Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Šestnáctiletá Naho Takamija z malebného města Macumoto si žije docela obyčejně – chodí do školy, baví se s kamarády a připravuje se na budoucnost, kterou si samozřejmě maluje trochu narůžovo. Jednoho dne však její poklidně plynoucí život převrátí naruby jediný dopis, a ne jen tak ledajaký! Píše jí totiž její budoucí, o deset let starší já, které si přeje, aby si Naho jednoho dne nemusela vyčítat ty samé chyby...

Scénář
Ičigo Takano
Art
Ičigo Takano
Obálka
Ičigo Takano
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
romantický, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7449-854-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
276 g
Stran
228
Cena
199 Kč
Originál
Orange #01 (Futabasha Publishers Ltd., 2013)
  • trudoš
    trudoš editor18.12.2021 09:38Orange #01
    Romantika pro mladistvé. Jsou tu dobré a silné momenty, kdy s o dvacet let mladší hrdinkou znovu prožíváme nejistotu při navazování vztahů a člověka to příjemně vrací do vlastní minulosti. Jenže těch momentů je na můj vkus příliš málo a častěji hřeší Ičigo Takano tím, že opakuje opakované a nechává spousty času trnout hlavní postavu v pochybách, zda ji má vyvolený rád, nebo ne. Jisté zpestření tomu dává mystika dopisů z budoucnosti, které čtenáře znejistí, co si o tom všem má myslet. Lépe řečeno, nechává v něm hlodat sémě naděje s předpokladem, že by se to celé mohlo zvrtnout v masakr, útlocitnějším povahám přivodivším infarkt. Toho se však asi nedočkáme. Přesto musím komiksu přiznat určité kouzlo a při srovnání s žánrově podobnými mě tenhle zatím oslovil nejvíc. A v kontrastu s Královskou hrou nebo Gantzem tady sympaticky vyniká normálnost dětí, navštěvujících střední školu. Akorát ten bonusový příběh si autorka mohla odpustit, je právě tak cukrkandlový, jak od prvních stran působí.
  • Fort
    Fort21.11.2021 17:30Orange #01
    Orange jsem si šetřil na dobu až u nás vyjdou všechny díly a vyplatilo se. Holčičí manga s časovým přesahem, už teď mám teorii jak to celé dopadne. Po přečtení mám hned chuť si přečíst další. Jdu na to.
  • VanTom
    VanTom27.5.2021 12:53Orange #01
    Do holčičí romantické středoškolské mangy se mi úplně nechtělo (holt nejsem holka, romantik a přes 2 dekády ani středoškolák :-)), ale neopodstatněně. Moc (rozto)milé seznamování a první zaláskování je citlivě, lehkou rukou popsáno a krásně nakresleno, další rozměr mu pak dodává rámec dopisů sobě z budoucnosti, již napravit nelze zdaleka tak snadno, jak si pisatelka představuje. Bonusový příběh naopak sotva průměr.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.12.2020 07:21Orange #01
    Klame to telom. Je to inteligentnejšie, než by sa mohlo zdať. Prvé stránky je to stredoškolská „blbinka“, ale postupne prídu scény, ktoré vás dojmú a rozsekajú na malé kusy. Bezstarostné a hravé, ale tiež dojemné a vážne. Teším sa na druhý diel.
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš14.8.2020 22:38Orange #01
    Příjemně překvapilo. Četl jsem to s chutí, postavy jsem si oblíbil a těším se na pokračování. V rámci žánru přesně to co jsem chtěl. Super.
  • Fry
    Fry admin16.7.2020 16:59Orange #01
    Orange #01 - Velmi milé a zároveň hodně nepříjemné čtení. Ač se totiž jedná o romanci a ústřední dvojce se může chovat jakkoliv mile, v pozadí se rýsuje asi docela napínavý sci-fi thriller, který nejspíše dopadne daleko hůře, než se nám autorka snaží prezentovat. Zkrátka a dobře už teď vím, že se mi nejspíše konec nebude líbit, protože pohrávání si s minulostí a touha po změně aktuální přítomnosti nikdy nevede k ničemu dobrému. Avšak právě ta naivita za tím vším a možné (?) vztahové trojúhelníky mi nedají spát dokud si to celé nedočtu ... Za mě 4*!
  • Good Games
    Good Games mecenáš30.6.2020 22:41Orange #01
    Tak trochu som sa bál tejto vzťahovej mangy, ale bál som sa zbytočne, Crew znovu siahla po zaujímavej téme a síce sa jedná v tomto prípade o romantiku, je to dostatočne pútavé a má to sympatické postavy. Prvý diel zaujal a som vážne zvedavý na pokračovanie.=►Celá recenzia◄=
  • xflori01
    xflori0130.6.2020 10:48Orange #01
    Orange jsem viděl pouze jako anime a mangu jsem dosud nečetl. Je to hlavně z toho důvodu, že je to velmi smutný příběh, do kterého se mi znova pouštět nechtělo. Jedná se tedy o mnohem komornější příběh, než na jaký jsme v našich končinách v rámci mangy zvyklí. A jaké mám z prvního dílu pocity? Nezklamalo, ale ani nenadchlo. Autorka se hodně věnuje pocitům a vnitřním monologům hlavní hrdinky; takže dialogů není moc. Charaktery postav jsou dosti uvěřitelné, ale protože každý má své plusy a mínusy, tak si nemůžete moci někoho přímo oblíbit. Příběh je také mírně japonsky divný. Velké plus jsou obálky série, jejichž kompozice a kresba se mi hodně líbí. Sérii určitě budu kupovat i dále, protože si rád odpočinu od typických shounen mang a přečtu si něco, co se přibližuje shoujo žánru :)
3961