Mladí Titáni: Zrození Titánů (Původně vycházelo od listopadu 1980 do dubna 1981)
V roce 1980 představila dvojice složená ze scénáristy Marva Wolfmana a kreslíře George Péreze nadčasový tým, jehož členy jsou Robin, Kid Flash, Wonder Girl, Cyborg, Changeling, Raven a Starfire - mladí hrdinové s velkými schopnostmi a silnými osobnostmi, kteří díky síle svého přátelství a sdíleným dobrodružstvím nalezli své místo ve světě.

Doom Patrol #99 (Původně vyšlo v listopadu 1965)
První zmínka o Beast Boyovi. Když je základna Doom Patrol napadena čímsi, co připomíná různorodou divokou zvěř, rozhodne se tým nastražit na útočníka past.


Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií DC Comics Presents #26, New Teen Titans #1-6 a Doom Patrol (Vol. 1) #99


Scénář
Arnold Drake, Marv Wolfman
Art
Bob Brown, George Pérez, Curt Swan
Ink
Frank Chiaramonte, Pablo Marcos, Romeo Tanghal
Barvy
Adrienne Roy
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Marko Hauliš
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-317-3 (BBart s.r.o.)
978-83-8199-317-3 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
563 g
Stran
192
Cena
269 Kč
Originál
New Teen Titans: Birth of the Titans (DC Comics, 1964, 1980)
  • Spacecore
    Bál jsem se do toho pouštět, protože je to zase strašně dlouhé s asi milionem zbytečných bublin a první vydaní Titáni u nás mě nebavily tolik. Jenže tohle je první kniha, na níž potom to ostatní navazovalo a tady se začíná od nuly a funguje to! I přes zestárlost scénáře mě bavilo všechno - sestava týmu, linka se Starfire, Deathstrokova přítomnost i hlavní děj s Trigonem, n ajehož motivy vznikl i povedený animák! Jako má to dost much, ale s kontextem osmdesátých let, kdy jsem četl kvantum horších věcí mě tohle fakt bavilo, bylo to svěží (na tu dobu).
  • hroubek
    Ze začátku jsem nebyl z komiksu moc nadšený. Prvními sešity jsem se dost prokousával a tak nějak jsem nechápal, proč to před čtyřiceti lety byl tak obrovských hit. Jenže s přibývajícími sešity je to lepší a lepší. Mnohem lépe chápeme postavy, dialogy mají co říci, a i tempo je hodně dobré. Funguje setkání s Ligou spravedlnosti, a i závěrečný souboj. Hlavní padouch se s tím nemazlí, a nemá problém zabíjet děti, takže o to více jsem si užíval, když dostával do huby. Komiks má hodně dialogů, ze začátku je to tempo pomalejší. Ale má dobrý scénář a kresba je fajn. Mě to bavilo.
  • cyboy
    Ano, byly tady komiksy, ktere jsem nazyval krali frustrace a festivalem marnosti a ktere silne otrasaly mym presvedcenim, ze se mi "komiksy libi", ale to vsechno psal hlupak bez rozhledu, protoze jak u teto knihy zjistite, tak i dno muze mit dalsi dno a i kdyz vam to prijde neskutecne, tak po nem jeste dalsi.
    Toto je suverenni kral kralu a boritel svetu. Jestli se nekterym drive vydanym perlam darilo otrasat mou zalibou v komiksech, tak tato kniha ji podkopala, porazila, vypalila a aby se to nahodou nekontrolovatelne nerozsirilo, tak se sesli autori, prekladatel, korektor a frajeri z Eaglemossu a spolecnymi silami se jali ty plameny hasit proudy ze vsech telnich otvoru. Pohnojili to sice fajnove, ale nejsem si jisty, ze na tom miste jeste nekdy neco vyroste.

    K neucteni. A to doslova. Zbytecneho textu je tolik a absence obsahu tak tristni, ze by se to skoro dalo povazovat z umeni, kde se forma zcela odtrhla od obsahu. Napr. jedna zcela nahodne vybrana dvoustrana obsahuje 52 bublin! A co ze se resi? Dohromady nic, co by se neveslo tak do sesti bublin (a i v nich by se jen kecalo o nicem).

    Fascinujici na tom je, ze se museli sejit dva(!) scenariste, aby vyplodili nasledujici vety, situace a "vynalezy" (ono tam toho je mnohem vic, ale uz me nebavilo to opisovat a jen jsem se snazil to docist):

    "Klopýtal jsi… Přímo kulce do cesty. Musel jsem tě sejmout." - eeeeeeee, ehm, eeeeee, coze?

    "Solarni reaktor" - v nem bude asi dochazet k reakci mezi svetlem a tmou.

    "A po krutem obliceji valecneho drona prebehl chmurny usmev." - mimika je samozrejme presne to, co jako prvni implementujete do valecneho dronu, navic kdyz jde o jestera, ktery ma vyraz jako neuspesne vzkrisena zombie a jehoz vyraz se napric panely prakticky nemeni.

    "Cyborg pouzije sve sluncem pohanene, molybdenovou oceli posilene svaly a znici…" - coz dela samozrejme v noci. Asi ma slunce v dusi.

    Robinuv fascinujici proslov (v nekolika navazujicich bublinach): "Tak za prve nejsme decka. Jsme Titani - ne jenom nejake mladsi vydani ligy spravedlnosti." ... "Za druhe, vy dospelaci…" - jinak to ale ma kluk v hlave srovnany.

