Velká moc. Velká odpovědnost. Nebezpečná mysl. V podobě Superior Spider-Mana si podávají ruku hrdinství o zášť.

V roce 2013 rozdrtil Dan Slott status quo nejmocněišího hrdiny Marvelu. Zabil úžasného Spider-Mana a šokoval tím fanoušky po celém světě. Nyní se pavoučí autor a jeho úžasní přátelé pouštějí do rozvíjení jedné z nejkontroverznějších zápletek komiksů. Doctor Octopus přebírá roli mocného Avengera...a aplikuje svou logiku proti těm nejpodlejším marvelovským padouchům. Připravte se poznat pavoučí spojenectví, jaké jste ještě neviděli. Otto Octavius přebírá otěže!

Obsahuje příběhy:
Postrach nebo hrdina?
Versus
Sourozenecký svár, část 2.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Superior Spider-Man #1, Superior Spider-Man Team-up #1-4 a Scarlet Spider (Vol. 2) #20


Scénář
Erik Burnham, Robert Rodi, Dan Slott, Christopher Yost (Chris)
Art
Marco Checchetto (MChe), Michael Del Mundo (Mike), In-Hyuk Lee, David López, Pat Olliffe, Ryan Stegman
Ink
Marco Checchetto (MChe), Michael Del Mundo (Mike), Andy Owens
Barvy
Marco D'Alfonso, Michael Del Mundo (Mike), Edgar Delgado, In-Hyuk Lee, Lee Loughridge, Rachelle Rosenberg
Obálka
Olivier Coipel
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Mirka Jarotková, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
563 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Superior Spider-Man Team-up: Versus (Marvel Comics, 2013)
  • Ivan Kucera
    Čakal som viac. Oveľa viac. Nerád by som znevažoval nápad s Dr. Octopusom v (doslova) Spider-Manovej koži. Možno som len nemal šťastie na dostatočne pútavé príbehy z tohto rangu. Tento ním totiž fakt nebol. A to som sa tak tešil! Veď už obálka so špecifickým Spajdym (kedy pri bližšom preskúmaní zistíte, že vyzerá ako mutant Spajdyho a práve Dr. Oca) vyzerá báječne. Nanešťastie, v samotnom komikse nič také nenájdete. Po dočítaní som dospel k záveru, že z toho, že sa v tele Petra Parkera ukrýva Otto Octavius, nič nevyplýva. Zostal som v šoku a prečítal som si to celé ešte raz a... iba som sa v tom utvrdil. Takže hoci je námet o „novom“ Sieťomilovi skvelý, v praxi nový pohľad nerozpoznáte, lebo skrátka neexistuje žiadny zásadný rozdiel medzi týmto a akýmkoľvek ľubovoľným dobrodružstvom, kde je pod maskou Peter. Tvorcovia doplatili na to, že Peter a Otto sú si v skutočnosti veľmi podobní. Z Petra pokojne za istých okolností mohlo vyrásť to, čo vyrástlo z Otta a z Otta sa za istých okolností nemusel stať záporák, ale v podstate Spider-Man. No aj kebyže sa povznesieme na to, že z prítomnosti Dr. Oca pre dej nič svieže nevyplýva, stále zostane priemerný, neveľmi pútavý scenár Dana Slotta (Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov, She-Hulk: Svobodná, úspěšná, zelená), či Christophera Yosta (Válečné jizvy). Našťastie nie je úplne zlý, to vonkoncom nie. Naopak: je dynamický, svižný a občas dokáže ponúknuť niečo fajn. Ale nie je to Udalosť, ani udalosť, ale len priemer. Naopak, určite treba vyzdvihnúť masívnu, modernú, atraktívnu kresbu.
  • Mr. Baboon
    Příběh začíná prvním číslem série The Superior Spider-Man, které vyšlo v r. 2013. Spider-Man vyměnil červenomodrou za červenočernou a teprve si na nové tělo zvyká. Utkává se s novým seskupením Sinister Six, kterou vede Shocker. Narozdíl od Petera je 'nový' Peter o něco dál, co se týče vědy a technologií, které využívá k boji se zločinem, což se mu velmi vyplácí. Dále také udržuje vztah s MJ, čímž se dostáváme, dle mého, k zásadnímu problému tohoto čísla.

