Připravte se na obrovskou sílu, kterou s sebou nese Colossus. Senzační mladík s ocelovou kůží a srdcem ze zlata, takový je Petr Rasputin, kovový ranař a člen slavných X-Menů.

Chcete si zahrát malou hru? Jeden z největších Petrových nepřátel, dětinský zabiják Arcade, se vrátil, a znovu kovového titána mučí. Povolí Colossus pod jeho náporem? Přidejte se k nám a společně prozkoumáme jedny z nejznámějších příběhů sovětského mutantského kolosu vybrané napříč jeho desítky let trvající historií.

Obsahuje příběhy:
Colossusova zkouška
Kořist, která zabíjí
První kroky Petra Rasputina

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý druhý týden.

Obsahuje sešity sérií Uncanny X-Men (Vol. 1) #122-124, Colossus #1 a X-Men Origins: Colossus


Scénář
John Byrne, Chris Claremont, Ben Raab, Christopher Yost (Chris)
Art
John Byrne, Trevor Hairsine, Bryan Hitch
Ink
Terry Austin, Kris Justice, Paul Neary
Barvy
Val Staples, Glynis Wein Oliverová (Wein), Jason Wright
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král, Alena Mikulíková
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
564 g
Stran
144
Cena
249 Kč
Originál
Uncanny X-Men: The Trial of Colossus (Marvel Comics, 1979, 1997, 2008)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.7.2022 07:57Nejmocnější hrdinové Marvelu #108: Colossus
    Svalnatého sovietskeho obra s dobrým srdcom vytvorili v 70. rokoch 20. storočia. Mal byť pre X-Menov to, čo Hulk pre Avengers a Thing pre F4. Čakal som skvelú jazdu a napokon som sa dočkal priemeru. Klasický NHM so všetkým dobrým, ale tentokrát predsa len skôr najmä zlým, čo k tomu patrí. Pozostáva z komiksov, ktoré spolu navzájom nesúvisia. Sú prítomné príbehy z rôznych desaťročí od rôznych scenáristov, ako tiež ilustrátorov, pričom toto všetko nám má ucelene predstaviť menej známu postavu. Avšak to, že prítomných je tak veľa ilustrátorov, scenáristov a útržkov z rôznych dôb, má za následok akurát to, že je všetko vytrhnuté z kontextu. Komiksová antológia adekvátnym spôsobom nedokáže patrične vyzdvihnúť hlavné plusy Petra Rasputina. Nehovoriac o tom, že prvých 50. stranách vôbec nie je o ňom (!), ale skôr o Wolverineovi, Storm, Cylopsovi alebo Lukeovi Cageovi. Najlepšie sú záverečné První roky Petra Rasputina. U nás zatiaľ neznámy Angličan Trevor Fairsine parádne nakreslil solídny scenár Chrisa Yosta (Superior Spider-Man, Válečné jizvy). Pojednáva o Colossusových počiatkoch v Sovietskom zväze a o tom, ako bol naverbovaný do amerických X-Menov; zaujímavé je, že koniec je vlastne skôr začiatkom. Predchádzajúce príbehy sú alebo staré a naivné alebo nové, ale prázdne, len akčná kvázi bombastická výplň bez duše. Vo filmoch X-Men a Deadpool ma postava bavila viac.
  • Moon
    Poslední díly NHM jsou jak na houpačce co se týče kvality, ale začalo to pomalinku stoupat, aby to nečekaně spadlo na dno.
    Pokud by NHM o Colossusovi bylo celé jako je poslední sešit, který je parádní tak bych neměl problém. Nicméně První tři sešity jsou naprosto trapné retro s snad tím nejhorším záporákem v dějinách marvelu, s pitomoučkým dějem a postavami. Čtvrtý sešit (znatelně novější) je o malino lepší, nicméně pořád skoro to samé jako první tři, zase s tím samým hrozným záporákem. Rozhodně to patří mezi to horší v celé sérii NHM
  • Carnage
    Jako představovačka Colossuse funguje komiks jak to u většiny NHM bývá skvěle. Máme tu 3 starší čísla který nám nastíní hrdinův charakter a jeho pochyby o tom působit v Xavierovo týmu. (Proletář mě stejně rozesmál) Čtvrtý sešit mi přišel celkem vytržený z kontextu a byl tam dodaný hlavně proto že se vrací Arcade a celkem odkazoval na ty první tři starý sešity ale mohl klidně pokračovat dál a nebýt tam jen tak do počtu. Pátý sešit je už moderna která nám ukáže Origin postavy a Xavieorovo první setkání s Piotrem. Neoslní ani nezklame, jako představovačka funguje dobře.
  • hroubek
    Jako proč ne. S NHM je to v posledních dílech jako na houpačce. Střídají se lehce nadprůměrné komiksy s těmi průměrnějšími. Nikdy se nejedná o velkou pecku ale na druhou stranu nikdy se nejedná o kapitální průšvih. Colossus patří k těm průměrnějším. Nenadchne, neurazí a my dostaneme to co máme dostat. Komiks má tři příběhy a každý je jinak stylisticky a vypravěčsky udělaný. Díky tomu je to dost pestré. Nicméně po příběhové stránce to trochu kulhá. Z mé strany jde o slušný komiks, přesto nic více.