Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Konflikt ve Společenství se vystupňoval k horečnému vyvrcholení… Nastává konec veškerých pokusů o obnovení civilizace? Po šestnácti letech a milionech prodaných komiksů po celém světě čeká fanoušky šok, na který jen těžko mohli být připravení, a série dospívá k dech beroucímu finále!

Obsahuje sešity série The Walking Dead #187-193

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Ink
Charles Adlard, Stefano Gaudiano
Obálka
Charles Adlard, Dave Stewart
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Filip Gotfrid, Cliff Rathburn
Žánry
drama, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-879-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
530 g
Stran
224
Cena
449 Kč
Originál
The Walking Dead #32: Rest In Peace (Skybound (Image Comics), 2019)
  • martin28
    Nechci být zbytečně negativní. Konec dobrý, všechno dobré. Máloco jsem si užil, jako tuhle sérii. Je to něco výjimečného. Asi bych si přál, aby to celé nabralo zcela odlišný kurz, něco ve stylu "lidstvo konečně přišlo na to, co způsobilo oživení mrtvých", ale není to úplně nejhorší. Zklamaný ale jsem, poslední čtyři knihy celou sérii stáhly do bahna. Jako když si pustíte závěrečný díl Hry o trůny. Když se kouknete zpětně na to úsilí celé to vybudovat i kultovní status, je to škoda. 80% Hodnocení série 90%
  • Covenant
    Vše už bylo řečeno. Jak v komiksu, tak v komentářích. Dlouho jsem otálel s přečtením posledního dílu. Spíš, ale než dočtení, jsem se obával zmařeného konce. Přemýšlel jsem nad pocity, ale nemůžu ze sebe nic dostat. Konec mě nenaštval, ani nepotěšil. Paradoxně to "zachránil" Kirkmanův doslov. Aspoň jsme měli možnost nahlédnout do jeho hlavy. Mezi námi, já bych bral spíš alternativní konec, posunutý do této části (protože bych nechtěl zase přijít o "nastavené" události), ale chápu to a nechci být nevděčný. Celkově šlo o jednu z nejlepších komiksových sérií, kterou jsem dočetl. Takže díky Roberte. Co tam máš dál?
  • Kapis
    Kapis mecenáš16.9.2021 12:40Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Ale jo, myslím, že celou tu svoji milovanou ságu, která měla být nekonečná, dovedl Kirkman do smysluplného, i když trochu naivního (ve smyslu, že lidé jsou nějak lepší) konce. Jsem spokojen celkem a jsem rád, že to mám doma komplet - teda krom Negana, zas vše mít nemusím.
  • faster86
    První půlka je klasické "noví lidi nežijí podle našich představ takže jim to násilně rozmluvíme". Což se přiznám už mi začalo trošičku vadit i když je to dobře napsané a vymyšlené. Druhá půlka uz je rozloučení se sérii. A je to dobře napsaný konec, spíš bych řekl hodně dobrý konec. Musel sem zamáčknout slzu i když sem to četl po druhé.

    Na druhé čtení už vás ta série nevcucne jako na první dobrou. Přece jenom si zásadní věci budete pamatovat.

    Tuhle věc by si měl přečíst každý a je úplně jedno jakému žánru v komiksu dává přednost a jakým opovrhuje.
  • sedw
    Tak jsme došli na konec cesty a že to byla nějaká cesta. Málokdy se mi stane, že jsem s nějakým závěrem tak dlouhé série spokojený, jako v tomto případě. Kirkman zakončil celou sérii se ctí a nikdy nedopustil, aby kvalita klesla do podprůměru. Rád bych si dal celou sérii někdy znovu, ale zároveň vím, že už by to nebylo jako první čtení.
  • kaylin
    S knihou "Živí mrtví 32: Odpočívej v pokoji" jako kdyby se něco zlomilo. Robert Kirkman ukončil jednu z nejzásadnějších komiksových sérií, ale já se na ní dívám především jako na něco, co výrazně posunulo zombie žánr. Anebo ho alespoň vrátilo do popředí zájmu. Doufám, že po něm přijdou další autoři, dostatečně zajímaví, kteří ještě budou schopni světu ukázat, že zombie žánr tu pořád je, je pořád zajímavý a má o čem vyprávět. Robert Kirkman začal tvořit "Živé mrtvé" čtyřicet let poté, co George A. Romero stanovil, jak bude tento žánr na dlouhou dobu vypadat, z čeho bude vycházet. A i po těch čtyřiceti letech ukázal, že je co vyprávět, že to může chytnout masy. Jasně, objeví se spousta napodobovatelů, lidé, co nemají co říct a jen se vezou na vlně zájmu, ale mezi tím vznikají i další zajímavá zombie díla. A za to jsem moc rád. Díky za "Živé mrtvé" a díky za to, že končí jako skvělá série.
  • Gmork
    Tak dočteno a dostal jsem, co jsem očekával - důstojné finále předlouhé série. Patřím k těm čtenářům, kteří oceňují, že to skončilo v podstatě na vrcholu a série se nezačala rozmělňovat. Pár dílů mi do kompletu chybí, ty si ještě dokoupím, ať to mám komplet. Jsem i velký fanda TV seriálu, tuhle škatuli jsem si loni přivezl z Paříže.
    http://imgup.cz/images/2019/07/21/dead02.jpg

