Petra Parkera pronásledují příšerné noční můry. Nemůže se zbavit dojmu, že jeho život zasáhne nějaká katastrofa. Jeho obavy se opravdu naplní, když při lékařské prohlídce zjistí, že mu zbývá pouhých několik měsíců života. A jakoby toho nebylo málo, vrací se Spider-Mana trápit i upír Morlun. Spidey má pouze nepatrnou šanci uniknout svému osudu. Čeká ho vážné rozhodnutí - evoluce, nebo smrt...

Obsahuje příběh:
Ten druhý, 1. část

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.
Obsahuje sešity sérií Friendly Neighborhood Spider-Man #1-2, Marvel Knights: Spider-Man #19-20 a Amazing Spider-Man #525-526.
V tiráži je jako scénárista uveden i J.Michael Straczynski, dle dostupných veřejných informací ale na těchto číslech nepracoval a jako scénárista spolupracuje až na pozdějších číslech, jedná se tedy pravděpodobně o chybu.


Scénář
Peter David, Reginald Hudlin, J. Michael Straczynski
Art
Mike Deodato Jr., Pat Lee, Mike Wieringo
Ink
Dream Engine, Karl Kesel, Joe Pimentel
Barvy
Dream Engine, Matt Milla, Paul Mounts
Lettering
Rui Alves, Paulo Cesar Tavares
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
578 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: The Other Part 1 (Marvel Comics, 2005, 2006)
  • Ivan Kucera
    Spoilery. Miestami je to divné a nechápete, prečo to tu je (stalker) a nepomáha tomu ani samoúčelná akcia (Hulk, Tracer), ale ako celok to nebolo zlé. Miestami to bolo dokonca dobré (potešia vtipné dialógy). Prirátajte si k tomu atraktívnu kresbu (a inkerovanie). Problém komiksu nie je v tom, že by snáď Spajdy čelil slabým výzvam. Smrteľná choroba, nečakane sa vracajúci Morlun (z fantastického Návratu) a na konci totálne deštrukčný masaker. Problém je v tom, že my, ktorí sme čítali veľa Petrových dobrodružstiev, vieme, že len málokedy sa v nich stalo niečo ultimátne (Smrt Stacyových, Smrt Jean DeWolffové). Vo väčšine prípadov vždy úspešne všetko prežil a vyriešil k spokojnosti všetkých. Koľkokrát mu uniesli a údajne zabili niekoho blízkeho? Nakoniec všetkých našiel a zachránil. Koľkokrát hrozilo odhalenie jeho identity? Veľakrát. Veľakrát dokonca sám zvažoval možnosť udať sa na polícii. Urobil tak? V kúsku Kravenův poslední lov ho zabili... ale on to prežil (ehm). Proti koľkým neporaziteľným súperom bojoval a nakoniec ich „prekvapivo“ porazil? Preto som si pri zdolávaní komiksu Ten druhý 1 neustále vravel, že hoci sa tu dejú samé zásadné, azda až revolučné momenty, nakoniec to asi nebude až také horúce, ako sa zdalo na začiatku. Každopádne, Ten druhý 1 sa nedá dosť dobre (a objektívne) hodnotiť bez znalosti druhej časti. Tá situáciu relatívne slušne vylepšila, ale to už je iný koment. Prvá polovica príbehu si na svoje útle pavúčie plecia skrátka naložila zrejme viac, než vládla uniesť (a skončila sa presne tak, ako som čakal – plno otázok a žiadne odpovede). Preto sa mi najviac páčili „obyčajné“ scény bez akcie a bojov, v ktorých sa postavy „len“ rozprávali. Oceňujem tiež dlhodobo všade výbornú Spajďákovu chémiu s Dr. Strangeom a Daredevilom.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.12.2020 22:30Komiksový výběr Spider-Man #019: Ten druhý, 1. část
    Je to takový mix staré a nové doby, JMS se snaží, ale Návrat domů a dál už to není. Pobavilo, kresba příjemná a mohu jen doporučit. Prostě zábava.
  • Moon
    Napínavé, zajímavé a občas malinko depresivní. Jediné co vadilo je nekonzistentní kresba, která byla každou chvilku jiná.
  • NextOne
    I přesto, že se tu kresby různé kresby prolínají jak na běžícím páse a střídají se tu různé komiksy, tak hlavní dějová linka tu stále zůstává a je vskutku zajímá. Opravdu mě to bavilo číst, člověk chvílemi nedutal, jak byl do toho zabranej. Za mě opravdu povedený a těším se na druhý díl.