    Princezna Koriand'r (jako fakt) to koreni. Hlavne vinou prekladatele - jednou totiz strili (nebo co s tim dela) starboltem a jindy zas hvezdnym boltem. Ja bych to prekladal vsechno, at vime jaky jsou kvality originalu. Ten "bolt" ma zrovna docela dost vyznamu a teoreticky bude myslena "sipka" (i kdyz prekladatel to sklonuje podle muzskeho rodu), ale stejne tak by to mohl byt sroub, resp. sesroubovat, coz dava prekladateli nepreberne moznosti pouziti (a navic by sedelo to sklonovani v genitivu). Aby to nebyl uplne otrocky preklad, tak bych navrhoval neco jako: "Vesmirny utahovak." A hned mame veselejsi cteni, kde princezna Koriand'r tresta padouchy svym vesmirnym utahovakem. Treba by se to pak dalo alespon trochu cist.

    Ale jinak obsah autori prozirave shrnuli hned na prvnich stranach do jedine bubliny:

    "... Noví titáni? Nic z toho nedává smysl."

    Kteryzto vyrok je vlastne jen parafrazi Danteho: Kdo vchazi mnou, necht nadeje se zhosti. Tam alespon borec vedel jak na tom je, ale ze tady lezete do pekla, vam dojde az ve chvili kdy si uvedomite, ze s vami vyjebava cela ta skvadra autoru a frajeru z Eaglemoss, dcerinne spolecnosti Darth Colonoscopy.

    Takze s komplety obecne koncim. Podobne hypers*acky, ktere jsou samozrejme etalonem zanru uz nehodlam kupovat ani cist. Koupim a prectu z nich uz jen to, co me na prvni pohled nejak zaujme. Timto je ma komiksova katarze ukoncena a prestanu vam kazit hodnoceni u podobne stezejnich del.

    10%
25544
  • Zack
  • Darth Raelchi
    Uz ted se tesim!
  • cyboy
    MrKulda: Kdyz ptacka lapali, ... ;)
  • Fimi
    Nikdo tě nemá za debila
  • MrKulda
    Musím říct, že jste pro mě frajeři. Mít zájem zajít na pivo s debílkem, co vás tu vyhlásil (ale stejně jsem tu nikoho za debila nepovažoval, jen se lišil můj pohled na způsob recenzování, který klidně rozvedu i u piva, neschovávám se za klávesnicí :D), to mě hodně překvapilo. A sejdu se moc rád, díky.
    Snad to není past aby mě váš kult zajal a ve jménu Všemocného Cyboye nerozčtvrtil za moje rouhačské řeči
  • cyboy
    Fimi: O muj verozveste nejvyssi, vskutku predurcen jsi ke skutkum velikym! Pred tvou moudrosti i kral Salamoun lezi v prachu.
  • Fimi
    Cyboy ale musíš sedět uprostřed, aby to byla Poslední večeře
  • cyboy
    MrKulda: Ted uz to vazne zbytecne hrotis. Pokud pujdes na nejaky sraz, tak prijdu taky. Treba zjistis, ze nejsem uplnej debil.
  • Darth Raelchi
    MrKulda: radi te uvitame na dalsim post-koronavirovem srazu. Fakt je to skvela parta pokazde jineho slozeni a musim rict, ze po praci rad vypnu a pokecam s podobne ladenymi lidmi.
  • Fimi
    Mrkulda kašli na to a pojď na příští sraz...tam se řeší úplně jiné věci... Třeba Nouma :-D

    Ne dělám si srandu, pojď a dáme pivo
  • MrKulda
    Budu jako Dr. Manhattan, zapíšu se do historie comicsdb jakožto společný nepřítel, jenž všechny sjednotil, aby ukázaly týmového ducha a sílu přátelství.
    Zároveň ale budu jako Joker z The Killing Joke, a vaši pomoc odmítnu, protože "myslím, že už je pro mne příliš pozdě".
    A teď...
    ...zhynu.

    (ale moje reinkarnace se zase někdy objeví a vy budete čelit ještě větší hrozbě)
  • P.G.
    Darth Raelchi: Přidávám se k Lennymu! Také já to četla v AJ!! Tady to, podle toho, jaké perličky našel cyboy, vypadá na "ne úplně povedený" český překlad. A koukám, že mám asi stejný vkus jako Lenny, neboť druhý (skoro stejně roven prvnímu) důvod pro koupi, byla Pérezova kresba (první od něj mám WW). A ano, je to ukecané. Hodně. Moc. Strašně moc. Ale taková holt byla doba. Já to mám ráda (stejně jako mnohasetstránkové romány a ságy).
  • Darth Raelchi
    Lenny: dully noted. I tak tomu dám šanci, mám pocit, že první čísla mám ve vydání A Death in the Family, kde mám následky smrti Jasona Todda, je to ono?
    Jinak Lenny, když už tě tu "vidím", psal jsem na Killraven dotaz na tebe. Mohl by ses na něj prosím tě mrknout? Zajímá mě jak to je. Díky :-)
  • Lenny
    Darth Raelchi: Počkat, počkat, s tím "doporučuju" bych byl opatrný :D. Jen jsem psal, že když jsem to četl cca 3 roky zpátky v AJ, tak mě to bavilo. Český překlad může být totálně zmršený. Jinak je to klasická ukecaná osmdesátková týmovka (aneb DC kopíruje Uncanny X-Meny) se skvělým Pérezem.

