Vydejme se společně zpět do pavučinami opředených 60. let minulého století. Prožijme tu nadčasový příběh Spider-Manova úžasného zrození. Plachého středoškoláka Petra Parkera jednoho dne pokouše radioaktivní pavouk a z mladíka se náhle stane nejúžasnější z hrdinů Marvelu. Objevíme síťomilova raná dobrodružství a jeho střety s Chameleonem, Doctorem Octopusem, Vulturem i dalšími!

Obsahuje příběh:
Počátek

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Fantasy #15, Amazing Spider-Man #1-6 a Amazing Spider-Man Annual #1


Scénář
Stan Lee
Art
Steve Ditko
Ink
Steve Ditko
Lettering
Rui Alves, Liana Stormová
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
714 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Amazing Fantasy / Amazing Spider-Man (Marvel Comics, 1962)
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš28.3.2023 16:59Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Ke komiksu jsem se vyjádřil v "Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)", přičemž tady je navíc Amazing Spider-Man #6 a Amazing Spider-Man Annual #1. Číslo 6 si drží daný standart a vymezuje se proti zmíněnému totožnému konceptu padouchu, motivace a jejich vzniku, protože padouch je tady Lizard (mimochodem spidey tady střílí pavučiny všema prstama - více MO1).

    Annual 1 - více stran, spidey x Sinister six, kde si dává každýho z týmu zvlášť, což v souvislosti s plánem unavit Spidermana beru na milost (někdo kritizoval, že měli jít všichni, někdo tady a v komiksu i sám spiderman na konci :)), nepřátelé se porazí sami vlastní blbosti, každej protivník má v komiksu jednu celostránkovou ilustraci, fajn je interakce mezi tetičkou May a Dr. Octopusem a nejlepší je Jonah J. Jameson a jeho agrese (best je s tím pavoukem), na konci jsou takový fajn klasický vtípky, na konci sešitu je zas bonus ohledně spideraman, jeho schopností, pavučin a kresby S.Ditka... Největší mínus sešitu spočívá v zapojení ostatních superhrdinů, co se objeví na skok na pár panelů + odkaz na jejich výskyt v dalších časopisech, což je taková trapná reklama
    - bonus na konci je vyprávění Stana Lee z roku 87 o vzniku spidermana, docela v pohodě

    Nakonec jsem se rozhodl, že téhle knize dám vzhledem k většímu a lepšímu obsahu 4*, zatímco u MO hvězdu uberu na 3*

    Zajímavost: --------- Tady teď vypíšu, kde se už co objevilo:
    Amazing Fantasy #15:
    Ultimátní komiksový komplet #085: Marvel: Počátky - 60. léta
    Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #002: Spider-Man
    + zde

    Amazing Spider-Man Annual #1
    Nejmocnější hrdinové Marvelu #002: Spider-Man
    + zde

    Amazing Spider-Man #1-6 = zde
    1-5: Marvel Origins #001: Spider-Man 1 (1962)
    2: Záhadný Spider-Man #02 (z roku 91)

    P.S. nejlepší koment za mě je od: VanTom 24.6.2020
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš16.1.2021 08:08Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Nie som fanúšik starých vecí, ale toto sa mi páčilo. Jasné, zub času je zub času, no v Počátku mi celkové retro nie že nevadilo, ale som si ho dokonca svojím spôsobom užíval. A to už je u mňa naozaj čo povedať. Ditko a Lee Spajďákovi verili, ale boli jediní na svete. Tým nad nimi pripadal neatraktívny (kto by mohol mať v obľube outsidera?) a nepozdával sa im ani pavúkovský imidž (ľudia sa pavúkov predsa boja). Ditkovi a Leeovi sa Sieťomila napriek tomu podarilo na poslednú chvíľu vpichnúť do magazínu Amazing Fantasy v r. 1962 s tým, že magazín bol určený na zrušenie a šlo o jeho posledné číslo, takže nebolo čo stratiť. Z toho dôvodu doňho Ditko/Lee mohli dať dá sa povedať hocičo. A tak to skúsili