Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

V tomhle světě se už od středověku zvířata domáhají a domohla svých práv, protože prokázala stejnou inteligenci a city jako lidé. Komiksů s antropomorfními zvířaty je hodně, ale těch, ve kterých taková zvířata nejen žijí promíšeně s lidmi, ale kde se také řeší problémy z podobného soužití plynoucí, je už mnohem méně.

Jack Wolfgang je elegantní vlk, ale co víc, je také špion – a jeho krytím je osobnost kulinárního kritika (protože v tomhle světě se samozřejmě už zvířata nejedí!, takže otázka, co jíst jiného, se stala tou hlavní). Někteří zvláštní agenti jsou prostě ještě zvláštnější než ostatní!

Obsahuje tři původně samostatné alba (Jack Wolfgang #01: L'entrée du loup, Jack Wolfgang #02: Le nobel du pigeon, Jack Wolfgang #03: Un amour de panthère) v jedné knize.

Vyšlo jako 16. svazek velké řady edice Argomiks


Scénář
Stephen Desberg
Art
Henri Reculé
Barvy
Kattrin Reculé (Kattrin)
Lettering
Vladimír Nevosad
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Hana Gelnarová, Richard Klíčník, Cyril Navrátil
Žánry
detektivka, thriller
ISBN/ISSN
978-80-257-3086-7 (Argo)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
220 x 310 x 22 mm
Tisk
barevný
Váha
1180 g
Stran
200
Cena
648 Kč
Originál
Jack Wolfgang #01: L'entrée du loup, Jack Wolfgang #02: Le nobel du pigeon, Jack Wolfgang #03: Un amour de panthère (Le Lombard, 2017, 2018, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.5.2022 19:43Jack Wolfgang
    No Blacksad to není. Příběhy na můj vkus tuctové a nezáživné. Celou dobu ve mně klíčil dojem, že čtu odvar Blacksada a taky že jo, jen se to tváří víc akčně. S kresbou jsem měl taky problém. Styl mi ani tak nevadil, ale projevy - jednou je to jak skica, pak je to detailní prokreslené, aby to nakonec bylo jak z dětských komiksů ála Witch, plus jistá rozostřenost - záměr nebo omyl..., někdy to prostě to rušilo. Plus jsme měl dojem, že je kolikrát kresba mix digitálu a rukou, chápej- jeden panel ručně, druhý digitálně. Strašně to působilo nekonzistentně. Samotné příběhy nebyly hloupé, ale byly jen nezáživné, přitom snažící se o nějakou velkolepost a přesah. Poslední věc, naprosto nechápu smysl pojetí takového světa, jsou tam zvířata a lidi, ale nijak se s tím nepracuje, vyjma prvního dílu o tofu, to docela pobavilo.
  • choze
    choze5.8.2021 08:38Jack Wolfgang
    Bondovský odvar z Blacksada. Načrtnutý společný svět lidí a antropomorfních zvířat mě nijak zvlášť nezaujal a neustálé jakože vtipné narážky na zvířecí stereotypy mě spíš otravovaly. Wolfgang sám není nijak zajímavý a jeho bondovská dobrodružství plná sexy tajemných zabijákyň, arcipadouchů a jejich poskoků s plánem nějak vykolejit svět a vrtulníků sice mají správné ingredience, ale příběhy z nich upletené jsou nevzrušivě průměrné. Škoda, protože kresebně je to solidní a akce je nakreslená pěkně dynamicky.
  • Norri
    Norri mecenáš6.6.2021 22:50Jack Wolfgang
    Jack Wolfgang je nejchlupatější James Bond! Nečekal jsem od toho moc, ale nakonec jsem se u toho dobře bavil. Je to příjemná oddechovka. Scénář sice není žádná hitparáda a některé hlášky by se hodily spíše do "Tlapkové patroly", než do příběhu, kde se řeší drogy, sex a jiné zvrácené kratochvíle, ale dá se to snést. Nebere se to příliš vážně a je tam poměrně hodně humoru. Na druhou stranu, kdyby se všechna ta zvířata nahradila lidmi, obzvláště třeba černochy anebo asiaty, tak by to najednou dostalo úplně jiné kontury a jinou atmosféru.

    Hodně ten komiks drží nahoře povedená kresba. Kresba postav, lidských i antropomorfních zvířat, je vážně parádní a dynamická. Snad jen pozadí panelů nemuselo být tak často odbyté barevným přechodem. Také rámečky s vnitřním hlasem mohly mít všude stejný font.

    Jo a taky je tam Vincent Vega, Jules Winnfield a strýček Skrblík.
  • Log 1 = 0
    Log 1 = 07.11.2020 16:53Jack Wolfgang
    Svět, ve kterém jsou zvířata antropomorfní, ale žijí mezi lidmi, byť jako řekněme diskriminovaná skupina. Hlavní hrdina je kulinářský kritik a tajný agent, oboje na té nejvyšší úrovni. A taky vlk. Je to originální, je to fakt zábavné, je to hezky nakresléné. Není to taková pecka, jako Grandville, nesednul jsem si na zadek, je to "jen" bondovka, ale ze světa, s jehož specifiky si autoři hrají a jdou do toho naplno.
  • Kazumaki
    Kazumaki mecenáš18.4.2020 12:15Jack Wolfgang
    Úplně mě to nechytlo. Snaží se to zujmout, ale příliš se to nedaří. Zápletky nejsou špatné, bohužel však okolní vata všech příběhů poněkud ubíjí a rozvláčňuje zážitek. Zítra si už nebudu pamatovat, o čem to bylo. Kresba je spíš jednodušší. Dávám bezvýznamné plus za různé narážky či easter eggy (Kačer Donald, Batman, Lucky Luke apod.).
  • SNUFKIN
    SNUFKIN29.2.2020 19:47Jack Wolfgang
    Popravde mam uz tech komiksu se zvirecima hlavama, kde jsou ty hlavy jen proto, aby nebylo tak zretelny, ze to o nicem neni, docela dost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.2.2020 15:21Jack Wolfgang
    Cyboy má pravdu a samotného mě to hned napadlo - Grandville, ani Blacksad to opravdu není. Nicméně nějaké napětí, příběh, humor a satira reagující na současné společenské otázky (politická korektnost ad.) se tam v tomto vtipně-divném "pozvířetělém" světě dá nalézt.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš26.2.2020 15:03Jack Wolfgang
    Na prvni pohled to samozrejme pripomina Blacksada a Grandville, ale fakt je, ze tohle je spis takovej slabej a neduzivej bratricek. Dostavame tri pribehy, jejichz kvalita je dost kolisava a behem cteni jsem mel opakovane pocit, ze ctu trochu dospelejsi Zootropolis. Nebyt tam pomerne dost sexualnich narazek, tak bych to videl jako skvelou zabavu pro deti. Koupi pripadneho pokracovani zvazim. Tesne pod ctyrmi hvezdami.
    60%
27134