Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Ve městě je nový Batman!

Když se Bruce Wayne – možná natrvalo – stáhne do ústraní, vezme na sebe úlohu Batmana někdejší komisař Gordon. Je vybavený špičkovým robotickým exoskeletem a může se spoléhat na podporu gothamské policie. Ale když se člověk stane Batmanem, musí se učit ve smrtící rychlosti, protože armáda šílených zločinců jen čeká, aby ho zlikvidovala.

Dokáže s nimi Gordon držet krok? Nebo novému Batmanovi jeho nepřátelé i spojenci přistřihnou křídla dřív, než se stačí odlepit od země?

Obsahuje sešity série Batman Detective Comics (New 52) #41-47 (červen 2015 - prosinec 2015) a DC Sneak Peek: Detective Comics (květen 2015)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Brian Buccellato, Ray Fawkes, Francis Manapul, Peter J. Tomasi
Art
Fernando Blanco, Francis Manapul, Steve Pugh, Marcio Takara
Ink
Fernando Blanco, Francis Manapul, Steve Pugh, Marcio Takara
Barvy
Brian Buccellato, Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Francis Manapul
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-338-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
192
Cena
699 Kč
Originál
Batman Detective Comics #08: Blood of Heroes (DC Comics, 2016)
Varianty
Batman Detective Comics #08: Krev hrdinů (paperback) (2020)
Batman Detective Comics #08: Krev hrdinů (pevná vazba) (2020)
Batman Detective Comics #08: Krev hrdinů (limitovaná edice 52ks) (2020)
  • Norri
    Tahle kniha je pro mě zklamáním, má však několik ale… Po dvou skvělých knihách od tvůrčího dua Brian Buccellato - Francis Manapul jsem čekal jejich třetí skvělou knihu. Alespoň mi to slibovala obálka. Z jejich virtuozity z předešlých knih je zde však jen pouhých sedm stran…
    Kniha obsahuje dva hlavní příběhy a jeden zcela zbytečný sešit. Ve všech má hlavní roli Robo-Batman s Jimem Gordonem. Musím říct, že za tohle jsem vážně rád. Jsem rád že Bat-Gordon dostal více prostoru. První příběh napsal Brian Buccellato, ale Francis Manapul nakreslil jen sedm stran. Zbytek nakreslil Fernando Blanco. To by nebyl problém, kdyby Buccellato po těch sedmi stranách nerezignoval na svou skvělou kolorovací techniku. Potom už to je jenom nudný mainstream. Tento první příběh dějově hodně připomíná Gotham Central a není mu moc co vytknout. Snad jenom lehký zmatek kvůli úvodním skokům v ději.
    Ve druhém příběhu od Peter J. Tomase potřebuje Liga spravedlnosti Batmanovy detektivní schopnosti a když nemá Batmana nainstalovaného Bruce Wayne, tak musí stačit Gordon. Toho tak čeká detektivní případ, jaký ještě nikdy neřešil. Kresba od Marcio Takary příliš nezaujme, ale celkově je to fajn příběh s relativně dojemným koncem.
    Poslední sešit v této knize snad ani neměl být. Je to třetí část nějaké Robinovy války, takže to nemá ani začátek a ani konec a vůbec nic vám to nedá. Jediné co by to zdůvodňovalo jeho přítomnost by bylo, kdyby to byl základní kámen pro příběh v příští knize. 3,5*
  • Palebras
    Gordon jako Batman mi neseděl už v komiksu Supertíha, takže jsem byl vůči Krvi hrdinů mírně skeptický. Naštěstí mi tohle fakt sedlo a na rozdíl od Snydera, mi tady Robo Gordon vůbec nevadil. Jako jasně, má to své mouchy.. Joker-Bot byl fakt úlet a působilo to zatraceně úsměvně, ale když tohle pomineme, tak se jedná o moc fajn pohodovku, která se veze na kvalitní vlně předchozích dílů, které si držely svou kvalitu. Líbil se mi určitě i příběh který přinesl Tomasi a vzal Gordona na výlet mimo Gotham. Co se týče sešitu Robinova válka, tak zde se našinec opravdu chytat nebude, ale je fakt, že se jedná o krátkou jednohubku která se však v pohodě nechá přečíst i samostatně a rozhodně neurazí. Já jsem byl teda spokojen a určitě si Krev hrdinů 4* zaslouží.

  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3.2020 11:40Batman Detective Comics #08: Krev hrdinů (pevná vazba)
    "To si snad děláte srandu... Joker Robot?"

    Krom toho, že je to místy děsná ptákovina, tak je to hlavně - a vlastně asi i proto - děsná nuda. Sice jsem měl radost, že nějaký prostor dostali lidé z GCPD, ale Gordon jako Batman je silné "meh", stejně jako zápletky...

    Celkový dojem: 40%
  • Fry
    Batman Detective Comics #08: Krev hrdinů - Éra Detective Comics se v rámci New 52 dlouhou dobu hledala a viděno zpětně, duo Buccellato / Manapul bylo vůbec to nejlepší, co sérii v tomto tažení dlouhém dvaapadesát sešitů potkalo. Ani jejich poslední příběh 'Krev hrdinů' není výjimkou a i přes změnu na postu Batmana, kterého nahradil Jim Gordon zápletka neubírá na zajímavosti a perfektně se zde pracuje s dialogy. Následné předání štafety Tomasimu už však tak úžasné není a k 'Robin War' tady zase všem fanouškům bude chybět kontext ... Za mě 4*!
21772