Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Jedna z nejznámějších Howardových povídek o Cimeřanu Conanovi s názvem „Darebáci v domě“ vyšla poprvé v časopise Weird Tales v lednu roku 1934. Scenárista Timothy Truman a výtvarníci Cary Nord a Tomás Giorello nyní spojili své síly, aby vám převyprávěli příběh o setkání neohroženého barbara a Rudého kněze tak, jak jste ho ještě nikdy nečetli.

Conan se ocitá zcela bez prostředků v městské věznici, kde čeká na šibenici. Mladý šlechtic Murilo mu ale nabídne obchod – život výměnou za zabití jeho záludného politického protivníka, Rudého kněze Nabonida. Avšak celý plán se vzápětí zvrtne, když se Conan s Murilem ocitnou polapeni v podzemím labyrintu knězova domu, kde musejí společně překonat nejednu smrtící past, zatímco je jim v patách záhadný krvelačný netvor.

Hned v první povídce „Krysí doupě“ se setkáme s dalším z Howardových hrdinů – námořníkem Stevem Costiganem a jeho věrným psem. Povídky o něm, stejně jako další Howardovy příběhy ze sportovního prostředí, v češtině bohužel nikdy nevyšly.

Obsahuje sešity série Conan #37-38 (únor 2007 - březen 2007), #41-44 (červen 2007 - říjen 2007)

Scénář
Timothy Truman
Předloha
Robert Ervin Howard
Art
Tomás Giorello, Cary Nord
Barvy
Richard Isanove
Obálka
Cary Nord
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Alexandra Niklíčková, Milena Vojtková
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-001-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
555 g
Stran
160
Cena
699 Kč
Originál
Conan #05: Rogues in the House and Other Stories (Dark Horse Comics, 2008)
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.5.2021 00:30Conan #05: Darebáci v domě
    Za mě opět plný počet. Autoři se tu víc snaží o provázání s předchozími (i následujícími) příběhy a titulní povídka je prostě delikatesa.
  • Const.ex
    Const.ex13.4.2020 19:26Conan #05: Darebáci v domě
    Četlo se to opět velice dobře (na Conana od CC nedám dopustit), ale neustále jsem měl pocit, že tu trochu něco nesedí. A pak jsem začal číst čtvrtou kapitolu dostal jsem takovou grafickou facku jako už dlouho ne. Richard Isanove a jeho coloring čtvrté kapitoly (Rudý dům, Rudý kněz) je zločin proti komiksové tvorbě. Je to zarážející vzhledem k tomu, že ostatní kapitoly jsou kolorovány velice dobře a rozdíl je opravdu markantní (konec 4. a začátek 5. kapitoly). Nechápu, jak tahle část mohla být publikována, nebo že pro knižní vydání nebyla dodatečně upravena.

    Jinak je to ale pecka a pro fanoušky Conana povinnost.
  • karl173
    karl173 mecenáš14.3.2020 20:44Conan #05: Darebáci v domě
    Mám podobné pocity jako DR. Nebyl jsem z toho tak odvařený jako u předchozích knih a sem tam jsem měl problém být v příběhu naplno ponořený. Nicméně pořád jsem se u toho dokázal bavit a dokázalo mě to zabavit na hezkých pár chvil. Kresba byla krapet slabší, ale stále slušná. V rámci série tato kniha mírně pokulhává, ale bonusový doslov o povídce mě ujistil, že tohle je zkrátka třeba znát a rád jsem si toto přečetl. 4*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.3.2020 20:44Conan #05: Darebáci v domě
    Tohle se mi četlo taky divně. Velmi zvláštní. Místy je to Conan a místy je to jakýsi ála fantasy chaos a všehomix. Pasáže s Gundeřanem mě obecně bavily, až mi bylo líto, že to s ním dopadlo tak, jak to dopadlo. Kresba mi také přišla jiná a přehnaně jednoduchá, resp. moc jasných linek. Záběry na obličej Conana se mi vůbec nelíbily od druhé půlky knihy a asi to je Giorellem. Musím si na něj holt zvyknout, protože Cary Nord nastavil solidní laťku. Samotný hlavní příběh o Darebácích v domě mě přišla divná a neuchopitelná a dost jsem se ztrácel. Přesah do jakési scifi roviny mi naopak přišel ozvláštňující a vzhledem k pojetí velmi dávných mýtů a dob již dávno minulých a ztracených se to hodí, ba naopak to tam patří, viz kniha Zakázaná egyptologie, Dänniken, Souček, aj. Bohužel to pojetí mi nesedlo a přišlo mi prostě utahané. Jenomže v tom celém zmatku, když si to dám dohromady, tak mě to pořád nějak bavilo a nutilo obracet stránky dál a dál. Pořád je to komiks na vysoké úrovni.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.3.2020 16:01Conan #05: Darebáci v domě
    Tak tenhle díl je o moc lepší než předešlý... (papír knihy krásné voní:D) Opět začínáme předmluvou jednoho z autorů, resp. Jedineho v této knize, a to Trumena, která je ze života jak ta od mignoly a vysvětluje jak se setkal autor s Conanem, tímhle si mě Truman zaháčkoval a pak po téměř celou dobu knihy nepustil. Téměř? V páté kapitole trochu ztrácí dech, když se objeví Nabonid a začnou v katakombách kecat, ale další kapitola už to zas začíná táhnout. Volně se navazuje na předešlou knihu a setkáváme se opět se všemi protagonisty, jak se ukáže, měl jsem pravdu: Yiara je fakt svine :D zatímco s Nestora se stal sympatický kámoš, SPOILER: o to víc zamrzí jeho následný osud (aspoň, že ho Conana pomstí, yiaru jen lehce poníží a pak v doprovodném textu na konci knihy to řeší jak nějaký drama, sexismus a podobný píčoviny, měl ji zabit O:) )... S ním se jakoby ukončí jedna linka a začne druhá, potažmo hlavní příběh v názvu knihy, konkrétně začne uvězněním Conana a následnou nabídkou Murila na vraždu rudého kneze. V tomhle ohledu obálka knihy dost vyzrazuje , SPOILER: Nabonid/Rudy kněz/Thuk ;) důležitý je, že Conan je Conanem! ;) Závěrečný bonus se zdá býti chudým příbuzným oproti předešlé knize, je též zajímavý - vypráví přímo o dané povídce, ale celkově mi přišel předešlý bonus lepší. V minulé knize se ještě rozjela linka s mladou lehce magický obdařenou zlodějkou, která se zde nijak nerozvíjí.

