New York je vzhůru nohama! Po celém městě dochází k nevysvětlitelným útokům neživých předmětů, posedlých démonickými silami. Ale věřte nevěřte, není to ten největší problém, který musí Spider-Man zrovna řešit! Hobgoblin dožene Harryho Osborna na hranu šílenství a Green Goblin znovu ožívá. Najde Spider-Man způsob, jak ochránit svého nejlepšího přítele a zamezit nadcházející válce Goblinů?

Obsahuje příběh:
Inferno

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Amazing Spider-Man (Vol. 1) #310-314, Spectacular Spider-Man (Vol. 1) #146 a Web of Spider-Man (Vol. 1) #47


Scénář
Gerry Conway, David Michelinie
Art
Sal Buscema, Todd McFarlane, Alex Saviuk
Ink
Terry Fitzgerald, Todd McFarlane, Keith Williams
Barvy
Janice Cohen, Bob Sharen, Evelyn Stein, John A Wilcox
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Changer the Elder, Alena Mikulíková, Petr Novotný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
639 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Inferno (Marvel Comics, 1988, 1989)
  • martin28
    Další průměr v tomto "nadprůměrném" kompletu. Achjo. Z celé knihy "ušel" jen příběh s oběma gobliny. Tyhle komplety maj za úkol především vytřískat z lidí prachy. Vybere se pár kultovních příběhů a zbytek je jen omáčka. 45%
  • Moon
    Inferno, o které tu zas tak moc nejde. Tento event se rozvíjel hlavně v jiných sériích s jinými hrdiny. Hlavní dějová linka této knihy není vůbec zlá, ale je zdržovaná konflikty s různými spideyho záporáky, kteří tu hrají vedlejší role. Tyto střety jsou krátké a většinou nic neříkající a tak trochu sráží jinak celkem dobrý zážitek.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš27.7.2021 07:19Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    „Jediný klíč, který potřebuju, je klíč k tvému srdci.“ – „Ten už máš, Tygře.“ Bol by to skvelý komiks. Ale nie je. No nie je ani zlý. Jeho hlavný problém je v tom, že nás otravuje s Mysteriom, Lizardom, Batmanom (pardon Killerom Shrikeom) a Tinkererom (ktorého poznáme zo semic-slovarťáckej deväťdesiatkovej série, ako i z jej zlomkovej reedície Spider-Man: Počátek). Ich strety s naším milovaným Stenolezom však jednak nie sú ničím výnimočné a jednak nesúvisia s hlavným dejom. Dobrou správou je, že tým je psychologicky zručne vystavaná linka s Petrovým dobrým kamarátom Harrym Osbornom. Harry sa vždy snažil žiť dobrý život, ale bohužiaľ zdedil hriechy svojho šialeného otca Normana alias Green Goblina. Vždy proti tomu bojoval, ale nie vždy sa mu to darilo a konkrétne v tomto prípade fajnovo prichádza o zdravý rozum. V Inferne je prinútený stať sa novým Goblinom, aby sa postavil legendárnemu otcovmu nasledovníkovi - Hobgoblinovi (v SK preklade občas Mátoha). To je môj miláčik a patrí mu aj obálka. Tá je ale trochu zavádzajúca, keďže Inferno okrem Spider-Mana, Hobgoblin a nového Goblina obsahuje tiež príbehy, ktoré s touto svätou trojicou nijako nesúvisia. Ťažko sa o tom hovorí bez spoilerov a ono je to celé takým divným spôsobom mierne prepletené, ale kebyže to mám robiť ja, tak žiadne Inferno neurobím, ale urobil by som napríklad Spider-Man: Prokletí otce a pojednávalo by iba o Harrym a tieňoch temnej minulosti, ktoré sa po ňom (a jeho rodine a priateľoch) načahujú. Montovať do toho oživené predmety (rúry, schodisko, budovy... wtf???), nepovažujem za dobrý nápad. Ak si chcete Hobgoblina naplno vychutnať, siahnite radšej po semic-slovarťáckom Záhadnom Spider-Manovi, prípadne po Spider-Man: Hobgoblin. Kladne vnímam kresbu Todda McFarlanea (spider-manovky Úhel pohledu, Utrpení, Zrození Venoma, Masky atď.). Priemerný kus, určite by som ho nezaradil medzi TOP 10 z KVS. Všimol som si viacero chýb (nechce byť ironický, ale je úžasné, že podľa záverečných bonusov bol Chris Claremont scenáristom série o X-Menoch v rokoch 2075 – 1991). Inferno čisto teoreticky nadväzuje na KVS - Spider-Man: Únos Mary Jane, ale osobne s ním mám zlé skúsenosti a ak to nechcete riskovať, tak vedzte, že Inferno sa dá celkom v pohode čítať aj bez znalosti spomínaného titulu.
  • Delphín
    Máme tu kvalitní pokračování dílu ,,KVS #24 - Únos Mary Jane“. I když, autorovi tu začíná docházet dech. Neprojevuje se to ale po všech stránkách. Postavy v civilním životu jsou psány senzačně a mají tu dostatek prostoru. Ale boj s Mysteriem? Tragédie. Souboj Goblinů, na nějž láká samotná obálka? Taky docela bída. Navíc mi připadalo, že sám autor má v hlavě tolik nápadů, že je ani nestíhá zrealizovat. Komiks tak místy působí zbytečně zmateně a obsahuje pár nevyřešených událostí nebo logických nesrovnalostí.
    Sečteno – podtrženo: tento komiks není nijak špatné dílo, docela mě bavil, ale nemohu si pomoci, že oproti jiným příběhům, které tu se Spider-Manem vyšly je, toto kvalitní průměr, jehož kvalitu dostatečně zvedá závěrečný vánoční sešit, nebo pasáže, kde je Peter a jeho okolí v civilu. Jak akce s pavoukem kolísala, mimo oblek to bylo furt kvalitní čtivo. 4* ale s pořádně odřenýma ušima!