    Buď jak buď, tahle sranda tak trochu zachránila DC před krachem, takže místo v kompletu si zaslouží.
  • cyboy
    Fimi: ja je opravdu pocital. A zdaleka to neni jedina takova dvojstrana, i kdyz dalsi jsem nepocital.

    Darth: vazne diky, ja uz propadal chmuram, ze vubec nikdo doopravdy nepochopil co jsem psal.

    Farnhajt: To zalezi na tobe. Naruc nasi cirkve je otevrena vsem bloudicim oveckam. Jen pozice prvniho apostola uz je obsazena. ;)
  • Milo_Harwey
    Bude ještě někdo hodnotit / komentovat ten komiks? :D

    MrKulda | 13.3.2020 |
    Už to je nějaká doba, co jsem sem něco psal, a ani teď nehodlám začínat znova /// teď už zas dlouho nic nenapíšeš,co? :D To víš, s kultem si nesmíš zahrávat... :)))
  • Darth Raelchi
    Fimi má pravdu. To chce spláchnout pivem a pokecat osobně. Přidávám se k Fimiho pozvánce.
  • Darth Raelchi
    To mi připomnělo, jak mě filozof nazval, že píšu vypatlané komentáře :-D
  • Fimi
    Já si pořád nedokážu představit 52 bublin na dvojstrane.. DR díky.

    Mrkulda přijď na sraz dáme pivo a pokec
  • farnhajt
    tak nevím, dal jsem teď poslednímu punisherovi stejně jako cyboy 5 hvězd.

    nemám jednu ubrat? nechci být za řiťolezce...
  • Darth Raelchi
    Naprosto zbytečná diskuse, resp. směr, kterým se to ubralo. Každý má právo na svůj názor, ať je jakýkoliv a pokud jeho znění neodpovídá tématu nebo ideovému zařazení, měl by pouze svůj názor přeorientovat na správný kanál. To na začátek. Tady už to u některých zavání vyhlášením a zbytečnými provokacemi.

    cyboy: při vší úctě, některé věci, co píšeš mě neoslovily a nebavily, z různých důvodů, ale na druhou stranu mi hodně věcí přišlo zajímavých, poučných a hlavně mají hlavu a patu. Tvé komentáře jsou inteligentní a je vidět, že je píše hlava, která přemýšlí, ať si je komentář krátký, věcný, nebo všelijaký. Kdo jsem abych soudil a přel se s někým o jeho názor, nebo ho za něj napadal. Pokud budu mít s tebou problém, věřím, že bychom o tom mohli normálně podebatovat. Od lidí stejného smýšlení se naučíte málo, ale s lidmi v rozporu nebo rozdílným názorem se naučíte víc, teprve pak si člověk utvrdí své myšlenky anebo se na základě nich obohatí. Jestli jsem se tímto stal členem tvého kultu, asi jsem už viditelný a rozpoznatelný, nikoliv v zákrytu. Člověk, který se do tebe pouští, by si měl nejprve přečíst notnou dávku tvých komentářů, aby pochopil tvého ducha a způsob, jak uvažuješ.

    MrKulda: zbytečně jsi cyboye vyhlásil. Jsou mnohem lepší a slušnější způsoby, jak s lidmi jednat. A nazvat Fimiho řiťolezcem mi přijde rovněž krajně nevhodné. Co ty vlastně o něm víš... O komkoliv z nás. Jenom si přečteš pár komentářů a podle toho vyprodukuješ nějakou myšlenku, která dle mého názoru, má za úkol jen hanět lidi a provokovat. Jsme na jedné lodi, všichni fanoušci, sběratelé a hlavně čtenáři. No tak cyboy čte rychle, komentuje jako jeden z prvních, no a co má být, věřím, že spoustě lidí to tu pomáhá. Určitě si teď po přečtení jeho komentáře na tento DCKK neřeknu, wow tak když cyboy palec dolů, tak já automaticky taky. Jestli takhle někdo uvažuje, nepotřebuje na to cyboye, vždy si najde někoho, kým se řídit. Neuškodilo by ti přijít na sraz a probrat to osobně. Spoustu lidí z comicsdb znám a jsem za ně rád, mohu je s klidem nazvat přáteli.