práve s Pavúkom. Publikum si nového, netradičného hrdinu šokujúco na prvú dobrú zamilovalo, projekt sa stal hitom a následne priateľský Stenolez zo susedstva dostal vlastný časopis. Zvyšok je história. Spider-Man: Počátek obsahuje práve úvodné Spajďákové dobrodružstvá (v ktorých ešte nemal pomlčku a v jednom zábere má dokonca ľudské oči, čo vyzerá desivo) a jeho prvé stretnutia nielen s neskôr legendárnymi sokmi (Vulture, Sandman, Chameleón), ale tiež antagonistami (JJJ) a priateľmi (FF4, teta, strýko, spolužiaci). Ak niečo zostarlo viac, ako scenáre, tak kresba, ale ako vravím: v rámci retra je to úžasné. 4* tomu ale nedám, pretože nemám rád komiksové knihy obsahujúce navzájom nesúvisiace „poviedky“; mám radšej ucelené príbehy so začiatkom, stredom a koncom. Ako história ale poučné a nenahraditeľné a musí to poznať každý poctivý fanúšik amerického komiksu. Mimochodom, tri príbehy u nás už v minulosti boli publikované. V knihe NHM: Spider-Man vyšiel nielen Petrov súboj so Sinister Six, ale tiež (digitálne upravený) zrod Spider-Mana. A fanúšikovia semic-slovarťáckeho Záhadného Spider-Mana (konkrétne čísla 2 – áno, to je to, ktoré sa svojho času na Slovensko omylom dostalo v českej mutácii) dôverne poznajú aj (moje obľúbené) Spideyho stretnutie s tajomným Tinkererom a jeho čudnými zamestnancami. Okrem toho pár panelov z jeho tunajšieho stretnutia s FF4 sa prebojovalo aj do historicky prvého semic-slovarťáckeho Záhadného Spider-mana (to, kde sa k nim chce pridať, ale len pod podmienkou, že mu začnú cálovať).
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:26Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Tohle se opravdu špatně hodnotí. Nejradši bych dal jednu hvězdu, možná dvě, protože mě to prostě nebaví. Předvídatelné, místy nudné, pak hodně ukecané a už nejsem na vlně dětských komiksů. Nepotřebují co sešit, to rozuzlení. Záporáka na jedno použití. Na druhou stranu to není jen o mém dojmu a zestárlosti, přece jen to má nějakou hodnotu, Ditko fakt umí a sedí mi mnohem víc, než Kirby. Ditko mě právě díky Spideymu zajímá o to víc, a rád bych ho poznal i v nesupráckém kabátě. Jako celek součástí KVS to hodnotím středově. Obohatí, neurazí, ale nic zvláštního nepřinese.
  • Moon
    Začátek spidermana by měl mít asi každý fanoušek. Nicméně je to dneska už pořádné retro se všemi jeho nešvary.
  • VanTom
    Mít možnost si poprvé přečíst příhody definující mého nejoblíbenějšího superhrdinu, v nichž krystalizují motivy, které Lee užíval ještě za 10 let (starostlivost tetičky May, pomluvy J.J.J., posmívání spolužáků, pověstná Parkerovic smůla, neustálá "švorcovost", pochyby o svém hrdinském údělu, apod.), to je prostě k nezaplacení. Navíc tyto nápady stále výborně fungují a jasně z nich lze vidět, proč se ze Spider-Mana stal fenomén a hit – hravost, elán a roztomiloučká naivita z nich jenom čiší (použít na Sandmana vysavač? Geniální! :-))! Ditkova "stripová" kresba je pak (ne)dokonalé retro samo o sobě, nicméně se postupně lepší a v závěrečném speciálu už snese i přísnější parametry. Celkově však musím přiznat, že po počátečním nadšení šla kvalita příběhů dolů úměrně s tím, jak v nich přibývalo děj popisujícího textu, pod kterým se stránky úplně prohýbaly (takový souboj s Doctorem Doomem byl vyloženě nudný a pitomý, stejně jako jedinečný "plán" Sinister Six s kartičkami). Přesto jsem skutečně rád, že tu tenhle kus historie vyšel, a bral bych i další čísla. Pozn.: Origin sešit Amazing Fantasy 15 už byl samozřejmě součástí UKK 85: Počátky i (v novém digitálním obarvení) NHM 2: Spider-man, kde si svou českou premiéru odbyl též Amazing Spider-Man Annual 1.
