JSA: Budiž spravedlnost (Původně vycházelo od srpna do listopadu v ruce 1999)
V minulosti se spojilo osm největších hrdinů světa, aby zastavili šílence prahnoucího po moci a zachránili svůj národ. Brzy se zrodila jedna z nejvytrvalejších legend našeho věku.

Dnes jsou jejich následovníci znovu přivoláni, aby zachránili jednoho ze svých řad před těmi nejtemnějšími silami, jaké kdy kráčely po naší Zemi, a tím dali započít nové legendě.

More Fun Comics #55 (Původně vyšlo v květnu roku 1940)
Pouze jeden muž může zastavit Wotana dříve, než ovládne svět, a to tajuplný mistr okultních věd Doctor Fate.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií JSA Secret Files & Origins #1, JSA #1-5 a More Fun Comics #55


Scénář
Gardner Fox, David S. Goyer, James Robinson
Art
Stephen Sadowski, Howard Sherman
Ink
Michael (Mike) Bair Hernandez (Mike Bair)
Barvy
John Kalisz
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-320-3 (BBart s.r.o.)
978-83-8199-320-3 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
501 g
Stran
160
Cena
269 Kč
Originál
JSA: Justice Be Done (DC Comics, 1940, 1999)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:07DC komiksový komplet #087: JSA: Budiž spravedlnost
    Poctivý střed. Docela to ušlo, ale občas to působilo chaoticky a zmateně. Zase tam ale byly mé oblíbené postavy a nějak to pohromadě drželo.
  • Spacecore
    Je to typický restart superhrdinského týmu, kdy nějaká událost spojí hrdiny dohromady, přijde padouch nebo krize, kterou vyřeší a na základě toho se rozhodnou obnovit tým. Nic extra, ale žádnej průser, bylo to důstojný. Děj se motal okolo Dr. Fatea, což je jeden z nejzajímavějších členů JSA a obecně DC univerza, takže tam je to spokojenost. Přítomnost Mordru a Wotana ve starém komiksu na konci potěšila taky.
  • hroubek
    Fajn komiks a rozhodně změna k lepšímu. Nevím, kdo u DCKK dělal seznam toho co bude vycházet a co ne. Ale ten někdo by zasloužil lehce profackovat. Zpět k JSA: Budiž spravedlnost. Tento komiks je dobrý a z mého pohledu funguje. Opět je potřeba mít něco načteného a nebo alespoň trochu tušit jaký je rozdíl mezi JL, JLA a JSA. Děj je svižný, postavy jsou v rámci možností zajímavé (Dr. Fate), dialogy nebijí do očí. A celkově se to čte dobře. Asi nejvíce zamrzí to, že to ve výsledku v nás nic nezanechá. Není tam nic co by nás posadilo na zadek, nebo bychom na to vzpomínali. Nicméně dobrý a zábavný komiks to je.
  • cyboy
    Lepsi nez Legie superhrdinu, ale porad zadna slava. Je tam hromada postav, ktere z ceskych prekladu nezname, ale ve finale to nevadi.
    60%
15143
Četl/a (39)
2scha, Abe, Al0f0k, BadBoy, Bubákolog, calvin10, Carnage, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, hroubek, Jay-jay, jh666, kallenved, Kiko, lantan1, Mercurio, mineralk, Mleako, NecRoman, Negan, opytz, Paldini, puolpm, roswelll, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(139)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, burzum, calvin10, Carnage, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Denis, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Er.Nest, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, malylada, Mamut12, Mariomichal, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, psramek, PumpingArrow, puolpm, Radkos, raenius, roswelll, Rumburaq, S313, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, hahahoho, mike731, Premek, Sebastian the wise
Shání (1)
DegiCZ