Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Conan si díky svým odvážným kouskům vysloužil jméno ve všech hospodách a temných uličkách Města zlodějů. Avšak i sláva má svou cenu: Conan je přistižen při laškování se ženou smírčího soudce a stává se uprchlíkem, jemuž jsou náhle v patách jak lidští, tak i nadpřirození pronásledovatelé.

Conanova dobrodružství ve Městě zlodějů pokračují a vyprávění se ujímají tři z těch nejlepších komiksových scenáristů společně s výtvarníky Carym Nordem a Davem Stewartem.
Vysílají neohroženého Cimeřana přímo do náruče Gundeřanových lučištníků i nebezpečných svůdkyň, stejně jako do nitra hrůzných rozvalin plných živoucích mrtvol a protivníků daleko příšernějších, než jaké kdy poznal.

Kniha obsahuje poslední příběh Kurta Busieka a dále adaptaci jedné z legendárních Howardových „ztracených“ povídek „Síně mrtvých“, ve které Mike Mignola, tvůrce Hellboye, staví Conana proti bizarním netvorům v rozvalinách jednoho polozapomenutého města. A do třetice, opěvovaný kreslíř a legenda nezávislého komiksu Timothy Truman uvádí svou první conanovskou povídku o záludných mniších, šílených psech a pololidských přízracích z kopců, v níž bude rozdrcena nejedna lebka.

Obsahuje sešity série Conan #24-25 (leden 2006 - únor 2006), #29-31 (červen 2006 - srpen 2006) a #33-34 (říjen 2006 - listopad 2006)

Scénář
Kurt Busiek, Mike Mignola, Timothy Truman
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Cary Nord
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Cary Nord, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-000-4 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 21 mm
Tisk
barevný
Váha
652 g
Stran
208
Cena
699 Kč
Originál
Conan #04: The Hall of the Dead and Other Stories (Dark Horse Comics, 2007)
  • salamandr
    salamandr18.9.2021 20:56Conan #04: Síně mrtvých
    Společně se 3 dílem zahrnuje Conanův život ve městě zlodějů. Ve 4 díle jde o útě z něj a následná dobrodružství. Velmi dobré čtení, velmi dobrá kresba, skvělé příběhy i zvraty
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš28.5.2021 12:33Conan #04: Síně mrtvých
    Další díl se stále drží na vysoké úrovni. Scénáristicky byl ovšem slabší titulní příběh, zpracovaný Mignolou. Líbilo se mi mignolovské zpracování panelů, ale vlastní narativ byl takový průměr.
  • karl173
    karl173 mecenáš12.3.2020 20:47Conan #04: Síně mrtvých
    Tento díl přináší takové menší příběhy, které jsou sice propojené, ale jinak se každý dosti liší. Zároveň jsou to spíše takové jednohubky, které nerozvíjí tolik hlavní dějovou linii, jako spíše posouvají Conan dál v jeho cestě. Kurt Busiek se rozloučil posledními dvěma sešity a poměrně suše ale zároveň účinně předal žezlo na chvíli Miku Mignolovi, který k tomu přistoupil po svém. Klasicky zakomponoval nějaké ty prastaré bohy a dosti zrychlil tempo svižnými panely s malým množstvím textu, tak jak jsem zvyklí z Hellboye. Upřímně se mi tento příběh četl sice skvěle, ale moc toho po příběhové stránce nepřinesl. No a na závěrečné dva sešity už přicestoval Timothy Truman, který očividně navazuje na styl práce Busieka a připravuje si půdu pro další Conanovské dobrodružství na které se už teď těším. Ano tohle nebyla ta nejlepší kniha s Conanem, ale já si jí přesto užil a hold je někdy třeba vytáhnout i menší příběhy, které nebudou na první pohled zas až tolik zásadní. A abych nezapomněl, kresba je opět parádní a bonusy ještě lepší. 4*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.3.2020 20:39Conan #04: Síně mrtvých
    Tahle kniha mi přišla hrozně rozmělněná, jakoby nešlo o jednu ústřední dějovou linii a tudíž jsem z toho neměl takový ten celostní zážitek, jaký obyčejně mívám z Conana od Darkhorse. začátek mi přišel strašně vytržený z kontextu a musel jsem hodně vzpomínat, co předcházelo. Ve finále to ale šlo a mé největší obavy nastaly, když jsem začal číst Mignolu. Mám na něj rozporuplné názory, ale zde je to spíš pozitivní. Četlo se mi to báječně a pěkně to odsýpalo a bylo to příjemně mystické a tajemné. Odkaz na Lovecrafta, Hellboye a legendy je evidentní a Mignola se ani neobtěžuje to nějak vysvětlovat v příběhu a prostě nás v tom nechá. To byla za mě příjemná jízda. Co mi vyloženě nesedlo byla poslední část, když jsou v tom kaňonu s těmi kromaňonci nebo co. To bylo zbytečné natahování a daleko víc se autoři snažili prohloubit vztah k Jiaře, což bylo opravdu na škodu. Conan se na můj vkus chová fakt neconanovsky v průběhu celé knihy a to přetrvává i v 5. knize. Jestli je Conan takový, tak způsobem, jakým to nastavil Dakrhorse mi to přijde trochu v rozporu s pojetím postavy Conana. Spoustu konání a akcí Conan řeší jinak, než jak jsem zvyklý. Je to teda špalek a nejednotnost a místy nudné pasáže mě nutí dát 4 hvězdy.
