Koupit
Batman a Outsideři (Původně vyšlo od července do listopadu 1983)
Batman nikdy neplatil za týmového hráče, jenže aby zachránil svého zaměstnance a starého přítele, musí spolupracovat s těmi nejprapodivnějšími hrdiny.
V malé východoevropské zemi jménem Markovie zajali Luciuse Foxe. Poté, co se Liga spravedlnosti odmítne v této oblasti vměšovat, musí Batman osvobodit svého přítele sám, Celá akce tak dá vzniknout nepravděpodobné skupině hrdinů, kteří se musí spojit, aby zastavili plány barona Bedlama na ovládnutí Markovie. Black Lightning, Geo-Force, Metamorpho, Katana a Halo se přidávají k Batmanovi, aby společně vytvořili superhrdinský tým vyvrženců jménem Outsideři.

Black Lightning #1 (Původně vyšlo v dubnu 1977)
Zločin zlovolně bují na ulicích "Slumu sebevrahů", kde středoškolský učitel Jefferson Pierce pozvedá masku a zbraňový pás, aby pod krycím jménem Black Lightning uštědřil ránu zkorumpovanému systému.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Batman and the Outsiders (Vol .1) #1-4, The Brave and the Bold (Vol .1) #200 a Black Lightning #1


Scénář
Mike W. Barr, Tony Isabella
Art
Jim Aparo, Trevor Von Eeden
Ink
Frank Springer
Barvy
Adrienne Roy
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-328-9 (BBart s.r.o.)
978-83-8199-328-9 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
466 g
Stran
144
Cena
269 Kč
Originál
Batman & The Outsiders (DC Comics, 1983)
  • Sagikkun
    Nebylo to až tak hrozný, jak jsem se bál, a ani ne tak ukecaný, takže se to přečetlo rychle. Bylo to moje první seznámení s Outsidery, kteří na mě svým konceptem působili jako takový mix Mladých Titánů a Sebevražedného oddílu. Bohužel, v praxi se ale jedná o neskutečně nezajímavé postavy, které mezi sebou mají nulovou chemii a které jsou vrženy do ještě více nezajímavých zápletek. Už teď si horko těžko vybavuju, o čem byly poslední sešity, přitom to tak dlouhý nebylo. Nezachraňuje to ani (zde tuctově vyobrazený) Batman... plus souhlas s Lennym, jeho pasivita ohledně zlynčování mi k němu taky vůbec neseděla.
    Suma sumárum, přečte se to rychle a není to nic, co by vám lezlo na nervy, jen je to o ničem, postavy i zápletky. Lehce to vytahuje bonusový sešit na konci s Black Lightingem, který mě ve finále z celé knihy bavil nejvíc.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 18:10DC komiksový komplet #095: Batman a Outsideři
    A zase další blbost z řad DCKK. Vůbec nevím, o čem to bylo. Nudné a ukecané. Nějak jsem se do toho nemohl dostat. Prostě mě to nechytlo a Batman je tam za panáka.
  • hroubek
    Když jsem viděl obálku, tak jsem se trochu bál, že to bude neskutečně ukecané. A ono to, tak ukecané není. Je tu hodně akce, moc hezká kresba a parádní vedlejší postavy. Příběhy jsou sice epizodní, ale to nijak nevadí, jelikož splňují to co mají. Největší radost mě udělal první starý příběh - první výskyt Black Lightninga. Je to fajn komiks, který rychle uteče, ale za pár dní si nevzpomenete, že jste ho četli.
  • Lenny
    Titání byli nečitelná slátanina, tohle je aspoň nudnej průměr. I když to vyšlo v roce 1983, připomíná to týmovku někdy ze šedesátek. Členové Outsiderů jsou sakra nezajímaví a všechny aspoň trochu slibný nápady jdou okamžitě ke dnu. Např. hrdina nemůže používat své schopnosti kvůli psychickému bloku. To je docela originální. Jenže je to komiks pro děti, takže se to vyřeší na jedné stránce stylem "A zkoušel jsi nemít depresi?"

    Batman je tu místy šíleně out of character, nemá problém spolupracovat s vrahem a hlavního záporáka nechá zlynčovat. DAFUQ?
Četl/a (35)
2scha, Al0f0k, Bubákolog, calvin10, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, EnolaGay, hroubek, James, Jay-jay, jh666, JORDY, kallenved, Kiko, lantan1, Mercurio, mineralk, NecRoman, Negan, puolpm, roswelll, Sagikkun, Schirru, simonator, Spike, Symbi, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(137)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, BadBoy, blackJag, Blair, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis, Deži, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, EnolaGay, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hahahoho, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, José, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lenny, Mamut12, Mariomichal, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, MP, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Nyxxie, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, puolpm, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, roswelll, royan, Rumburaq, S313, Sagikkun, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, sleepless, Spike, Stlucius, superheroesstuff, tacmud, TheoDread, timek, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (8)
Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, deadpool, delsemela, Draco nobilis, Er.Nest, Premek
Shání (1)
suricattaontheway
Nabízí (1)
EnolaGay