    http://imgup.cz/images/2019/07/21/dead01.jpg

    http://imgup.cz/images/2019/07/21/komiksy01.jpg

  • Fry
    Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji - Tak je to za námi ... a ač mě trochu mrzí, že to neskončilo tak jak Kirkman původně zamýšlel, budu na tuhle sérii vzpomínat v dobrém. Všechno se tak nějak uzavřelo a nemám pocit, že bych potřeboval nějaké sequely, prequely, nebo vlastně cokoliv navíc z tohoto světa. Ale když si vezmu že tuhle sérii čtu vlastně téměř od začátku co jsem začal sbírat komiksy (což už je skoro před deseti lety), tak mě z toho trochu pojímá děs a hrůza. První sešit vyšel před téměř šestnácti lety a zombie apokalypsa pořád nikde ... Za mě 4*!
  • karl173
    karl173 mecenáš28.8.2020 22:21Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Co dodat. Prostě je konec. Byla to skvělá série. Jen se bojím, že jestli se někdy dostanu k druhému čtení už to nebude prostě ono. Ale asi je vážně dobře, že už to skončilo a nedošlo na zbytečnou vatu. Toto zakončení bylo opravdu skvělé. 5*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.8.2020 16:50Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Souhlasím se všemi předešlými komentujícími - opravdu skvělá série, "důstojné zakončení" i to skutečně trochu ke konci "ztrácelo dech". Chtěl jsem něco málo poznamenat k ději, ale nebudu u tohoto finále přece nic prozrazovat. Jenom mě tíží otázka - copak neumí Kirkman napsat alespoň tři věty v doslovu, aniž by to furt končilo třemi tečkami?

    Jinak je to pravděpodobně asi nejdelší komiksová série, kterou jsem kdy četl. A obávám se (doufám), že u toho zůstane!

    Celkový dojem: 90%
  • cyboy
    cyboy mecenáš22.8.2020 22:15Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Skvele. Jedna z nejlepsich serii, ktera tu kdy vysla.
    90%
  • robur31
    Důstojné zakončení povedeného příběhu, který si celou dobu držel slušnou úroveň.
  • Walome
    Walome mecenáš21.8.2020 16:28Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Ke konci už to trochu ztrácelo dech, ale jinak byla tahle série parádní. Zásadní moment tohoto booku jsem znal, ale tak to je daň za čtení v češtině. Já si TWD užil.
42123
  • karl173
    karl173 mecenáš29.8.2020 22:24Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    Fry: A to já bych si klidně něco z tohoto světa ještě dal. Nechce se mi ho ještě opouštět. :)
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.8.2020 16:54Živí mrtví #32: Odpočívej v pokoji
    GWB pokud nectes mangu tak je to asi fakt nejdelší série co je tak nějak dc marvel image atd... Potom asi Invincible a Mýty, ti mají něco do 25 dílů myslím...
Četl/a (77)
123peta, 2scha, anka, BadBoy, Blacklarch, buscheer, calvin10, Cinema Ranger, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Deckard, Doppelganger, Dzoglik, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Hønzza, Himlik, house192, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Kadin, Kaluž, Kapis, karl173, Kerbellos, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, malylada, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, namdnas, Noci, oleav, Olesh, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrSF, Plechy, rajot, rooty, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, Spike, the.kasztan, Tomski, trudoš, Václav Mikula, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(114)
123peta, 2scha, Alfi, anka, BadBoy, Beng.D, Black Bro, yo, Blacklarch, Bob, burzum, buscheer, calvin10, charvos, chcita, Covenant, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Deckard, Dinik, Doppelganger, Dzoglik, Erich, farnhajt, faster86, fel68, felis, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., GORERATED, gumidekmedvidek, herbert, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, Kouzelnik7, Lachvos, lacoste, Light, Lojza, LookAss, maara, malylada, Mamut12, martin28, Marvin, Matthew, Matthew, mgeralt, Mitak, MP, Mr.Plysh, mrstffl, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, Poseidon1978, R3d, raimi, rajot, RicHard. , rooty, Rumburaq, Saran, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, syon, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (17)
Azik2586, Badgu.y1902, bourgeois, deadpool, Jack, JackOneil, Joshua_T, Kryysa1892, Maty48, meffis, monty.cl, Nightmare, Raido26, royan, Tomate, Wodry, Yefery
Shání (3)
Al0f0k, m.jedle, Nightmare