  • cyboy
    cyboy mecenáš4.3.2020 22:32Conan #04: Síně mrtvých
    Libil se mi fakt, ze ctvrta a pata kniha jsou provazane dlouhym pribem. Co se mi nelibilo, byl fakt, ze Conan se zcela nepochopitelne choval neconanovsky a v dulezite chvili pouze prihlizel, aby pak mel duvod k pomste.
    60%
  • Olwen
    Olwen4.3.2020 20:56Conan #04: Síně mrtvých
    Po přechozích dílech hrozná nuda. Tak tohle Mignola nezvládl.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 16:00Conan #04: Síně mrtvých
    Úvod od mignoly je fajn, konečně pěkná předmluva, co dává smysl... Ta jeho zmínka o žábách pak v jeho sešitech dává smysl.. ;)
    Příběh pokračuje tam, kde v předešlé knize skončil a navazuje... Kurt busiek už je asi vycpelej nebo nevím, úplně mi neseděl... Napsal první dva sesity a neříkám, že je napsal špatně, ale oproti dvěma zbývajícím obsahují fakt hodně textu a hlavně mi postava Conana nesedí... Namachrovanej debílek, co později udělá dost svinarnu (spoiler: shodí kobercem jinýho zloděje, aby sám mohl utéct vojákům... Takový to, jak někomu prostrelite nohu, aby sezrali zombíci jeho a vy utečete :D), což mi k jeho barbarské cti nejde a jeste se tím chlubi...on se celkově chová dost jako svine... Jiara byla svine , je a asi i bude. Nevím teda, jestli ho takhle Howard někdy profiloval...
    Pak nastupuje mignola v sešitech 3-5, tam.je vyloženě cítit Hellboy: mystika, nádech hororu, žáby, ty mrtvoly a pak ty kecy ve stylu "Anung Un Rama" (tady mě napadlo i "Ra's Al Ghul" ve smyslu těch keců, každopádně zde se jedná o monstrum Athum Nugoth), coz je asi odkaz na lovecrafta? Nebo ten jazyk žáby? Neznám jeho dílo, takže nevím... Každopádně se 3 sešity o dost min mluví, o to víc je akce a Conan je víc konanovskej, tenhle příběh myslím zpracovaly comicsove legendy .. ;) a ten následující myslím taky :D tam se mi to hodně líbilo všechno, tady jsem ponekud rozpačitý...
    K Mignolově části ještě dodám, že navazuje poněkud volně na poslední Busiekovu, protože ac obálka ukazuje Conana s dírou v rameni od šípu, v celé mignola části nemá už nic a je plně uzdraven a ač na konci B.casti hlásí, že ho obklici z obou stran s tim, že přechody přes propast jsou cca míli po obou stranách a všichni se nachází v kamenitém terénu, vojáci na koních, Conan pěšky, u M.casti jsou všichni v džungli a Conan si stihne připravit mega kamennou past. Nj, dejme tomu, ale kazí mi to dojem... Mignola si už pak jel to svoje ...
    A poslední Timothy trumen část, ta je nejlepší, je nejvíc conanovska, nejvíc akční...Conan oslovuje Jiaru "děvče" a spoiler: vrací se kamos Gundeřan Nestor.
    Graficky kresebně/malbou je kniha ucelená: Nord/Stewart jsou super. Na závěr jsou bonusy, kde je odhalen vztah Howard/Lovecrafta, text se hezky cte. A též skicy Mignoly doprovázející scénář, ten si hezky vedl Norda za ručičku.:D na jednu stranu se mu to mohlo líbit, na druhou mohl bejt Mignola tímhle dost otravnej. :) Celkově mi to na 5* nesedí... Dám 4*.