    Jinak, asi si tohle DCKK nakonec přečtu. Neměl jsem to vůbec v plánu, protože mě tato týmovka nikdy nějak zvlášť neoslovila, apriori ke komentářům, takže na tom něco bude. Lenny to doporučuje, P.G. taky. Judas Contract mi přišel paradoxně výbornej - s přihlednutím k týmovce, kterou nemusím. Za mě komentáře a diskuse plní zde svůj účel. Děkuji za další doporučení!
  • cyboy
    MrKulda: vzdyt jsem psal, ze me mas zaskatulkovanyho, takze je to cely k nicemu.
    Tak jinak - dej mi pokoj. Ja nehodnotim tvoje komentare, tak to nedelej taky. "Potrebujes se ozvat". A proti cemu, ty bojovniku? Memu nazoru? Tak si napis svuj komentar.
    Kazdopadne na to kaslu. Evidentne maji dneska lidi vetsinove problem vnimat text, ale za to maji desnou potrebu mentorovat druhy. Takze na me laskave prestan tahat kraliky z klobouku v podobe mych prispevku, ktere nechapes (uz jen to tvoje proklamovane pravo na nazor je derivatem nepochopeni toho o cem jsem psal. On ti ho milacku nikdo nebere, to ty mi beres ten muj a potrebujes ho zpochybnovat), protoze ja uz nehodlam ztracet cas tim, ze budu myslenky zjednodusovat na detskou uroven. A prestan mi kecat do zivota. Vis o me, i o tom co, jak a jak rychle ctu velky kulovy.
    Tohle je totalni ztrata casu. Nazdar
  • MrKulda
    Achjo, musím tohle psát podruhý, asi jsem to psal moc dlouho a vypršel timeout na stránce, nevím. Ale snad se mi povede napsat všechno z paměti, jak jsem to napsal poprvý.

    Ahoj děcka, tak jsem tady.
    Je tady toho strašně moc, na co bych rád reagoval, tak snad nic nevynechám a snad nepoužiju nějaké fráze, kterých byste se s chutí chytili a s právnickými znalostmi roztrhali zaživa, což mě přivádí k naprosto prvnímu bodu:
    Jak jste se dokázali dostat/vybočit k zakládání kultu na základě mnou užitým slovem "Bůh"?
    Wtf :D
    Je to něco, k čemu se cyboy ve své krásné obhajobě několikrát vracel a co se tady hodně probíralo, a já si tak říkal "to vám to slovo tolik leží v hlavě?".
    Asi jsem aktivoval nějakou tajnou funkci comicsdb, že po napsání určitého slova začnou zdejší uživatelé podvědomě zakládat kult, ale já tím vůbec nic hlubšího nemyslel. Byla to úplně stejná a obyčejná narážka, jako kdybych napsal, že je cyboy OP, One Above All, lvl 999.
    Ale chápu, že podobné pozdvižení tu nemíváte často, tak je to pro vás sranda.

    Teď k tomu důležitějšímu.
    V jednom máte pravdu - opravdu vás neznám. Jsem člověk, co comicsbd otevře, koukne na recenzi dobrý/špatný, a jde pryč. Nežiju ani touto, ani jakoukoliv jinou internetovou databází. Jenže to tady pozoruju nějakou dobu, a chtěl jsem se vyjádřit. Největší kámen úrazu je pak asi vážně to, že cyboy je první a kolikrát jediný na ráně, a z toho se můj názor může dost zobecnit.
    Problém se známými kritiky - Simon Cowell, Gordon Ramsay, verbal - je ten, že zkritizují vaši oblíbenou věc, občas se může zdát, že bez důvodu. Jenže jejich post nebyl vycucán z prstu, musí mít (děkuji za opravení, cyboyi) velký přehled a schopnost hodnotit věc bez zaujetí. Proto dokážu s kritiky mnohdy souhlasit, a to dokonce i se cyboyem.

    Co je tedy můj problém?
    Ten, že mi připadá, že cyboy často hodnotí komiksy způsobem: základní myšlenka je blbost -> zaškatulkování zbytku komiksu -> nebrání ohledy na nic dalšího, shození celého komiksu. Ta, dalo by se říct, někdy zaujatost. Nebaví mě si číst vysmívání se (a, budu se opakovat, opakované vyhrožování s ukončením série) nějakému komiksu, jehož cílovka/žánr je jiná nebo používá jiné tradiční prvky dané kultury.
    Je to úplně to samé, jako kdybych uděloval jednu hvězdičku komiksům, které (ano, budu také vycházet z mangy): obsahují žánr, jenž je ve srovnání s jinými komiksy dost "ujetý", obsahovaly klasické prvky, které jsou jiné, než u nás (pamatuju si, jak cyboy 90% jednomu ze svých kritických komentářů věnoval tomu, že manga obsahuje zvukové citoslovce) či vychází v sérii, a, panebože, mají více než 6 dílů! Rovnou můžeme dávát jednu hvězdičku za to, že se čte manga zprava doleva a že v DC jsou létající lidé.
    A právě z toho jsem vycházel, když jsem tvrdil, jak se cyboyovi recenze odráží od toho, že čte komiksy jak na páse, protože MUSÍ číst žánry mimo jeho cílovku a to ho (pochopitelně) nebaví nebo je nucen kupovat v sérii mnoho knih.

    Stejně jako má cyboy právo na svůj názor, tak mám právo i já, obyčejný random kluk na internetu, jenž byl natolik drzý, že si dovolil se ozvat. Omlouvám se (beze srandy), pokud jsem někoho pohoršil, ale já to neberu jako souboj na život a na smrt (jsou mnohem důležitější a reálnější věci) a tohle je pro mne pouhá výměna názorů.
  • cyboy
    Hanebni, hanebni modlari! Heretici!

    1. prikazani: Nebudes mit jineho boha, mimo mne, sic te stihnou rany morove a telo tve ubohe stradanim vselikym od Vesmirneho utahovaku vystaveno bude.

