Srdečně vás zveme k oslavám svatby jednoho z nejslavnějších marvelovských párů - Petera Parkera a Mary Jane Watsonové! Staňte se svědky toho, jak si Pavouk a supermodelka řeknou ano v historickém okamžiku, na nějž čtenáři hodně dlouho - a ke kterému málem vůbec nedošlo.

Obsahuje příběh:
Svatba

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií The Amazing Spider-Man (Vol. 1) #290-292, The Amazing Spider-Man (Vol. 1) Annual #21 a
The Amazing Spider-Man: Parallel Lives


Scénář
Gerry Conway, David Michelinie
Art
John Romita Jr., Paul Ryan, Alex Saviuk
Ink
Vince Colletta (Vinnie), Andy Mushynsky
Barvy
George Roussos (Bell), Bob Sharen
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Changer the Elder, Mirka Jarotková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
675 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man: The Wedding (Marvel Comics, 1991)
  • Delphín
    Začátek komiksu mě dost děsil, protože zápletky s mikroskopem, pavoukobijcem či Electrem byly opravdu tragické. Naštěstí je tu supráckých rubaček opravdu málo a to tento komiks zachraňuje. Jakmile totiž Spidey přechází do civilního života, scénáristé zde odvádí skvělou práci. Samotná svatba tedy nakonec má očekávání naplnila a užil jsem si jí. Dost prostoru tu dostala i M.J. za což jsem rád, protože se to přeci jen tak často nestává. Na závěr tu máme znovu originy našich manželů ale proč ne? Zatím co ten Peterův už asi všichni známe nazpaměť, příběh Mary Jane je dost zajímavý a stojí za to si jej připomínat. A ona heroická scéna v Octopusovo podmořské laboratoří, kterou se inspiroval seriál mého dětství Spectacular Spider-Man? Zahřálo na duši, nebudu lhát.
  • mAGiic
    mAGiic editor26.2.2021 11:13Komiksový výběr Spider-Man #012: Svatba
    Vždycky jsem měl rád tu storyline s Mary Jane, takže svatba Petera a MJ se mi zákonitě musela líbit. První tři sešity ze série The Amazing Spider-Man (Vol. 1) #290-292 o žádosti o ruku, rodinných problémech MJ a bojem se Spiderslayerem Alistaira Smythea jsou taková typická 80's četba ze série The Amazing Spider-Man. Následuje Annual #21 ze stejné série, který je dost civilně pojat a čtenář je svědkem vnitřních pochyb jak ze strany Petera, tak MJ, zda je svatba vlastně správný krok a zda jejich odlišné světy budou fungovat (MJ je supermodelka, Peter fotí do Daily Bugle). A posledním sešitem je The Amazing Spider-Man: Parallel Lives, což je přetisk Marvel Graphic Novel #46. Tam Michelinie a Shooter vystavěli příběh na tom, že životy Petera a MJ si vlastně odjakživa byly podobné, plné masek, bolesti a nepochopení. Sešit zároveň ukazuje první Spideyho souboje s Dr. Octopusem s podmořské laboratoři. 4*
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš25.1.2021 09:54Komiksový výběr Spider-Man #012: Svatba
    „Žijeme šťastně až do smrti.“ Je mi to veľmi ľúto, ale musím dať len 3*. Petrovi a MJ fandím od 90. rokov, držal som im palce a som rád, že to nakoniec dopadlo takto. MJ je prekvapivo tragická postava (isté ponuré fragmenty z jej života sme videli už v semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi 26), obaja sú to veľkí sympaťáci, ktorí si (konečne) zaslúžia šťastie, oceňujem dve pozoruhodné myšlienky (jedna o tom, že nielen Peter, ale aj MJ nosí masku a druhý je flashback o tom, čo MJ ako puberťáčka videla z okna), tvorcovia nahryzávajú zaujímavé otázky (bude úspešná modelka spokojná v manželstve s „len“ Petrom?), JJJ je fakt exkluzívny škrob a pri niektorých scénach mi mierne zvlhli oči (ale nikomu to nepovedzte). Problém komiksovej knihy Spider-Man: Svadba je v tom, že tieto skvelé okamihy (bez debaty hodné 4*) sa striedajú s absolútne nudnými a nezáživnými akčnými scénami s Dr. Octopusom, Pavúkobijcom alebo Shockerom, nevraviac o tragicky mdlom znovunájdenom otcovi. Napriek tomu tento komiks každý správny Stenolezov fanúšik musí mať doma. Nie je to síce (ani zďaleka) to najlepšie, čo sa v Sieťomilovom kokóne kedy stvorilo, ale obsahuje to zásadnú vec. Srdiečko. Kebyže som každopádne ja scenáristom niečoho, v čom má dôjsť k svadbe medzi Petrom a MJ, poňal by som to celé absolútne inak (totálne bez akcie, napr. ako príbeh, v ktorom sa Peter zúfalo snaží kúpiť prsteň a pomáhajú mu s tým rôzni jeho superhrdinskí kolegovia, prípadne dokonca aj nepriatelia).
