Juggernaut. Nezastavitelný nepřítel, kterého pohání tajuplná síla Cytorrakova karmínového drahokamu. Spidey musí přijít na způsob, jak ho zastavit - když se ale od jeho pancéřovaného těla odráží projektily i bomby, aniž by na něm zanechaly škrábnutí, k čemu mohou být dobré pavučiny? Navíc zrovna pro Spideyho visí ve vzduchu láska, protože s Black Cat to začíná být vážné - dokáže náš hrdina přesvědčit maskovanou zlodějku, aby se vzdala zločinné kariéry a polepšila se?

Obsahuje příběh:
Nezastavitelný Juggernaut

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man (Vol. 1) #224-230


Scénář
Roger Stern, Jan Strnad
Art
Rick Leonardi, John Romita Jr.
Ink
Pablo Marcos, Jim Mooney, Dave Simons, Bob Wiacek
Barvy
Bob Sharen, Glynis Wein Oliverová (Wein)
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Alena Mikulíková, Petr Novotný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
616 g
Stran
168
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Nothing Can Stop the Juggernaut! (Marvel Comics, 1982)
  • martin28
    Příběh s Juggym byl mým prvním setkáním se Spider-manem, kdy jsem si jako dítě koupil v trafice komiks s hodně cool modročerveným týpkem. Ihned z toho byla láska na celý život, díky Semicu. Výborné silné retro. Romita je bůh.
  • Moon
    Jedno z lepších retro počinů.
  • Darth Raelchi
    Lepší 70. léta, kde už je vidět, že Spidey je dobře etablovaný a tvůrci se snažili Spideyho dobře vytěžit a nepůsobit přitom hloupě. Přesto všechno je to pořád poplatné době a sešitové ukončení je prostě na nic. Doba byla taková, ale mě je to jedno. Nečetlo se mi to dvakrát nejlíp. Jediné pozitivum vnímám v kontinuitě Spideyho života. Ten pořád pokračuje, i když je každý sešit vlastně nějak uzavřený. CO mě ale nejvíc dorazilo je matení pojmů v názvu. Čekal jsem Juggernauta od začátku do konce - asi jsem naivní, že 70-kový komiks bude takový - a on byl zase na konci a zas tolik prostoru nedostal. Na druhou stranu tam je zase prohloubení Spidyeho mýtu v podobě Madame Pavučiny. Suma sumárum - krásný střed. Pořád to šlo číst.
  • Ivan Kucera
    Juggernaut je pre mňa ohromná nostalgická bomba, keďže mi ho rodičia kúpili ako 10-ročnému začiatkom 90. rokov, keď vyšiel v rámci semic-slovarťáckeho Záhadného Spider-Mana. Takže keď som sa dozvedel, že vyjde aj v Spajdyho komiksovom komplete, okamžite som si ho kúpil. Po otvorení fantastickej obálky ma však čakalo vytriezvenie. Juggernaut sa objavuje až 50 strán pred koncom a dovtedy nás čaká dosť strašný Vulture, absolútne strašný Foolkiller a situáciu aspoň trochu, ale nie príliš, vylepší Spajďákova Nemesis Black Cat. Našťastie, keď už začnete hádzať pavúka do žita, objaví sa príbeh Pavouk zabiják (ďalšia nostalgická pecka, ktorá tiež kedysi vyšla pod hlavičkou Semic-Slovartu) a najlepšie na koniec. Juggernaut. Konečne. Je to akčná nálož, síce nie až taká, ako napr. Masky s Hobgoblinom alebo Utrpení s Lizardom, ale ešte aj v roku 2020 ide o slušnú nakladačku plnú akciu, dosť mi pripomínala „nekonečné“ akčné finále z Terminátora 2.
  • Delphín
    Perfektní retro příběhy se Spideym v hlavní roli. Ať už se pavouk setkává s Vulturem, Black Cat nebo Foolkillerem, všechno se to četlo opravdu výborně za podpory úžasné kreslířské práce Johna Romity Jr. Poslední dva sešity právě s Juggernautem mi ale bohužel moc nesedli...
  • hroubek
    Poctivé retro. Roger Stern byl Spideyho velký fanda a přistupoval k jeho příběhům s respektem a taky tím, že chce něco předvést a dokázat. To se mu zde povedlo. Jeho příběhy mají šmrnc a neztratily kouzlo ani po letech. Velkou zásluhu na tom taky má skvělá kresba od Johna Romity Jr., který si zde začal pilovat svůj styl. Samotné příběhy nejsou přelomové, ale takové sešity s Black Cat nebo Juggernautem stojí za to. Je to fajn komiks, který mě sedl.
  • Dinik
    Perfektni klasicky Spidey, doplneni dalsich sesitu do obdobi, ktere tady kdysi pokryl Semic, takze parada.
  • louza
    Při pohledu do zpětného zrcátka lehké vystřízlivění. Tenhle komiks byl v sešitech Semicu kult a stále je hodně fajn i když se jedná vlastně jen o dva poslední sešity z knihy. Jako celek kniha ale vyzní spíš tak nějak normálně dobře. Nikoli však kulervoucně. Spider-Man řeší problémy s kolegou na univerzitě, s černou kočkou, s nezastavitelným týpkem, který chodí jen rovně...atd. Je to příjemné retro, které už je ale dnes překonané. I když Roger Stern nebyl žádné Bčko, tak třeba ani svého nástupce Michelinea z dnešního pohledu netrumfne. I tak se tu najde pár fakt pozitivních chvil. Smekám před kresbou Romity jr. jehož výkon se tady místy přibližuje k nedostižnému Buscemovi. Ve srovnání s příšernou karikaturou ve dvacet let mladším Straczynskiho runu je tohle kresebně nebe a dudy. Dnes už známe lepší komiksy, ale stejně si tohle vždycky rád přečtu.
10169
Četl/a (48)
2scha, Al0f0k, anfrene, Bary02, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, CJFlip, conan114, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Dejweez26, Delphín, disclose, Doppelganger, electricfret, Final, GavlaDan, hroubek, Hugin, Ivan Kucera, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Keno, lantan1, LookAss, martin28, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, NextOne, noovakpetr, Ozymandias, Sagikkun, simonator, Spike, trudoš, TZcomics, Václav Mikula, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(144)
2scha, 81splinter, Abe, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, anfrene, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Bary02, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, conan114, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, electricfret, Erich, erik, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, Hugin, hugosnowden, Idy, invape, Ivan Kucera, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, Knuckless, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, Nightmare, noovakpetr, nx, Olesh, Onkel 1928, oru, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, psramek, PumpingArrow, Radkos, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, seneke, simonator, Skot, sleepless, Spike, štěpin_8, StressCZ, tacmud, Ter, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
10milda, Blackthunder, deadpool, delsemela, hahahoho, Madao