  • Fimi
    Pg po vojensku, to mě nenapadlo ale je to vtipné vzhledem k tomu že jsem voják
  • P.G.
    Lidi, prosím, neberte to tak vážně :D Chápu, komiksy stojí peníze, ale uvědomte si, že je to, jako spousta jiných běžných věcí, spotřebka (až na pár výjimek). Cílem vydavatelů je vydat co nejvíce sešitů/knížek a vydělat co nejvíce peněz. A bylo tomu tak i v minulosti. Doba se mění a s tím se mění i vkus čtenářů a je tak pochopitelné, že co se jednomu líbí, se druhému nemusí vůbec líbit. Přiznejme si, že málokdo z nás je odborníkem na komiksy a tudíž, pokud sem napíšeme vlastní zhodnocení komiksu, který jsme právě přečetli, většinou se nejedná o recenzi v pravém slova smyslu. Je to prostě náš osobní názor, naše osobní zhodnocení – které však může být diametrálně odlišné od názoru kohokoliv jiného. Já osobně sem moc nepřispívám (protože většinu komiksů čtu v angličtině), ale když už něco napíši, není to recenze, je to můj „pocit z díla“, takže občas trochu ujedu (protože to prostě tak v danou chvíli cítím). Při čtení komiksů je pro mě na prvním místě právě ten pocit a proto je můj názor málokdy „objektivní“. A se stejným ohledem čtu vaše názory a komentáře. Cyboy má, dle mého názoru, tu „smůlu“, že většinu (neříkám, že všechny) komentářů píše „po vojensku“ – první míří, první střílí a první trefí. Občas mám z jeho příspěvků pocit, že spíše první střílí a až potom míří, ale proč ne. Je to jeho právo. Proto jsou jeho příspěvky takříkajíc na ráně a je jasné, že se nemusí zalíbit všem. Prosím, respektujte jeho přístup, stejně jako si přejete, aby byl respektován ten váš. Přiznám se, že i já občas dříve střílím než mířím (viz můj komentář k Mýtům 7, Sáze 1). Ale snažím se to omezovat, protože takové mé příspěvky jsou málokdy užitečné pro ostatní.
    P.S. Jsem ráda, že komentáře a diskuze zde na comicsdb jsou stále velmi kultivované, věcné a užitečné (což je na internetu obecně spíše výjimka) a že se my, čtenáři a hodnotitelé, zde chováme jako dospělí a nikoliv jako malé děti na pískovišti, kteří si šlapou na bábovičky a mlátí se kyblíčky po hlavičkách. Věřím, že to tak i nadále zůstane.
    Díky
  • Fimi
    Já jsem pro každý kult..
  • lantan1
    Fimi: Tím, že se mnou teď souhlasíš, tak se stáváš zakládajícím členem nového kultu. Jen abys věděl :)
  • Fimi
    Lantan Souhlasím, s tím se potýkám pořád, hlavně v diskuzích na csfd a fandimefilmu. Každopádně se vždy směju jak někomu leží v žaludku když má někdo opačný názor a je schopen vyvinout úsilí to řešit, hádat se, urážet a vypisovat slohy.
  • lantan1
    Fimi: Každému z nás se nelíbí něco, co někomu jinému jo. Ale tím, že někde zveřejníš (kór na internetu), jdeš pak "s kůží na trh". A lidi se s tebou začnou do krve hádat. Neříkám jestli je to dobře nebo ne, prostě to tak je.
  • Fimi
    Lantan pokud někoho něco uráží, je to jen ukázka urazlivosti daného člověka. Je potřeba se naučit respektovat názory druhých. Já kašlu na to jak jsou všichni vysraní z Návratu Temného rytíře a dalších rádoby etalonů a legend zásadní velikosti pro komiks, pokud se mi to nelíbí, dám tomu klidně odpad, že to někoho uráží? Co jako...
  • Fimi
    Cyboy oooo děkuji, ještě dnes si zabalím hromádku vatovych a patosovych komiksů a mang a budu jejich nesporné kvality šířit kudy jen půjdu. Jako tvůj herald budu ovlivňovat vkus a názory a přemlouvat ostatní, aby se přidali k našemu kultu, který jen pokvete k obrazu tvému. Tvá vůle, mé ruce
  • lantan1
    cyboy: Máš smůlu, že jsi tak vidět - hodnotíš vždy jako první u většiny toho co vyjde (dobře, teď už jsi to možná trochu zředil) na stránkách, kde obecně moc lidí slovní komentáře nepíše. A na lidi obecně blbě působí, když někdo "kritizuje" něco co mají lidi rádi. Hlavně pokud, je tu ten pětihvězdičkový systém, který si každý vykládáme po svém - ty dáš 5hvězd jen Watchmenům, většina hodnotitelů střelí 5hvězd polovině toho co přečtou, protože se jim tom prostě líbilo. (Možná by byla lepší hodotit pouze: líbilo/nelíbilo? Ale každý má rád procenta atd...), Na internetu si pak lidi dovolí psát to, co by v reálu druhému neřekli - viz např. výhružné emaily smrtí verbalovi na csfd. Je to prostě tak.
    Pokud si pamatuješ, sám jsem se tě před nějakou dobou ptal, proč ty komplety ještě kupuješ, když dáš většině 1-2 hvězdy. Prostě nám to vrtá hlavou...
  • cyboy
    Fimi: Snad jsi nezavahal ve sve vire, muj prvni a nejvernejsi apostole? Vzdyt to misto je davno tvoje, spolu s funkci harmonizatora mych telesnych utrob. ;)