  • royan
    Ještě než se objevila Mary Jane Watson, ještě než se objevila Gwen Stacy, byla tu Liz Allen a Betty Brant. Na co neměl Netopejr odvahu při vydávání série Comicsové legendy, toho jsme se konečně dočkali a pěkně v barvě a pevných deskách. Během několika sešitů vznikl koncept života Petra Parkera, který přetrval desíky let a dal stvořit nejslavnějšího hrdinu Marvelu. Pro milovníky Spider-Mana povinnost mít ve sbírce.
  • Delphín
    Jsem velmi rád, že se u nás vydaly prvotní příběhy Spider-Mana. V to jsem snad ani nedoufal, že se někdy stane. Bohužel, při vší úctě k Leemu s Ditkem, to co letělo před cca šedesáti lety, by se v současnosti zkrátka nechytlo. Zbytečné vyprávěcí dialogy, kvůli kterým se místy akce dost omezovala, byla jen důkazem, že buď hoši s vydáním chvátali, nebo se s tím zkrátka nechtěli zdržovat. Tak to působí na mě. Věci jako že Chameleon vyšle zprávu, kterou mohou zachytit jen pavouci, a pošle jí Spider-Manovi, nebo že se je obávaný stěnolezec schopen prozradit tím, že nedopatřením nakopne cihlu, mi prostě přišlo úsměvné. Ditko navíc kreslil Petera jako až moc velkého intouše, ale čert to vem, když má na svědomí i několik ikonických kreseb. Velmi se mi líbila jeho práce v sešitu se Sinister Six. Tam už si svět Spider-Mana dostal do rukou, a vytvořil několik nádherných velkých panelů, na něž je radost koukat. Sešitu se Sinester 6 lze snad jen vytknout pouze reklamy na další hrdiny Marvelu. Postavy se prostě jen ukázaly, a spolu s nimi i rámeček, kde se o nich dočteme více. Jinak to ale byla nejlepší část komiksu, leč už u nás v češtině vyšla, tuším že v NHM?
    Jsem rád, že se ukázali takoví záporáci, jako Vulture, Lizard nebo Chameleon. Spider-Manovo protivníci bohužel měli jednotný charakter, každý byl prostě namyšlený zlý padouch, kterého Spider-Man nakonec docela se štěstím (a často na druhý pokus) zdolal. Je ale fajn zaznamenat v češtině prvotní výskyty dnes už tradičních Spideyho soků. A když už jsme u toho Spider-Mana, jeho chování mi tady místy opravdu vadilo. Působil spíš jako ukňouraný a zároveň až příliš ziskuchtivý. Křivdil bych mu ale, kdybych nekonstatoval, že se jeho charakter postupně vyvíjel k lepšímu.
    Pokud tedy přijmete fakt, že čtete retro, dostanete malinko naivní ale stále vcelku kvalitní čtení, plné zajímavých speciálů.