  • trudoš
    trudoš editor21.10.2020 20:50Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Spider-Manův komiksový výběr je takřka v polovině a už se začíná cyklit v otiskování různých řad. Ne, že by neměly něco do sebe, ale trochu postrádám původní myšlenku - představit baboukovy nejdůležitější chvíle. Což o to, Inferno jako takové má perfektní základ, jenže ten se rozvíjí v úplně jiné sérii s úplně jinými hrdiny a aby člověk pochopil smysl toho všeho, rozhodně by na to nestačilo jedno stosedmdesátistránkové album. Když ovšem člověk přijme fakt, že má před sebou sedmero sešitů pokračující řady a nerozčiluje se nad tím, že některé otázky zůstanou nezodpovězeny, není to po scenáristické stránce zas až tak zlé. Jen, že už to všechno známe a častokrát lépe zpracované - Peter Parker nemá peníze, Mary Jane má strach o jeho život a panoptikum starých zločinců se vrací stále dokola, jako na obrtlíku. Démonní strašidlování napříč městem je fajn, ale tvoří jen kulisu vyprávění, než že by do něj aktivně zasahovalo. Kromě dílčích sekvencí, je to jinak jedna velká nedořešená záležitost.
  • hroubek
    Tento komiks mi udělal radost a zároveň mě docela dost naštval. Nejdříve k té pozitivní částí. Tento komiks navazuje na číslo 24., takže když tyto dva komiksy budete číst po sobě, tak dostanete pěkný příběh. A teď k tomu horšímu. Pokud se těšíte na titulní Inferno, tak Vás čeká velké zklamání. Je to dost ironické, jelikož ve vysvětlivkách na konci komiksu se dočtete, že to hlavní a důležité přijde až o dva sešity později. Proč to vydavatel, takhle vydal je mi záhadou, a je to taková menší podpásovka. Jinak příběhy jsou slušný a zábavný, a v rámci Spideyho série představují lehký nadprůměr.
  • komiksák007
    Jako bavilo mě to, ale těch chyb bylo tentokrát fakt víc... A jak Milo píše, jsou tam fakt divný skoky, jako by se scenáristi těch různých SM řad, kterýma se to prolíná, špatně domluvili.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.10.2020 21:16Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Nedá mi to.. poslední doplnění: Žralok/jeroným mě napadl taky, jako vrchol absurdity z Inferna, který jsem nepobral, ohledně balonu zas Krotitelé duchů. Celkově i návaznost jednotlivých sešitu byla hodně špatná... Jakoby jeden sesit v přechodu chyběl, nebo půl... Nebýt MekFerlena, tak je kniha možná za 2*. Dobrý, už končím... 3*, diky.
  • louza
    Kniha hodně svázaná s Inferno eventem z X-Manů začíná sice z lehka a Micheline jede v prvním sešitě svou obvykle skvělou lidskou notu s bezvadným zaintegrováním letitého Spideyho záporáka. Leč bohužel situace se rapidně obrací ve druhém sešitě. Nejde jen o to, že Micheline ztrácí dech a po(s)tupně degraduje do šablon Mysterio se vrací. Zase. Hobgoblin se vrací. Zase. Harry si vzpomíná na odkaz svého otce a stává se