New York City, rok 1933. Korupce bují všude - v městských ulicích i tam, kde si ruce podávají mocní. Město ovládli zákeřní gangsterští bossové jako například zlovolný elegán Goblin. Pak však vzpurný mladý rebel Petr Parker získá neuvěřitelné pavoučí schopnosti a začne proti mafiánům bojovat. Připravte se na drsný příběh v pavoučím stylu, který jako by vyskočil z dobových šestákových románů. Takto jste Spider-Manův svět ještě neviděli!

Obsahuje příběhy:
Spider-Man Noir
Oči bez tváře


Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Spider-Man Noir #1-4 a Spider-Man Noir: Eyes Without a Face #1-4


Scénář
David Hine, Fabrice Sapolsky
Art
Carmine Di Giandomenico
Obálka
Patrick Zircher (Patch Zircher)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
704 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man Noir (Marvel Comics, 2009)
  • martin28
    Nářez! Pavouk v téhle poloze šmakuje náramně. Temná drsná realita NY třicátých let, příběh syrový, nebál bych se říci přímo Batmanovský. Je to špinavé, temné, je to brutální, což podtrhuje i Doc Ock, aka "Mengele, či Dr. Satan", chcete li... 95%
  • lenochod2002
    Vždycky jsem si myslel, že mám radši Spider-Mana než Batmana, ale tato kniha mě přesvědčila, že můj zájem určoval vlastně jen vizuál (nikdy se mi nelíbil Batmanův kostým) a nadpřirozené schopnosti. Dejte ale Spider-Manovi děj a atmosféru jako z Batmana, udělejte z něj detektiva a já budu hltat každé slovo. Tohle je bomba, Spider-Man, jak jsem si ho vždycky přál!
  • mAGiic
    mAGiic editor2.3.2021 16:17Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Ponurý, cynický a brutální spidermanovský komiks, zasazený do 30. letech minulého století. Poznáte tu všechny známé postavy ze světa Spideyho, akorát jsou trochu pozměněni. Kniha je rozdělena na dva příběhy, a to Noir (4 sešity) a Eyes Without a Face (4 sešity). První příběh ukazuje jak je NY zmítaný organizovaným zločinem pod palcem Goblina a jeho henchmenů a zrození hrdiny "Pavouka", který se rozhodne vymýtit organizovaný zločin. Ve druhém příběhu se v NY objevuje nová a společensky ještě závažnější hrozba, která chce nakazit USA nacismem. Potěší hlavně cynický konec v nacistickém Německu. Pro oba příběhy platí surovost, hodně známých postav zemře nebo jsou zmrzačeni, Spidey je skoro ubit k smrti Sandmanem a hlavně skoro vymizel humor, tolik typický pro Parkera. Noir rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co zatím ve Spidey kompletu vyšlo. 5*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:23Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Skvělé! Bavilo mě to od začátku do konce. Je to správně jiné a přitom to ctí spidermanovskou tradici. Tohle můžu jedině doporučit!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:41Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    „Nejde být celý život znechucený a pohoršený. To byste se zbláznil.“ Božie. Famózne vizuálne spracovanie a prekvapivý scenár s tradičnými postavami, ale spracovanými veľmi netradične. Zbožňujem, keď vydavateľstvá rozviažu scenáristom ruky a tí si so slávnou postavou môžu robiť doslova čo chcú. Napríklad ju premiestniť do roku 1933 a urobiť z nej noir. Bolo to dospelé, drsné, vážne. Dokonca bez hláškujúceho Spajďáka, čo je skutočne nevídaná vec, ale súhlasím s tvorcami, že do danej doby sa to nehodilo. Prvý príbeh s Goblinom ma bavil viac, na druhom však oceňujem, že sa nezľakol mrazivej, kontroverznej zápletky (a dotiahol ju do škodoradostného konca v Nemecku). Petra najviac ovplyvnila nie ani tak násilná smrť milovaného strýka Bena, čo je aj v Noir, ale skôr to, že jej mohol zabrániť, ale nezabránil - a to už v Noir nie je. To je zaujímavé, ale neviem, čo z toho vyplýva. Peter je tu veľmi nevýrazný, ako postava ako keby tu ani nebol (a jeho alterego sa nevolá Spider-Man). Nevyhovoval mi ani jeho rýchly „zrod“, no zas aspoň nás nikto zbytočne neotravoval vecami, ktoré dávno poznáme. Noir nie je dokonalý, ale je to skvelá vec a parádna ukážka trocha „iného“ Spajďáka.