  • Ter
    Kresba hnusná - knihu zachraňujú Paralel lives. Príbeh stál dosť za hovno. Téma svatba by sa dala využiť podstatne zaujímavejšie. Musel som sa nútiť čítať každú ďalšiu stranu. Od vydania Avataru od CC som až do tohto komiksu väčšiu sračku nekúpil. Škoda papiera.
  • Big_Boss
    Naposledy jsem zde byl příhlášení před 6ti lety, ale po přečtení tohohle komiksu jsem se musel vrátit a ohodnotit ho nejvyšší známkou. Upřímně ani nevím proč jsem ho tak dlouho odkládal, ale jelikož jsem se sám nedávno ženil, tak mi přišlo vhod konečně přečíst tenhle kousek. A jsem rád, že jsem se k němu konečně dokopal. Tenhle komiks mi neskutečně přirost k srdci, už jenom kvůli tomu, že jsem se snoubenkou stejně jako Petr a MJ řešil v posledních dnech podobné problémy nastávajících novomaželů. Kdybych tenhle komiks četl třeba v 15ti letech, tak bych si asi stěžoval na nedostatek akce, ale o tomhle tenhle příběh není. Stejně jako Petr, tak i já jsem dospěl a uvědomil si, že tyhle osudové příběhy "obyčejných" lidí, mi jsou polsední dobou mnohem bližší než generická superhrdinská akce, kterou v dnešním světě vidíte na každém rohu (ale i tak díky MCU). Akce se tu samozřejmě taky dočkáte, hlavně na začátku, kdy si to Spider-Man rozdá s Pavoukobijcem Alystera Smythe, ale skutečný klenot této knihy byl pro mě třídílný příběh Paralelní životy (taky si někdo myslel, že tohle kreslil John romita Sr.?), kdy mě zaujal backstory Mary Jane, která nakonec odhalila, že celé ty roky večírků a extroverní povahy jsou vlastně jenom maska, která má skrýt její bolest. Bolest o sblížení, bolest o obětování se pro rodinu a dalších neduhů, které vyrostly ze špatného dětství a rozvrácené rodiny. MJ nosila masku stejně Petr a to mě na tomhle příběhu nejvíc zaujalo. Zjištění, že celou dobu věděla, že Petr je Spider-Man už od toho osudného dne už byla jenom třešnička na dortu. Na to, že je tenhle příběh starý cca 30 let, tak dokýže zaujmout i dnešní čtenáře, což není nic lehkého, když si uvědomím, že těch komiksů jsem přečetl víc než je zdrávo. Příběh ohledně svatby je samozřejmě lehce naivní, stejně jako všechny příběhy z konce 80 let. ale v tom tkví jejich kouzlo. Většinou dám přednost těmto starším příběhům než novějším kouskům. Spider-Man je vedle Batmana můj nejoblíbenější hrdina a i když je tenhle komplet pro mě takový hit-and-miss, tak Svatba je vedle komiksu Noir to nejlepší co jsem zatím četl.
  • choze
    Peter žádá MJ o ruku a chystá se veselka, ale oba mají své pochyby pramenící z jejich pohnutých minulostí, takže je to do poslední chvíle napínavé. Hodně se bloumá, vzpomíná, rekapituluje a kontempluje, a akce je až na třetí koleji. Velmi příjemné připomenutí romitovských sedmdesátkových a osmdesátkových Spider-manů, které jsem v první polovině devadesátek hltal od Semic Slovartu. A potěšilo mě i zkrácené připomenutí Spideyho souboje s Docem ockem v podmořské základně, kde Spideyho uvězní zhroucená mašina a on ji s vypětím všech sil zvedne a pak se zraněný probije přes Ockovy poskoky - moje oblíbená heroická scéna. Mám chuť napálit čtvrtou hvězdu z obrovské nostalgie, ale dokážu si svatební story těch dvou představit o dost dramatičtější.
  • Blackthunder
    Srdečně vás zveme na svatbu Petera Parkera a Mary Jane Watsonové. Takovou událost jsem si přeci nemohl nechat ujít.

    Tahle kresba mi sedí mnohem víc jak z 90 let, takže spokojenost. co se týče příběhu tak se mi líbil i přesto že si myslím, že se z toho dalo vytáhnout víc, trochu mě mrzely ty pochyby jestli dělají správnou věc... ale asi se to dá pochopit. ale poslední sešit "Paralerní životy" byl skvělý naprosto skvělý ☺️
  • Moon
    Ušlo to, ale spoustu částí co jsem četl, jsem se nudil s pocitem, že jsem to četl a viděl snad po 100té.
  • NextOne
    Úžasný osudový příběh, i když nejsem úplně fanoušek MJ, tak "Pítr" může být rád, že jí má. Bavilo mě to číst.
