Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Stephen Hawking byl geniální fyzik a kromě toho také velmi zábavný člověk, který měl rád společnost a byl velmi oblíbený – tato kombinace vlastností ho vlastně předurčovala k tomu, aby se stal globální celebritou.

V jedenadvaceti letech mu bylo diagnostikováno vzácné neurodegenerativní onemocnění, které omezilo jeho schopnost se pohybovat a mluvit, ale naštěstí nemělo vliv na jeho pronikavou mysl. Přestože mu lékaři předpovídali jen několik let života, Hawking ještě dlouhá desetiletí pokračoval ve výzkumech v oblasti kosmologie a teoretické fyziky.

Po vydání knihy Stručná historie času, v níž brilantně přiblížil složité fyzikální zákony vesmíru nejširší veřejnosti, se stal i popkulturní ikonou: objevil se například v televizních seriálech Star Trek: Nová generace, Simpsonovi nebo Teorie velkého třesku, vždy ale také vystupoval jako přední obhájce práv tělesně postižených.

Spisovatel Jim Otaviani a kreslíř Leland Myrick ve svém komiksu přibližují čtenářům nejen životní osudy velkého myslitele a veřejně známé osobnosti, ale především příběh člověka, který se za těmito identitami skrýval.

Scénář
Jim Ottaviani
Art
Leland Myrick
Barvy
Aaron Polk
Lettering
Jakub Náprstek
Překlad
Michal Šmíd
Redakce
Petr Somogyi
Žánry
životopisný
ISBN/ISSN
978-80-271-2486-2 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
152 x 216 mm
Tisk
barevný
Váha
740 g
Stran
304
Cena
399 Kč
Originál
Hawking (First Second, 2019)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:29Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Slušný a poctivý biografický příběh. Bavilo mě to a i když kresba není můj šálek, o ní nešlo. Z příběhu jsem dostal, co jsem měl a opravdu skvělé. Zvlášť pro seznámení se s takovou ikonou jako je Hawking. I jeho samotné přesahy do dalších období a osobností mi přišly víc než vhod. Prostě super.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2020 21:36Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Nojo, občas redakci něco uteklo. Navíc mě tady vůbec nebaví Myrickova kresba, nebavil mě lettering, nebyl jsem úplně nadšený z mozaikového stylu vyprávění... ale příběh je to velký, osobnost Hawkinga více než fascinující. I vzhledem k teoretickým výkladům z fyziky tohle není komiks na jeden večer.

    Celkový dojem: 70%
  • mcleek
    Ach jo! Nejsem odborník na fyziku a vím toho jen strašně málo o životě Stephena Hawkinga. Nicméně jsem fanoušek vědy a četl jsem 3 Hawkingovy knihy. Myslel jsem si, že mě tento komiks zaujme, ale spíše mě zklamal. Zdá se mi, že autoři mají jasno v tom, CO chtějí popsat, ale dost jim nevychází způsob, JAK toho chtějí dosáhnout. Komiks mě opravdu nudil a musel jsem se přemoci k tomu, abych ho dočetl. Pamatuji si, jak jsem před lety viděl nějaký dokument, ve kterém Stephen Hawking připravil oslavu pro cestovatele z budoucnosti a pak čekal, zda se někdo objeví. Divákům dokumentu bylo asi jasné, že se nikdo neobjeví, přesto bylo velmi zábavné sledovat průběh experimentu. Stejná scéna v komiksu však ve mně nevyvolala žádné emoce, natož pak emoce příjemné. A podobný pocit jsem měl po celou dobu knihy. Pokud má někdo zájem o popularizaci fyziky, doporučil bych spíš http://comicsdb.cz/comics/7103/zahady-kvantoveho-sveta . V případě komiksu Hawking si myslím, že komiks spíše využívá hajpu, který tu zůstal po jeho smrti. K redakčním chybám vydání je několik příspěvků vedle v diskuzi. Za mě 50% a to mě trochu mrzí... :-(
  • Hawwwran
    Hawwwran mecenáš6.9.2020 22:58Hawking - Geniální fyzik v grafickém románu
    Knihu jsem si i pres cetne chyby (nastesti ne fakticke, ale korektorske) neskutecne uzil.
  • cyboy
    Vim, ze nebudu zastavat vetsinovy nazor, ale pro me osobne jde o prekladovy komiks roku. Neco, u ceho fakt nemuzete "vypnout mozek", jak se tu s oblibou rika.
    Abych zamackaval slzu u zivotopisu cloveka, jehoz zivotopis jsem uz cetl a navic zivotopisy obecne ctu s krajni neochotou, tak to se mi jeste nestalo.
    90%