Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Ve třetí knize série Zámek a klíč se nad Klíčovem začínají stahovat temná mračna a mrtví intrikují proti živým.

Finta si na pomoc v pátrání po klíči k černým dveřím povolává armádu stínů, která je odhodlána zlikvidovat každého, kdo se jí postaví do cesty.

Tyler, Kinsey a Bóďa vedou zoufalý boj proti přesile, obklopeni světem, kde se sama noc stává jejich nepřítelem.

Obsahuje sešity série Locke & Key: Crown of Shadows #1-6 (listopad 2009 - červenec 2010)
Upravený překlad v kontextu celé série


Scénář
Joe Hill
Art
Gabriel Rodriguez
Barvy
Jay Fotos
Obálka
Jay Fotos, Gabriel Rodriguez
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Jan Kantůrek
Redakce
Ondřej Černý, Václav Dort, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
horor, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7652-014-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Locke & Key #03: Crown of Shadows (IDW Publishing, 2010)
Varianty
Zámek a klíč #03: Koruna stínů (3. vydání) (2020)
Zámek a klíč #03: Koruna stínů (2. vydání) (2016)
Zámek a klíč #03: Koruna stínů (2015)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš19.6.2023 16:24Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    No, není to zlé, ale jak píše Darth Raelchi, spíš než aby se to nějak dějově posouvalo, tak se to rozmělňuje. Rozebrání postav mě baví, takže 4/5 si to zaslouží, ale ten "musím vědět, co bude dál" pocit, co jsem měl po minulém díle, už tolik nemám.
  • VanTom
    Ve 3. knize šlapou autoři na plyn a jak nebezpečný (nezodpovědný) výlet do zatopené jeskyně, tak především noční útok stínů hledajících klíče svou napínavostí a rozmáchlou akcí nabírá na obrátkách. Rámují je brilantní "duševní" rozkol záporáků v první a alkoholový rozklad traumatizovaného charakteru (povšimněte si tříštícího se, "střepovitého" panelování) v poslední kapitole. Vychválit opět musím nejen jedinečnou, propracovanou kresbu (perspektivu, proporce, obrysové linky), ale též plynulé, obsažné, přirozené dialogy (a tím i kvalitní český překlad).
  • Azalin
    Další skvělý díl!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.5.2022 18:16Zámek a klíč #03: Koruna stínů (3. vydání)
    Tady už mi to začalo dělat problémy a vyloženě se mi série začala ztrácet. Rozmělňovalo se a rozmělňovalo se, s univerzem se moc nepracovalo a řešily se vztahovky. Je to slušná kniha, ale už mi to natahování pomalu začalo vadit.
  • Delphín
    Zatím nejlepší díl celé série! Děj se rozjíždí opatrně, aby vás od souboje se stíny zcela pohltil svou geniální kresbou i scenaristikou. Každá postava zaznamenává postupně vývoj svého charakteru, což je dáno i tím, ze každá dostane řádnou porci prostoru. Mé sympatie si získala hlavně Kinsey, která mi prostě mega sedla. Dost se změnila i Nina. Ta závěrečná scéna, ze které na vás vás komiks chlí depresi Niny a její zmar ze života byla třešničkou na dortu.
  • MEGA
    Wow, naprosto skvělý díl. Hill zde naplno ukazuje, že umí pracovat s komiksovým médiem. Napětí je vybudované perfektně a práce s postavami je na špičkové úrovni (druhý sešit se mně v tomto strašně líbil). Série už se naplno rozjela a už nezpomalí!
  • Norri
    Norri mecenáš25.1.2020 13:16Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Parádní! Má to skvělé tempo, dobré nápady a ty děcka jsem si fakt oblíbil. Chemie a vztahy mezi nimi fungují dobře. Skvěle k tomu sedí i Rodriguezova kresba.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.11.2019 19:32Zámek a klíč #03: Koruna stínů (2. vydání)
    Mám z toho podobné pocity jako Spacecore. Sice je pravda, že jsem si od minulého dílu dal trochu pauzu, ale zase ne tak velkou jako, když tato série vycházela. Zároveň při čtení jsem si poměrně dobře rozpomněl co mi na této sérii nesedí. Celý ten nápad s klíči zní dobře, ale prostě ne a ne to klapnout všechno do sebe. Mám z toho zkrátka rozporuplné pocity a nevím zda je tato série vůbec pro mě. Bohužel za 3*
