Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Nicolas Lash po setkání s Josephine přišel o všechno, ale pátrat nepřestává. Nyní ho její stopa přivádí do Seattlu poloviny devadesátých let, aby zde odhalil tragický příběh grungeové skupiny, k níž nečekaně zavítá nádherná žena trpící ztrátou paměti. Je snad jejich múzou? Zachrání je před osudem kapely jediného hitu? Nebo představuje něco mnohem horšího – zvlášť když po ní očividně pase vyšinutý vrah?

Obsahuje sešity série Fatale #15-19

Scénář
Ed Brubaker
Art
Sean Phillips
Barvy
Elizabeth Breitweiserová
Obálka
Sean Phillips
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek, Ludmila Nussbergerová
Žánry
detektivka, horor
ISBN/ISSN
978-80-7595-365-0 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Fatale #04: Pray For Rain (Image Comics, 2014)
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.10.2023 14:07Fatale #04: Modlitba za déšť
    Zběsilá fantasktní jízda neubírá nic na svém tempu. Já, co mám rád Twin Peaksy a všemožné tajemné záhady si to neskutečně užívám. V Seattlu (i v těch místech, kde se natáčel Twin Peaks) jsem jako študák v rámci WAT USA byl a určitě tam furt v kuse nepršelo, jako v této knize - navíc, když furt prší, tak lidé bývají mokří, kdežto v komiksu furt prší, ale nikdo mokrý není. Nicméně nebudu se hrabat v detailech a na rovinu říkám, že ani této knize nelze nic pořádně vytknout, jak skvěle doplnila strukturu celého příběhu. Akorát teda já mám rád konzistenci a pan Bishop tu je pan Biskup, drobnost, kterou jsem hned odhalil.

    Tak a teď si to jen tak pro sebe v rámci té konzistence chronologicky sesumíruju, než se vrhnu na závěrečný díl.

    Takže máme tu "čarodějnici" Mathildu někde v hlubokém středověku ve Francii, kterou nebylo možno ani upálit. Měla ochránce, který "věděl".

    Pak až Divoký západ někde na konci 19. století, kdy ji je "Matkou" vysvětleno, že nemá moc nad všemi muži a že jsou celé kulty či sekty, co se její moci dokážou ubránit. Nakonec ji dávali do hrobu vedle Mlékem kojeného.

    Další znovuzrození se datuje už do 20.století a nebohá Josephine hledá a pátrá, co se to robí. Pan Bishop už nabývá reálné podoby a ona zjišťuje, že není pomatená bláznivá hysterka a že to, co vidí je skutečné.

    Pak 2. světová - kdy ji "Stařena" v Paříži dost toho vysvětlí a naučí, např., že musí umřít vždy třikrát, tudíž se musí znovunarodit, nicméně při tom svém obsesivním pátrání se dostane do osidel nacistických démonů, kde ji od obětování zachrání Waltr, který zrovna taky dostal dotek nezemských bohů a nezbláznil se z toho. Pan Bishop dostane první bodanec kamennou dýkou.

    Tak teď jsem u prvního dílu, kdy Jo žije v padesátých letech se svým nezkorumpovaným zachráncem. Ví co a jak, skrývá se, je opatrná, kreslí znamení, ale začne se kolem nich motat jeden novinář, který později zapálí dům, kde Josephine ve své stávající podobě někde od přelomu století byla "poprvé zabita". A kdy pak altruistický pan Bishop skončí bez očí a znovu bodnut kamennou dýkou, docela pocuchaný v nějaké bezedné studni ve Friscu a znovuzrodí se ve vyříznutém plodu pana novináře. Pan novinář dožívá na samotě s poněkud pošramocenou hlavou a napíše knihu, kterou nikdy nevydá. Pan novinář je kmotrem současného hrdiny Nicka (ne Slotra z vražedného pobřeží).

    Pak tu máme šedesátky, kdy se Jo pečlivě skrývá (nicméně kupodivu skoro nadohled satanistického kultu, který jde právě a hlavně po ní) a vleze ji do zahrady jeden skoro herec, který nakonec končí utopený v bazénu, bo ho mama nenaučila plavat, ač žili u oceánu. Sídlo hoří a pan Bishop dopadne jako Natálka z Vítkova. Jo zdrhá i s knihou, která se tak nějak prolíná celým příběhem, ale o které toho nic moc nevíme.