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 12: Svatba" je pro mě prostě... no vyloženě vysněná kniha asi ne, ale je to kniha, kterou jsem si prostě přečíst chtěl a věděl jsem, že mě nemůže zklamat, i když nebude příběh nijak oslnivý. Šlo jen o to, co název knihy sliboval, a to jsem dostal. Takže jsem spokojený. Jasně, rozhodně to není nejlepší Spider-Manův příběh, to ani zdaleka, ale prostě je to jeden z těch příběhů, které jsem si o Spideym a jeho milostném životě prostě chtěl přečíst. To jsem udělal a teď nezbývá než se těšit na to, jaké další příběhy nám tahle skvělá - skvělá hlavně pro fanoušky stěnoleza, ale nejen pro ně - přinese. A myslím, že je toho ještě hodně zajímavého, čeho se dočkáme.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.3.2020 12:15Komiksový výběr Spider-Man #012: Svatba
    Parádní retro s příjemným a úsměvným příběhem. V tom je Spidey silný, životní osudy a trampoty v jeho životě, do kterého mu vstupuje superhrdinská povinnost. To je zase den, zas nějaký idiot vykrádá banku, že... Tohle je pro mě příjemné jen tím, že víme celé to pozadí sňatku MJ a Petera. Byť důležitý milník, z hlediska vydavání je to taková výplňovka na odlehčení, a proč zase ne. Graphic Novel Paralelní životy ctí tradici této série a snaha o uměleckost se nezapře, bohužel ale zvolili kreslíře, který dělá Spideyho normálně a to je škoda, tohle si zasloužilo něco jiného. Takhle je to to samé, jen uhlazenější. Příběh je ale parádní. Líbí se mi, že MJ má pomalu stejnou váhu jako Peter a pro mě to bylo zase příjemné obohacení. Za mě krásný střed, můžu doporučit.
  • hroubek
    Čím více přečtu těchto starších příběhů se Spider-manem, tím více mě dělají radost. Vždycky se u nich naladím na tu správnou vlnu naivity, nostalgie a dostanu příběhy, jenž fungují i po čtyřiceti letech. Alespoň tedy na mě. Co se týče komiksu Svatba, tak už ze samotného názvu je jasné, o čem to asi tak bude. Jenže u Petera/Spideyho se to vždycky nějak zkomplikuje a nejinak je tomu i tady. K tomu dostaneme i bonusový sešit, ve kterém si zopakujeme origin postavy a, dozvíme se i něco více o Mary Jane. Svatba je povedený komiks, který se mě líbil a jsem rád, že zde vyšel.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.2.2020 00:34Komiksový výběr Spider-Man #012: Svatba
    No, asi nejsem takovy basnik abych z toho vydestiloval nejaka moudra. Po dost trapnem zacatku, kdy je Peter znepokojen kvuli mikroskopu, dostavame jakoze svatebni pribeh, kde Peter i Mary tezce pochybuji zda si toho druheho maji vzit, az z toho ma clovek pocit, ze je nekdo nuti a oni voli mensi zlo. Nepochopitelne a v dusledku i neverohodne, nicmene precteni ve finale neurazi (ale ani nenadchne).
    Posledni pribeh jde uplne mimo me. Proc byl vlastne napsan? Aby po tristapadesateosme odvypravel Spider-Manuv puvod? A dal? Nic. Proste nic, maximalne se dozvime, ze Mary ma samozrejme taky trapenicko, ale to uz vime. Takze proste proto.
    50%
  • louza
    Tato kniha je esenciální odpověď na otázku, proč je Spider-Man nejpopulárnější hrdina Marvelu. Michelinie tu stejně jako ve Zrození Venoma tlačí spíš na důraz Petrovy složky osobnosti a prostředí jeho rodiny, což hrdinu polidšťuje a přibližuje ho ke čtenáři mnohem víc, než fackovačky v elasťákách, které jsou tu jen nutným zlem, jimž se osobním životem zmítaný Petr snaží spíše vyhnout. Je úplně jedno jestli jde o řadové sešity, kde Romita Jr. postupně boří léta zažitý marvelovský drawing style počátky svých karikatur (Petrovo háro je vážně boží), nebo závěrečnou grafickou novelu na konci dojímající každého znalce skvělé kresby. Poselství tvůrců knihy je jasné - hrdinové jsou taky lidi. Bystří čtenáři pak mezi řádky čtou - a nejsme vlastně všichni hrdinové?
7191641
Četl/a (62)
2scha, Al0f0k, Azik2586, Bary02, Big_Boss, Blackthunder, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, choze, chuckboris, cyboy, dajik, Darth Raelchi, deadpool, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Fox01, GavlaDan, hroubek, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Keno, lantan1, LookAss, Madao, mAGiic, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Paldini, petrik1710, Procky, punisher, raenius, roswelll, Sagikkun, Sajmon, Scaleo1, Spike, Tomski, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zlejzmrd
(158)
10milda, 2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, Izmir Čupr, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, Johny87, JORDY, kallenved, Kareru, karl173, kendor007, Keno, komiksák007, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, nx, Olesh, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, Procky, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, Skot, sleepless, Spider-man, Spike, StressCZ, t0mas, tacmud, Ter, TheoDread, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (3)
delsemela, hahahoho, Odal
Nabízí (1)
BreakingAway