Desky
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Lord Baltimore a jeho souputníci pohřbívají padlé přátele a přitom se ve vzpomínkách vracejí do své neklidné minulosti. Podaří se jim odhalit původ děsivé Rudé čarodějky dříve, než probudí Rudého krále – jenž je zodpovědný za veškeré zlo světa?

Obsahuje sešity série Baltimore: Empty Graves #1-5 (duben 2016 - srpen 2016)

Scénář
Christopher Golden, Mike Mignola
Art
Peter Bergting
Barvy
Michelle Madsen
Obálka
Mike Mignola, Dave Stewart
Lettering
Tomáš Náprstek, Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Jan Kantůrek, ml., Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7652-020-2 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 17 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
144
Cena
599 Kč
Originál
Baltimore #07: Empty Graves (Dark Horse Comics, 2016)
  • sedw
    Díl plný několika odhalení, který se rychlým tempem řítí do finále. Velmi mě potěšilo, že nás autoři nechali nahlédnout do minulosti dvou postav, hlavně příběh kováře byl děsivý. Parádní byla i scéna na hřbitově. Za mě tedy Baltimore pořád šlape jako na začátku.
  • perak
    perak19.9.2021 21:47Baltimore #07: Prázdné hroby
    Tento díl mi přišel trochu nastavovaný a protahující čekání na závěr. Tak jak první půlka nastavila vysokou laťku, tak se druhé části nedaří k tomuto limitu ani přiblížit. Možná mám zbytečě velká ořekávání, ale za mne asi nejslabší díl jinak hodně kvalitní série.
  • VanTom
    VanTom5.8.2021 12:24Baltimore #07: Prázdné hroby
    Nejenom díky objasnění hnacích motivací z minulosti během kopání "prázdných hrobů" dostávají Baltimoreovi schopní společníci ještě více prostoru při stopování Rudé čarodějky, na úkor již poněkud vyhaslého lorda. Celou knihou se line temně melancholický, až fatalistický tón uvědomění si mizivých šancí na vítězství vedle vysoké jistoty hrůzné smrti. Tón znící libě v krásné češtině, kterou (tzn. překlad a redakci) jsem měl sto chutí vyzdvihnout už posledně.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.5.2021 23:15Baltimore #07: Prázdné hroby
    Poté co Comics Centrum dokončili tuto sérii, rozhodl jsem se přečíst si to celé od znovu v nějakém rychlejším sledu. A jsem tak zvědavý zda-li budu mít rozdílné názory a pocity než při prvním čtení.
    Kniha sedmá: Baltimore a jeho kolegové truchlí a mezitím se nám konečně otevírá brána k Rudému králi. Ovšem někdy na to jdou Mignola s Goldenem až příliš hopem a tak některé události ději možná až příliš uspěchaně. Nicméně je už pomalu cítit blížící se konec této série, která se podle mě od samého začátku přerodila úplně v něco jiného než by člověk čekal. Ale to už bych se opakoval.
    Každopádně čtení jsem si nejspíše užíval více než předtím a to díky tomu, že jsem si mohl tuto knihu přečíst krátce po té předchozí. A to i včetně kresby, která mi k tomu celému přerodu série vlastně i sedí. 4*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 17:48Baltimore #07: Prázdné hroby
    Super příběh. Schyluje se ke konci, vše tomu nasvědčuje, a i to tak vypadá, jenže ono nic. Vše je jen zdánlivé. Obzvlášť oceňuji v tomto příběhu, že se svazují volné konce, než se dojde do finále. Příjemná akční jízda plná dobrodružství, která ale neodbíhá ze svého univerza. Bergting se osvědčil a jeho prostorová kresba prostě lahodí. Skvělé!
  • louza
    louza2.12.2020 14:28Baltimore #07: Prázdné hroby
    Lord Baltimore pokračuje v čele své skupiny v křížovém tažení proti zlu tentokrát na větší románové ploše knihy bezprostředně navazující na tu přechozí. Mignola je povídkář, takže využívá první dva sešity k rychlým originům dvou zatím nepředstavených postav. Chvíli se truchlí za mrtvé z předchozí knihy a pak se pokračuje ve vyšetřování identity hlavního zla. Rozhodně nejde o nejlepší knihu série a je vidět, že na delší dějových trasách dochází jinak skvělým povídkářům trochu dech. Vyústění knihy je přesto příslibem zajímavého finále.