  • Kadin
    Kadin mecenáš13.10.2019 14:52Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Třetí díl pokračuje svojí originalitou, skvělými nápady, strhujícím příběhem, tajuplnou atmosférou a hlavně dále prohlubuje mytologii světa zámku a klíče. Každým dílem mám postavy radši a radši. Postavy se nám dále vyvíjí a scénář je více komplikovaný. Kresba je prostě úžasná. Strašně se mi líbí jak Joe pracuje s panelováním například ve scéně kde Tyler volá s mámou a Zack(Finta) se plíží do sklepa. Tahle série je něco, co mi opravdu padlo do noty. 9/10
  • Spacecore
    Spacecore30.6.2019 05:17Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Snažím se, ale pořád nechápu, proč je to taková pecka. Je to rozhodně příjemný čtení, ale je tam toho moc a já po třech knihách pořád nechápu motivaci padoucha, mytologii klíčů a souvislosti. Propojení fantasy, hororu a rodinného dramatu je mi velice sympatické, ale chybí tomu nějaká šťáva. která tam je, ale dosud nebyla vymáčknutá. Velice rád si počkám, co bude v dalších třech knihách, až se rozuzlí všechny zápletky, odpoví se na všechno, ale tady mi absence odpovědí už trochu vadí.
  • faster86
    Podtitul naznačuje o co v tomto dílu půjde. Mimo to se nam maminka propíjí do nepříčetnosti. Klíčů nacházíme každý díl víc a víc. Celé knize jasně vévodí celostránková bitka obrů.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš5.12.2017 22:32Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Znovu sa dej posúva veľmi pomaly a zameriava sa tentokrát znovu na pre mňa menej zaujímavé veci. Veľká časť ukazuje dvoch nových nezaujímavých kamošov a veľa sa tu rieši alkoholizmus. Je to stále kvalitné a baví ma to, ale čakal som od toho trošku viac. Na nejaký čas si dávam s touto sériou pauzu a potom budem pokračovať ďalej.
  • trudoš
    trudoš editor9.8.2017 05:54Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    I když se to zdá nemožné, události Zámku a klíče gradují zase o chlup víc, než v předchozím díle, přičemž i přes množství nových klíčů se daří udržet v zápletce pořádek. A hlavně navnazovat čtenáře ke koupi dalšího alba. Pořád je sice znát, že na konečné odhalování si budeme muset ještě nějakou dobu počkat, ale prozatím tvůrci dávkují ingredience souvislostí a motivací v přijatelném množství. Hodně tomu pak vypomáhají nápadité situace a akční scény, kterými hlavní postavy procházejí, snad proto, aby po prvních úspěších neusnuly na vavřínech. Neustále se něco děje, takže zbytečná vata tvořená kecáním se nekoná. Zároveň oceňuji drobné detaily, jež Joe Hill neopomíjí zdůrazňovat, přestože jsou vlastně neviditelné - v tomto případě je to především nebojácnost Kinsey, kterou již nerozhodí sebehrůznější situace, včetně na mol opilé matky. Celkově mi pak hodně vyhovuje, že příběh výrazně vybočuje z vyjetých kolejí, pročež události příští mohou přinést prakticky cokoliv. A jistě taky přinesou.
  • S4TW
    Ani nevím, proč mě první čtení (pouze první dvě knihy), tak moc neuchvátilo, jako čtení druhé. Možná rozpoložení, možná načtené věci to změnily. Ovšem teď jsem z této série úplně unesený! Je to neskutečná jízda, kdy celou dobu držíte zatajený dech a jestli jsem někdy tvrdil, že něco přečtete jedním hltem, tak tady to platí dvojnásob! Ač se jedná o fantasy laděné do hororu, tak je příběh neskutečně uvěřitelný, respektive postavy fungují, jako kdyby jste je skutečně znali. Jste doslova narváni do děje, nejste jen přihlížející ze shora. Tohle má atmosféru, tohle má nápad, tohle má především výborné postavy. Jen s tím strachem to není zase takové, jak se tvrdí v předmluvě, ale na obranu knihy, jsem nikdy v knize strach nepociťoval. Scénář je jednoduše bez chybný (asi ne, ale já to tak cítím), nic mi nechybělo. Kresba je nádherná, opravdu vymazlená a propracovaná s neskutečnými detaily. Nic, jdu čapnout čtvrtý díl a číst dál, protože je to skvělá série.