    Kresba/malba a přechod od nového coloristy a kreslíře se vydařila, změna se mi líbí, stewartovy barvy samozřejmě mají něco do sebe, ale Richarda Isanoveoho mi přijdou přesnější. Kresba Tomaśe Giorella mi chvilema evokovala umělce ze starých magazínu Crew. ;) Takže super, Nord ještě zřejmě dělal všechny obálky. Každá stránka má celé černé pozadí, mysleno za pozadí za panely, což si myslím, že knize prospívá. :)

    Kniha je i zakončena conanovsky - barbar odjíždí vstříc novým dobrodružstvím. :)))))

    P.S. spoiler!!!! Cyboy mi vyspoileroval oběšení Conanova kámoše, už v předešlé knize mě napadlo, že to budeš Gundeřan, pak tvrdil, že to spoiler neni a že to není důležitý... Kecal, je to důležitý. Zmínil to ve smyslu toho, že se Conan zachoval neconanovsky s tím, že by ho měl zachránit, naběhnout tam a sejmout je. ;) Netuším, jak to bylo v knize, ale díky velmi ctivemu příběhu bych oběšení, nebýt cyboye, přešel barbarovsky jakože v pohode a pokračoval ve čtení - tak dobře je to psaný. ;)

    Btw. Rudy kněz mi připomněl Conana ničitele se Švácou, zřejmě zde brali inspiraci. :)

    Nečetl jsem zadnyho Conana knižně, před cca pár lety jsem prodal komplet 4 conany zakoupené v levných knihách s obálkama snad od Saudka, začínám toho trochu litovat s tím, že bych si chtěl nějakýho přečíst, i když knihy nejsou moc pro mě (tím pádem ani ty 60.tkovy komiksy s hromadou textu). Conan mě i přes to láká. :)

    Ehm, ještě doporučuju na doporučení Trumana si vyhledat: Frank Frazetta Rogues in the House *Thuk* - jasných 5*
171621
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.3.2020 07:04Conan #05: Darebáci v domě
    Maco: pokud vim, tak ne, kresliri se v darkhorse conan tocili, ale tenhle tsm uz nebude. Mozna nejaka hostovacka.
  • maco
    Najviac mi vyhovovala kresba z conana 0 kde je ako dieta. Niesu kreslene este nejaké casti tým štýlom?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.3.2020 15:41Conan #05: Darebáci v domě
    Klasický dotaz. Nevyšly tyhle příběhy už někde? Jestli to mám číst. Já mám hroznou paměť, fakt.
Četl/a (57)
2scha, 3DD!3, AlmightyMates , Benny, buscheer, calvin10, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, dajik, Darker, Darth Raelchi, Davispear , Denis1996, farnhajt, flipflop, foudy, fuerto_gepa, Giskard, Hanussen, Himlik, invape, Jabba, James, james dixon, Kaaos, karl173, Kil-Khal, lantan1, Loxin, maco, Mercurio, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, Ozymandias, Paja78, pechna, perak, Poseidon1978, puolpm, rooty, roswelll, schefik, SNUFKIN, tacmud, taidana, terrordemon, tomaseek, Valdaufinka, Wasps, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(108)
123peta, 2scha, A1akhai, adam.ra, AlmightyMates , arnecht, Beng.D, Benny, ben_bella, blackJag, bmc75, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, charvos, ComicsCZek, ConanVJ, Const.ex, cyboy, Dali, Darker, Davispear , DEmnoG, Denis1996, Dinik, Erich, farnhajt, filemon, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Glumal, Goeger-Devil007, grinder, Hanussen, Himlik, Honzin, hugosnowden, hyba1991, invape, Jabba, James, james dixon, jjjirik, Kapis, karl173, Kazumaki, kendor007, komiksák007, koudak89, Kouzelnik7, Lamahe, Loxin, maco, Mamut12, Matio, mcleek, Mercurio, mikado, Mitak, moiqpiom, Mr.Plysh, Mrlah, Mrtvejbazen, mstefl, Nyxxie, OldaB, Paja78, Paldini, pavel, pechna, perper, Poseidon1978, Premek, puolpm, rooty, roswelll, royan, Rumburaq, schefik, Skot, sleepless, SNUFKIN, Stlucius, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, TheoDread, timek, tomaseek, Tomasino79, Tomket.Tom, utresyby, Valdaufinka, Viking, vishnar, vranakx, Wasps, worf, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (16)
Benji, delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, gezic, gumidekmedvidek, Lojza, Matthew, Maty48, MonsterGyre, Nightmare, Sole, Tarka Daal, vrazdinek, Wiw
Shání (3)
Al0f0k, gezic, Nightmare