Spider-Manovi brzy zkříží cestu Black Cat a přinese mu smůlu... nebo snad štěstí? Jedno je jisté - kočičí zlodějka našemu stěnolezovi pořádně zkomplikuje život.
Navíc Petra Parkera čeká nejčernější den v životě. Zemře jeho milovaná tetička May.
A nakonec bude Spider-Man čelit životní výzvě. Utká se s mužem, jehož stín visí nad celou jeho superhrdinskou kariérou... s lupičem, který zavraždil strýčka Bena.

Obsahuje příběh:
Černé kočky nosí smůlu

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man #194-200


Scénář
Stan Lee, Marv Wolfman
Art
Sal Buscema, Allen Milgrom (Al Milgrom), Keith Pollard
Ink
Frank Giacoia, K. Lektiv, Jim Mooney
Barvy
Barry Grossman (Ben Sean), George Roussos (Bell), Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Never Let the Black Cat Cross Your Path! (Marvel Comics, 1979)
  • VanTom
    Hlavně nad logikou, naivitou (až stupiditou) a náhodičkami situací či motivací nepřemýšlet! Jinak jde o klasického, zábavného Spider-Mana, ve 200. čísle příjemně osobního, který sám sebe sice až nebezpečně opakuje, ale četl se mi dobře. Kočkování a chemie s Black Cat mají náboj ihned od jejího prvního objevení – proto škoda, že vystupuje jen ve 2 sešitech.
  • Darth Raelchi
    Někdy to retro prost nesedne. Pár sešitů ok, ale zbytek nuda. Užvaněné a utahané, ale pár sešitů je fakt dobrých. Černá kočka by si zasloužila víc prostoru, ale jestli s ní tenkrát počítali jen na jedno použití, není se čemu divit, že to tak udělali. Přesto všechno prostě nemůžu dát větší hodnocení.
  • Moon
    Tak tohle bylo pro mě jedno velké utrpení kde jsem i přeskakoval celé strany. Tak nějak jsem už unavený z nekonečeného vysvětlování motivů postav proč to a ono,
    naivních vnitřních monologů a nelogických situací.
    Retro mám většinou hodně rád. Zde mi to nějak nesedlo, až poslední sešit byl pro mě celkem dobrý.
  • Mleako
    Fajn Spideyho 70s příběhy. Tyhle klasické záporáky mám rád a vyrůstal jsem na nich, ale po letech už mě to tolik nevzalo a je to dost naivní a místy přiblblé. Holt cílová skupina byli náctiletí chlapci a já už jsem na to moc starej, ale nostalgie je potvora, takže za mě lepší 3 hvězdy.
  • NextOne
    Počátky černé kočky byly dobře udělané, kdežto souboj s Kingpinem byl otřes. Dost se mi nelíbilo chování vůči Betty, ačkoliv to bylo napsáno tak, jakože to myslí dobře, tak stylem jakým to bylo podané se mi to fakt nelíbilo. Celá dějová linka s Mysteriem byla skvěle napsaná, bavilo mě to. No a závěr příběhu byl též velmi dobrý. Kvůli Kingpinovi a Betty dávám 4*
  • Delphín
    Skvělé příběhové linie, proti kterým ale stojí dosti křecovitá scénáristika. Komiks provází dost podivných dialogů, pár postav zde prostě nefunguje, a Spidey natropí tolik nelogických věcí, že jen nevěřícně koukáte, a říkáte si W T F!
    Souboj s Kingpinem byla docela tragédie, Mysterio už byl relativně fajn.
    Co se ale opravdu povedlo, byl závěr. A i díky němu celému komiksu nakonec dávám 4*
  • hroubek
    Fajn retro. Já mám tyhle starší sešity a příběhy dost rád a baví mě. Občas jsem naštvaný za tuny dialogů a jistou naivitu, ale to k té době prostě patřilo. Nicméně je mi jasné, že tohle není pro každého, a hodně lidem to nesedne. Z mého pohledu je to dobré čtení, příběhy jsou v rámci možností ok a já jsem ve výsledku spokojený.
  • louza
    Klasický spidey na začátku osmdesátých let. Skvělá kresebná forma a trochu diskutabilní scenáristika. Příchod černé kočky je fajn, ale souboj s Kingpinem je dost fádní. Mysterio ujde. Finální pointa dvoustého sešitu i některé scény dokážou čtenáře citlivého na logiku zatahat za konečky nervů. Jako ctitel přesně tohoto období dávám čtyři hvězdy, ale objektivně jsou to tak sotva tři.
52153
Četl/a (46)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Cemino, chuckboris, CJFlip, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Delphín, Doppelganger, Dzoglik, GavlaDan, Honzin, hroubek, Jay-jay, jh666, kallenved, Keno, lantan1, LookAss, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Paldini, Procky, punisher, roswelll, Sagikkun, simonator, Spike, the.kasztan, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(139)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, Big_Boss, blackJag, Blackthunder, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, kallenved, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, mAGiic, Mariomichal, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, Procky, psramek, PumpingArrow, punisher, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , roswelll, royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Sick666, simonator, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, tacmud, the.kasztan, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (4)
deadpool, delsemela, Madao, smazenapikantniskeble
Shání (2)
JaroKakashi, smazenapikantniskeble
Nabízí (1)
Al0f0k