Zeleným skřetem. Zase. Connors se mění v Lizzarda. Zase. Jde i o to, že démonické hrátky postupně vystupují z pozadí, aby vygradovaly do značně bizarní sekvence událostí korunované létajícími žraloky nepříjemně připomínající Jeronýma Moucherota a souboj s obřím nafukovacím Spider Manem. A to rozhodně není Spidey jakého mám rád. Přitom poslední sešit vše vrací do správných kolejí (zase) a pěkně rozvíjí linii se zhrzeným ctitelem MJ. Nebýt záslužné práce McFarlanea díky níž se dá na komiks aspoň dobře koukat, byla by ta kniha skoro k ničemu. Je s podivem, že se Marvel nepoučil už tady, že eventy nikdy nepřináší nic dobrého.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.10.2020 01:08Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    ehm, malinký dodatek: v 311 spidey řeší jedno morální dilema ohledně smrti, a to je zpracovaný jak špatně sestříhanej film, tudíž takové zpracování ani nemůže vyvolat žádné emoce, pokud to tedy bylo cílem... a později bohužel hlavní téma knihy, démonské inferno a zejména jeho prvky, vypadá směšně...
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš6.10.2020 16:26Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Obálka mě nalákala na Hobgoblina, ale opět se jedná o zavádějící obálku a název knihy. Inferno běží řekněme na pozadí nebo jako doplňující prvek, které v podstatě SPOILER (asi) vůbec nesouvisí s žádným Goblinem. Já bláhově myslel, že ano. Co se týče jednotlivých sešitů, tak 310 je příběh o "Ťuhýkovi" (na první straně jsem myslel, že na mě vyskočil blonďatý batman), jenž by se pro mnohé mohl stát předmětem zájmu po přečtení úvodních odstavců. Za předpokladů, že je zajímá přírodní bizár - já osobně o něm již nějaký dokument viděl. Sešit 311 je příběh s Mysteriem, na jehož konci započne konečně příběh s Gobliny (kteří tedy nemají ani jeden gobliní sílu, ale jsou odolní vůči bombám a tak :)), který následuje skrz PP SM 146, W SM 47 k sešitu 312 ... a to je vše. 313 je s Lizardem a 314 je Vánoční příběh. No, asi jsem čekal něco jiného, tohle je klasický průměrný spiderman, který ani moc neoplývá humorem (obzvlášť v čísle 310 je křečovitý: "nech mě hádat: je to laserový kánon pro měďu béďu, že jo?"), částečně se zde prolínají klasické problémy spidermana, teta May, prachy, bydlení, práce, škola.... v úvodu čísla PP SM 146 spidey básní jak je zažil super den, ale čeká co se zvrtne, páč je pesimista, to je taková spajdy klasika. Za mě je největší plus kresba McFarlena, kterou mám rád (zejména sešity 312-314 + obálka 314 je super :)), příběhově průměr a co se týče inferna na pozadí, tak podobný prolínající se velké události nemám v oblibě, vadilo mi to... a vysvětlení? ve dvou větách s odkazem na x-meny a závěrečný dodatek, který je tak přeplácaný jmény autorů, postav a komiksů, že snad ani nemá smysl ho číst...

