Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Co se stane Alence, když se vrátí z Říše divů? Wendy ze Země Nezemě? A Dorothy ze země Oz?

Potkaly na Cheshire Crossing – na internátní škole, kde se holky jako ony učí, jak se vyrovnat se svými nadpřirozenými zkušenostmi a ovládnout magickou schopnost cestovat mezi světy. Ale tohle trio teenagerek má potíže s autoritami a rozhodně není ochotné jen tak potichu sedět ve třídě. To raději přeskakují ze světa do světa a zanechávají za sebou pořádný chaos. Třeba tím, že neúmyslně seznámí Zlou čarodějnici ze Západu s kapitánem Hookem, z čehož se vyklube smrtící duo zamilovaných superzloduchů. Aby je zastavily, musí zapojit veškeré své síly… a sestavit tým nepravděpodobných spojenců z nejrůznějších magických světů.

Scénář
Andy Weir
Art
Sarah Andersen
Barvy
Sarah Andersen
Obálka
Sarah Andersen
Lettering
Grafické a DTP (GDTP) studio Albatros Media, Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Romana Bičíková, Zuzana Bičíková
Redakce
Tereza Eliášová, Viola Urbanová
Žánry
dobrodružný, fantasy, pohádka, young adult
ISBN/ISSN
978-80-766-1040-8 (Cooboo (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
180 x 250 mm
Tisk
barevný
Váha
375 g
Stran
128
Cena
299 Kč
Originál
Cheshire Crossing (Ten Speed Press, 2019)
  • trudoš
    trudoš editor4.12.2020 16:46Mezi světy
    Povedená fanfikce, jíž podkopává nohy scénář a kresba. Andy Weir je príma spisovatel a nerd v jednom, ovšem komiksy píše podobně jako většina nadšenců ve školních lavicích. Rozhodně nemá nouzi ani o nápady, ani o vtipné průpovídky, ovšem budování atmosféry, vytváření charakterů a nějaká ta pravidla vedení zápletky mu „pane“ úplně neříkají. Do příběhu jde moc narychlo, jeden zvrat střídá druhý a postavy se chovají čistě podle toho, jak potřebuje on. Přitom ústřední motiv spojenectví Alenky, Dorotky a Wendy má potenciál, jen je to celé lehce amatérsky napsané. Autor ví, co chce sdělit, neumí to ale podat jako profesionál.
    S tím souvisí i kolorovaná kresba Sarah Andersenové, jež zvolila cestu nejmenšího odporu a nedala do ní nic, co by vtáhlo o děje. Jednoduché a lehce naivní obrázky nekorespondují s temnějším vyzněním, takže když přijde na vyhrocenější situace, působí to celkově nechtěně dětsky. Přesto komiksu nedokážu upřít nadšení i celkovou lehkost, která vydržela až do úplného konce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2020 18:15Mezi světy
    Nejsem fanoušek fanfiction, nejsem fanoušek crossoverů, a to ani tehdy, když se spojují klasická či jiná zajímavá díla... jediný zajímavý crossover tady představuje spojení Andyho Weira a Sarah Andersen, která se tu pro mě prezentuje i jinak, nežli ve svých černobílých stripech. Jenže její barevná jednoduchá kresba mě neoslovuje, Weirův scénář taky ne, byť přiznávám, že si to může najít fanoušky a že to občas má lehký náznak vtipu. Příběh je místy akční, ale v podstatě jsem čekal na konec. Který přišel, ale bohužel... Nic proti Andymu, ale tohle mohlo zůstat možná v šuplíku.

    Celkový dojem: 40%
1212
  • disclose
    disclose17.9.2020 23:49Mezi světy
    takze ztracene divky pro nactilete
  • deefha
    deefha mecenáš7.9.2020 19:19Mezi světy
    @willis Přesně :-D
  • willis
    willis7.9.2020 18:26Mezi světy
    tohle téma už zpracoval Alan Moore, ne?