    Pak tu jsou devadesátky a tato kniha, kdy Jo chytne nějaký vzorný polda a asi dost odporným způsobem ji zabije. To máme druhé zabití. Ona se pak v amnézii motá po okolí, než ji naloží alter ego Kurta Cobaina do auta, zaveze ji do jejich minimalistického domku a následně nevědomky rozloží doslova celou kapelu do krvavých kousků, včetně milého pana pochůzkáře. Opět se v novinách píše o satanistickém kultu, jako na konci každého dílu, atakdále, Jo utíká a už zase ví, která bije.

    No a pak tu máme úplný začátek série a to je pohřeb pana spisovatele, kdy jeho dědic, Nick, který by beztak to vražedné pobřeží vlastně i vyměnil za tuto parapsychózu, kdyby věděl do čeho jde, má taky to neskutečné neštěstí, že potká tuto Femme Fatale. Ta mu zcela neočekávaně zničí život jako všem před ním a nakonec se mu rýsuje, že ho bude Kurt Cobain, který vydal tu nevydanou knihu, z které vyndal ty prokleté pasáže, mučit v nějakém zkurveném sklepě.

    Je to snad úplně jasné konečně. Zapomněl jsem kurva na něco, než se vrhnu na ten poslední díl?

    Jo, samosebou dokonalost sama!
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.4.2023 06:54Fatale #04: Modlitba za déšť
    I štvrtá Fatale je Seanom Phillipsom skvele nakreslená a Elizabeth Breitweiserovou fantasticky „vymaľovaná“. Lež príbeh o hudobnej kapele ovládanej femme fatale nudí. Nikde niet postavy, s ktorou by sa čitateľ mohol stotožniť. Josephine pôsobí negatívne, až odporne. To je zvláštne, lebo v prvých troch dieloch samozrejme mala ďaleko do dokonalosti, ale až takto zle to s ňou nebolo. Je super, že u nás táto séria vyšla, ale u trojky sa potvrdzuje, že by jej to lepšie pristalo naozaj asi v omnibuse. V ňom by sa jeden slabší príbeh „stratil“. Verím, že to má Brubaker premyslené a vo veľkom finále sa ukáže opodstatnenosť štvorky pre celkový dopad na zápletku. Ale proste to v nej nášľape tak, ako by malo. Jasné, chápem pointu tejto série. Pojednáva o žene, ktorá naprieč vekmi motá hlavu mužom. Má to ostatne už v názve. Ale čítať štvrtý raz o tom istom (a ešte ma čaká päťka) je naozaj repetitívne. A trocha ma ruší, že rozstrelené lebky nie je problém ukázať, ale s oblasťou erotiky má ilustrátor zjavné problémy. Zvláštne.
  • louza
    louza27.10.2022 12:30Fatale #04: Modlitba za déšť
    Po rozpačité předchozí knize se Brubaker vrací k základní linii příběhu, kde ale okamžitě odbočí směrem do devadesátých let. Jo se tam setkává s grungeovou kapelou na ústupu ze slávy, stane se její chráněnkou a jak už to v osnovách Fatale bývá, mnoho radosti do života jim nepřinese. Příběh i jeho návaznost na hlavní linii je v pohodě. Dobře se čte a zapadá do celkové mozaiky. Jediný problém vidím ve drobném autorském faulu a to je amnézie hlavní hrdinky, kterou autor celou zápletku ospravedlňuje. Na Brubakera se to zdá až příliš laciné. Jinak ale pořád skvělá práce.
  • Palebras
    Palebras6.12.2021 21:03Fatale #04: Modlitba za déšť
    Po třetím díle, který přinesl mírné odbočení od hlavní dějové linky a obsahoval čtveřici příběhů, dostáváme v Modlitbě za déšt pokračování v plné palbě a opět se jedná a skvělý zážitek. Příběh odehrávající se v Seattlu devadesátých let, sice lehce postrádá onu skvělou dobovou atmosféru prvního a hlavně druhého dílu, ale scénáristicky se jim hravě vyrovnává a před posledním dílem šlape na plyn opravdu ve velkém stylu. Zasazení mezi členy grungeové skupiny bylo skvělou volbou a hlavně postavy a jejich chování pomáhalo vytvořit takřka elektrizující atmosféru plnou šílenství, drog a krve v čele s naší starou známou Josephine, která všem dokázala opět dokonale zamotat hlavu. Co se odpovědí týče, tak ani v tomto případě jsme prakticky žádné nedostali a tak nezbývá než doufat v jejich objasnění v posledním díle. Kresba stále skvělá a je opravdu polovinou úspěchu celé série. Nemůžu jinak než plný počet a jsem opravdu zvědav na finále.