  • louza
    Kniha pravda dnes unikátnějším více svým potenciálem než obsahem. Ale hned od počátku muselo být jasné, že jde o něco speciálního, protože nejen Spider-man, ale i jeho alter ego a všechny na něj napojené postavy včetně kultovních záporáků byly od počátku geniálně vymyšlené a dnes už víme, kolik se toho na jádře z této knihy dalo postavit. A to takřka bez jakýchkoli změn kánonu. Příběhy jsou sice poplatné své době a narazíme tu na scény, kdy se božan Sandman znavený útěkem před policisty schová do ... (a to není spoiler protože tomuhle jednoduše neuvěříte) ...školy, proplíží se do zcela narvané posluchárny, kde napadne profesora a začne se dožadovat okamžitého vypsání diplomu a co čert nechtěl, je to právě střední študáka Parkera. Nebo výkvět zločineckého génia Sinster six, kdy nejobávanější zločinci planety utvoří partu a vymyslí geniální plán, že na spideyho zaútočí postupně a pozici dalšího zločince napíšou na kartičku pro případ, že by ho pavouk porazil, tak aby veděl kde hledat ... což jsou přesně ty pasáže které si chcete donekonečna předčítat s Kabukimanem u piva. Důležité ale je, že to všechno nějakým zvláštním způsobem funguje víc než jiné Marvelovské začátky a to včetně subjektivně šíleně šílené Ditkovy kresby, který dokáže nakreslit hrdinu v roztodivně nereálně uvěřitelných pózách, ale občas se běžným lidem netrefí s obličejem na hlavu. Jindy ohromí letmo načrtnutou figurou New Yorku a beze studu jí vyplní panáky připomínající postavy a kresbu na hony vzdálenou realitě doplní o skvělý a funkční design jak hrdiny, tak i záporáků. Přesto tahle kniha historie má smysl, protože jasně ukazuje jak vzniká legenda. A i když je to tradiční Leeho literární kláda jako prase s komiksem toho moc společného nemaje, docela příjemně se čte.
  • kaylin
    Kniha "Komiksový výběr Spider-Man 15: Počátek" nám přináší komiksy, které jsou skvělé hlavně v tom, že daly vzniknout postavám, jež byly postupem let zdokonaleny a vyvinuly se v něco, co má ikonický charakter a stalo se v podstatě legendárním. Jsou to příběhy, které daly základy pro budoucí vývoj událostí a postav, pro různé eventy a ságy. A jako základ je to super, ale jako příběhy samostatné to prostě skvělé není. Je to jen dobré a chvílemi ani to ne. Co dělá komiksy v knize "Komiksový výběr Spider-Man 15: Počátek" podstatně lepšími, to je skvělá kresba Stevea Ditka. Co tenhle chlap někdy dokázal nakreslit tak, aby to vpadalo dobře, i když to byla naprostá šílenost, to mi i dnes přijde neuvěřitelné. A že takových panelů není málo. Scénáře Stana Leeho jsou ale moc ukecané, místy trochu hloupoučké a se snahou zbytečně vše zlehčovat. A ty marketingové odkazy v "Amazing Spider-Man Special 1" mi vyloženě kazily zážitek ze čtení. Ale pořád jsou to příběhy, kde vznikala legenda.
  • mcleek
    Při sledování zdejší diskuse jsem si řekl, že bude třeba komiks koupit a udělat si svůj vlastní názor. Nemám rád tyhle retro-počátky postav, ale u koho jiného než u Spider-mana by to mělo být zajímavé. Nicméně překvapení se nekonalo. Ne že bych se nudil, ale prokousávat se tunami textu a ne moc estetické kresby mě příliš nebavilo. Navíc mi ty příběhy přijdou pořád na jedno brdo. Pro mě čistý průměr.
    Jedna drobnost ze čtení můj pocit vystihuje nejpřesněji: až po dočtení výročního čísla mi došlo, že jsem tento příběh už před časem četl v NHM. Až po úplném dočtení a odložení knihy se dostavil lehký pocit déja-vu. Na tom je přesně vidět, jak výjimečný pro tento komiks je (nebo tedy spíše není).