  • james89
    james899.10.2020 21:36Baltimore #07: Prázdné hroby
    Příběh na mě už nepůsobí tak temným dojmem jak první knihy. První knihy s upíry a inkvizitorem se mi líbily víc. I tak mě tato řada velice baví. Pár věcí se zde vysvětlilo a zaujaly mě krátký příběhy z minulosti některých postav. Co mě ale opravdu nebavilo, tak nekonečnej rozhovor nad hroby. Hodnotím knihu ve srovnání s prvními knihami. Za celkovou řadu dávám 5*.
  • Anton Whatever
    Anton Whatever mecenáš22.9.2020 11:30Baltimore #07: Prázdné hroby
    Abych nemusel psát jednotlivě pod každý díl, shrnu to tady. Baltimore mě bavil, byť nám ještě chybí jeden díl (velké finále předpokládám). Mignola je moje srdcovka a proto jsem možná lehce zaujatý - objektivně je ale celá série svižná, s klasicky Mignolovskou temnou a ponurou atmosférou, příběh funguje a napíná po celou dobu - oproti třeba Hellboy sérii mi bylo sympatické, že pokud se nepletu, v celé sérii byla pouze jedna kniha s povídkami - a to ještě jednotlivé povídky slušně korespondovaly s hlavní dějovou linkou. Trošku jsem si musel zvykat na změnu kreslíře, ale rozhodně to není žádný krok vedle a čtenář si na to po chvilce navykne a i druhý kreslíř dokáže s atmosférou pracovat a parádně ji vykreslit.Těším se na velké finále, které doufám, přijde brzo.
    Jako všechno to má nudnější pasáže, ale není to nic, co by vás mělo odriadit od čtení.
    Kolem a kolem - Parádní temná série z neobvyklého prostředí, se slušnou zápletkou a postavami, které fungují (byť je ke konci trošku těžší se v nich zorientovat).
    Možná mi malinko vadilo, že hlavní postava časem zjistí, resp. se to ukáže, že je v podstatě nesmrtelná a pak už se řeže hlava nehlava nedbajíc na nůž v krku atd. atd...to ubírá dost takového zdravého napětí, ale uvidíme, co přinese finále :)
  • karl173
    karl173 mecenáš13.9.2020 12:29Baltimore #07: Prázdné hroby
    Když pominu fakt, že jsem si už moc nepamatoval co se stalo v minulém díle ( což je ale bohužel důležité a musel jsem tedy dost odvozovat a postupně se rozpomínat ), tak mne tato kniha přesto opět bavila. Celý ten svět a atmosféra na mě pořád dokáže udělat dojem. Bohužel od doby co do série přibylo více postav mám občas problém více se všemi sžít. Děj občas trošku skáče a tmelem příběhu už není tak atmosférický horor a prvek překvapení, ale spíše akce a jedna velká rubanice, kde umírají neumírají postavy jako by se nechumelilo. Nicméně jsem zvědavý na poslední díl a pak si to budu muset přečíst celé znovu, abych mohl lépe tuto sérii zhodnotit. Hrozně jí ubližují ty velké pauzy ve vydávání.
    Ještě bych rád zmínil kresbu. Ta od chvíle, kdy ji přebral Bergting a nyní již nedělá koloring ani Dave Stewart lehce klesla. Stále se na to dívá hezky, ale výrazně ubylo momentů, kdy jsem se vyloženě kochal. Možná je to ale i tím, jak zkrátka přibyla zmíněná akce.
    Celkově za mě za 4*
  • Norri
    Norri mecenáš10.9.2020 22:19Baltimore #07: Prázdné hroby
    Jsem rád, že už ta série bude končit. Ta série je dobrá, ale nemůžu se zbavit dojmu, že je to už lehce nastavovaná kaše. Furt to je řežba, oceňuji, že děj je srozumitelný, a se vším tím pátráním to připomíná dobrodružné klasiky jako je třeba Indiana Jones. Z tohoto pohledu je to dobré. Problém je možná v tom, že tak, jak se hlavní postavy smířily se smrtí a nezáleží jim na vlastních životech, tak se to přeneslo i na čtenáře a už se o ty hrdiny taky nebojí. Už nešokuje, když někdo z party umře. A to je škoda.