  • choze
    Nejdřív jsem úplně nechápal, jaký je rozdíl mezi tímhle a Batmanem a proč to tedy vůbec dělat, ale jo, zasazování známých postav do mírně pozměněných rolí a specifické doby a určité potemnění příběhu určitou zábavu skýtalo. Ale scenáristicky i kresebně průměr.
  • Big_Boss
    Se Spider-Manem Noir jsem se poprvé setkal skrz videohru Spider-Man Shattered Dimensions a následně přes film Spider-Man: Into The Spider-Verse s hlasem Nicolase Cage, ale tohle je jiné kafe. Rozhodně nejoriginálnější a nejlepší Spider-Man z jiného světa.
  • Moon
    Hodně velká změna oproti klasickému Spidermanovi a musím říct, že změna velice osvěžující.
    Noir spidermanovi prostě sluší a rád bych si přečetl z toho světa mnohem víc.
  • Blackthunder
    Blackthunder23.5.2020 04:07Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    No tuto knihu jsem se těšil už od odhlášení série komiksové výběru, jelikož jsem se poprvé s Noir Spíder-manem setkat před pár lety ve hře Shattered Dimensions, kde mě naprosto uchvátil. A musím říct, že mé očekávání ještě ještě předčil.
    Děj s překvapivými zvraty, temná atmosféra, detektivní příběh... no prostě Noir. potřebuju z tohohle alternativního vesmíru víc! ještě, že v září vychází v Americe další kniha. A do té doby asi budu muset přečíst nějaké Noir romány
  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz17.4.2020 19:40Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Kdybych měl někdy vytvořit menší seznam pro někoho, kdo by si chtěl přečíst jen to nejlepší co vyšlo/vyjde v tomhle kompletu, tak rozhodně tam zařadím i Spider-Man Noir. Vyhrává to hlavně ten první čtyřdílný příběh, kde je to nejvíc natlakované zvraty, úžasnou atmosférou, a hodně to připomíná staré dobré gangsterky z období prohibice. Druhý příběh už na můj vkus se zbytečně snaží tlačit nácky do děje, což je sice pochopitelné, když se to odehrává ve 30. letech, ale přeci jen, kdyby se spíš drželi opět té přízemnější úžasné gangsterky, tak by to bylo skutečně to nejlepší co v kompletu vyšlo. Záporáci jsou zde ztvárnění výborně (až na Connorse) a Spidey mě tady hodně baví, cynický kluk se srdcem na správném místě.
  • faster86
    Nějak jsem se do toho noir stylu nezvládal ponořit jako u jiných noir komiksu. Jako noir bych to viděl jako průměr, ale jako spider-man je to rozhodně nadprůměr.
  • louza
    Petr Parker ze 30. let se vydává na dráhu maskovaného mstitele protože mu...sežrali strýčka Bena? Tak tohle asi na maximální hodnocení stačí, ne? Hnidopichy pak lze ujistit, že Hine a Saplosky skvěle pracují s postavami marvelovského univerza. Jejich interpretace má logiku a je i perfektně zasazená do historického období příběhu. Padouši stylově umírají, s klaďasy se život nemaže a autoři si neschovávají nic na později. Scénář je tedy za plný kule a kousek. Je trochu škoda, že tvůrci nešli na dřeň i v případě vizualizace, která ač asi s noirovým nádechem, nemá takovou sílu, jako klasické noirové komiksy a třeba ani modernější Fell, byť se mu snaží trochu přiblížit. Když už ne příběh, tak facelift si Marvel podržel, ale už za to co pustili jim patří ohromný dík. Jeden z velmi mála komiksů z kompletů u něhož absolutně nechápu jak je možné, že to tady vyšlo až po více než dekádě.