  • NextOne
    Přestože nějaké příběhy vyšly, jedná se o sérii, kterou člověk sbírá za jediným účelem, a to utvořit si celý komplet. Vzhledem k tomu, že si nekupuji komiksy v angličtině a už vůbec ne omnibusy, tak jsem rád, že jsem si mohl přečíst úplně první příběhy Spajdyho. Normálně bych za příběh a možná občas i za kresbu dal tři hvězdy, ale vzhledem k tomu, že to jsou začátky, tak přimhouřím oko a dám hvězdy čtyři.
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.4.2020 21:19Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Diky zdejsimu hodnoceni jsem se to dnes odhodlal koupit. A chvalit tedy nebudu. Jako je fajn, ze jsme dostali prilezitost precist si prvni S-M pribehy, ale to, ze jsou prvni z nich bohuzel nic extra nedela (krome toho, ze jsou prvni). Naivni a ultraukecane to je porad. Misty je to bohuzel i dost hloupe (napr. cela ta zapletka s "prevozem" diamantu a dalsi).
    Cim dal vic me fascinuje, jak se dnesni dospeli rozplyvaji nad sedesat let starymi detskymi komiksy a premyslim, o cem to vypovida.
    50%
  • hroubek
    Naprostá klasika a povinnost pro všechny opravdové fanoušky Spideyho. Je to skoro šedesát let staré, ale přesto to funguje velmi dobře. A ty základy co se zde položí, tak se s nimi pracuje i teď. Steve Ditko udělal nádhernou kresbu a Stan Lee má dobré dialogy. Zpětně musí uznat, že těch dialogů je hodně, ale tehdy takhle komiksy fungovaly. Spider-man: Počátek je jasná volba, a věc co se musí přečíst.
  • SomeOne
    Amazing Fantasy 15 a Amazing Spider-Man Annual 1 u nás už vyšlo, takže jsem si to kupoval kvůli prvním šesti sešitům Amazing Spider-Man. Očekával jsem, že dostanu klasické šedesátky, ale kdybyste tomuto komiksu vyměnili kresbu a odstranili pár bublin, tak bych možná ani neřekl, že to jsou šedesátky. Navíc v této knížce dostanete hromadu bonusů, jako je třeba průřez domem Petera Parkera, rozbor jeho kostýmu, atd., za to jsem také rád.
  • MrKulda
    I přes to, že jsou tohle šedesátky, tak to není TAK stupidní a naivní jako jiné věci, co v té době (či dokonce o nějaký čas později) vycházely. Ano, najdou se tu nějaké ty hloupoučské momenty či určitá šablonovitost (záporaci jsou vědci nebo jiní magoři, které určitým způsobem ovlivnil výbuch/radiace + všechny zápletky jedou v duchu "Spider-Man dostane na prdel a buď on, nebo záporák zmizí, a pak se bitka opakuje, samozřejmě končí Spideyho vítězstvím), ale i tak jsou ty postavy kreativní, a to natolik, že zkultovněli a jejich odkaz přetrvává dodnes. Je taky super vidět, jak si Stan a Steve se Spideym vyhráli a snažili se vysvětlit i takové prkotiny, jako jak dokáže Peter vidět přes masku nebo jakto, že ho někdo nepozná po hlase.
    Jinak kresba Ditka... upřímně, i s ohledem na tu dobu je Peter v kostýmu nějaký tlustý, oči na masce se ani navzájem nepodobají a to, jakým způsobem Ditko občas kroutil Spideymu hnáty mě bolelo za něj - avšak během pár sešitů ho dokázal skvěle uchopit a už v té době vytvořil několik ikonických póz.
    Když se na to naladíte, dostanete hodně fajn čtení, kterému já osobně nemůžu moc co vytknout, protože jsem s tím byl vážně spokojený.