    MJ se dál už neobjeví a my se dozvíme, že si Otto/Peter vlastně užívá někde jinde. Stručně a jednoduše, k pochopení všeho, co se v tomto čísle děje, je třeba mít načteno i jiné kousky, jinak se místy budete ztrácet, i když ne nějak zásadně. To se týká i setkání se Scarlet Spiderem. Asi na dvou místech je poznámka, ať si k doplnění přečtete toto a toto, což je fajn. Ale v konkrétní chvíli vám ty znalosti prostě chybí a leckdo může být lehce mimo.

    Co se kresby týče, nemám s ničím problém. V prvním sešitu vidíme klasickou a ničím nepřekvapivou kresbu Ryana Stegmana. Pak se přesouváme do série Superior Spider-Man: Team-Up #1, kde trojice kreslířů Lopez/Owens/Rosenberg předvedla skvělou práci. Kresba je čistší a přehlednější, barvy živější. Pravé art porno přijde až někde uprostřed a to v sešitu Scarlet Spider Vol. 2 #20. In-Hyuk Lee předvádí fantastickou práci s photoshopem, podobně jako třeba Crain v Ghost Riderovi nebo Carnageovi. Tenhle styl kresby mám snad nejradši.

    Celkově na mě celé číslo působí dobře, snadno se čte a až na některé dějové díry, se kterými se to ale dá i tak, je to skvělý kousek a určitě doporučuji.
  • Ivan Kucera
    Ja neviem, ale čakal som viac. Nerád by som znevažoval nápad s Dr. Octopusom v (doslova) Spider-Manovej koži. Možno som len nemal šťastie na dostatočne pútavé príbehy. Tento ním totiž fakt nie je. A to som sa tešil, veď už obálka so špecifickým Spajdym (kedy pri bližšom preskúmaní zistíte, že vyzerá ako mutant Spajdyho a práve Dr. Oca) vyzerá báječne. Nanešťastie, v samotnom komikse nič také nenájdete. Po dočítaní som dospel k záveru, že z toho, že sa v tele Petra Parkera ukrýva Otto Octavius, v skutočnosti absolútne nič nevyplýva. Zostal som z toho v šoku a prečítal som si to celé ešte raz... a iba som sa v tom utvrdil. Takže hoci je námet o „novom“ Sieťomilovi skvelý, v praxi „nový pohľad“ nerozpoznáte, nakoľko skrátka neexistuje žiadny zásadnejší rozdiel medzi týmto a akýmkoľvek ľubovoľným dobrodružstvom, kde je pod maskou Peter. Tvorcovia asi doplatili na to, že Peter a Otto sú si v skutočnosti veľmi podobní a z Petra pokojne za istých okolností mohlo vyrásť to, čo vyrástlo z Otta a naopak – z Otta sa za istých okolností nemusel stať záporák, ale v podstate Spider-Man. Ale aj kebyže sa povznesieme na to, že z prítomnosti Dr. Oca pre dej nič nevyplýva, stále zostane priemerný, neveľmi pútavý scenár Dana Slotta (She-Hulk: Svobodná, úspěšná, zelená alebo Amazing Spider-Man: Pavoučí ostrov), či Christophera Yosta (Válečné jizvy). Našťastie nie je úplne zlý, to vonkoncom nie. Naopak, je dynamický, svižný a občas dokáže ponúknuť niečo fajn. Ale nie je to Udalosť, ani udalosť, ale len priemer. Naopak, určite treba vyzdvihnúť masívnu, modernú, atraktívnu kresbu.
  • Moon
    Velice zajímavý pohled na ,,trochu,, jiného spideyho.