  • Norri
    Norri mecenáš12.7.2021 00:52Fatale #04: Modlitba za déšť
    Ani čtvrtý díl nepřinesl odpovědi na jedinou z otázek, ale zato přinesl slušnou dávku lidského šílenství. Čtvrtá kniha se opět povedla. Opět je děsivá, ale nikoliv kvůli nadpřirozenu, ale kvůli tomu, jak lidé mohou ztratit příčetnost a jak zvrácená lidská mysl může být. Co se stane, když chtíč odsune morálku stranou. Je zajímavá tím, že konečně propojuje dějovou linku z minulosti s dějovou linkou z přítomnosti, která se táhne přes všechny knihy. A v neposlední řadě je zajímavá tím, že se celá točí kolem grunge kapely v Seattlu.
    U kresby Seana Phillipse jsem měl v některých panelech pocit, že je silně odbyl, ale vyprávění má takové tempo, že není čas se nad kresbou příliš pozastavovat.
  • sedw
    Další paráda, tentokrát opět v hlavní linii. Rozhodně mi zde nejvíce sedlo zasazení příběhu do prostředí hudební skupiny, byly zde nejlépe napsané postavy a pro mě i několik šokujících zvratů. Kresbě opět není co vytknout a tato série mě opravdu baví.
  • faster86
    faster8619.1.2021 23:21Fatale #04: Modlitba za déšť
    Děj se blíží současnosti, mezi zastávka v roce 1995, kdy se ukáže co dokáže Jo když se nehlídá. Nejsem žádný velký fanda Lovecrafta a ta hororová linka mi nějak začíná kazit dojem ze série.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 15:41Fatale #04: Modlitba za déšť
    Pokaždé, když si myslím, že mám Fatale zmáknuté a říkám si, že vím, jak to dopadne, tak vždycky dostanu facku. Tady tomu nebylo jinak. Zlatá 90. léta se tu snoubí s noirem a musím uznat, že to dobře hraje dohromady. Líbí se mi čím dál víc, že Jo dostává pokaždé jiný rozměr. Tady ho má úplně jiný. Někdy mi přišlo, že jsou některé věci nevysvětlené dostatečně, ale pak si zase říkám, jestli je to opravdu potřeba. Nějaké letmé nastínění nebo zmínka bohatě stačí a hlavní narativ je přece jen o něčem jiném. Tady už je cítit finále každým coulem a musím říct, že do poslední strany jsem netušil, co bude. V této knize je pořád dost otázek a nic není jasné.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.9.2020 17:24Fatale #04: Modlitba za déšť
    Přijde mi že tuhle sérii by mohl Brubaker psát donekonečna. Ale jsem rád že už se blížíme ke konci. Hlavní pointa se totiž už příliš dlouho opakuje. Na druhou stranu styl jakým Brubaker píše mě neskutečně baví a navíc je tato série jedna z mála, které ani moc neubližují ty velké pauzy. Já například tuto knihu čtu přesně rok poté, co jsem četl třetí knihu a v ničem mi to nepřekáželo. Ta zápletka je tu totiž opravdu triviální. A jediné co se po čtenáři chce, "užít si" tu hutnou atmosféru a velmi krutý příběh. Byť je asi pravda, že k pospojování celého příběhu je lepší přečíst si to celé naráz.
    Jinak kresba je prostě skvělá, ale to už se opakuji z předešlých knih. Celkově tedy spokojenost, ale moc jsme se v ději neposunuli a tak tedy toužebně vyhlížím poslední díl. 4*
  • Olwen
    Ani po čtvrté knize netuším o co jde.
  • Spike
    Po třetí "povídkové" knize je toto návrat k šabloně prvních dvou. Tedy většina děje je situována do minulosti, ten zbytek se odehrává v současnosti. Nutno říct, že příběh se nám zrovna moc neposune, na to že máme předposlední díl, ale to ani tak nevadí, protože Fatale stále baví.

