Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
V PLAMENECH ZLA BUDOU UKOVÁNI NOVÍ HRDINOVÉ...
Ultraman. Owlman. Superwoman. Tito bezohlední nájezdníci ze zpustošeného alternativního vesmíru dovedli tajný spolek našich pozemských superpadouchů k naprosté světové nadvládě. Každý z nich je pokrouceným obrazem jednoho z hrdinů uvržených do vězení, ze kterého není úniku. A každý z nich má vlastní skryté plány.

V tom spočívá jediná naděje Ligy spravedlnosti.

Zatímco tito brutální dobyvatelé válčí s démony vlastní minulosti, Vic Stone – až příliš lidský hrdina, jehož tělo se propojilo s dechberoucí technologií, což mu umožnilo stát se členem Ligy spravedlnosti známým jako Cyborg – musí konat. Protože je jediným členem Ligy, kterému se podařilo uniknout před Syndikátem, má jenom jeden pokus na poražení Sítě, počítačového viru s vlastním vědomím, jenž ukradl Vicovo robotické tělo a převzal kontrolu nad celosvětovou počítačovou sítí.

Cyborg musí vyhledat ty nejméně pravděpodobné hrdiny: Kovové lidi, vrtošivou skupinu androidů, nad kterými je díky jejich osobnostem – a naprosto off-line operačním systémům – doslova nemožné převzít kontrolu. Jenomže to, co Zločinecký syndikát nedokáže kontrolovat, jednoduše zničí...

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #24-29 (říjen 2013 - duben 2014)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Geoff Johns
Art
Doug Mahnke, Ivan Reis
Ink
Christian Alamy, Oclair Albert, Keith Champagne, Vicente Cifuentes, Eber Ferreira, Scott Hanna, Rob Hunter, Mark John Irwin, Andy Lanning, Doug Mahnke, Jesús Merino, Joe Prado
Barvy
Tony Aviña, Gabriel A. Eltaeb (Gabe), Tomeu Morey, Rod Reis
Obálka
Joe Prado, Ivan Reis, Rod Reis
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7595-353-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
526 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
Justice League #05: Forever Heroes (DC Comics, 2014)
Varianty
Liga spravedlnosti #05: Věční hrdinové (paperback) (2020)
Liga spravedlnosti #05: Věční hrdinové (limitovaná edice 52ks) (2020)
Liga spravedlnosti #05: Věční hrdinové (pevná vazba) (2020)
  • hroubek
    Trvalo to opravdu moc dlouho, než jsem se k tomuhle komiksu dostal. Před čtením jsem si dal opáčko, Trůnu Atlantidy, Sítě, prvního dílu Americké ligy spravedlnosti a Válku velké trojky. Osobně mě tento velký komiksový event baví a baví mě poodhalovat, co stalo, jaký to má smysl, co je s Ligou spravedlnosti atd. Scénárista Geoff Johns nám v tomto dílů nedá skoro žádné odpovědi, ale alespoň nám vysvětlí kdo jsou záporáci, proč tu jsou a jakým směrem se bude pokračovat v budoucnu. Je to taková mezihra, která funguje, pokud přistoupíte na pravidla tvůrců. Závěr komiksu si pro sebe krade Cyborg a Kovoví lidé. Těším na další díly, ve kterých se snad vše vysvětlí.
  • Palebras
    Věční hrdinové jsou skvělým doplněním Věčného zla a opět se jedná o zdařilou Ligu spravedlnosti, která je o několik tříd lepší, než novější Liga spravedlnosti ze Znovuzrození a proto mě také mrzí, že se jedná o zatím poslední u nás vydanou knihu ze série. Každopádně potěšilo zrození Ultramana a hlavně Owlmana. Skvělí byli Kovoví lidé, kteří mě opravdu zaujali a vůbec bych se nebránil přečíst si o nic něco více. Cyborg a náhled na jeho úlohu při záchraně parťáků byl také fajn a celkově se mi takhle doplňovačka střípků informací opravdu líbila. Budu doufat ve vydání pokračování a to hlavně v brzké době, protože tato série je opravdu skvělá, jak jsem již zmínil v komentářích dříve a za přečtení rozhodně stojí!
  • Spacecore
    Super doplnění (pokračování) Forever Evil crossoveru. Jednotlivé originy Crime Syndicatu byly dobrý, nic nečekaného, ale fungovalo to, šel z nich respekt. Vrcholem knihy je samozřejmě ale představení Metal Menů a nejsem si jistý, ale myslím, že v takovém rozsahu je to pro českého čtenáře poprvé. Kovoví lidé jsou strašně fajn, neuškodilo by více komiksů s nimi. Každopádně celou New 52 mám hrozně rád a mrzí mě, že se s nimi nepokračovalo místo Rebirthu, protože naopak Rebirth mě vyloženě nebaví. Takže si užívám každý book Ligy od BB Artu a doufám, že jich bude víc. Darkseid War je skvělá, těším se na ní.
  • tom173
    Zase je to hodně dobrý. Sledujeme události Věčného zla z jiné perspektivy a jsou nám představeny originy záporáků ze země tři. Opět se to svižně čte a krásně vypadá. Naprosto kouzelní jsou kovoví lidé, kteří jsou perfektně napsaní a mají opravdu zábavné charaktery. Celá tahle série má prostě kvalitu, jen bych chtěl aby vycházela rychleji a já už měl v rukou Darkseid war. Snad se někdy dočkáme i vydání dalších Johnsových sérií, tenhle autor si to jednoduše zaslouží protože se čte (a doufám že i prodává) skvěle.
  • Spike
    Další povedený přírůstek do New 52 série Liga Spravedlnosti. Měl jsem to přečtené jedním dechem, a vůbec nevadí že spíše než o samostatný book jde o 'doplnění' příběhu Věčné Zlo a mělo by se to číst souběžně s tím/hned potom. Prostě jde o povedený příběh, ač jde jen o součást většího celku.

