Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Roland Deschain se ocitne na pokraji smrti po útoku pomalých mutantů, načež se ho ujme skupina jeptišek, které se však soustředí na něco jiného než umění léčit. Tyto strašlivé nestvůry podobné mrtvolám – Sestřičky z Elurie – mají ve své pokřivené mysli pouze vraždu. A poslední pistolník ve svém současném stavu nemůže udělat téměř nic, aby jim v prokazování milosrdenství zabránil. Temná věž: Pistolník pokračuje příběhem, který v sérii patří k těm nejděsivějším a stydne při něm krev v žilách – převypravuje původní novelu od Stephena Kinga Sestřičky z Elurie, později zařazenou do antologie Všechno je definitivní.

Obsahuje sešity série The Dark Tower: The Gunslinger: The Little Sisters of Eluria #1-5 (prosinec 2010 - duben 2011)

Scénář
Peter David, Robin Furth, Stephen King
Art
Luke Ross
Ink
Luke Ross
Barvy
Richard Isanove
Obálka
Richard Isanove, Luke Ross
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Linda Bartošková
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-703-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
171 x 259 mm
Tisk
barevný
Váha
558 g
Stran
128
Cena
349 Kč
Originál
The Dark Tower: The Gunslinger #02: The Little Sisters of Eluria (Marvel Comics, 2013)
  • faster86
    První sešit je hezky hororový, takže palec nahoru. Ukázka jak jde napsat pistolníka bez pohyblivého pistolníka... Atmosféra dobrá, kresba slabší proti dvojce (Phillips). Pocit lepšího čtení než u první série se mě stále drží.
  • tom173
    Roland putuje dál k Temné veži a dostává se do zapadlého městečka, kde narazí na tajemné sestry s děsivým tajemstvím. Komiks provází tísnivá horrorová atmosféra a tentokrát se děj soustředí výhradně na titulní Elurii a jinam se nepodíváme. Zápletka je jednoduchá, ale dostatečně poutavá, aby jste těch 120 stran projeli za dvě hoďky a přitom se i pokochali kresbou, která se mě osobně líbí. Scénaristům se povedlo dávkovat napětí, hrůzu a depresi. Nic pozitivního sjevně Rolanda už bohužel nečeká.
  • monte walsh
    Klesající úroveň. Nesympatická kresba, slabý příběh.
  • marian
    Tento díl měl spád. Moc mě bavil. Konečně to zase dostává šťávu.
  • PKD
    Nevím, ale příjde mi, že když se jedná o přímou adaptaci jako v př. Zrození Pistolníka dle hl. části DT IV, je to bomba. Tady jde o adaptaci povídky stejného názvu a i když naprosto nic proti Jaemu Lee, tak Luke Ross odvedl perfektní práci! Bylo to doslova...pošušňáníčko to čísti a vychutnávat atmosféru (dosti depkoidní, ale tady nejde o Mickey Mouse, že?) vizuál, včetně coloringu. DT comicsových booků jest prozatím celkem 15 (nepočítám celkem ještě 5 spin offů) a my jsme už skoro, v polovině. Což bych nemusel dnes řešiti, pokud by crew celý 2019 nechrápala a vydala už dávno book 7 a 8 (což bylo slibováno, a nakonec prd, leda) což jest Bitva o Tull, který je už naplno, verzí 1. DT knihy. A o které mohu prohlásiti, že stojí za to, stejně jako tento book. Sakra, doufám, že ještě tento rok by to snad mohlo vyjít. Jen pro zajímavost, pro ty, kteří nevědí. Seznam zbývajících booků, jest následující...
    8. Bitva o Tull
    9. Dostavníková Stanice
    10. Muž v Černém
    11. Temná Věž: Tři vyvolení...Vězeň
    12. Domeček z Karet
    13. Paní Stínů
    14. Hořká Medicína
    15. Námořník. Tek!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.5.2020 10:30Temná věž - Pistolník #02: Sestřičky z Elurie
    Řekl bych, že první série byla mnohem lepší. Tohle už je - byť se stejnými ambicemi a snahou o atmosféru - slabý, tentokrát lehce nekrofilní, odvar.

    Celkový dojem: 50%