132511
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.3.2020 22:34Conan #04: Síně mrtvých
    SNUFKIN: mně se podařilo číst ten crossover s Rudou Sonjou a taky super zábavovka :-)
  • SNUFKIN
    SNUFKIN5.3.2020 21:53Conan #04: Síně mrtvých
    DR: Jo ten cossover Conana s Wonder Woman jsem si tu v Budget Books nedávno koupil a docela vtipný :)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.3.2020 21:01Conan #04: Síně mrtvých
    K těm Conanům, sám jsem si to nedávno aktualizoval a Comicsové legendy vydávaly nejprve Conan the Barbarian od Marvelu, což je taková (barevná) verze i pro mladší čtenáře, a v posledních číslech už vycházely první čísla Savage Tales (kde byl Conan) a z něho pak vzniknuvší Savage Sword of Conan (černobílé), což byla verze pro dospělé. Na obě tyto série měl potom dlouho práva Dark Horse, než to pár let nazpět opět přešlo pod Marvel. Dark Horse mezitím spustil vlastní pojetí Conana a co si vybavuji od pana Dorta, tak Busiek to chtěl v podstatě pojmout velmi po svém. Ano, adaptovaly se původní howardovské příběhy, ale ústřední dějová linie je Busiekova a celého tvůrčího týmu Dark Horse. Když se pak podíváte dál, co všechno vycházelo, tak spousta jsou originální příběhy, viz Conan the Cimmerian, King Conan, Conan: Road of Kings, Conan the Avenger, Conan the Slayer a spousta dalších one shotů a minisérií. Na anglické Wikipedii je to hezky chronologicky seřazeno. Jakmile to pak dostal znovu Marvel, tak Aaron v podstatě svým pojetím drží darkhorsovskou tradici. Rovněž toho hodně u Marvelu vychází za série a minisérie touto dobou.
    K samotným vydáním u nás, všechny příběhy (sešity) série Conan od Dark Horse vyšly v kolosálce, ale pozor tyto sešity v jednotlivých knihách, které teď CC vydává, nebudou: 18, 26, 27, 28, 35, 36, 39. Tyto čísla vyšly u Dark Horse samostatně jako série příběhů v těchto knihách (jsou tam mj. i další minisérie): The Blood-Stained Crown and Other Stories a The Spear and Other Stories. Jakým způsobem a kdy to CC vydá jde mimo mě a nebudu mluvit za ně a jejich vydavatelský plán (prý to prostě vyjde mám potvrzeno).
    Opravdu můžu doporučit sérii Savage Sword of Conan od Marvelu ze 70. let, ale už to má nějaké stáří, o tom žádná. Sehnal jsem krásný omnibus a je to vlastně originální reprodukce původních čísel, i s veškerou přílohou a dalšími neconanovskými příběhy, viz The Femizons od Stana Leeho, nebo Man-Thing- úplně první příběh s ním. Jediné co tam není, jsou veškeré příběhy s Rudou Sonjou, na kterou mají práva Dynamite Entertainment. Dark Horse tyto příběhy v době vlastnictví práv reprintoval v TPB omnibusech, ale kvalitativně vede Marvel s novou edicí. Luxus a paráda. Dokonce nové obálky dělá Gabrielle Dell'Otto.
    Francouzský Conan funguje na bázi, že spousta příběhů údajně spadala pod Public Domain a evropská a americká autorská práva mají vůči sobě jistá hluchá místa a doteď je sporné, jestli Francie měla právo dané povídky adaptovat (tohle jsem parafrázoval od pana Dorta).
    Takže si udělejte vlastní názor, co chcete číst. U nás je toho hodně, i knižně. Za mě vede CC a v originále i Marvel se svými novými edicemi Savage Sword.
