove vypravecske postupy i namet. A to je bohuzel u komiksu z roku 2003 trochu problem. Kazdopadne musim uznat, ze tentokrat NHM splnilo svuj ucel a alespon jsem se seznamil s dalsi figurou a taky mi az tak moc nevadilo to docist, coz je posledni dobou kriterium samo o sobe.
    Strasne vaham mezi tremi a ctyrmi hvezdami, ale na stupnici 0 - Jirka, 5 - Strazci apod. to na vic nez tri hvezdy neni.
    60%
  • petrsimcik
    Po dlouhé době jedno NHM které velice příjemně překvapilo. Není to nic originálního ale v rámci pulpu to dodržuje všechny pravidla, je to napínavé a člověk se nenudí. Klidně bych si po tomhle přečetl i zbytek. Má to takovou tu úžasnou atmosféru sedmdesátkových scifi. Takhle nějak by vypadaly seriály z ABC kdyby měli čeští autoři tehdy přístup i na západní trh :) Za mě jedno z nejlepších NHM mě neznámých hrdinů.
511102
Četl/a (38)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, Carnage, chuckboris, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doppelganger, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jay-jay, jh666, kaylin, KdG, lantan1, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Marvin, me, Mercurio, mineralk, Moon, Norri, Paldini, punisher, raenius, Star36489, tomaseek, trudoš, VskPrzk, YARYNN, zlejzmrd
(120)
2scha, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, blackJag, bmc75, calvin10, Carnage, Cever, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kadas97, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Lobok257, luky.kuky10, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, mikado, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, raimi, Rumburaq, Saran, Skot, slavik38, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tomaseek, Tomasino79, trudoš, Tyfus, TZcomics, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, YARYNN, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (9)
Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Jason2808, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (3)
gezic, JaroKakashi, NikkiKonig