    Většinu knihy tedy strávíme v polovině 90. let, fanoušky grunge potěší odkazy na tehdejší hudbu i to že hlavní mužská postava Lance je nápadně podobná Kurtu Cobainovi. Ta formulka je už potřetí stejná, Josephine (tentokrát s amnézií) se připlete do života dalším lidem (hlavně mužům) a obrátí je v trosky. Sekta co po ní jde je tentokrát spíše v pozadí, ale komu by se stýskalo po cákancích krve a odřezaných končetinách, nebojte, máme tu poldu co si krátí nudu coby sériový vrah. Škoda že klasicky na to máme jen 5 sešitů, s těmihle postavami v domě kapely kterou Josephine jak inspiruje tak i rozkládá, bych rád strávil i více času.
    "Skip novou skladbu slyšel taky… Ale víc se soustředil na to, jak tvrdý měl najednou penis. Bolelo to na dotek. Zadržoval slzy a donutil se usnout."

    Brubaker píše chytře a zároveň přehledně, kresba Seana Phillipse tomu neskutečně sedí a vlastně není co vytknout. Má to atmosféru, fajn příběh i postavy, krásné ženy, a tenhle žánr je můj šálek čaje… Ale prostě nemůžu dát tu pátou hvězdu. I po čtyřech knihách se mi Fatale ne a ne dostat pod kůži, ač všechny potřebné ingredience jsou na svém místě. Poslední díl na tom už asi těžko něco změní, nicméně se těším a už teď ho vyhlížím. To "něco" co by mě dostalo a udělalo z toho srdcovku, tu pořád postrádám, nicméně lahůdková jednohubka, to Fatale dozajista je. 8/10
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.7.2020 21:00Fatale #04: Modlitba za déšť
    Z nějakého důvodu jsem měl pocit, že Fatale je "jen" tetralogií a ke konci jsem začal být poněkud zmatený, respektive zvědavě neukojený. Ale už chápu, ještě nás čeká finále. Musím říct, že jak mě Fatale jako celek trochu zklamal (ještě to samozřejmě může pointa či závěrečný díl celé napravit), tahle kniha fungovala téměř celá jako samostatný díl a samostatně fungující příběh, který mě bavil.

    Celkový dojem: 70%
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.6.2020 18:00Fatale #04: Modlitba za déšť
    Brubakera mam nacteneho komplet a s jistotou muzu rict, ze Fatale neni jeho nejlepsi kniha, ale ve srovnani s "konkurenci" je porad o tridu vys. Doufejme, ze na posledni cast nebudeme cekat zase rok.
    80%
512721
  • bo
    Criminal Deluxe Edition, Volume 3 Hardcover - bude obsahovat MY HEROES HAVE ALWAYS BEEN JUNKIES, BAD WEEKEND a novy CRIMINAL #1- #4 (podle Amazonu vyjde October 27, 2020)
    Criminal: Cruel Summer - bude obsahovat novy CRIMINAL #5-12 (podle Amazonu vyjde August 18, 2020), dalo by se rici, ze se jedna o Deluxe 3 a pul, i kdyz bude drive.
    Plus v prosinci vyjde kompilace Noir: A Collection of Crime Comics Hardcover, kde bude i Jeff Lemire a Brian Azzarello.
  • rooty
    Fimi: v angličtině ano.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2020 22:20Fatale #04: Modlitba za déšť
    rooty: fakt jen od něj?
  • rooty
    Brubaker je top. Je to vlastne uz jediny autor, od ktereho kupuji deluxky v anglictine. Na Fade Out v cestine se neskonale tesim. Muj zebricek: Fade Out, Criminal, KoBK, Velvet, Fatale, Incognito, Gotham central
  • Gmork
    Mně se od Brubakera líbí i Daredevil a Catwoman a to superhrdinský žánr v podstatě nečtu, ale od Eda dávám všechno. Kill or be Killed bych tu vydal normálně čtyřikrát v broži za 399,- To by byla nejednodušší cesta.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš25.6.2020 16:57Fatale #04: Modlitba za déšť
    Aha, teď jsem si všiml, že Cruel Summer vychází až v srpnu. No nic, tak objednávku odložíme a objednáme rovnou s Pulpem ;)
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš25.6.2020 16:46Fatale #04: Modlitba za déšť
    louza: Díky, dobré vědět. Já naštěstí sešitovky nekupuju, takže mě nemohl Edík naštvat. Ale moc pěkné ke čtenářům sešitovek to tedy od něj nebylo.
    Takže ty HC jsou dvě Cruel Summer a Bad Weekend. Super, jdu objednávat a rovnou si k tomu vezmu i ten speciál Wrong Time Wrong Place z roku 2016. Sem to kdysi četl digitálně a úplně zapomněl objednat.

