Koupit
Liga spravedlnosti: Vzestup a pád (Původně vycházelo od května do srpna 2010)
Green Arrow prchá před spravedlností poté, co zabil zločince Promethea. Šlo o pomstu za zničení Star City a vraždu dcerky jeho bývalého pomocníka. Mezitím se Arsenal musí vyrovnat nejen se smrtí dítěte, ale také se ztrátou své pravé paže.

More Fun Comics #89 (Původně vyšlo v březnu 1943.)
Původ Green Arrowa a Speedyho je poprvé odhalen v klasice Zlatého věku pod názvem „Zrození bojových lučištníků“.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz od Alexe Rosse.

Obsahuje sešity sérií Justice League: Rise and Fall Special #1, Green Arrow #31-32, Justice League: The Rise of Arsenal #1-4 a More Fun Comics #89


Scénář
J. T. Krul, Joseph (Joe) Samachson
Art
Geraldo Borges, Federico Dallocchio, Fabrizio Fiorentino, Fabio Jansen, Mike Mayhew, Diogenes Neves, Sergio Arino Peralta, Kevin Sharpe, Cliff Young
Ink
Marlo Alquiza, Steve Brodie, Vicente Cifuentes, Federico Dallocchio, John Dell, Scott Hanna, Ruy José, Mike Mayhew, Mark McKenna
Barvy
Sal Cipriano, Rob Clark Jr., John J. Hill, Travis Lanham
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-83-8199-329-6 (BBart s.r.o.)
978-83-7718-202-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
178 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
644 g
Stran
224
Cena
269 Kč
Originál
Justice League: Rise and Fall (DC Comics, 1943, 2012)
  • Sagikkun
    Tam kde bylo Volání po spravedlnosti příběhem prozkoumávající morálku a smýšlení různých hrdinů, a to s mnoha velkými a zásadními událostmi, je Vzestup a pád dozvuk předchozího dění ve formě již mnohem komornějšího, více psychologického dramatu. A funguje to tak naprosto výborně. Sledujeme Green Arrowa a Arsenala, jenž se oba vyrovnávají (v něčem podobně, v něčem jinak – a v tom je jádro příběhu) s těžkými ztrátami a upadají kvůli tomu na samotné dno. Je tam samozřejmě morální ponaučení, které však rozhodně není tak přímočaré a – už jenom kvůli konci – předvídatelné. Emoce šlapou, beznaděj a mizérie je cítit na každé stránce, je to syrové, nekompromisní a především osobní. K úplné dokonalosti a tím i plnému počtu to má skutečně blízko, možná bych býval ocenil o něco více prostoru pro Green Arrowa. Nicméně i tak to je pecka, přičemž s již zmíněným Voláním po spravedlnosti to vytváří celek, který se navzájem doplňuje a rozhodně funguje nejlíp pospolu.
  • Ivan Kucera
    Rieši sa tu niečo, čo by mohlo byť zaujímavé... ale je to poňaté tak, že je to strašne nezaujímavé. Kresba typický, pre mňa už dosť nudný americký mainstream (až na Green Arrowa, ten je nakreslený fakt pekne + disponuje zaujímavým charakterom). K tomu plno tupej a samoúčelnej akcie, kvalitné postavy zatlačené do úzadia (JLA tu má v podstate len cameo...) a absurdne sú do poprediami namiesto nich pretláčané tie nezáživné. Scenár (slušne povedané) jeden veľký neporiadok (ktorý som sa ani nesnažil pochopiť). Tvorcovia mizerne pracujú s inak silnými témami (superhrdina vrahom, smrť dieťaťa, drogovo závislý superhrdina).zelený lukostrelec je tu bohužiaľ skôr vedľajšou postavou. Hlavnou je jeho bývalý parťák, ktorý je neskutočne, ale fakt neskutočne nudný.
  • Darth Raelchi
    Prej pokračování Volání po spravedlnosti, ale já to tam jaksi moc nevidím. Jako píše se to tam a je tam jasný odkaz, ale to je asi tak všechno. Vůbec se nepracuje s původní látkou a mělo by se to spíš jmenovat GA a GL série než JLA. Moc lamentace a užvaněnosti. Bláboly, které tam byly účelově. Dobrý náběh série, který takhle blbě skončil a nabil si hubu.
  • tom173
    Tak na závěr kompletu vyšla jedna z nejlepších knih. Pokračování Volání po spravedlnosti překvapuje brutalitou a dospělými tématy. Finální bitka ve věznici je jedním z nejosuděvšich fightů v rámci kompletu, navíc s velice nepředpokládaným koncem. DC kvalita!
  • Lenny
    Hrdiny ve sračkách mám rád, a tady dostávám hned dvojitou porci. Líbí se mi, že Krul ukazuje, jak na stejnou událost reaguje víc postav (zainteresovaní hrdinové Star City i "vzdálenější" Liga) a emoce tu fungují skvěle. U prvních sešitů mě štvala kresba, v Rise of the Arsenal je naštěstí už dobrá.
  • Carnage
