Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Ne každá pouť nabízí prostor k mírumilovné kontemplaci!

Píše se rok 1108 a velké klany pajanského císařství nelítostně bojují o moc. Okko a jeho společníci, maskovaný Noburo, opilý mnich Nošin a mladý Tikku, se vydávají na pouť po sedmi klášterech, aby odhalili skryté tajemství Zakázané knihovny. Ovšem cesta je nebezpečná, protivníci smrtící a prastaré síly se dožadují krvavých obětí.

Obsahuje původní dvě alba série Okko, vydané nakladatelstvím Delcourt:
Okko #03: Cyklus země I (Okko #03: Le cycle de la terre I, 2007)
Okko #04: Cyklus země II (Okko #04: Le cycle de la terre II, 2008)


Scénář
Hub, Emmanuel Michalak
Art
Hub
Barvy
Hub, Stéphane Pelayo
Obálka
Hub
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Anna Křivánková (hotate)
Žánry
akční, dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7449-863-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
356 g
Stran
112
Cena
249 Kč
Originál
Okko #03: Le cycle de la terre I, Okko #04: Le cycle de la terre II (Delcourt, 2007, 2008)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš10.10.2023 19:16Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Za mě posun směrem nahoru i přes trochu nudnější pasáže s putováním. Krysí tvor, mystéria, akce, fajn postavy. Spotřební čtení, ale na úrovni.
  • Covenant
    Covenant15.11.2021 09:11Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Núúk! Bylo to hodně o nudném a opakujícím se putování. Núúk!! Hlavní postavy byly v prvním díle, jaksi charismatičtější. I když Noburo, je pořád skvělá postava. Núúk!!! Zombie byly pěkné, ale i tak to mohlo být epičtější a zombie mohli víc masakrovat. Núúk!!!! Takhle by to bylo hodně slabý nebýt jednoho tvora, který mi během pár okamžiků, přirostl k srdci.. Núúk!!!!!
  • p3tris
    Příběh je znovu rámován vyprávěním starého mnicha Tikku, který jako chlapec putoval s lovcem démonů jménem Okko a jeho nesourodými společníky. Když je během odpočinku ve městě napaden Naburo dvěma mahócukai (čaroději), vydává se skupina po jejich stopách do sedmi horských chrámů. Jako průvodce se k ní přidává ještě žena, přezdívaná "Po-ko-si-la" a později i jednoruká samurajka Secuko Bašimon s doprovodem arkebuzníků. Ta má totiž s tajemnými mnichy se znakem havrana vlastní nevyřízené účty. Kniha vrcholí akčním finále s dobýváním pevnůstky, do které se zapojí i bojový oblek bunraku a magie. A jehož vyvrcholení má na svědomí nečekaný hrdina. Největší devizou je Hubova kresba, která je na rozdíl od podobných příběhů v asijském podání hodně detailní. I když to zprvu tak nevypadalo, Cyklus země mě bavil možná i víc než Cyklus vody a na další pokračování se opravdu těším.
  • Norri
    Norri mecenáš6.4.2021 23:35Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Zpočátku jsem měl pocit, že Cyklus země bude horší než předchozí Cyklus vody. Po téměř dvacet stran hrdinové komiksu bez pořádné či pochopitelné motivace bloudili horami a já jsem už ani nedoufal, že mě to začne bavit. Ale začalo. Nakonec se to ukázalo být akčnější než předchozí Cyklus a rozjela se příjemně mystická řežba. Celá série má velmi specifickou atmosféru. To vyprávění je v něčem velmi zvláštní a já nedokážu přesně říci v čem. Možná je to v tom, že přestože si k hrdinům příběhu vytvoříte vztah, tak se o nich nic osobního nedozvíte. A nebo je to přesně naopak - přestože se o nich nic moc nedozvíte a neznáte jejich minulost, tak i přesto si k nim vytvoříte vztah. No je to zvláštní, ale bavil jsem se.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.1.2021 10:23Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    „Dolehla k nám ozvěna o vašich početných hrdinských činech.“ – „Ozvěna má vždycky dost času vše tisíckrát pokřivit.“ Za mňa nie je o čom: ďalšie originálne napísané a skvele nakreslené dobrodružstvo prísneho majstra Okka a jeho zvláštnej, ale fungujúcej družiny odvážnych lovcov démonov, kde má každý svoje miesto. Je to ako keď po dlhom čase opäť stretnete starého kamoša a behom pár minút sa naladíte na rovnakú dĺžku. Pribudli nové postavy, super je ale najmä to (čo vonkoncom nie je žiadna samozrejmosť), že sa plynulo, plnohodnotne zaradili do deja a navzájom parádne fungujú vo vzájomnej, nesmierne dynamickej interakcii. Mám slabosť pre monumentálne stavby v strmých horách plných priepastí, takže som si prišiel fakt na svoje. Krysák geniálny (najmä koniec) a ako minule, aj tu sa mi veľmi páčilo rámcovanie príbehu scénami z „budúcnosti“.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:25Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Tohle mě bavilo o dost méně, než první cyklus. Kresba super, ale dějově mě to nechytlo a jako by se vařilo z vody, kam ještě jít dál. Uvidím co další cyklus, třeba to bude pak lépe zapadat.
  • faster86
    faster8631.12.2020 13:16Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Kresba detailni, první kniha je putovací, pořad jen jdou od ničeho k ničemu. Druhá kniha už je akčnější, do toho nějaké emoce. Nebýt fanoušek samurajů a roninů, tak mi to asi nic neříká, ale takhle je to ok.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš5.11.2020 10:22Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Spokojnosť. Je to lepšie ako prvý Cyklus vody hlavne vďaka zaujímavým prostrediam, vydareným novým postavám a dobre vymyslení sú aj nepriatelia. Dúfam, že pokračovanie dostaneme skôr ako o 3 roky.
  • VanTom
    Líbilo se mi více než první cyklus. Žádná zdržovačka s připomenutím (archetypálních) postav, rovnou neznámá hrozba, (zkratkovitá) okružní pouť po svébytných horských klášterech, odhalení tajného řádu a na závěr zoufalý boj s nemrtvou armádou na "poslední výspě". Zatímco autor příběh jako scénárista rozjíždí i posunuje někdy docela toporně a zbytečně se rozkecává, jako kreslíř se naopak ve vší té exotické architektuře / krajinách pořádně vyžívá. V akční rubanici (a ve zmenšeném vydání) skoro až na tu lupu.
  • Good Games
    Good Games mecenáš18.9.2020 10:02Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Pokračovanie Okka sa veľmi vydarilo, zavedie nás do zaujímavých oblastí siedmich kláštorov v horách a k hlavnej partičke sa pridajú nové postavy. Aj vďaka nim je to ešte o úroveň lepšie ako prvý Cyklus vody. =►Celá recenzia◄=
  • perak
    První Okko se mi líbilo, tak jsem byl rad, ze se MC k této sérii vrátila. Cyklus vody se ,i určitě líbil více, zde mi přišel cíl cesty hlavních hrdinů, jakožto i některé dějové situace, hůře uchopitelné, strastiplné putování mezi kláštery byl trochu natahované, ale přesto přese vše mne čtení celkem bavilo. Historické Japonsko je pro mne atraktivní námět a trocha tajemna je ta správná přísada. Slabší 4 hvězdy.
  • robur31
    Pomalejší rozjezd, stále mnoho neznámého, ale kniha je teprve druhou kapitolou velkého příběhu, jehož rozuzlení a pochopení všech nejasností se nachází až téměř na jeho konci. Zmenšený formát zde rozhodně není výhodou.
  • louza
    Hub začátky prostě neumí. Problém cyklu země je rozhodně v první knize, která zmatenější být nemůže. Mistru Okko umírá v náručí muž, který po něm posílá varovný vzkaz "někomu někam" a stejně tak jako naše skupina i čtenář zoufale tápe v tom co by měl být děj a zmateně se ptá co má tohle všechno sakra znamenat? Bezcílné putování za dějem je úmorné a do knihy jsem se včítal snad na pětkrát. Naštěstí druhá kniha přináší kromě pointy i nějaký vývoj situace, což zachraňuje příběh z naprostého plebsu jímž je úplně zbytečný natahovaný úvod. Ale ani tak to není úplná hitparáda.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.7.2020 21:15Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Cyboy má v mnohém pravdu - já sice oceňuji prostředí a lokace, ve kterém se děj odehrává, dosti oceňuji i kresbu, ale též jsem měl někdy problém pochopit, co se na daném okénku vlastně děje. A putování po všech klášterech (aby měl autor šanci všechny zkratkovitě představit) není bez zajímavosti, ale scenáristicky a logicky je to trochu ubíjející. Jinými slovy, má to dobré nápady, ale je to značně béčkově zpracované.