1221911
  • baatcha
    Btw., kniha neobsahuje sešit "Amazing Spider-Man Special #1", ale "Amazing Spider-Man Annual #1", čili ten samý, co tady http://comicsdb.cz/comics/5933/nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-002-spider-man
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.4.2020 13:18Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    To cyboy: touché
  • cyboy
    cyboy mecenáš15.4.2020 13:02Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Louza: nehodlam porad dokola obhajovat svoje nazory. Procetl jsem si tuhle diskuzi a podle tebe je evidentne spatne, kdyz nic nenapisu i kdyz neco napisu. Cekal jsem na hodnoceni a nejake komentare, nez jsem to koupil, protoze puvodne jsem to kupovat nechtel. Muj komentar a nazor je jaky je. Ja klasiku neignoruju (kdyby jo, tak se nenecham vyblbnout mistnim prepalenym hodnocenim a nekoupim to), ale pokud se to utapi pod tunami balastniho textu a je to pitome, tak o tom nebudu tvrdit, jak je to super uzasna vec. A to, ze jde o detske komiksy nad kterymi se ted (mimo jine) evidentne potrebuji dohadovat dospeli o sedesat let pozdeji, je taky pravda. Z tveho prispevku chapu, ze jsi zdaleka necetl vsechno z UKK/NHM/DCKK, tak az to udelas (a idelane to dej na jeden zatah), tak si muzeme popovidat o tom, jake perly tady vychazeji a taky o tom, jak se posunula tva latka pro hodnoceni.
  • trudoš
    to louza: touché
  • louza
    cyboy : a jiné zase fascinuje tvoje někdy až...promiň ten výraz, arogantní... ignorace starých klasik. Holt někdo komiks miluje a má potřebu ho pojmout a uchopit ho jako celek i s jeho historickým vývojem a všemi konotacemi. Jiný prostě - a nepíšu "jen", protože i to je legitimní postoj - konzumuje a snaží se z něj vytěžit to nejlepší. Ty filosofie se holt nepotkávají. Jsem spíš těžič, ale spideyho mám ze supermanů nejvíc rád a myslím, že zrovna tahle knížka z klasik smysl má. Až jí dočtu, určitě to pochválím.

    Původně se mi do toho taky moc nechtělo, protože ditka kostrbáče moc nemusím. Ale přemýšlel jsem o tom a došel jsem k názoru, že nás vlastně asi jednak nikdo nenutí to kupovat o čemž tu bylo napsáno už dost. Druhak tady vlastně krom kompletů tyhle starší komiksy nikdo nevydává, čili je unikátní příležitost nastudovat si historii o níž jsme vlivem historických událostí přišli a nemůžu se zbavit dojmu, že dnes nám respekt právě k té dětské hravosti a pulpovitosti chybí. Jako superhrdinové fajn, marvel rulezz, ale mě teda nepřijde v pořádku, že většina lidí zná tyhle komiksové postavy z postahovaných sérošů, v lepším případě z kina a do comics pointu si nechodí kupovat knihy, ale hrníčky a polštářky s kapitánem amerikou.

    Podporu necítím ani v místních vydavatelích, protože většina z nich by si nechala spíš uříznout nohu a někteří by přidali i levé varle, než aby tady Spider-mana č.1 dnes vydali. A ještě v téhle kvalitě a pevných deskách za tuhle cenu. Pamatuji jedině netopejra, který se o to svého času systematicky snažil a i ten začal alibisticky až na čísle 50. Čili to co tu díky kompletům vychází je svým způsobem raritka, která tu díky lidem s tvým přístupem a davům vymaštěných z kina co si myslí, že Nick Fury je černoch a ne David Hasselhoff zcela pokřivuje základní komiksové povědomí.

    Jako reakci na tvou filosofii jsem se proto rozhodl, že zkusím opačný postup, sundám akademické brýle, nechám se unášet na vlnách pastelových barev simplicity a nastuduji z kompletové kartotéky poctivě historii aspoň Marvelu, abych na sobě zapracoval a stal se lepším fanouškem, člověkem i nerdem.
  • SomeOne
    A ten Amazing Spider-Man Special #1 je to samé jako bylo v NHMku?