    lantan1: promin, ale nesouhlasim. MrKulda se mozna spatne vyspal, nebo ho proste nejak s*ru uz jen tim, ze jsem, ale to mu rozhodne nedava pravo, aby me zacal urazet. Navic on zacal mluvit o tom, ze "nejake fanousky tu jeste mam", "ze nejsem buh" (kolem bohu se stavi kulty) apod. A ja ho nepopravuju. On se popravuje sam. Me by ani ve snu nenapadlo, ze si vlezu na stranky, kde jsem nikoho nikdy ani nepotkal a zacal je tam urazet hlava nehlava. Navic pomerne detinskymi nesmysly. Pises "nechte kazdy toho druheho dychat". Pokud vim, tak jsem se o nej nikdy neotrel ani sluvkem. A kdyz me zacne urazet, tak bych mlcet a nechat ho dychat? To prece nejde.

    Ja nevim, mozna je to fajn kluk a jen mel slabou chvili, ale myslim, ze mu nic nebrani aby se uprimne omluvil. Pokud to udela, pak svou predchozi obhajobu milerad smazu (teda pokud jeste budu mit ucet).
  • SNUFKIN
    Cim vic se tu bude hodnotit a cim vic se budou psat ruznorode komentáře, tím líp. Ja jich napsal jen par, ale uz několik let díky nim zvažuju, co koupit a co ne. Někdy se ovlivnit nechám, jindy ne. Takže by byla škoda, kdyby s tím kdokoliv skončil.
  • lantan1
    cyboy & MrKudla: klid hoši, nechte každý toho druhého dýchat :) Názor má každý svůj a měl by mít možnost se svobodně v komentářích vyjádřit, pokud tím nikoho konkrétního neuráží/nenapadá (cyboy pouze strhává komiksy, ne ty kterým se líbí ...). Mi osobně se líbí dost věcí, kterým dá 1-2 hvězdy :)), ale jeho komentář si vždy přečtu a jeho argumenty mají hlavu i patu.

    cyboy: On o žádném kultu nic nepsal. Nemusíš to hrotit veřejnou popravou :) I když chápu, emoce se rozvířily.
  • Fimi
    Cyboy takže ty jsi šéf kultu, můžu být zástupce? Můžu chodit po světě a šířit slovo Cyboyovo
  • cyboy
    MrKulda: Jeee, diky moc za trochu toho zivotniho pokoucovanicka!

    Myslim, ze jsem pochopil vetsinu tvych urazek na mou osobu, ale neni mi uplne jasna definice tech "par fanousku, ktere tu jeste mam" a ktere si podle tebe pestuju, nebo co. Jeste min pak chapu ty duvody proc sis takhle jmenovite vybral prave Fimiho. Nebo je to tak, ze vsichni kdo kdy napsali, ze souhlasi s mym komentarem, mi lezou do zadku? A ja tem, o kterych jsem prohlasil, ze souhlasim s jejich? Pak si tady lezeme do zadku asi vsichni, ale chapu, ze jsem nejhorsi. Takovej obecni idiot. Jako proc ne, me je to totiz burt.

    Ale zajimalo by me, co proti me vlastne mas. Protoze to, co jsi napsal podle me nestaci k tomu, abych zacal nekoho urazet. Navic v okamziku, kdy jsem uplne mimo. Slapnul jsem ti na kuri oko, kdyz jsem ti nekde pohanel nejakou mangu, nebo co? A proc myslis, ze na mem nazoru zalezi? Ja jsem si teda nevsimnul, ze by po mych komentarich vsichni jen psali jak souhlasi a davali stejne hodnoceni (spis presne naopak). Takze co ti vadi? Pluralita nazoru? Jediny dobry komentar, je tvuj komentar?

    Tvaris se, jak ctes moje komentare a potrebujes mi omlatit o hubu nekolik mych nedodrzenych predsevzeti, kdy jsem prece jen jeste koupil neco, o cem jsem prohlasil, ze uz to kupovat nebudu. Fajn. Strasne se ti omlouvam, pokud se te to nejak dotklo. Netusil jsem, ze je to mozne a ze ti to bude tak dlouho lezet v zaludku. Kazdopadne, kdyz uz tak strasne potrebujes vytahovat par techto mych preslapu (samozrejme ocekavam zaplavu citaci, ja je dohledavat nehodlam), tak bys take mohl zminit kolikrat jsem svoje predsevzeti dodrzel. Nebo si alespon projdi komiksy, ktere vysly od zacatku roku a ktere jsem nekomentoval, protoze to jsou ty, ktere jsem nekoupil a uz ani nebudu. A kdybys opravdu cetl moje komentare, tak bys i vedel proc. A vlastne bys ani nemel potrebu psat mi liebesbrief, protoze bys uz odpovedi znal. A ze pisu, ze koncim, nebo ze o tom premyslim? To je podle me naprosto organicka soucast hodnoceni.

    Obecne vyznavam par jednoduchych pravidel:
    1. kdyz tomu nerozumis, tak drz hubu, poslouchej a uc se
    2. delej si svuj vlastni nazor
    3. promysli si co rikas
    4. nehodnot cizi nazory na dilo, i kdyz s nimi nesouhlasis
    5. argumentuj fakty a ne emocemi
    6. neprekracuj cervene linie
    7. kdyz uz neco rikas, tak at to ma hlavu a patu
    Pokud tohle staci k budovani nejakeho "kultu" nebo co, tak pak ano, pak si ho buduju. Cyboyriani celeho sveta spojte se!