    Celkový dojem: 60%
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.7.2020 17:34Modrá CREW #15 - Okko: Cyklus země
    Slabsi nez prvni dil (nebo alespon to, co si z nej jeste pamatuju). Putovani mezi klastery, mezi klastery, mezi klastery. Jedno divnoodhalenicko a dosti zkratkovita a zmatecna rubanice na zaver. Na jedno precteni to jde, ale vracet se k tomu asi nikdy nebudu.
    Misty jsem mel chut si brat lupu, abych lepe chapal obsah jednotlivych panelu.
    60%
52420
Četl/a (82)
2Hitman3, 2scha, BadBoy, Balů103, ben_bella, Bonpar, Bubákolog, calvin10, Captain Collar, Cemino, charvos, Const.ex, Covenant, cyboy, Dalistar, Darth Raelchi, davidek, desto, Dzoglik, Filios dVekerec, Final, foudy, Fox01, Georgíno J., Grrr, Hanussen, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, Jay-jay, jh666, kallenved, KdG, kinak, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Librarian, Lord Baltimore, Martinb, Marty_von_Shit, Mercurio, mgeralt, mineralk, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Norri, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, rooty, seneke, Snegis, Stara.kryta, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
(155)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Benji, ben_bella, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, calvin10, Captain Collar, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, CSE_AC/DC, cyboy, Dalistar, davidek, Deckard, desto, Dzoglik, faster86, fel68, filemon, Filios dVekerec, Filip123, Final, Fox01, Future-Death, Georgíno J., gezic, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, Horstik, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, Jak, jakub186, James, jankie, Jay-jay, jh666, Joshua_T, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Kerbellos, kinak, Lachvos, lacoste, Lamahe, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maco, Mamut12, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, mkolar, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Norri, o2t2, Olesh, p3tris, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, PeNNy, perak, petad, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, Ricarderon, rooty, Saran, seezeethree, seneke, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, Stlucius, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, Tarka Daal, Tialster, timek, trudoš, Ukko, valon, VanTom, VasaX, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (13)
Askalon, Blair, deadpool, delsemela, Draco nobilis, GeorgeeW, jjjirik, Keenkeen, Lojza, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB
Shání (3)
buscheer, Nightmare, Tomate