Dali se dohromady, aby z ústraní bojovali s bezprávím.
Secret Avengers představují přísně tajnou a skvěle cvičenou elitu marvelovských titánů.

Vydejte se do zákulisí marvelovského vesmíru, kam vás zve plejáda těch největších autorských talentů. Ukážeme vám ty nejlepší příběhy Secret Avengers, které kdy vznikly.
Našlapujte opatrně, protože Captain America a jeho nesourodé banda se bude muset nenápadně vypořádat se Stínovou radou a krvelačnými kyborgy, načež se vydají do Aniany, aby se postarali, že se zákeřného Vodana podaří vydat spravedlnosti. Tahle skupina sice možná představuje to nejlépe střežené tajemství Marvelu, ale stojí za to o nich každému vyprávět!

Obsahuje příběhy:
Utajené dějiny, část 1.
Nenápadně zachraň svět

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity série Secret Avengers (Vol. 1) #1, #16-20


Scénář
Ed Brubaker, Warren Ellis
Art
David Aja, Mike Deodato Jr., Michael Lark, Alex Maleev, Jamie McKelvie, Kevin Walker (Kev Walker)
Ink
David Aja, Stefano Gaudiano, Alex Maleev, Jamie McKelvie, Brian Thies, Kevin Walker (Kev Walker)
Barvy
Raúl Allén, Rainier Beredo (Rain), Nick Filardi, Frank Martin Jr., José Villarrubia, Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Marko Djurdjevic
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Redakce
Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
589 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Secret Avengers: Run the Mission, Don't Get Seen, Save the World (Marvel Comics, 2010, 2011)
  • ludek.n
    Zásahová jednotka pro přísně tajné operace, vytvořená a vedená Steve Rogersem (prvním Captainem Americou), má za úkol chránit lidstvo před jakoukoli vnitřní či vnější hrozbou, ale především před sebezničením. Nejmocnější hrdinové Marvelu na úvod často přinášejí první číslo, ve kterém se ten který hrdina objevil. V případě Secret Avengers to však byl výstřel naslepo. Příběh Eda Brubakera a Mike Deodata jr. nijak nepřibližuje jednotlivé členy týmu, jejich role, postoje ani úkoly, a co hůře - zůstává nedokončený (pokud si ho chcete přečíst celý, doporučuji sáhnout po Ultimátním komiksovém kompletu č. 66 Secret Avengers: Mise na Mars). Zbývá tak sbírka Warrena Ellise z roku 2011 s názvem Nenápadně zachraň svět. Jedná se o pět samostatných misí, přičemž každou z nich kreslil jiný umělec. Máme tu Jamieho McKelvieho, Keva Walkera, Davida Aju, Michaela Larka a Alexe Maleeva. Každý z nich má svůj osobitý styl, každý z nich zaujme něčím jiným. Všem je ale společná obrovská dávka energie, výbušnosti a neotřelých nápadů, které se doslova valí ze stránek a z jednotlivých panelů. Zajímavé postavy, spousta technických vymožeností, propracované zápletky a vtipné glosy dělají ze Secret Avengers opravdový čtenářský zážitek.
  • Moon
    Je to docela dost blbé a hloupé, ale mám rád moon knighta.
  • Norri
    Něco tak špatného jsem už dlouho nečetl. Špatné scénáře a většinou škaredá kresba. Snad jenom kresba sešitů #18 (David Aja) a #19 (Michael Lark) mě bavila.
  • Alfi
    Neviem, či to je mojím vekom, ale tie príbehy sú strašný blábol. Mesto vybudované kilometer pod Cincinatty len preto, aby ho mohlo teleportovat v case a priestore, a to este ako mesto, teda velka jaskyna s normálnymi domami... Som zvyknutý, že motívy superzloduchov nedávajú zmysel, logocký, emočný, finančný, ale toto je horšie na eN-tú. OK kresba, ale nič svetoborné.
  • MarvelLover
    Komiks jsem si pořídil kvůli Moon Knightovi na obálce. Jo, komiks mě potěšil a je v něm hodně zajímavého čtení.
  • karl173
    První číslo už známe, takže nic nového, ale je to pořád dobré. Pak tu máme skok a nástup Warrena Ellise s jeho typickým stylem psát jednosešitové příběhy. To má své plusy i mínusy. U akčnějších příběhů, které mají navíc fajn kresbu, to je naprostá paráda. Ale jakmile se Ellis snaží do příběhu zahrnout něco složitějšího, jako například cestování časem, tak to moc nefunguje. Ve výsledku to je jak říká Cyboy, jak na houpačce a polovina knihy bylo pro mě fajn a druhá o ničem. Za mě tedy 3*