  • Delphín
    Úžasný počin, který nám ukazuje spíš filozofickou stránku Spideyho, což je hrozně fajn. Příběh je totiž suprově pojat, leč obsahuje menší momenty, které jsou zcela zbytečné. Dost se tady dbá na vztah Petera s jeho blízkými, což průběhu dost dodává porci lidskosti a utrpení, které Pavouk za svůj život zkusil. Velmi se mi líbil náhled do minulosti tety May. Byl sice velmi krátký, ale i tak si jej dost užijete. Kresba se tady mění opravdu dost často, ale neměl jsem problém si zvyknout. Konec Vás opravdu nutí, těšit se na pokračování. A já jsem na něj sakra zvědavý.
  • kaylin
    S knihou "Komiksový výběr Spider-Man 19: Ten druhý, 1. část" mám jeden menší problém. Ten tkví v tom, že tenhle příběh vycházel napříč třemi sériemi: "Marvel Knights: Spider-Man", "Neighborhood Spider-Man" a "Amazing Spider-Man". A je to na tom hodně znát. Některé kapitoly začínají tak, že vlastně nevíte, k čemu pasují, pak až si uvědomíte, že se přece jen dostáváte k tomu hlavnímu příběhu, který chcete sledovat a na jehož rozuzlení jste skutečně zvědaví. Sem tam mě i trochu zarazila kresba, která je velmi různorodá a musel jsem si na změnu zvykat, ale nakonec to nebylo nic proti ničemu a docela to funguje jako celek. Jsou zde slabší momenty, skoro se to jeví trochu moc roztahané, některé epizodky skoro zbytečné, ale stejně budete skřípat zuby, když zjistíte, že to je jen polovina příběhu. Na tu druhou budete hodně zvědaví. Samozřejmě za předpokladu, že tenhle příběh už neznáte...
  • hroubek
    Straczynski umí a já jako čtenář z toho mám radost. Tento komiks se čte dost dobře. Místy je dost odlehčený, prakticky většina scén, kde jsou Avengers. Ale umí být i hodně civilní, dojemný a opět nám ukazuje Petera Parkera z jiné strany. Velmi krásně je zde vykreslený vztah k MJ a tetě May. Největší problém je v samotné zápletce, jelikož víme, že to Spidey nějak zvládne. Otázka je jen jak. Znovu říkám, že je velká škoda, že v Česku nevychází důležité eventy, protože jsme jako čtenáři o spoustu věcí ochuzený. Ten druhý první část je dobrý komiks a dost mě bavil.
  • cyboy
    Straczynskiho run S-M se mi pred temi lety celkem libil (ale zas ne natolik, abych ho docetl v originalu), tak jsem byl zvedavy, jak v nem pokracoval, ale ta prvni cast je jen (mozna az prilis rozvlekla) rozehravka s velkym cliffhagerem, takze zatim tezko rict.
    Opatrnych 60%
    Po pristi knize to asi jeste prehodnotim.
81311
Četl/a (54)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, EnolaGay, hroubek, hypermlok, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, kallenved, kaylin, Keno, lantan1, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Mr. Baboon, NextOne, noovakpetr, Onkel 1928, opytz, Paldini, Petr, punisher, Raul, roswelll, Sagikkun, Spacecore, Spike, Tomski, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(154)
10milda, 2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, EnolaGay, Erich, faster86, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, Madao, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Ward, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, opytz, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, skepsi, Skot, sleepless, Spider-man, Spike, StressCZ, Symbi, tacmud, TheLavk, TheoDread, Tomasino79, tomntp, Tomski, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, Viking, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, willis, Wiw, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (4)
deadpool, delsemela, hahahoho, namdnas
Shání (1)
JaroKakashi
Nabízí (1)
EnolaGay