  • karl173
    karl173 mecenáš10.4.2020 19:49Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    DR: No já se předtím přepsal, myslel jsem remaster. Restaurovaný ještě beru, to je jen trochu vyleštěné, ale stále stejné, takže ať je pak ta originální kresba jaká chce, tak to prostě nebije do očí jako ten hnusný remaster co byl v NHM.
    royan: Ještě že tak.
    louza: Tak já se vyloženě ptal jen na tu kresbu. Starý komiksy si jednou za čas rád přečtu v rámci komiksového vzdělání, aspoň prozatím co se týče Marvelu a DC, byť ty krátké jedno-sešitovky v DCKK už začínám přeskakovat, protože mi to nic nedávalo.
  • louza
    karl : má to barvy učesanější digitálem, ale dá se to. Ditkova kresba mi osobně přijde celkem hnusná (vztaženo k Romitům, nebo Kribymu, neřkn-li Buscemovi), ale na to že je to Stan Lee se to dá i celkem číst. Asi neni nutný se tomu vyloženě vyhýbat, pokud tě ta historie baví.
  • royan
    Ten divný moderní kabát, jako v NHM to nemá. Barvy jsou stejné jako v jiných 60kových UKK.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš10.4.2020 18:10Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Aspon ze ne remasterovane jak v nhm, restauratorstvi jeste beru, i kdyz... Ale predelavat koloring, fuj. Snad jen v Pribezich z Asgardu v ukk mi to tak nevadilo a u Thora od Simonsona.
  • karl173
    karl173 mecenáš10.4.2020 17:45Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Takže to je zase ta ohavnost jako byla v NHM?
  • louza
  • karl173
    karl173 mecenáš10.4.2020 13:30Komiksový výběr Spider-Man #015: Počátek
    Povězte mi hoši, je ten první výskyt Spider-mana zase restaurovaný a nebo v původní podobě?
  • MrKulda
    Tu radost vám neudělam, hoši:)) Uznávám jak cyboyův, tak kterýkoliv jiný názor ať už je sebekritičtější, tak i moji chybu že jsem sem narushoval a nesmyslně to tu vyhlásil
  • louza
    Mě by spíš zajímalo, jestli se odněkud zcela neočekávaně vynoří zhrzený cyboy s nohsledem a začne pokračování mého oblíbeného fun clubu na téma komiksových klasik.
  • SomeOne
    mcleek – Ty jsi teda také kouzelník.
  • mcleek
    SomeOne - jasně jsi na to kápl, ta magie čísel je jasná... ;-) a všimni si: když odčteš od výšky knihy její šířku, vyjde ti devadesát a to je dělitelné 15. Vyjde ti šest, což když napíšeš třikrát za sebou, vyjde ti Číslo Šelmy. Jasné znamení, že za vydáváním komiksových kompletů stojí... templáři? Miloš Zeman? A co na to Jan Tleskač? :-D
  • SomeOne
    Zajímalo by mě, jestli je záměr, že v 15 čísle Komiksového výběru Spider–Man je komiks Amazing Fantasy 15, ve kterém se Spidey poprvé objevil.
Četl/a (53)
2scha, Al0f0k, anfrene, Azik2586, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, GavlaDan, hroubek, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Knowho/Wullcann38, lantan1, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Paldini, Procky, punisher, raimi, roswelll, Sagikkun, SekyCZ, Spike, Star36489, SteveCZ, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(154)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deefha, Dejweez26, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý1, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, James, JaroKakashi, Jay-jay, jendavondra, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, Madao, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, NOD82, noovakpetr, nx, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, Procky, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Scaleo1, SekyCZ, Sick666, Skot, sleepless, Spider-man, Spike, štěpin_8, SteveCZ, StressCZ, tacmud, Ter, TheoDread, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, hahahoho, petrik1710, PKD
Nabízí (2)
BreakingAway, Lobok257