    Pulp musí být super už pro ten název. A jsem zvědav jak si Brubaker poradí s westernem míchaným s krimoškou. Ale já tomu prostě věřím. Joda si Brubaker maže na chleba jakýmkoliv komiksem, krom tedy Bouncera ;)
  • louza
    Killingjoke : Těžiště je normální (čili perfektní) příběh ze série Criminal. Další střípek z historie Lawlessů. Jmenuje se Cruel Summer a je to tuším devět sešitů dlouhý příběh. Pak je tam jakoby One Shot o Teegovi, jehož smysl v sérii jsem úplně nepochopil. A pak dvousešitovka Bad Weekend, což je kriminální zápletka z komiksovýho prostředí, která mě svou kvalitou i upřímností totálně rozsekala. Jediný bolestný na tom bylo, že Ed, ačkoli všude trousí moudra o tom jak jsou sešitovky důležitý a jak ho nejvíc podporujou, nás totálně vypekl, protože do knihy, která vyšla za půl roku přidal několik dalších stránek, takže jsem si to musel koupit ještě jednou v hardbacku. Grrrr. Ale zrovna v tomhle případě se nedalo váhat.

    Na Pulp se těším jak malej Jarda. Brubaker western s tímhle jménem. Ou jé. Jodo třes se.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš25.6.2020 15:58Fatale #04: Modlitba za déšť
    KoBK v češtině? Tak to je super zpráva, snad to klapne! Po včerejším oznámení Crwe na YouTubu jsem měl obavu, že příští rok budu číst jen evropské komiksy, ale Eda si tedy nenechám ujít v žádném případě. Jeho nový Criminal jsem ještě nečetl, ale jestli je to fakt dobré jak píše louza, budu si ho muset přečíst co nejdřív. A budu doufat, že taky jednou vyjde v češtině. Přiznám se, že se mi u toho Criminalu moc nelíbí coloring. Škoda že to nedělala Elizabeth Breitweiser, šikovná ženská, co to s barvami fakt umí. Nejlepší jsou právě v KoBK či Velvet. Od Brubakera se aktuálně moc těším na novinku Pulp, one-shot vycházející už v červenci!

    Jinak můj žebříček Brubakera asi takový: 1. Criminal, 2. Fade Out, 3. Fatale, 4. KoBK, 5. Velvet, 6. Gotham Central, 7. Scene of the Crime, 8. Catwoman a až potom Incognito, Sleeper, CA, Daredevil, Batman tak nějak na stejné úrovní...
  • louza
    Mikei : no, v předprodeji se prodá všechno. Spekulanti to riziko unesou, když se jim slíbí, že toho nebude moc výtisků. Já jako čtenář se přiznám, že mám radši omnibusy tak do těch deseti dvanácti sešitů. Pak už je to technologicky komplikovanější na čtení a nepraktické na uskladnění. Fatale ve dvou knihách je ideál. Ten KOBK je už pro mě za hranou i když je jedna velká bichle trochu levnější než dvě půlky.

    Fimi : Incognito se mi líbily obě knihy, protože je to taková netypická pláštěnkovka spíš do Watchmenů, Sleeper mě moc nebavil. To jsem vzdal po druhém sešitě. Ale obecně platí co řekl cyboy, superhrdinské knihy jsou až po crime.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2020 15:28Fatale #04: Modlitba za déšť
    Velvet je super, sice prostý tuctový příběh ale výborně pojatý
  • louza
    cyboy : tak to se skoro absolutně shodneme. I když něco z těch super hrdinů co jsi jmenoval jsem nečetl. Ptal jsem se na Velvet, protože mi to v době vycházení přišlo, že ta série stojí už od vydání tak trochu mimo. Tuším že se to s něčím dalším od něj krylo...nejsem si jistý jestli Fatale, nebo Fade Out. Prostě nikdo se tomu moc nevěnoval a rozmazávalo se furt jen to druhý a když jsem to potom přečetl, tak i když taky moc nemusím Bonda, tak tohle se mi líbilo. Asi ne na 100% ale 85 určitě. Přitom to má naprosto luxusní kresbu, která teda Seanovu smete hravě z povrchu zemského. Tak mě zajímal nějaký další názor. Ještě doplňující otázka? Jak se ti líbil ten aktuální Criminal? Osobně jsem čekal propad, takže mě dost překvapilo, že to tu laťku úplně v pohodě udrželo a od těch Iconických je to defakto kvalitativně k nerozeznání.
  • rajot
    Fimi: hmm, tak budu doufat, dík za info.