    Kromě výše popsaného pocitu nemám knize co vytknout. Jsem rád, že se děj posunul kupředu a těším se na velké finále v poslední knize.
  • faster86
    faster867.9.2020 12:22Baltimore #07: Prázdné hroby
    baltimore si prostě drží kvalitu po celou dobu série, chystačka na finále
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2020 10:49Baltimore #07: Prázdné hroby
    Scénář možná místy až moc uměle sešitý, ale napjatého mě to drží stále. Ta atmosféra! Možná kdyby se nosily během první světové války roušky, ten mor by se tolik nešířil...

    Celkový dojem: 70%
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.9.2020 00:54Baltimore #07: Prázdné hroby
    Takove rozbehani pred finalnim zavodem. V serii uz byly silnejsi dily, ale stejne jsem na zaver zvedavy.
    70%
183773
Četl/a (96)
123peta, 2scha, Alikkk, AlmightyMates , anka, Ash Pointak, BadBoy, Berry669, binnmode, calvin10, Carnage, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, Covenant, cyboy, D.K.Logic, Dalamar, Darker, Darth Raelchi, davidek, Denis, desto, Dezodoo, Dzoglik, farnhajt, faster86, figis, Final, flipflop, foudy, fuerto_gepa, Georgíno J., Hanussen, Himlik, Hugin, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jabba, James, jeanbaklajean, jindroush, Kadin, kallenved, karl173, KdG, kendor007, Killingjoke, kinak, kubosos, L4MIOzZ, Lachvos, lacoste, lantan1, LookAss, Lord Baltimore, malylada, Mariohurbanek, Mercurio, mineralk, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, NecRoman, Nekrokok, Noci, Norri, oleav, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, perak, petad, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, RudyRod, sedw, Sir_Pete, Spike, terrordemon, Tomzany, trudoš, Ukko, Valdaufinka, VanTom, vita, Wasps, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(196)
123peta, 2scha, adam.ra, Alfi, Alikkk, AlmightyMates , anka, arnecht, Ash Pointak, Awakener, BadBoy, bboorreekk, Benji, Berry669, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, bmc75, Buchtic, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, calviti, Carnage, Caylen-Tor, ComicBookGuy, ConanVJ, Const.ex, Corvus, Covenant, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Dali, Darker, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, Devilek, Dezodoo, Dinik, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, fel68, figis, filemon, Filip123, Final, flipflop, Flowtek, Fox01, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, gongon44, grinder, hahahoho, Hanussen, herbert, herrman, HevyEli, Himlik, Honzin, Hugin, hugosnowden, hyba1991, Infarkt, invape, Jabba, JackOneil, jakub186, James, james dixon, jeanbaklajean, jindroush, jjjirik, Joshua_T, Kadin, kallenved, kapicka, karl173, Kazumaki, KdG, kendor007, kinak, KINIMODUS, Knuckless, komiksák007, Kouzelnik7, kubanec13, kubosos, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Librarian, Light, Lojza, LookAss, Lord Baltimore, Loxin, LuckyLjuk, maara, malylada, Mamut12, marduk, Mariohurbanek, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, MIKER65, mineralk, mirec, Miriyak, Mitak, moiqpiom, monty.cl, MP, Mr.Plysh, Mrlah, mstefl, Mysak92, NecRoman, Nekrokok, NellUl, Netorack, Noci, Norri, o2t2, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perak, perper, petad, porculan, Poseidon1978, psramek, raenius, Ricarderon, rooty, RudyRod, Rumburaq, Saran, Šedo, sedw, Shake, Sir_Pete, Skot, sleepless, SpiderJerusalem, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, utresyby, Valdaufinka, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, Vrenn, Wasps, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (19)
AwatarDK, Badgu.y1902, besikv, Davispear , delsemela, DKoscik, DracoAn, Fida, filosh, gumidekmedvidek, Jack, Keno, MonsterGyre, Murphy722, Nightmare, OldaB, Premek, Radkos, tukak
Shání (4)
Al0f0k, Nightmare, plema, seezeethree
Nabízí (4)
filemon, flipflop, MindReader, Vrenn