Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Dvojčíslo časopisu Čtyřlístek:

Zloděj úsměvů - Richard Svitalský, Jaroslav Němeček. V prvním příběhu se naši kamarádi podívají do cirkusu, kde pomohou malému klaunovi rozveselit pan ředitele, drezéra a tatínka v jedné osobě.

Morgavsa & Morgana: Pačuně - Petr Kopl. Neposedná Morganka to tentokrát hodně přepískne. Zvědavost ji dovede až do strašidelné hrobky zlé čarodějky Kirké, kde zůstane uvězněná. Zachrání ji její přátelé včas?

Pazourek a Zoubek: Jednorožec - Filip Škoda. Jak namalovat jednorožce? Primitivní kresby mamutů Přesličce nestačí, a tak Pazourkovi se Zoubkem nezbývá než očíhnout moderní malířské trendy v nedaleké jeskyni Lascaux.

Pinďa spisovatelem - Dan Černý. Druhý příběh je plný napětí. Pinďa se totiž rozhodne uspět jako autor detektivních románů. A jak se mu to povede, se nechte překvapit.

Hubert & Hugo - Nikkarin. Hubert a Hugo se nachomýtnou u natáčení filmu podle komiksu Skálopevňák. Při této události se setkají nejen se starým kamarádem, ale i s jejich společným nepřítelem.

Číslo 9-10/2020, ročník 52.

Scénář
Nikkarin, Dan Černý, Petr Kopl, Filip Škoda, Richard Svitalský
Art
Nikkarin, Dan Černý, Petr Kopl, Jaroslav Němeček, Filip Škoda
Obálka
Jaroslav Němeček
Redakce
Radim Krajčovič, Veronika Růžková
Žánry
dětský, magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1211-4219 (Čtyřlístek)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
154 g
Stran
68
Cena
69 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš19.11.2020 22:58Čtyřlístek #689-690: Zloděj úsměvů
    Kde jsem ty časy, kdy Čtyřlístek kreslený Němečkem býval v sešitu nejlepší? Odpovím si sám - stejně daleko jako moje dětství, kdy jsem jeho příběhy miloval. Tady je komiks kreslený Němečkem nejhorší a jasnou vinu na tom má scénář Richarda Svitalského. Nevím, možná se to dětem líbí, ale na mě už to nefunguje. Kopl s Jeho Morgavsou a Morgankou jsou tradičně skvělí, Nikkarin a Lennym dobrý, ale naprostá pecka je Čtyřlístek od Dana Černého.
    Vyzdvihovat kresbu Dana Černého snad ani není nutné. Všichni víme jak kreslí a já mám jeho styl hodně rád. Jsem rád, že se jeho styl promítnul i do postaviček Čtyřlístku, aniž by utrpěla jejich tradiční podoba. Pochválit ale musím hlavně jeho scénář, u kterého jsem se nahlas smál. Je napsaný jak pro děti, tak i pro dospělé, a je v něm spousta vtipných nápadů. Potěšily mě také odkazy na Edgara Allana Poea v podobě Havrana a odkazu na Vraždy v ulici Morgue.
  • trudoš
    trudoš editor24.9.2020 13:16Čtyřlístek #689-690: Zloděj úsměvů
    Čtyřlístek u mě skončil někdy na konci roku 1996, kdy přešel z malého formátu na větší. Nabyl jsem dojmu, že kvalita obsahu mi už za to nestojí a sbírku uzavřel. Chyba, jak se po čase ukázalo, ovšem ne kvůli samotné čtveřici zvířecích přátel, ale spíš kvůli doplňkovým příběhům jiných autorů. Ale stalo se, člověk nemůže mít všechno. Když pak nedávno vyšla zpráva, že poprvé v historii časopisu na postu kreslíře Fifinky, Myšpulína, Pindi a Bobíka vystřídá Jaroslava Němečka někdo jiný, usoudil jsem, že je nejvyšší čas udělat výjimku a inkriminované číslo si zajistit. Tož, dobrá věc se podařila. Humor i styl kresby Dana Černého mám totiž moc rád a Čtyřlístek v jeho rukou získal nadhled, který jsem tak dlouho postrádal. Neurazili ani Morgavsa & Morgana Petra Kopla, Pazourek a Zoubek Filipa Škody či Nikkarinův Hubert & Hugo. Vlastně zklamala jen úvodní epizoda Čtyřlístku z pera Richarda Svitalského, který prostě jede v uzoufání nudné (pro mě) linii, jaká je nastavená už několik desítek let.
  • Dinik
    Ony ty novodobe scenare Ctyrlistku uz nejsou nijak slavne, ale to, co predvedl po scenaristicke strance Dan Cerny, to je trapnost nejvetsiho kalibru. Kladne hodnotim jen jeho kresbu.
  • Sv1hl1k
    výborný výběr komiksů
    u čtyřlístku Dana Černého je jasně vidět odkaz na Němečka který nedělal nikdy jedno barevné pozadí ale vždy zde byli pouze postavy bez rámečku
  • Delphín
    Na Čtyřlístku vyrůstala řada komiksových nadšenců. A leč už to není co to bývávalo, trocha nostalgie nikdy není na škodu :)
  • mcleek
    Čtyřlístek Dana Černého je super! ;-)