Malonákladový komiks o manželském soužití japonské ženy a českého muže v podobě svislých, většinou čtyřobrázkových černobílých stripů.

Vydáno u příležitosti Comic Con Prague 2020

Scénář
Tomoko, Aleš
Art
Tomoko
Obálka
Tomoko
Žánry
stripy, ze života
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
149 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
32
Cena
140 Kč
  • trudoš
    trudoš editor24.6.2020 15:45Manžel and Watashi
    Je to milé, ale příliš krátké. Každopádně, jestli čekáte estrádu vtipných vozembouchů či intelektuálně škodolibých humoresek, s největší pravděpodobností narazíte na zeď jménem realita. Tohle je civilní příběh o tom, jak se v Irsku seznámila Japonka s Čechem, vzali se a teď zkouší žít v Praze, přičemž všechny tyhle informace vám zprostředkují hned první tři stripy. Ty další až do úplného konce pouze bilancují těžkosti i radosti života pražáků, vnímaného z pozice „cizince“ ze země vycházejícího slunce. Autorka přitom zbytečně netlačí na pilu, aby gag vznikl za každou cenu, spíše formou krátkých postřehů konfrontuje vlastní představy se všeobecnou skutečností. Skromné historky tak bezděčně evokují živoření dvou čerstvých absolventů vysokých škol, ačkoliv opak nemůže být větší pravdou. Osobně bych ovšem uvítal víc střetů české a japonské kultury, třebas formou srovnání, jak stejnou situaci vnímá autorka a jak její manžel.
    P.S. - Řetězec Pizza Go Home už pro mě nikdy nebude tím, co dřív.
  • Tomeek
    Tomeek1.4.2020 15:30Manžel and Watashi
    Tak tenhle komiks jsem si pořídil ze zvědavosti. Zaujalo mě, jestli má nějaký význam, že český manžel japonské ženy a autorky komiksu je na obálce vypodobněn jako milý kříženec medvídka Pú a Brouka Pytlíka. Knížku jsem si užil. O obsahu nebudu spoilerovat, jen je na pět hvězdiček moc krátká. :-) Mladá paní, mají talent!
  • Fry
    Fry admin27.2.2020 20:09Manžel and Watashi
    Manžel and Watashi - Parádní věc! Na to, že se jedná o komiksovou prvotinu, tak autorka skvěle zvládá vyprávět jakýkoliv příběh zábavnou formou stripu a vedle obyčejných příběhů ze života přidává i všemožné tipy a fotky produktů, které sama doporučuje. Navíc je to kresleno takovým tím typicky milým jednoduchým stylem a líbí se mi i, že z obličeje postavy dokážu při čtení hned pochytit její emoce. Fakt parádní sbírka, přečetl jsem to cestou v metru do školy, pořád jsem se u toho tak potěšeně usmíval až mi bylo líto že toho nevyšlo více ... Za mě 5*!
121
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4.2020 13:17Manžel and Watashi
    Dá se to někde ještě sehnat? :-)
  • BílejDrak
    BílejDrak9.4.2020 10:47Manžel and Watashi
    Mnohokrát děkujeme za milé komentáře a hodnocení. Jsme rádi, že si náš komiks našel cestu ke čtenářům a když bude letos čas, možná zkusíme kreslit dál.