    Taky bych se osobně přikláněl k vydání ve dvou souborech, podle mě by to na lidi zabralo víc než vydávat jeden díl za rok s nejistou budoucností. Sice asi BBart nemá nejlepší zkušenost s Criminalem, na druhou stranu od tý doby se v rybníčku vezdejším pár věcí změnilo. Ale hlavně ať to vyjde :) teď se těším na Fade Out.
  • Mikei
    louza: Asi máte pravdu, i když si to dovedu představit u nás v tom nejlepším vydání. A nebo jak říká Fimi, alespoň na dvakrát, jako třeba Criminal. Systém nějakého předprodeje by určitě s dobrou reklamu taky slavil úspěch; nevěřím, že by na Brubakera čtenáři neslyšeli.
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.6.2020 13:17Fatale #04: Modlitba za déšť
    Fimi: Jasne, ze toho napsal vic. Sleeper je fajn, Incognito je taky dobry, ale stejne je u nej radim vic dozadu. Nejhorsi a za ulet osobne povazuju Deadenders, kde se Brubaker podle me asi tak 3x ztratil ve vlastni myslence. Ale i to se nakonec da precist.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2020 13:11Fatale #04: Modlitba za déšť
    A co Incognito nebo Sleeper? Mimochodem Brubaker psal ještě Batmana a samozřejmě Gotham central
  • cyboy
    cyboy mecenáš25.6.2020 13:07Fatale #04: Modlitba za déšť
    Louza: Uplny autorsky vrchol podle me ma ve Fade Out. Criminal. KobK je super. Velvet je vyborna vec. Jak uz nemusim Bonda, tak Velvet se mi libila hodne. Taky jeho DD se mi libil hodne (hlavne prvni pulka toho jeho runu). Iron Fist neni spatny, ale strasne me stvala vsechna ta historicka okenka s jinymi Iron Fisty. Kapitan se mi libil taky hodne, ale Brubaker v plastenkach proste neni doma. On je doma v drsne skole, resp. "noiru".
    Fatale bych asi zaradil na ctvrte, nebo pate misto (bud za Velvet nebo misto ni).
    Takze asi tak.
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2020 10:43Fatale #04: Modlitba za déšť
    Rajot ano, ale nepřímo mailem na dotaz