    V první řadě chválím medailonky jednotlivých členů Zločineckého Syndikátu, které jsou moc pěknou zvrácenou alternativou klasické Ligy Spravedlnosti. Ale nenechte se mýlit, tady nejde jen o jiné verze originů 'známých' postav, jako například ve druhé části Metalu. Doplní se nám tu několik událostí nebo se na ně podíváme z jiné perspektivy než co jsme viděli ve Věčném Zlu a proto opravdu doporučuji číst to hned po sobě. Ačkoli vzhledem k tempu vydávání to jde těžko... Celý tenhle event už od čtvrté knihy Síť, přes Americkou Ligu Spravedlnosti, Válku Velké Trojky, Věčné Zlo a Věčné Hrdiny až po Injustice League až k Darkseid War tu měl vyjít v rychlém sledu hned za sebou během půl roku, jako během asi 2 měsíců vydaný kompletní Metal a ne takhle rozkouskovaně na X let. Tím se zážitek pochopitelně snižuje a hned jak tu tenhle New 52 run bude komplet, hned si ho dám od začátku do konce a to teprve bude to pravé ořechové. Takhle je každý díl dobrou jednohubkou, ale díky těsné návaznosti neuškodí si předchozí booky alespoň prolistovat než se do něj pustíte. Co mě mrzí, ale to mi tak nějak bylo jasné už u Věčného Zla, že už se neřeší a asi ani nebudou dějové linky kolem Pandory, jejíž příběh který byl pilířem celé Války Velké Trojky tak je neuzavřený a vyznívá tedy do prázdna, což zamrzí a je to škoda.
    Zhruba od půlky knihy nás zde čeká i kontinuální příběh, zaměřený na Cyborga a jeho nemesis Grida. Nové 'postavy', Kovoví lidé, i zaměření se na Victorův vztah s otcem, vše tu funguje jak má, a než se nadějete jste na konci. Tohle je opravdu svižný mainstream který se čte prakticky sám, to je něco co Geoff Johns umí a tahle série je toho zářným příkladem. Kreslíři Ivan Reis a Doug Mahnke jsou zase jistota že to bude vypadat dobře a i při rychlém čtení se neubráníte se občas nad nějakým panelem nezastavit a nevychutnat si ho. Takhle má superhrdinský mainstream vypadat.

    Ač má kniha nevýhodu že se nedá číst samostatně a pořád je to jen dílek skládačky, hodnotím ji pozitivně protože splňuje co má a ač tu není nic navíc, není tu taky moc co kritizovat. Snad až na to tempo vydávání, pokud se něco nezměnilo tak by snad do konce roku měl vyjít druhý díl Americké Ligy Spravedlnosti který by tyto události taktéž měl prozkoumat zase z úhlu jiných postav, a držím palce aby se v dalším roce povedl dojet ten zbytek. Pokud že Věčné Zlo u mě bylo tak na 80-85%, tak Věční Hrdinové zasluhují solidních 7,5/10
  • PKD
    Jj. Pohoda. První pol. je sice o něco zajímavější (díky zaměření se hl. na Zločinecký Syndikát) a zejména flashbacky jsou super. Viděti zvrácenou (byť z pohledu realisty a cynika, v podstatě jako na našem světě) verzi Kentových, byl nářez.;-) 2.pol. se zaměřením na Cyborga a Metal Men, je sice drobínek slabší, ale jak jsem se bál, že mě Dr.Magnus a jeho roboti nebudou moc baviti, tak jsem se příjemně bavil a nenudil. P.s. pro nováčky, rozhodně doporučuji čísti napřed Věčné Zlo a pak tohle. Odehrává se to sice současně, ale fakt je to lepší čísti v pořadí, jaké jsem uvedl. Takže tu vlastně máme takovou pro mě, velmi dobrou trilogii: 1.Válka Velké Trojky, 2.Věčné Zlo a 3. Věční Hrdinové. Dobrá práce. Hned jak bude nálada, dám si je všechny 3 po sobě. Není to sice na plný počet, u Věčného Zla, se Johns více rozjel, ale na 4, jo.