    Pro mě celkem překvapení po horších komiksech v DCKK přišla studená sprcha ve formě ztráty a utrpení hlavního hrdiny a tím myslím Green Arrowova sidekicka Arsenala. Kniha hlavně velmi dobře ukazuje že i hrdina co bojuje mezi polobohy dokáže padnout až na samé dno, psychicky a fyzicky. Žádný jsem hrdina nesmím dělat to co záporák protože pak bych nebyl lepší než oni, ne... Green Arrow ani Arsenal se s tim vůbec nemazlí.
  • hroubek
    Velká pecka. Parádní komiks, který mi velmi sedl a jen maličkost ho dělila od plné palby. Vzestup a pád je výborné pokračování po příběhu Volání po spravedlnosti. Krásně je zde ukázáno, že některé vítězství jsou krvavě vybojované. A někdy je pomsta silnější, než spravedlnost. Vzestup a pád je svým způsobem docela temný komiks, jelikož nám ukazuje, že někteří hrdinové jsou jen lidé plný chyb a dokáží dělat dost nepříjemné věci, aby dosáhli svého. Naštěstí je to parádně napsané, dává to smysl, celý příběh funguje od začátku až do konce a jeho vyústění je stejně tragické jako nevyhnutelné. A v tom je síla tohoto komiksu. Rozhodně doporučuji si přečíst. Jedno z nejlepší DCKK za poslední měsíce.
  • trudoš
    Divím se, že nakladatel s vydáním přímého pokračování Volání po spravedlnosti tak dlouho otálel, protože jde o velmi sugestivní příběh ztráty a zoufalství, kde orientace v postavách může být trošičku náročnější. Ta časová prodleva se prostě projeví. Redakce to navíc příliš neusnadnila, když shrnula jen konec boje s Prometheem. Že Flash je Barry Allen i Wally West, že Batman je momentálně Dick Grayson a že Oliver Queen má s rodinnými závazky docela problém, to už si čtenář musí domyslet sám.
    Když ale pominu fakt, že jde o výsek ze dvou sérií a tedy ne tak úplně samostatný příběh, pořád se nemohu zbavit dojmu, že hrdinové DC poprvé (co já je čtu) dostali pořádně do těla. A vyrovnali se s tím zajímavě. Scenárista J. T. Krul nikomu nemaže med kolem pusy a nechává své postavy pěkně kopat kolem sebe, vyslovovat jedovaté urážky a propadat absolutní beznaději, již následně každý řeší po svém – a prakticky pokaždé špatně. Za mě moc dobrá ochutnávka syrové trudomyslnosti před letošním podzimem.
  • Spacecore
    Celkem brutální a syrový příběh z mé oblíbené pre-New 52 éry.
911421
Četl/a (42)
2scha, Al0f0k, Bubákolog, calvin10, Carnage, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Denis, Doppelganger, hroubek, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jh666, JORDY, kallenved, Kiko, kindanerd, Lachvos, lantan1, Mercurio, mineralk, NecRoman, Negan, opytz, PumpingArrow, puolpm, roswelll, Sagikkun, Schirru, slavik38, Spacecore, Spike, Symbi, tom173, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, xflori01, zlejzmrd
(131)
2scha, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfred, BadBoy, blackJag, bmc75, Bubákolog, calvin10, Carnage, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Denis, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, erik, fifas, filemon, Filip123, Flowtek, Fox01, gezic, Glumal, hellblazer, herrman, hlavathor, Horstik, hroubek, hugosnowden, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, jakub186, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Josh, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, KdG, kendor007, Kiko, kindanerd, Kiwi1902, Knowho/Wullcann38, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Lobok257, Mamut12, Mariomichal, Matio, Maty48, MB, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mimo_provoz, mineralk, miuanek, monty.cl, MP, NecRoman, Negan, Neuro, Nevimtrebastofi, Nightmare, Olesh, opytz, Paldini, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, perper, plema, psramek, PumpingArrow, puolpm, raenius, Ricarderon, roswelll, Rumburaq, S313, Sagikkun, Sajmon, Schirru, Skot, SlavaBurlac, slavik38, sleepless, Spike, Stlucius, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, timek, tom173, Tomasino79, Tomate, Tommar, trudoš, Tyfus, Ursus, utresyby, vishnar, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VvV, xflori01, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdennanek, zlejzmrd
Chce (9)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, Er.Nest, filosh, hahahoho, Jonathan Arbuckle, Premek
Shání (1)
DegiCZ