    hnidopich:
    CHYBY:
    číslo 310 má na úvodní straně uvedené jako scénáristu: Roger Stern, ilustrace: JR jr. a Jim Moosey, lettering: Joe Rosen, barvy: Bob Sharen, redaktor: Tom DeFalco a kápo: John Shooter - a teď, jak to je? protože kresba vypadá Mekferlenovsky, ale je jiná, což je i v posledním sešitě - to by mohlo být způsobeno jiným inkerem, každopádně tady se nepovedly ruce postav a v dalších číslech Mekferlenovi ano, netuším....
    prohozené bubliny: např. číslo 311, první panel na následující straně po tom, co v baru PP sejme nespokojeného herce, tak se prohodí bubliny MJ a PP
    překlad: např. číslo 311, poslední strana: "chlapcovi nic není. ..." - chlapec/chlapci, ale jak jsem zjistil, tak i výraz "chlapcovi" je možný, avšak nikdy jsem to neslyšel...
    závěr text: Chris Claremont (velie vlivným a populárním scénaristou, který byl bez přestávky scénaristou Uncanny X-men od roku 2075 do roku 1991)
    - tomu říkám brutální vorkoholismus v rácmi časového paradoxu...

    POSTŘEHY:
    PP(spectacular) SM 146: Joe Robinson? Myslím, že jsem nikdy neslyšel ani nečetl, že by Robert "Robbie" Robertson byl "Joe Robinson", oslovují ho tak celou knihu, což je tady a pak v poslední čísle, ale to je možná pouze má neznalost
    Spider 313: auto rodiny Lizarda RZ: ASM 313 - odkaz na dané číslo

    nejlepší (nechtěný) vtip:
    číslo 313
    syn Lizarda na spideyho: Ne! Je to můj táta" N-neubližuj mu!
    Lizard: Díky, chlapče! Za tohle tě zabiju rychle! A teď pojď...
    :))))
    a 314: obtloustlý nerudný stěhovák s cigárem má kšiltovku s nápisem: "tell someone, who cares" :)

    BONUS:
    McFarlane a Felix the Cat:
    úvodní strana sešitů 312,313,314 :)
    sešit 314: krabička s domácími makronky od zachráněné báby
    sešit 312: kouř u Mysteria (tohle fakt doporučuju, jak najít Walda, najděte Felixe ;) nápověda: hned první objevení Mysteria + následující strana jména "Mike" a "Linda")

    dal jsem si po delší době na čtení spidey komplet knihu a toliko k mému důkladnému rozboru, 3*
29131
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum15.11.2020 22:48Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    lantan1: Tak to by si hodit do gůglu mohli. Už to Louise je mohlo trknout. (Já gůglil Simonse a pak tu ženskou nenašel.)
    Claremont je machr, no. A ještě hodně dlouho bude. Byl.
  • lantan1
    SlouzimStarymPsum: to by mela byt: http://en.wikipedia.org/wiki/Louise_Simonson
  • lantan1
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum15.11.2020 20:05Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    lantan1: A není to tohle stvoření? http://marvelcinematicuniverse.fandom.com/wiki/Dalton_Simons
  • lantan1
    Mně spíš zarazilo, že s Louise Simonsonové udělali v doslovu chlapa :( Jinak těch chybek je v posledních číslech KVSM čím dál tím více...
  • trudoš
    trudoš editor15.10.2020 08:54Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    to Milo_Harwey: No, on je to podle všeho Joseph "Robbie" Robertson http://marvel.fandom.com/wiki/Joseph_Robertson_(Earth-616) takže Joe je v pořádku.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.10.2020 16:15Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    SSP: ano.. aby mohl pokračovat, když neudělal, tak musí koupit... Ale mám dojem, že to pak prohodili , což je ta chyba. ;)