    Pokud to ale nestaci, tak cim dalsim si ho podle tebe buduju? Davam sem odkazy na nejaky svuj obskurni youtube kanal nebo stranky, kde mlatim hubou v tricku "Buh je mrtev, rekl Cyboy"?
    Nebo to delam na foru, kde jsem za nejakych sest let postoval 24 prispevku, coz je zhruba 0,0109589 prispevku denne?
    Nebo pisu stovky prispevku do diskuze? Tam cislo dohledat neumim, ale prezenu to a reknu, ze jich bylo za ty roky tak 300, tedy asi 0,1369863 denne?
    Ne, uz vim. Chodim na vsechny srazy a tam mi vsichni zobou z ruky. Capo di tutti capi! Bomba. Ale to vlastne taky ne, protoze jsem na zadnem srazu nebyl, i kdyz jednou uz jsem to mel v planu. A vlastne ani nevim jestli chci jit, protoze by me tam zase akorat nekdo fackoval tim, jak jsem onehda nekde napsal, ze s necim koncim, pricemz by stacilo byt levak a proste ty komentare zpetne zmenit a mit klid.
    Takze zbyvaji jen ty komentare. OK, to beru, tech jsem sice napsal 925, ale ceskych komiksu mam 1580 a tech prvnich cca 500 jsem jen drzel hubu a neodvazoval jsem se cokoliv napsat, protoze by to bylo jako hodnotit obyvatelnost planety podle jednoho zrnka pisku.
    Takze pokud mas pocit, ze si buduju nejaky kult, tak se ani nemuzes vic plest a mozna by bylo fajn prejit z argumentace emocemi na argumentaci fakty.
    Ta tvoje argumentace je vubec usmevna. Jak jsi prisel na to, ze bezmyslenkovite skupuju vsechno co vyjde? A ze to mam v hlave namixovany? Super! :) Normalni lidi sice rikaji treba "mit nacteno", nebo "mit rozhled", ale to je ok, rozumim ti. Jeste ze nevis kolik jsem precetl knih jenom od zacatku roku. Ale jinak slibuju, ze uz nikdy nebudu hodnotit ctyrlistek u mangy a mangu u Rushdieho apod. To vis, jak to ma clovek v hlave namixovany, tak nektery veci vnima mimo obykly tunylek.

    Ale proc ja se pred tebou vubec obhajuju. Stejne uz me mas ve skatulce.
    Tak abys pochopil, jak moc mam nejakej kult na haku:

    Timto verejne vyzyvam Zacka at memu uctu udeli trest smrti, pokud ma pocit, ze se Kuldova obvineni zakladaji na pravde. Nebo si usporadejte hlasovani o vylouceni, nebo tak neco, me je to jedno. Ja sam nic mazat nebudu, protoze se citim nevinen ve vsech bodech obzaloby (krome jedineho - ze se vubec odvazuju sem neco psat) a nevzdavam se prava na obhajobu. Rozhodnuti ale budu bez namitek respektovat a zadny dalsi ucet si tady zakladat nebudu. Jen prosim Zacka, at mi pripadne posle .sql nebo .xml s mou sbirkou, at to nemusim znova davat dohromady. Kdyz prida i moje komentare/diskuze, tak budu jedine rad, protoze se obavam, ze mym pripadnym smazanim se toho pro nektera individua moc nezmeni, tak bych pripadne chtel mit moznost dohledat si kontext. Diky
  • Fimi
    Mrkulda v první řadě nikomu do rite nelezu, rozhodně nečtu takovým tempem jako cyboy a rozhodně nečtu každý den komiks, podívej jak často komentuju a hodnotím komiks, mám jen stejný pohled a názory jako cyboy nebo alespoň většinu. Co se týká mangy, když se udělat úžasný příběh na méně knih viz Pluto, Monster, planetes, blame!, tak se pak divím když má něco 20 + knih a mě to nechytne ani u té třetí čtvrté páté tak potom to nemá cenu a takhle jsem se nechal naockovat u hodně mang a prostě na to jsem opatrny už, čili u mě už hlavně rozhoduje u mangy počet knih a je mi jedno jaká je to velká legenda dkyz to není zábavný a neumí to zaujmout během prvních třech knih. Nezemi jsem začal sledovat když bylo šest knih a všichni to chválili, je to dobré ale nic extra a najednou zjistím že to má 16 knih už, tak to jebu prostě... Co se týká retro k posrání ukecanych pláštěnek, přečetl jsem jich hodně, vlastně hned komplet obě ukk série a nhm prvních cca 50 dílů a prostě je to úmorné a plné patosu a jen protože to bylo před sto lety zásadní se z toho mám nyní zbláznit blahem? Ani náhodou a v tom se taky schodnu s cyboyem, vlastně jen v těchto dvou věcech. Častokrát ovšem máme jiný názor na některé komiksy které mně se líbí a jemu ne.. Takže se ti to možná zda a jen to nafukujes
  • MrKulda
    Už to je nějaká doba, co jsem sem něco psal, a ani teď nehodlám začínat znova. Jenže poslední dobou, jak si tak čtu ty komenty od cyboye, tak mi to prostě nedá.
    Chlape, první čím bych začal je tahle jednoduchá otázka:
    Čteš ty komiksy vůbec ještě pro radost?
    Protože mě připadá, že ty čteš absolutně všechno, jak na páse v továrně. Platí ti za to někdo? Drží ti někdo pistoli u hlavy?
    Já ti nevím, ale zkus zpomalit, a kupovat si ty věci pro radost. Protože při tvém tempu se nedivím, že něco přečteš za pár minut, zahodíš to a hned jdeš na další věc. A podle toho vypadají tvoje recenze - strašně tomu chybí jakákoliv známka toho, že jsi obyčejný člověk, fakt to píšeš jak robot kritik.
    A ano, tímhle pak kolikrát kurvíš hodnocení něčemu, co si to nezaslouží, protože tvoje recenze jsou většinou bez života a hrozně se na tom podepisuje to, že jsi ten den přečetl x dalších komiksů a máš to v hlavě namixovaný.
    Pár fanoušků tu ještě máš, především teda Fimiho, který ti do toho zadku už ani dál vlézt nemůže.
    (snad nejlepší příklad je, když cyboy napsal, že končí s The Promised Neverland, protože má 16 dílů, a hned na to Fimi: "cože, 16 dílů? Tak to končím taky!"
    nevidím tu v diskuzích nic jiného než Fimiho "naprosto s tebou souhlasím."
    Proboha... Fimi, to, že ten člověk bezmyšlenkovitě skupuje u nás všechno, co vyjde, neznamená, že je nějaký Bůh)

