Přichází nový Nick Fury a není radno si s nim zahrávat.

Svět je nebezpečný a žádá si stvoření nové tajné zásahové jednotky, Secret Avengers. Phil Coulson, Hawkeye, Black Widow, Mockingbird a Hulk se vydávají na mise tak riskantní, že ani oni sami nesmějí znát jejich podrobnosti! A takový tým může vést jen jediný člověk: Nick Fury ir.

Obsahuje příběhy:
Zlomení hrdinové
Vizionář

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Battle Scars #1, materiál z Marvel Now! Point One a Secret Avengers (Vol. 2) #1-5


Scénář
Cullen Bunn, Matt Fraction, Nick Spencer, Christopher Yost (Chris)
Art
Scot Eaton, Luke Ross
Ink
Andrew Hennessy
Barvy
Paul Mounts, Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Scot Eaton
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder, Jiří Pavlovský
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
585 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Secret Avengers: Reverie (Marvel Comics, 2011, 2013)
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2020

    Začnu tím, že dát dohromady, co v tomhle komiksu bude, bylo asi náročné.

    Jak v tom neudělat v hlavě guláš, pokud jste nečetli Válečné jizvy? Dát tam první číslo Válečných jizev. Jo, to udělali a podle mě naprosto zbytečně. Protože stejně po tomhle sešitu přijede "Dosud se stalo...". A oni vám to hezky napíšou a na konci klasická historie postavy. Ale v ten moment mi ten jeden sešit přišel zbytečný. Ne proto, že jsem Válečné jizvy četla. Ale i pro toho, kdo je nečetl. Nakousne se zajímavý příběh, kterého nedostane pokračování a proto působí trošku zbytečně. Ale zase se v něm dozvíte něco o Marcusovi. Čili zpátky na začátek. Asi ten úvod vybrat nebylo jednoduchý. (Já bych ho tam nedala a rovnou šla na shrnutí.)

    Potom následuje minipiďi sešit Marvel NOW! Asi aby všichni měli jasno v tom, jaká je teď nová funkce juniora ve Shieldu a všichni se o to víc těšili na to, o co v téhle knize jde především. Secret Avengers. (V téhle jejich variantě. )

    (Jinak k obálce tohohle sešitu, použitého též jako obálka knihy. Junior zde vypadá, až na to oko, jako Henry Oswald Simmons, Jr., což mi přišlo lehce úsměvné ....)

    A teď hlavní příběh. Avengers už nejsou. Tak jsou na čase Secret Avengers. Pod vedením Shieldu, které bude na vodítku držet Nick Fury Jr., a ve složení...na někoho působící jako "tihle měli jako jediní zrovna čas", ale ve skutečnosti se rozjede vážně dobrý příběh. Zní mi to jako vyřez z pár epizoda agentů? Jo. Bavilo mě to proto? Jo. A hezky se všema blbinkama, které k tomu patří!

    Kresba se příběhu moc hodí. Tohle je civilní a komornější příběh a odpovídá tomu kresba. Není v ní nic specifického nebo tak. Prostě je průměrná. Ničím nekřicí ani nebije do očí, aby neodváděla od hlavního. A to příběhu.

    ("To vám mám vysvětlovat, jak povolává moc Pána strachu k teleportaci, jen tak přes vysílačku během třiceti vteřin?"..."Ne. JAK to dělá?"..."Aha...no, rukama."..."Perfektní. Tak..."...A junior hajzlákovi zlomí roku. Vtipnej a efektivní chlápek ;) ...)

    Čtyři za kresbu, která byla dobrá, ale nebyla skvělá. Pět za příběh, který byl sice dobrý, ale jinak snadno zaměnitelný (hlavně se obávám, soudě podle konce největší sranda začne v druhém díle, který u nás nevyjde). Ale jako komiks na zabavení na odpoledne doporučuji.

    Ne 4. Ne 5. 4,5.

    (Bohužel kniha končí jako všechny příběhy kompletu. Dosti napínavě s nulovou vidinou na vydání pokračování ...)