    Je fakt, že koupě obojího se taky nevylučuje, třeba to jen na začátku hned nezmínili, aby nebyl za uplnyho kretena... :D tahle cesta ho opravňuje kandidovat za jakoukoliv stranu do kterékoliv funkce... :)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.10.2020 16:05Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Milo_Harwey: I to do sebe zapadá. Diplom (maturita apod.) se nekupuje. Tak si ho kvůli nedodělání školy běžnou cestou musel koupit, aby mohl pokračovat dál.
    Jestli se mění to koupení diplomu, nejdřív na střední, pak na vejšce, tak to může být chyba, jasně. Ale taky to může znamenat, že si koupil obojí. Není on v nějaké české politicke partaji? :-D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.10.2020 16:00Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    SSP: mám dojem, že tam říkali, že nedokoncil střední , k níž si diplom koupil a pak studoval normal výšku, což se na konci změnilo... Ale teď nechci kecat. Nemám to před sebou ;)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum7.10.2020 15:51Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    louza: Nedodělat střední a koupit si diplom se nejen nevylučuje, ale dokonce podporuje. Nedodělal střední, tak si koupil diplom. Normálně se nekupuje, kupuje se tehdy, když se chce přeskočit běžná cesta k jeho získání.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.10.2020 11:52Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Louza - jo a díky, ze jsi ten můj elaborát přečetl :D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš7.10.2020 11:51Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Louza - dr.swanna jsem si také všiml, v duchu jsem si "cože? 🙄" A pokračoval dál...
    Jmenoval jsem pouze pár příkladů, bohužel chyb je tam víc. Je patrné , že komplety šíjí horkou jehlou... Málokdy se stane, že je číslo bez výrazných chyb, někdy je to celkem rušivé, protože se nechtěně podvědomě trochu zaměříš na jejich vyhledávání ;)
  • louza
    Milo : Nejsi hnidopich. Chceš za své peníze přiměřeně odvedenou práci, to není nic špatného.

    Těch chyb je tam mnohem víc. Od kriticky faktických, jako že dr.Swann v prvním sešitě tvrdí, že nedostudoval střední školu, přitom z dalšího děje vyplývá, že si koupil univerzitní diplom. Už zmíněné pochroumané credits prvního sešitu (Todd Mcfarlane je penciler a rozhodně ne Romita Jr. - to je vidět na první pohled). A pak menší chybky jako překlep ve slově akvárkohlav a další... Důslednější redakce by fakt prospěla.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš5.10.2020 16:15Komiksový výběr Spider-Man #028: Inferno
    Obálka mě hodně nalákala... :)
Četl/a (34)
2scha, Al0f0k, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, dajik, Deckard, Delphín, Doppelganger, GavlaDan, hroubek, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, JORDY, lantan1, LookAss, martin28, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Moon, Sagikkun, Sajmon, Spike, trudoš, valkys, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(132)
2scha, 81splinter, Abe, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, ConanVJ, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, Erich, fifas, filemon, Filip123, Final, Fox01, GavlaDan, Glumal, hlavathor, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Kareru, kendor007, Keno, komiksák007, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, Lobok257, LookAss, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, Maty48, me, meffis, Mercurio, merhyx, michaldca, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, NextOne, nx, Olesh, opytz, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, psramek, PumpingArrow, raenius, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Skot, sleepless, smazenapikantniskeble, Spike, štěpin_8, StressCZ, tacmud, Tomasino79, tomntp, trudoš, Tyfus, valkys, VanTom, vita, vranakx, VskPrzk, VvV, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (6)
Blackthunder, deadpool, delsemela, hahahoho, Nightmare, Radkos
Shání (2)
JaroKakashi, Nightmare