    Na závěr bych měl takové dvě malé připomínky:
    1) když s něčím končíš, tak to udělej. Ale nevyhrožuj tu jak malý děcko asi šest dílů nějaké série, než to konečně uděláš. Prostě skonči, nikdo to oplakávat nebude. Je to otravný, když to pak cpeš všude. "Končím", "Už vážně končím", "Jestli se to nezlepší, končím.", "Dám tomu poslední šanci, pak končím".
    2) tvůj největší problém s mangou je poněkud úsměvný ("tísíce stran vaty o ničem"), protože si kupuješ DC a Marvel, a, well, to je snad o něčem jiném než o téhle "vatě"? Každá manga si vytváří svůj malý svět, který na základě popularity rozšiřuje. Jenže tobě to vadí, protože tím pádem MUSÍŠ (z neznáméh důvodu) kupovat víc knížek

    Takže tak.
    Je mi jasný, že tohle s tebou vůbec nehne, ale chtěl jsem se už vyjádřit.
    Věř mi - zkus zpomalit, a kupuj si komiksy pro zábavu, ne jako nutnost.
  • P.G.
    Mně kniha nedrží na stole rozevřená a na to držet ji v klíně je na můj vkus moc těžká. A navíc je kresba až na doraz do lepené vazby (což je peklo).
    Teď koukám, že těch omnibusů vyšlo víc. Já mám ten první "vázaný" (tedy ve skutečnosti lepený v pevných deskách) z 2011...
  • Lenny
    Mám šitou vazbu. Novější vydání z roku 2017.
    Lepená vazba byla dlouho u DC problém. Nechápu, že to čas od času ještě DC/Marvel udělají.
  • P.G.
    Lenny: taky máš ten strašný lepený omnibus? jak to čteš? Pro mě je to hrozně náročné, neb se bojím, že když to víc rozevřu, tak se to prostě rozloží...
  • Lenny
    Taky se mi to v originále líbilo. Dokonce jsem za tuhle "vyjeb*vku" zaplatil 1500 v omnibusu a nelituju. :)
    Lidi, fakt nemusíte číst žánr, co vás nebaví, jen proto, že má bubliny.
  • P.G.
    Já to četla v originále a líbilo se mi to. Nicméně tady to vypadá, že překlad asi stojí za to...
  • Milo_Harwey
    Počkal bych na další hodnocení a komentáře, než vyvodime nějaké závěry... :))) Věřím, že příští hodnocení bude 5ti hvězdičkové , cyboy je malinko zaujatý :)))
  • baatcha
    cyboy: Bomba, Tvůj koment mi rozzářil den. :)
  • Carnage
    Ještě sem to nepřečetl ale vim už teď že se do toho asi ani nepustim vypadá to totiž stejně debilně jako Judas Contract co už vyšel a u toho sem dal snad 1 a půl sešitu a od tý doby jsem na to nešáhnul.
  • Darker
    cyboy: Díky :)
  • Fimi
    Naprosto s tebou souhlasím, taky nevím proč by se mi mělo líbit jen protože to před sto lety bylo jakože zásadní, určující směr a žánr když je to dnes vyčpělé, k posrání úmorně nudné a plné vaty a patosu..
Četl/a (36)
2scha, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, cyboy, dajik, Deckard, Denis, Django, Doppelganger, DracoAn, hroubek, Jay-jay, jh666, kallenved, Kiko, lantan1, Mercurio, mineralk, NecRoman, Negan, Paldini, puolpm, raenius, roswelll, Schirru, Spacecore, Spike, Symbi, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(138)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Denis, disclose, Django, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, koudak89, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, psramek, PumpingArrow, puolpm, Radkos, raenius, raimi, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, Er.Nest, Maty48, Premek, Sebastian the wise
Shání (2)
DegiCZ, suricattaontheway
Nabízí (1)
Al0f0k