  • louza
    Formálně celkem pohodová a čtivá kniha, kterak spideyho mysl uchvátí jeho starý nepřítel a začne s ním soupeřit o to kdo bude lepší hrdina. Autor zručně kupí staré známé spideyho nemesis a nebýt pozměněného hrdinova charakteru a moderního grafického faceliftu variabilně zastoupeného různými, většinou vcelku dobrými umělci, byl by to pravověrný návrat ke kořenům. Badass Spider-man je určitě zajímavou a svým způsobem revoluční myšlenkou, která staví na hlavu zažitá klišé. O to víc pak vyvstává otázka, proč, když marvelovský vesmír nabízí i u svého erbovního hrdiny tak výjimečnou elasticitu, je takový problém napsat v tomhle kontextu dobrý příběh? Celý ten candrbál a rádoby šokantní přístup je totiž bohužel spíš fíkový list zakrývající myšlenkovou prázdnotu v hlavě páně autora. Od v podstatě moderního komiksu by se dalo čekat víc.
  • hroubek
    Je to dobrý komiks. Je to přesně ten typ komiksu, který neurazí, seznámíme s "novou" postavou a prakticky od něho dostaneme to co dostat máme. Osobně jsem čekal více Dana Slotta, a že se koukneme na začátky tohoto Spider-man. To se nestane a místo toho dostaneme trochu jiné příběhy. Jsou to dobré příběhy, ale je potřeba mít něco načteného jinak se budete ztrácet a neužijete si to. Já třeba nesnáším celou tu část kolem klonování atd, a zde se tomu věnuje část komiksu. Osobně si myslím, že se mohly vybrat přístupnější a zajímavější příběhy. Na druhou stranu je opravdu fajn čtení co neurazí. A pokud máte rádi Spidey, tak zde dostanete jiný pohled na něho.
  • Carnage
    Za mě je Slottovo Spidey run jeden z nejlepších v poslední době a vím jistě že v tom nejsem sám. Je škoda že UKK3 sežrala tu hlavní Superior řadu protože to je rozhodně o třídu lepší než to co je v tomhle NHM (ale zase tohle jsem narozdíl od celýho hlavního Superiora nečetl) a když je to představovací kniha tak se divím že to je bez sešitu ve kterym se Otto s Peterem prohodí. Tak jako tak tu ale máme arrogantního a egocentrickýho Parkera/Otta a je to prostě zábava číst. Spíš je škoda že v tom jednom sešitu vidíme jen tak bokem že porazil Wolverina, zrovna ten souboj bych vidět chtěl :)
  • cyboy
    Prohazovani mysli… No dobre, i kdyz mnohem vic by se mi libilo, kdyby Ock nabyl pavoucich schopnosti. Dejove je to bohuzel prostinke a slabe. V zaveru je jakysi naznak zlepseni, ale jen naznak.
    50%
31663
Četl/a (43)
Alfred, Azik2586, Benny, Big_Boss, calvin10, Carnage, chuckboris, cyboy, dajik, Deckard, Dejweez26, Doppelganger, hroubek, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Joker189, JORDY, Keno, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, Mariomichal, Martinb, Mercurio, mineralk, Moon, Mr. Baboon, opytz, Paldini, punisher, roswelll, Sagikkun, slavik38, Spike, trudoš, TZcomics, VskPrzk, zlejzmrd
(131)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azik2586, Beng.D, Benji, Benny, Big_Boss, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cever, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Dejweez26, Dexir, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, fifas, filemon, Filip123, Fox01, FumarEnPipa, Glumal, hlavathor, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, Infarkt, invape, Izmir Čupr, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, JORDY, Joshua_T, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kiwi1902, komiksák007, krupan, kucik, Librarian, Lobok257, LookAss, Lukyn2810, Mariomichal, Martinb, Marvin, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, plema, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, Roiser, roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Saran, Skot, slavik38, Spike, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Tomasino79, trudoš, TZcomics, vranakx, Vrtule, VskPrzk, xintax, yogi, zdennanek, zlejzmrd
Chce (12)
10milda, Badgu.y1902, delsemela, Denis1996, gezic, hahahoho, Jason2808, kadas97, Premek, RicHard. , Sebastian the wise, sleepless
Shání (1)
gezic
Nabízí (1)
Librarian