Černobílý komiks, ve kterém hlavní hrdina příběhu hledá svou vlastní identitu v uměleckém prostředí nekonečných večírků, nejen idolů, ale i životních ztroskotanců.
Všichni napjatě očekávali příchod milénia. V roce 99 se svět začal ubírat jiným směrem. Událost změnila svět k nepoznání. Šíří se strach a nejistota, poplašné zprávy o konci světa. Příběhy obyčejných lidí, kteří dělají ošklivé věci jiným obyčejným lidem, kteří dělající obyčejnou v práci ve světě, který pomalu umírá. Trochu retro, trochu postapokalyptický, konspirační sci-fi. Jako kdyby někdo v devadesátkách udělal Akta X, Krajní meze, Příchozí, Potomky lidí, District 9 nebo Half Life třeba v Česku.

Komiks je možno zakoupit přímo od autora, kterého lze kontaktovat na jeho FB http://www.facebook.com/tomas.motal.31
vytiskly Grafické papírny Olomouc.
Ocenění Muriel 2019 v kategorii Nejlepší kresba a v kategorii Nejlepší krátký komiks.


Scénář
Tomáš Motal
Art
Tomáš Motal
Obálka
Tomáš Motal
Redakce
Anežka Rozehnalová
Žánry
dystopie, existenciální, retro
ISBN/ISSN
Story/Art - Tomáš Motal
Vazba
sešit v tvrdých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
černobílý
Stran
24
Cena
350 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin18.2.2020 15:48Traum: Na konci cesty křížový
    Hodnotím celou serii - neotřelá kresba (pro mě dost do Burnse) a slušný, originální námět.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.2.2020 10:51Traum: Na konci cesty křížový
    Katastroficky-kriminální tečka nakonec. No. Musím říct, že Tomáš Motal rozhodně umí kreslit, že jeho vydané sešity mají sex appeal. Ale sovětská dějová linie z Majáku 1 mě zaujala zatím jaksi nejvíce.

    Celkový dojem: 60%
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš8.2.2020 23:16Traum: Na konci cesty křížový
    Tomáše považuji za zakuklenou hvězdu českého komiksu už léta a po letošních Murielách doufám, že teď už bude každému jasné, že z tohohle kokonu se vylíhl náramný motý(a)l. Vizuálně hraje minimálně v ČR naprostou extraligu, sebevědomé dílo, žádný underground, který touhle škatulkou jen maskuje grafické nedostatky, jak tomu v našich luzích a hájích často bývá. Osobitá a svébytná vize, která dle mě splňuje ty nejvyšší standardy vizuální stránky grafických románů. S ohledem na dosavadní formát a stádium si nechám zatím jednu hvězdičku v záloze, jak se vyklube scénář.
2711