  • dvory
    Zámek a klíč se čte fakt nádherně, je to opravdu skvostná série. Pánům Hillovi a Rodriguezovi se podařilo něco krásného. Opravdu krásného. Příběh je radost číst a kresba je pastva pro oči. Kdyby mě příběh nenutil číst dál, kochal bych se jednotlivými panely daleko déle. Hurá na druhou polovinu série!
  • luky.kuky10
    luky.kuky1011.11.2016 14:46Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Oproti předchozímu dílu je trojka daleko temnější. Děsivé stíny jdou Zámkovým po krku a Bóďa, Kinsey a Tyler mají co dělat, aby se proti Fintovi dokázali ubránit. Samozřejmě jim pomůžou další klíče, kterým začne přicházet na chuť i mamča Zámková. Po dlouhé době je tohle série, u které se po dočtení jedné knihy musím okamžitě vrhnout na další. Zatím nemohu říct, že by některý z dílů byl slabší než ten další. Takže... tři díly za mnou a tři přede mnou:)
  • Fry
    "Zámek a klíč #3: Koruna stínů" - I když třetí díl malinko přešlapuje na místě, z celé série mi přijde zatím suverénně nejtemnější. Jak už obálkou, dobrodružstvím v zatopené jeskyni, bitvou se stíny vyvolanými Kulišákem, nebo samotným hořkým a hlavně smutným alkoholickým koncem. "Locke & Key" je na našem trhu opravdu velká pecka, nicméně se nemůžu ubránit dojmu, že by to mohlo být ještě trochu lepší, než to je. Uvidíme, třeba to nejlepší teprve přijde ... Za mě 4*!
  • Kapis
    Kapis mecenáš2.5.2016 09:15Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Tak mladý King opravdu nespadl daleko z Kopce;) a tento mysteriózní krvavý thrillerohorror mě zcela dostal a pohltil. K tomu ta dokonalá precizní kresba, jež mate svou na první pohled dětskostí, tvoří zcela geniální zážitek. Všechny postavy a jejich chování jsou zcela uvěřitelné a autor nám historii i současnost jen po kouscích dávkuje, jak metadon vytřepanému chudákovi, který křečovitě a nervózně otáčí stránku za stránkou. Zavřít tuto knihu, dokud se nedostanu na poslední stranu, je téměř nemožné. Pořád spousta nápadů a napětí i zlo je při čtení přímo citelné. Opravdu PARÁDIČKA!!!
  • sedw
    Tahle série rozhodně neztrácí dech, spíše naopak. Po první kapitole, kde se odehraje zajímavý a krásně nakreslený souboj, se rozjíždí temný příběh plný napětí. Ještě druhá kapitola je sice poněkud civilnější (ale skvěle napsaná, zejména postavy mě velmi bavily), jakmile se však objeví stíny, začíná ta pravá jízda. Vrcholem je pro mě kapitola beze slov, složená z celostránkových kreseb. Jen tak dál!
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš7.3.2016 22:52Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Mi se prostě zdá, že tady Rodriguez krapet Hilla podržel. Artefaktů je najednou víc - Koruna umožňuje přivolávat stíny a tak nějak mám pocit, že všechna magická udělátka tak nějak ztrácí punc originality. Kulišák si prochází Lovecraftem jako Gandalf zkřížený s nindžou jenom proto, aby udělal naprosto zbytečnou krpu. Ale bum, éterická akce! To chceš. Teda skoro. Asi jediná věc, který mě fakt bavila a vyvážila protivně pochlastávající matku byla strachuzbavená Kinsey, která ukazuje nakolik je tato naše základní emoce důležitou složkou toho, kým jsme.
  • kadas97
    Koruna stínú je spomedzi troch častí série Zámek a klíč najslabšia, no aj napriek tomu sa radí medzi nadštandartné komiksy v mojej zbierke. Chýba tam brutalita z prvého dielu a napätie z druhého. Inak proti krásnej kresbe nemôžem namietnuť ani mäkké F.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš10.9.2015 20:27Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Už Zámek a klíč začněte kupovat, ať se toho šestého dílu dočkám dřív než za šest let:).