  • SomeOne
    Skvělá detektivka, výborně to vystihuje věta z rozhovoru s autorem: "Je to Spidey, ale ne tak, jak ho znáte!". A to je i pravda. Spider-Man je zde detektiv, a ne superhrdina. Kresba se velmi povedla, má to nádech této doby.
  • Delphín
    Je to temné, brutální. Příběh si na nic nehraje, působí dost uvěřitelně. O to víc je ale tento díl geniální a o to víc si jej užijete. Je to fakt bomba! Kresba mi sice moc neseděla, ale výtečný příběh s šíleným Octaviusem či nácky mi to nepokazilo. 5* si tento komiks zaslouží bez debat
  • NextOne
    Když jsem dočetl Padlé město, říkal jsem si, už to nemůže být lepší a to jsem se zmýlil, může. Tenhle Noir Spider-man mě vyloženě dostal. Hned jsem si sedl k PC a snažil jsem si zjistit veškeré další informace z onoho světa. Ačkoliv toho není moc, kde se Noir vyskytuje, tak i tak jsem si ho vskutku zamiloval. Musím říct, že patří mezi mé top hrdiny a to je co říct. 5 z 5
  • CJFlip
    Za mě největší překvapení. Příběh mi neskutečně sedl plus ten Noir Styl. Trochu mi to připomnělo film Batman Begins. Sice jsem četl trochu jiný Spider-Man Story, ale přesto jsem si to neskutečně užil. Ty nápady, prostředí a trochu pozměněné originy jednotlivých postav zasazený do roku 1933 dávají příběhu úplně nový rozměr. Měl jsem problém přestat číst. Dlouho se mi nestalo, že bych měl v ruce něco tak výjimečného jako tohle.
  • hroubek
    Tohle mě hodně sedlo. S tímto Spider-manem jsem se poprvé potkal v animovaném filmu Spider-man: Paralelní světy) a udělal na mě dobrý dojem. A v komiksové podobě je to ještě lepší. Má to kresbu, jenž přitáhne pozornost, nový a jiný pohled na vznik titulního hrdiny. Skvělou atmosféru 30. let v New Yorku, v době hospodářské krize, kde chudoba, rasismus a úplatky byly na denním pořádku. A díky všem těmto aspektům je i Peter Parker jiný. Není to takový idealista, má vztek a jeho boj se zločinem je drsnější a špinavější. A ošklivější je i to co se děje vedlejším postavám(smrt strejdy Bena, Felicity, různá úmrtí). Pro mě jako fanouška Spideyho je to velmi svěží změna a jsem hodně šťastný, že tento komiks zde vyšel. Tenhle komiks se hodně povedl a je to pecka.
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 13: Noir" přináší skvělou alternativu k tomu, co představuje klasický Spider-Man a je velmi dobře, že někoho tenhle příběh napadl a nakonec ho dal dohromady. Je to skvělé čtení, a to nejen jako variace na Spider-Mana. Ten příběh je hodně povedený, je o dost temnější než klasický Spider-Man a musím říct, že by se mi trochu temnější podoba Spider-Mana docela zamlouvala. Takhle je kniha "Komiksový výběr Spider-Man 13: Noir" alespoň epizodním nahlédnutím do trochu jiného spidermanovského světa. A stačí to, i když s tou postavou, která vskutku hodně připomíná českého Péráka, by se dalo ještě docela dobře pracovat. Zapojení nácků jsem si pak užíval, stejně jako skutečnost, že se tu moc nehraje na nějaké nadpřirozené prvky (samozřejmě kromě kousnutí pavoukem a získání hodně specifických schopností), ale hodně toho vyznívá tak, že by to skutečně bylo do jisté míry možné. O to hlubší dopad na vás příběh může mít.
  • Carnage
    Tohle je něco fakt moc dobrýho a Noir Spidey se neobjevuje ve skoro každý videohře a seriálu jen pro nic za nic. Tenhle komiks jsem četl už kdysi digitálně před hodně dlouhou dobou a bavil mě teď stejně jako tehdy. Je to zajímavý náhled do Spideyho vesmíru pohledem roku 1933, mafie, drogy, sex, gangy, rasismus, brutalita a všechno co k tomu patří... je fakt že kresba mi přijde horší než kdysi ale asi už jsem zmlsanej nepřehnanou stylizací jiných děl. Už teď je jasný že tohle je jeden z nejlepších výběrů v tomhle komiks kompletu.
