Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Porcovač Barry sice není příliš kladný hrdina, avšak to mu na důležitosti neubírá. Jeho vědomosti o pokusu vyrobit Kámen mudrců jsou totiž nesmírně cenné a plukovník Mustang tak musí udělat vše, co je v jeho silách, aby jej ochránil před homunkuly. Jenže Gluttony a Lust mají s odstraňováním nepohodlných svědků zkušenosti a Mustangův tým se tak ocitá na tenkém ledě...

Série je známá především pod názvem Fullmetal Alchemist (anglický název), než pod originálním názvem Hagane no Renkinjutsushi.

Scénář
Hiromu Arakawa
Art
Hiromu Arakawa
Obálka
Hiromu Arakawa
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jana Balharová, Filip Gotfrid
Žánry
akční, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-820-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 180 x 12 mm
Tisk
černobílý
Váha
236 g
Stran
192
Cena
199 Kč
Originál
Hagane no Renkinjutsushi #10 (Square Enix, 2005)
  • Fort
    Tento díl mi trval přečíst asi nejdelší dobu ze zatím vydaných. Začínám se v tom ztrácet. Vadí, mi, že postavy naoko umřou a pak za několik dílu se objeví jakoby nic. Něco se tu řekne a další díl zjistíte, že to není pravda. Další výtka směřuje na množství postav které napomáhají autorce k natahování příběhu.
    Těšil jsem se na kvalitní díl, které má velice dobré průměrné hodnocení, ovšem neuvědomil jsem si, že ho hodnotilo méně lidí než díly předešle a tudíž nemá vypovídající hodnotu.
  • VanTom
    První otevřená, nelítostná konfrontace na život a na smrt mezi několika (nejednoznačnými) hrdiny a stále utajeně působícími padouchy, kterou odnese i jedna z dosud signifikantních postav, mě vyloženě nadchla. Pak se ovšem zabrzdilo a otočilo na druhý konec světa pro navázání dalších souvislostí jeho rozvětvené historie.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.2.2020 23:37Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #10
    Koncim. Nehodlam cekat pet let jestli to nejak dopadne. Sice se to tvari, ze to nekam speje, ale tak pomalu a za pritomnosti tolika zbytecnych postav, ze me to proste nebavi. Mozna si to za x let dokoupim az to bude vsechno vydane a prectu si to, ale ted o tom presvedceny nejsem. Manga proste neni pro me.
    60%
  • Fimi
    Cože Nezeme má 16 dílů? Tak to s tím končím i já...
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.2.2020 12:51Fullmetal Alchemist - Ocelový alchymista #10
    U me probehla nejaka katarze a uvedomil jsem si, ze me to vlastne vubec nezajima a odrezavam vsechno, co je proste slabe, vychovne, nebo nikam nesmerujici. A je toho hodne. Jak silene zajimave to vlastne muze dopadnout? Bud brachu ozivi, nebo ne. Kdovi, mozna oba umrou, ale nakroceno k nejakemu velkemu pribehu to proste nema. Mozna jsem to napsal spatne - ne, ze manga neni pro me, ale at mi nikdo nevypravi, ze kdyz ma neco treba tricet dilu, ze to je o pribehu a ne o vate (vzacnou vyjimkou jsou Zivi mrtvi, kde se vyjimecne snoubi to co autor rika a jak to rika). Rad si koupim dalsiho Tezuku, Ita, nebo nejakou jednohubku, ale tyhlety "kultovni" zalezitosti, ktere vlastne o nicem nejsou a obvykle jde o trivialni pribeh vyplneny tisicovkami stran vaty a zbytecnych postav, me proste nijak nebavi. Ze stejneho duvodu uz nejdu ani do dalsiho dilu Zaslibene zeme nezeme. Ta "kratka" serie uz ma 16 dilu a porad nekonci. Mozna si to v budoucnu dokoupim, ale ted o tom presvedceny nejsem. 64 epizod serialu bude urcite alespon 25 hodin casu a tolik ho trivialnimu pribehu proste nedam. Jedine, ceho se nejak nemuzu zbavit, je kupovani NHM/DCKK, ktere jsou mnohdy opravdu primitivni zabavou, kterou by neakceptovaly ani dnesni deti. Asi vazne potrebuju komiksovy detox.
  • Scaleo1
    cyboy: existuje ještě jiná alternativa. můžeš se podívat na anime Fullmetal Alchemist: Brotherhood. seriál věrně adaptuje celou mangu a je to jedno z nejlépe hodnocených anime. má to 64 epizod. to ti nezabere zhlédnout za deset let :D
  • Fimi
    to končíš pozdě, já to vzdal po třech knihách...