    http://kulturio.cz/recenze-komiksova-serie-zamek-a-klic/
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš19.5.2015 09:37Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    „Koruna stínů není tak sofistikovaná jako Hlavohrátky a nepřináší ani výrazný dějový posun. Na zlatém podnosu vám však servíruje vydatnou porci děsu a citového vypětí. Pokud vás série Zámek a klíč chytla už dříve, nechoďte okolo horké kaše a koukejte si společně s Kulišákem co nejdříve zanotovat úryvek známé písně z repertoáru Simona & Garfunkela. A až půjdete spát, strčte si pod polštář baterku, může se vám hodit.“

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2015/03/zamek-klic-koruna-stinu.html
  • louza
    Třetí kniha jakoby mírně ubírala na scénáristických kejklích a předávala na chvíli otěže z rukou spisovatele do rukou výtvarníka, jehož um je s tím autorem v dokonalém tandemu. Po povídavé druhé části tu dochází i na monumentálně klenuté bojové scény, jaké by v příběhu zámku a klíče málokdo čekal a které jsou jedním slovem kulervoucí. Jedinou nevýhodou knihy je, že jde o celistvý příběh a je defakto nečitelná bez znalosti předchozích, nebo alespoň druhého z dílů.
  • Rich
    Naprosto užasný komiks všem doporučuji.
  • Majklbig
    Tak po dlouhé době mě zaujala série od CC. Ne, že by Hellboy nebo Goon nebyli dobří, ale Zámek a klíč je holt o třídu výše.
    Především jsem rád za to, že by snad v dohledné době mohli vyjít všechny díly, ačkoliv způsob tohoto nátlakového prodeje (kup hned nebo asi již nikdy) mi není zrovna sympatický. Ale vzhledem ke kvalitě této série jim to odpustím.
    Kresba je perfektní především proto, že k příběhu naprosto přesně sedne. To co tady ovšem exceluje především je scénář. Spektrum postav, které v příběhu vystupují není nijak závratný, ale aspoň se s nima čtenář perfektně sžije.Nejlepší je však samotný nápad s klíčema, který je plný fantasie a svádí čtenáře přemýšlet, jakéže další klíče si na nás autor připraví.
    Jediné z čeho mám trochu obavy je, jak se autor vypořádá se zakončením příběhu, zda nebude konec příliš překotný a nebude tak zklamáním. Ale tato obava vychází jen z toho, jak vysokou laťku Joe Hill zatím nasadil.
    Za mě jedna z Top sérii, která u nás vyšla/vychází.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.3.2015 09:41Zámek a klíč #03: Koruna stínů
    Já s komiksem mám problém, který už jsem zmiňoval minule, a to sice, že než vyjde další díl, pozapomínám dějové linky a postavy. Chvíli mi zase trvá než se do komiksu dostanu, než projdu procesem rozpomínání:) Kresba se mi moc nelíbí, Kulišák mě otravuje jen svou existencí, chybí mi nějaká komplexnější idea příběhu... nicméně atmosféra se povedla a s chutí jsem si komiks přečetl, ačkoli ho nepovažuju za totální bombu, jak někteří zdejší kolegové.

    Celkový dojem: 80%
  • erik
    Komiks produkujúci viac kľúčov ako priemerná fabrika na vložky do dverí, Zámok a kľúč, sa nám už tretí raz snaží nahovoriť, že buduje ako rodinnú drámu, tak hororovú story a v neposlednom rade i fantazijnú rozprávku.

    Jedno Hillovi nemôžem uprieť, recyklovanie nápadov iných autorov zvláda okoreniť troškou svojskej originality, akurát si až okato nevie poradiť, čo s ňou (kto čítal, môže zvážiť napr. v scéne, kde temné tiene nič okrem svetla nezaženie, pravda, stačí jeden „obor“ a už je z toho „päsťovka“). Aspoň rezignoval na retrospektívne scény, ktoré v minulých knihách totálne mrvil. Vôbec ma nazaujíma, čo bude s otravnými postavami hlavnej rodiny, čo je škoda. Či sa utopia, upijú, odpracú inam, je mi to fuk. Hlavný záporák oproti minulému dielu trošku ustúpil do pozadia, ale jeho zábavné samovraždenie v úvode bolo celkom svieže. Čačaná kresba potláča akúkoľvek snahu o hororovú atmosféru, vlastne ma dokázala zaujať iba raz, keď sa v jednej jaskyni končí kapitola ukazujúca dno.

    Zámok a kľúč trojka pokračuje v ukážkovom príklade nevyužitia potenciálu. Ale je to príjemné čítanie, to zasa hej.
  • kaylin
    Tady opravdu už není moc co dodávat. "Zámek a klíč" je jedním z nejlepších komiksů, které u nás v posledních letech vycházejí, což se projevuje i na tom, že jsou jednotlivé knihy velmi vyrovnané. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/867-zamek-klic-3-koruna-stinu-100.html
  • Schramm
    Není proč váhat. Dávám plný počet, a to bez váhání. Zámek a klíč je od počátku excelentní nevšední série, ale třetí kniha má opravdu setsakra drajv. Jsem zvědav jak se to bude vyvíjet dál - a hlavně moc doufám, že si to tady budeme moct vůbec přečíst...
14042131