  • Norri
    Norri mecenáš11.3.2020 23:31Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Je to zajímavé. Je to temné, brutální a má to tu správnou beznadějnou atmosféru. Dokonce i oba příběhy nejsou špatné. Jedno ale tomuhle Spider-manovi chybí - Spider-man. Spidey bez svých vtípků je prostě jenom další maskovaný superhrdina. Alespoň trošku cynický mohl být... Nesedla mi ani kresba a hlavně v úvodních sešitech jsem se s ní těžko srovnával. Připadala mi příliš jednoduchá a hranatá. Takže celkové hodnocení je, že to není ani špatné, ani skvělé, ale je to jen zajímavé.
  • mcleek
    Možná si spíš hraje Spider-man na Péráka... :-) Atmosféra hutná a temná jako neslazený černý kafe, pěkně vytvořené alternativní charaktery, vypadá to hezky a čte se to skoro samo. Klobouk dolů!
  • SNUFKIN
    Když si takhle Pérák hraje na Spider-Mana :) A to kvalitně.
  • cyboy
    cyboy mecenáš9.3.2020 21:23Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Konecne. Konecne neco, co ma hlavu a patu a u ceho bych bez premysleni skocil po pokracovani. Hodne vaham mezi peti a ctyrmi hvezdami, ale mam pocit, ze mych pet hvezd by bylo prilis ovlivneno mou slabosti pro noir obecne. Ctyri hvezdy ale davam bez zavahani.
    70%
472361
  • Copak(:-chceš
    Copak(:-chceš9.1.2021 12:40Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Nemělo by to spíš vycházet v NHM?
  • Mleako
    Mleako mecenáš9.4.2020 23:52Komiksový výběr Spider-Man #013: Noir
    Jak je to s pokračováním po Eyes Without a Face? Má to nějaké přímé pokračování nebo se pak Noir Spider-Man objevoval už jen v nějakých crossoverech? Docela bych si dal ještě nějakou další gangster/nazi verzi Spideyho klasických záporáků.
Četl/a (102)
123peta, 2scha, Al0f0k, anfrene, autokineton, Azik2586, Bary02, Big_Boss, Blackthunder, calvin10, Carnage, Cemino, choze, chuckboris, CJFlip, Craxx, crow75, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Fida, Final, Fox01, GavlaDan, Goldfinch, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, hypermlok, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, jiskra, JORDY, Kadin, kallenved, kaylin, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, kindanerd, Lachvos, Laik, lantan1, lenochod2002, Librarian, Lijem24, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Matthew, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Norri, opytz, Ozymandias, Paldini, petrik1710, punisher, raenius, RaptoR, Raul, roswelll, Sagikkun, Scaleo1, simonator, Snegis, SNUFKIN, Spike, Star36489, start05, štěpin_8, taidana, the.kasztan, Tomski, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, valkys, vita, Wiw, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(218)
10milda, 123peta, 2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, autokineton, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Beng.D, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, Deckard, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Erich, erik, faster86, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, Final, Flowtek, Fox01, Foxized, GavlaDan, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Golem, Hades, hellblazer, hlavathor, Hlousks, Hokejový_Svaz, Honzin, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Idy, illy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, JaroKakashi, Jay-jay, jd., jendavondra, jh666, Jimbeam90, jiskra, JORDY, Kadin, kallenved, Kareru, karl173, kendor007, Keno, kindanerd, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, Librarian, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Majkl151, Mariomichal, martin28, Marvin, Matio, Matthew, Maty48, Mauglí, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, michaldca, MickeyStuma, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, Moon, MP, Mr. Bobeček, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, Norri, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, perper, pk123x, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, raenius, raimi, RaptoR, Ricarderon, RicHard. , Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Scaleo1, Sick666, simonator, skepsi, Skot, sleepless, SNUFKIN, Spike, Stara.kryta, start05, štěpin_8, StressCZ, suchosch, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, Wiw, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, Jonathan Arbuckle, Radkos, smazenapikantniskeble
Shání (1)
smazenapikantniskeble