    PS: kuriozita na závěr- v době Dark Horse měl Conan i crossovery s Rudou Sonjou a Wonder Woman a teď co to má Marvel, tak je Conan i s Avengers. Dark Horse, jelikož přišel o Conana, tak má prý údajně svého nástupce v podobě Berserker Unbound od Lemira a Deodata. Taky paráda.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.3.2020 14:33Conan #04: Síně mrtvých
    Ok, díky kuci, budu vám věřit:)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.3.2020 13:17Conan #04: Síně mrtvých
    Lantan - proto jsem pak dodal další příspěvek, aby to nevedlo k tomu, cos psal. Totožný je to jen v kolosalce ;)

    Nic zlého v tom nebylo :) /// mně to jen trošku vytacelo :D ale dobrý , captain America a Lobo jsou pořád bestky :)))
  • lantan1
    lantan15.3.2020 11:31Conan #04: Síně mrtvých
    Přesně jak říká TonyT. Já Kolosálku nemám tak čtu tohle :)
    Milo: Já reagoval na tenhle příspěvek: "Kolosální Conan - to asi víš a tohle v comicsovych legendách... ;) Druhá kniha darebáci možná taky comicsove legendy, ale to si nejsem jistej ..." ---> Z toho jsem pochopil, že tvrdíš, že tohle je v comicsových legendách a že další kniha Darebáci taky, ale nejsi si jistej. Tak jsem tě jen chtěl případně vyvést z omylu. Asi jsem jen špatně pochopil. Nic zlého v tom nebylo :)
  • TonyT
    TonyT5.3.2020 11:06Conan #04: Síně mrtvých
    George Walker Bush- pokud jsi četl kolosálky tak to nemá cenu číst, je to to samé jen to vyšlo rozdělené na několik svazků v menším formátu pro ty co kolosálku nemají.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.3.2020 09:39Conan #04: Síně mrtvých
    lantan1: Já jsem právě četl Kolosálního Conana a nyní čtu Kolosálního Conana z Cimerie... jakožto knihovník bych sice časem dohledal, jaké díly jsou v čem, ale vy jste tady samej odborník a já jsem děsně línej. Proto by mě zajímalo, jestli má cenu tenhle čtvrtej a pátej díl číst:D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 20:45Conan #04: Síně mrtvých
    Neřekl jsem, že je to totozny, omg :
    "A tam to bylo starší, čb a trochu jinak zpracovaný"
  • lantan1
    lantan14.3.2020 20:37Conan #04: Síně mrtvých
    Milo: No, ale snad nelze považovat různé adaptace stejných povídek za totožné dílo ne?
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 18:39Conan #04: Síně mrtvých
    Lantan1: povidky od Howarda jsou dány, zpracoval je i Marvel, takže comicsove legendy ;)
  • lantan1
    lantan14.3.2020 17:53Conan #04: Síně mrtvých
    GWB: Tahle série od Busieka (díly 0-5) je vše v Kolosálním Conanovi.
    Milo: Comicsové legendy jsou od Marvelu, tahle série vycházela pod DarkHorse. Je to tedy něco úplně jiného.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 16:44Conan #04: Síně mrtvých
    A tam to bylo starší, cb a trochu jinak zpracovaný, takže kupuj a čti :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 16:13Conan #04: Síně mrtvých
    Kolosální Conan - to asi víš a tohle v comicsovych legendách... ;) Druhá kniha darebáci možná taky comicsove legendy, ale to si nejsem jistej ...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3.2020 15:40Conan #04: Síně mrtvých
    Klasický dotaz. Nevyšly tyhle příběhy už někde? Jestli to mám číst. Já mám hroznou paměť, fakt.
Četl/a (61)
2scha, 3DD!3, AlmightyMates , Benny, buscheer, calvin10, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Denis1996, farnhajt, flipflop, foudy, Fox01, fuerto_gepa, Hanussen, Himlik, hraby, invape, Jabba, James, james dixon, jh666, Kaaos, karl173, Kil-Khal, lantan1, Loxin, maco, Mercurio, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, nejakdivne, Ozymandias, Paja78, pechna, perak, Poseidon1978, puolpm, rooty, roswelll, salamandr, schefik, SNUFKIN, tacmud, taidana, terrordemon, tomaseek, Valdaufinka, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(113)
123peta, 2scha, A1akhai, adam.ra, AlmightyMates , arnecht, Beng.D, Benny, ben_bella, blackJag, bmc75, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, Davispear , DEmnoG, Denis1996, Dinik, Erich, farnhajt, filemon, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, Hanussen, Himlik, Honzin, hraby, hugosnowden, hyba1991, invape, Jabba, James, james dixon, jh666, jjjirik, Kapis, karl173, Kazumaki, kendor007, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, kubanec13, Lamahe, Loxin, Macek78, maco, Mamut12, Matio, mcleek, Mercurio, mikado, Mitak, moiqpiom, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Nyxxie, OldaB, Paja78, Paldini, pavel, pechna, perper, Poseidon1978, Premek, puolpm, rooty, roswelll, royan, Rumburaq, schefik, Skot, sleepless, SNUFKIN, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, TheoDread, timek, tomaseek, Tomasino79, Tomket.Tom, Tomzany, utresyby, Valdaufinka, Viking, vishnar, vranakx, Wasps, worf, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (16)
Benji, delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, gezic, gumidekmedvidek, Lojza, Matthew, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, Sole, Tarka Daal, vrazdinek, Wiw
Shání (3)
Al0f0k, gezic, Nightmare