  • Tyfus
    Příjemné čtení!
  • hroubek
    Za mě naprosto v pohodě. Ed Brubaker nás velmi ladně seznámí s novým týmem, a připraví si půdu pro věci budoucí. Warren Ellis na to jde ve svých příbězích trochu jinak, a ta "seriálová výstavba" je největší sílou a zároveň taky slabostí celého komiksu. Některé příběhy skončí dříve, než začnou. Další jsou akorát tak dlouhé, aby udrželi naší pozornost. A u některých mrzí, že nejsou natažený na mnohem delší zápletku. Z mého pohledu jde o dobrý komiks, který pobaví, nepřinese nic nového a svoje si s přehledem splní.
  • Doppelganger
    jedna z nejlepších knih kompletu. Warren Ellis čtenáře bez zbytečných okecávaček vrhne rovnou doprostřed akce a už to jede. Jednosešitové příběhy mají spád akčních filmů a kromě klasického Ellisova přílivu neobvyklých nápadů nabízejí zase trochu jiný pohled na superhrdiny. Nemám, co bych vytknul.
  • cyboy
    Jako na houpacce. Misty prumer, misty lehce podrumer. Celkove vzato ale nic k cemu bych se chtel vracet, nebo u ceho by me zajimalo co bude dal.
    60%
411144
  • Carnage
    Taky jsem si říkal proč se nechala tahle obálka, je to jedna z věcí kterou můžou u nás změnit kluci co to tu překládají a dělají tomu redakci. Změna obálky totiž u nás prošla u Elektry kde teda přišla změna k horšímu ale hodilo se to víc k Millerovo komiksu uvnitř a pak u Jean Grey, většinou lze pokud sem to správně pochopil zaměnit obálku s obrázkem asi na čtvrté straně. Zároveň by změna taky víc seděla k obsahu protože ta titulní je složení týmu z Mise na Mars včetně Novy který se ve zbytku tohohle komiksu už neobjeví jen v prvním čísle co bylo v UKK.
  • Fimi
    Oni nepočítají s tím že někdo bude sbírat oboje nejspíš
  • louza
    Milo : no to jako...jo..oni se kolikrát nezabývají ani volbou tématu... mohli by z celé existence Marvelu postavit komplet klenotů. V jednotlivých řadách by se nemusely dublovat příběhy i celé knihy a knihy mohly mít i unikátní obálky. Ale to bys chtěl moc za dvěstě kaček :-) Von ten svět neni ideální.
  • Milo_Harwey
    Kouzla: nejde o záměnu... Vyvolává to pocit, že se vůbec nezabývali volbou obálky - odflaknuti... ;)
  • louza
    Milo : proč ti to tak vadí? Je to na první ohled barevně rozlišený a to původní číslo už je stejně rozprodaný a dá se možná sehnat tak na bazarech kde lidi většinou ví co kupují. Záměna teda moc nehrozí...
  • Milo_Harwey
    Tak to si dělaj prdel... Zrovna jsem si říkal, že je ta obálka super. To je docela fópa...
  • louza
    Fimi : má, ale má jinej obsah. Shoduje se jen první číslo.
  • Fimi
    Nemá stejnou obálku na deskách i SA ukk?
Četl/a (40)
2scha, Alfred, Azik2586, calvin10, Carnage, chuckboris, cyboy, dajik, deadpool, Dejweez26, Doppelganger, hroubek, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, karl173, Lachvos, lantan1, Lord Baltimore, ludek.n, Mariomichal, Martinb, MarvelLover, Mercurio, mineralk, Moon, Norri, opytz, Ozymandias, Paldini, perak, punisher, raenius, roswelll, slavik38, trudoš, VskPrzk, zlejzmrd
(123)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, Carnage, Cever, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kadin, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Lobok257, Lord Baltimore, Lukyn2810, maara, Mariomichal, Martinb, MarvelLover, Marvin, Matio, Maty48, MB, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, roswelll, Rumburaq, Saran, Sick666, Skot, slavik38, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, trudoš, Tyfus, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (12)
Badgu.y1902, BreakingAway, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, illy, Jason2808, kadas97, Premek, Sebastian the wise, sleepless
Shání (3)
gezic, NikkiKonig, punisher