    Louza no právě Fatale na 5 dílů je na dvě deluxky a Kobk má 4 díly a je v jednom ale nedovedu si to souborne u nás představit, má to 600 stran a stojí to snad 1200.. Mám ji doma a je to naprosto fantastické zpracování. Tohle si nedovedu v češtině takhle představit. Když už tak ve dvou knihách po dvou volumkach..
  • louza
    Mikei : ty bláho, zrovna KOBK je deluxe čítající asi 24 sešitů, když i Fatale měla před tím stejný počet sešitů a vyšla na dvě půlky. Uvěřil jsem, že to chce Image vydat vcelku až teprve když jsem tu knihu držel v ruce. Je to fakt velký. A drahý. Nemůžu mluvit za vydavatele. Ale neumím si představit, že by na českém trhu, který má problémy i s mnohem menšími omnibusy vyšlo něco takového.
  • rajot
    Fimi: čili oni KoBK potvrdili?
  • Mikei
    Je úplně pasé, že by Kill or Be Killed v momentální situaci vyšlo v té Deluxe Edition od BBartu? Pocitově mi přijde, že by se to muselo prodávat na kvanta(v komiksovém měřítku cca 750 ks)…
  • louza
    cyboy : Jaká bys teda řekl, že je Brubakerova nej kniha? A co si myslíš o Velvet?
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2020 09:24Fatale #04: Modlitba za déšť
    Rajot přesně BB art jde do sebe... Už chybí jen Velvet a Sleeper...snad Kobk nebude jedna kniha ročně
  • rajot
    Dovydat Fatale, plus Fade Out a pak Kill Or Be Killed - to zní jako rajská hudba pro mé velké uši.
  • mcleek
    mcleek25.6.2020 09:20Fatale #04: Modlitba za déšť
    Zázraky se dějí!
  • Toe
    Toe admin25.6.2020 09:05Fatale #04: Modlitba za déšť
    Darker: To bys byl za 20 let asi první :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.6.2020 08:46Fatale #04: Modlitba za déšť
    Darker vím přesně jak to myslíš.. Musejí vydat letos Fatale aby příští rok mohli začít s Kill or be killed
  • Darker
    Darker mecenáš25.6.2020 08:30Fatale #04: Modlitba za déšť
    Pokud BB art zvládne do konce roku vydat poslední Fatale, poslední Punisher Max a možná i Fade Out a poslední Batman Detective Comics z NEW 52, tak jim budu muset napsat děkovný dopis. A to už tento rok dokončili Gotham Central. Normálně jsem v šoku :)
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore25.6.2020 07:59Fatale #04: Modlitba za déšť
    Cyboy: Asi ne, pokud se něco nezměnilo kvůli koronaviru, tak poslední díl by měl vyjít do konce tohoto roku.
Četl/a (122)
123peta, 2scha, 3DD!3, andro_animal, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, ben_bella, binnmode, Bonpar, Bronn, buscheer, calvin10, Caylen-Tor, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Doppelganger, Draco nobilis, Elfo.here, farnhajt, faster86, fifas, Final, flipflop, foudy, Fox01, frantisekcap1, fuerto_gepa, Géba, Georgíno J., Giskard, Glumal, Hanussen, hellblazer, HevyEli, hromotlk, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, Izmir Čupr, Jabba, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, KdG, Kil-Khal, Killingjoke, kinak, kindanerd, Kiwi1902, kubosos, lacoste, Ladinek82, lantan1, Light, LookAss, Lord Baltimore, lukascus, majer, malylada, Mariohurbanek, Matthew, Matthew, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Nezbi, Noci, Norri, oleav, Ozymandias, Palebras, paulmuaddib, Pavel2222, pearlxjam, petrSF, Plechy, punisher, puolpm, RadimNemec, rajot, rooty, RudyRod, Saint of Killers, schefik, Schirru, sedw, Sir_Pete, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, t0mas, the.kasztan, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, Valdaufinka, Velkej šéf, Wasps, wolfgang, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(187)
123peta, 2scha, Abe, Alfi, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, Bob, bourgeois, Bronn, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dali, Darker, davidek, Daw8ID, delsemela, Denis, disclose, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Elfo.here, Elnie, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, fifas, Filip123, Final, flipflop, Fox01, frantavasil, frantisekcap1, Fry, fuerto_gepa, Géba, Georgíno J., Glumal, Golem, gumidekmedvidek, Hanussen, Hawwwran, hellblazer, herbert, herrman, HevyEli, Honzin, Horstik, hromotlk, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Izmir Čupr, Jabba, Jak, jakub186, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kadin, Kapis, karl173, KdG, Killingjoke, kinak, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, koudak89, Kouzelnik7, krupan, kubosos, lacoste, lifi, Light, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, lukascus, maara, Macek78, majer, malylada, Mamut12, Mariohurbanek, Marvin, Matthew, Matthew, mcleek, merhyx, mgeralt, mirec, Mitak, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, perak, perper, petrSF, Plechy, porculan, Poseidon1978, punisher, puolpm, RadimNemec, raimi, rajot, regressiv, Ricarderon, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saint of Killers, schefik, Schirru, SHORTY, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, spagr, Spike, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, timek, Tomas024, Tomasino79, trudoš, Ukko, Valdaufinka, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Wasps, Wiw, wolfgang, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (25)
Askalon, besikv, BreakingAway, cybern, Davispear , DKoscik, Fida, filosh, hahahoho, Himlik, illy, Infarkt, Jáňa, kadas97, LuckyLjuk, Maty48, monocyt, Mrlah, Premek, psramek, rockyt, royan, Saran, skepsi, sleepless
Shání (2)
Al0f0k, mineralk
Nabízí (2)
bourgeois, frantisekcap1