    Přesto! Už je to docela dlouho, co jsem si naposled koupila "červený Marvel". Poslední dobou dost nezajímavé. Takže dobrý :P
  • Moon
    No, jak hodnotit.
    Nelogické zvraty, nelogické činy postav. A vlastně to ani není o Furym.
    No přečíst se to dalo, ale vykouří se to hned z hlavy.
  • luky.kuky10
    Pro me je tenhle comics velkym zklamanim! Naprosto nekonzistentni pribeh.. Skoda.. Cekal jsem od toho daleko vic a pokud si chcete precist pribeh kde figuruje hlavne Nick Fury Jr. doporucuju Valecne Jizvy. V tehle knize by si ctenar pomalu nevsiml, kdyz by Fury Jr. chybel.
  • karl173
    Rovnou napíšu hlavní problém této knihy. A to je, že neví co má vlastně vyprávět. Neustálé příběhové zvraty za účelem šokovat spíše kazí dojem. Nelogické události zas podkopávají příběhu nohy. Ono celkově se tady téměř všechny postavy chovají dosti nelogicky. No a v neposlední řadě tato kniha především téměř vůbec není o Nicku Furym. Pokud si o něm chcete v českých komiksech něco přečíst, tak si raději přečtěte Válečné jizvy, které jsou zde navíc v jednom sešitě úplně zbytečné.
    Abych ale tuto knihu jenom nehanil a přidal jí i nějaké plusové body, tak zmíním, že se čte alespoň celkem dobře. Připomíná to nějaký levnější béčkový televizní seriál u kterého se vlastně dá v pohodě relaxovat. Jen je třeba sem tam potlačit touhu zaskřípat zubama a brát to víc jako jednoduchou zábavu.
    Kresba tomu vlastně taky dost pomáhá. Sice taktéž působí krapet levně, ale jinak je celkem slušná.
    Když to shrnu, tak pro oddych je tato kniha dobrá, ale jinak od ní nic nečekejte. Průměr 3*
  • hroubek
    Když, jsem před pár lety četl Válečné jizvy, kde se nám junior poprvé představil, tak jsem z toho nebyl úplně nadšený. Naštěstí tento komiks ty předchozí neduhy nemá. Je to dáno hlavně tím, že se zde Fury Jr. teprve učí. Je součástí týmu Secret Avengers, a příběhy se netočí kolem něho, ale i kolem dalších zajímavých postav, které danou situaci vidí trochu jinak. A mě se to četlo dobře. Má to dobré tempo, je to zábavné a je hlavně dobré.
  • cyboy
    Ja tomu asi nerozumim. Proc delat juniora, kdyz je to vlastne senior bez jakekoliv zmeny (snad jedine, ze trpi traumatem z Afghose a ne z Vietnamu)? Fakt zbytecnost. Obsahove jde o prumerny, az podprumerny pribeh, ktery trpi lehkou zmatecnosti. Nemel jsem potrebu to zahodit, ale taky vim, ze se k tomu urcite nikdy vracet nebudu.
    60%
39113
  • filozof
    Nick Fury v Ultimate vesmíru byl vytvořen podle vzhledu Samuela L. Jacksona. Ten pak prohlásil, že by si klidně zahrál Nicka Furyho ve filmu a to se mu později splnilo. Marvel pak v komiksu chtěl mít Furyho jako ve filmech, ale s čistým štítem, takže vytvořili juniora. Já tuto postavu nesnáším, je to jen marketingový tah.
  • karl173
    Přesně tak, protože Samuel L. Jackson je pan někdo. Nový Nick Fury? Žádný problém. Fialový světelný meč? Lucas říká, že můžeš. Ještě by to chtělo, aby z něj udělali nejmocnějšího čaroděje Středozemě a bude mít všechno. :D
  • Alfi
    Odpoveď Cyboyovi: Junior vznikol aby vyzeral ako Samuel L. Jackson vo filme