Legendy (Původně vycházelo od listopadu 1986 do května 1987)
Z popela té největší mezidimenzionální čistky se zrodila nová generace superhrdinů: Wonder Woman, Sebevražedný oddíl, Flash a úplně nová Liga spravedlnosti! Aby mohli zaslouženě stanout vedle Supermana, Batmana, Captaina Marvela a Green Lanterna jako ti nejmocnější hrdinové moderní doby, budou se nejprve muset vypořádat se smrtelně nebezpečnými pohůnky Darkseida Ničitele. Tohle je příběh, v němž se zrodí... Legendy!

Firestorm (Vol.1) #1 (Původně vyšlo v březnu 1978)
Ronnie Raymond je mladý středoškolský atlet, kterého zrovna přeložili na Bradleyskou střední. Tady se potká s přitažlivou Doreen Dayovou, a téměř okamžitě si znepřátelí místního supergénia, Cliffa Carmichaela. Cítí se proti němu méněcenný, a tak se rozhodne provést něco radikálního, aby na Doreen udělal dojem. Přidá se k místní skupině aktivistů známé jako Koalice odporu proti atomové energii.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Legends #1-6 a Firestorm (Vol. 1) #1


Scénář
Gerry Conway, Allen Milgrom (Al Milgrom), John Ostrander, Len Wein
Art
John Byrne, Allen Milgrom (Al Milgrom)
Ink
Dennis Janke, Klaus Janson, Karl Kesel
Barvy
Carl Gafford (Doug Jones, Gaffy), Adrienne Roy, Tom Ziuko
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Hana Vrábelová (Šimečková)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-325-8 (BBart s.r.o.)
978-83-8199-325-8 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
535 g
Stran
176
Cena
269 Kč
Originál
Legends (DC Comics, 1978, 1986, 1987)
  • Sagikkun
    Sagikkun31.12.2022 13:38DC komiksový komplet #092: Legendy
    Veškerý potenciál příběhu je pohřbený pod tím, že tu lidé nejednají z vlastní vůle, ale jsou vlastně jenom zmanipulovaní nějakým kouzlem - takže prostě ohnuté přes koleno, aby to zapadlo do narativu. Má to jakože řešit nějaké hlubší sociální témata, ale já je tam kvůli tomuhle vážně nevidím a ani nevím, co jsem si měl z celého příběhu odnést. Hrozně dlouho to navíc stálo na místě a nikam se neposouvalo, ten prostor se dal využít na nějakou důmyslnější zápletku a dialogy, které by opravdu vybízely k zamyšlení. Takhle je to pro mě čistě a pouze neurážející DC mainstream.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:27DC komiksový komplet #092: Legendy
    Další komiks z DCKK, který mnou projel a nic ve mně nezanechal. GL mě tam vyloženě otravoval a nejradši bych mu dal pár facek. Nebavilo mě to, nezáživná zápletka a k tomu ukecaná. Kresba docela ušla, ale to je tak asi vše, díky ni 2 hvězdy.
  • hroubek
    Vím, že asi budu v menšině, ale mě to bavilo. Jasně, je to místy dost naivní, některé momenty byly i v té době dost přepálené, nicméně mě to sedlo. Neříkám, že je to nějaký zázrak, ale vůbec mě to neuráželo. Naštěstí pro mě to byl velmi slušný a zábavný komiks, který jsem si užil. Oprostil jsem se od toho, že je to místy hloupé a svým způsobem jsem si to užil.
  • Spacecore
    Legendy jsem měl zařazené dlouho do reading listu zkrátka proto, že si přeju jednou přečíst všechny větší crossovery DCčka. A i přes naivitu, zastaralost a fádnost toho scénáře jsem velice rád, že to mám v knihovně, třeba i proto, že si v budoucnu dovedu přestavit, že bych tohle dal přečíst svému dítěti a jemu by se to líbilo! Samozřejmě je komiks starší, ale v té době to mohl být hádám takový lehký nadpůrměr. Děj má poklidné tempo, všechno je nalinkované a u čtení jsem v podstatě vypnul. Bavil mě Darkseid tahající v pozadí za linky, bavila mě přítomnost Phantoma Strangera a představení moderní verze Suicide Squad! Kresba byla pak taky senzační, John Byrne je třída a jeho věci jsou pro mě nadčasové. Ovšem příběh zábavný nebyl. Ale neurazil, jak píše Lenny.
  • Lenny
    Lenny mecenáš30.7.2020 10:26DC komiksový komplet #092: Legendy
    Takové hodně zředěné God Loves, Man Kills. Legendy sjednocují DC vesmír po první Krizi, zamýšlí se nad podstatou hrdinství a představují nové postavy. Proti hrdinům stojí Darkseidův populista, naštvaní lidé vyráží do ulic a bohužel to opět musí sklouznout do té roviny, že ve finále potřebujeme protivníka, do kterého jde praštit.

    Je to přesně čtení "neurazí/nenadchne", zpracování vážnějších myšlenek tu skřípe (resp. je podáno hodně jednoduše).
    EDIT: Ne, musím jít na 2*. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc to nefunguje.
1695
  • karl173
    karl173 mecenáš21.7.2020 15:15DC komiksový komplet #092: Legendy
    Jsem fakt upřímně rád, že jsem s DCKK seknul. Oni fakt neumí vydat nic jiného než Ligu, Batmana, Supermana a občas Flashe,Wonder Woman. A samozřejmě tyhle staré vykopávky jsou úplně nejlepší. Ach jo...
Četl/a (34)
2scha, Al0f0k, Bubákolog, calvin10, Carnage, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, DracoAn, hroubek, Jay-jay, jh666, kallenved, Kiko, lantan1, mineralk, NecRoman, Negan, puolpm, roswelll, Sagikkun, Schirru, simonator, Spacecore, Spike, Symbi, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(136)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Er.Nest, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Lobok257, Mamut12, Mariomichal, Matio, MB, me, meffis, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, puolpm, Radkos, raenius, raimi, roswelll, royan, Rumburaq, S313, Sagikkun, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spacecore, Spike, Stlucius, superheroesstuff, tacmud, the.kasztan, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, Maty48, Premek
Shání (1)
suricattaontheway