Kdo byla naše první hokejová hvězda? Který český hokejista vyhrál tenisový Wimbledon? Proč skončili mistři světa z roku 1947 ve vězení? Kteří hráči si na protest proti sovětské okupaci zalepili rudé hvězdy na dresu? Kdo byl první český hráč v NHL? A trenér? Kolik našich hráčů muselo emigrovat do zahraničí? Který český hokejista byl spoluhráčem Wayna Gretzkyho a který český brankář ho rozplakal?
Kniha Hrdinové 2: Největší příběhy českého hokeje je pokračováním publikace věnované historii české kopané. Náš záměr zůstává stejný. Chceme s nejslavnějšími okamžiky a příběhy seznámit nejmladší generaci milovníků tohoto sportu a zároveň jeho významné momenty připomenout těm, kteří je s našimi hokejisty prožívali. Znovu je nadchnout pro osudy těch nejslavnějších, pro jejich talent a vítězství i prohry. Kdo byl první český vítěz Stanley cupu? Který náš hráč se stal nejvíckrát mistrem světa? Kteří naši hráči dokázali vyhrát ceněná vítězství v NHL, na MS a olympijských hrách? A jak se jmenoval útočník, který kouřil cigarety mezi třetinami svých zápasů za Vancouver?
Chceme čtenářům nabídnout to nejlepší z naší hokejové historie i současnosti. Vzniká bohatě ilustrovaná kniha s několika komiksovými příběhy, tvořená našimi nejslavnějšími hokejovými osobnostmi a událostmi. Naší snahou je představit hokej jako součást našeho života, na kterou můžeme být pyšní a zároveň k ní přistupovat kriticky. Čeští hokejisté patří dlouhodobě do úzké skupiny nejúspěšnějších hráčů světových týmů a naši pozornost si bezesporu zaslouží. Víte, kterému hráči se přezdívalo „Kapřík“? A jak tvrdě pálí „Guma“? Kdo byla slavná kladenská dvojčata? Vybavíte si hráče proslulé vsetínské generace? Nebo to, který hráč reprezentoval Kanadu i Českou republiku? Příběh českého hokeje vyprávíme od jeho počátků na začátku 20. století.

Obsahuje komiksy:
Sedm mušketýrů
Vzestup a pád LTC
Ze Štvanice do Jáchymova
4:3
Kanadský zázrak
Sen o NHL
Nagano
Hlína
Dominátor
68


Scénář
Ondřej Fuczik
Art
Vojtěch Šeda
Publicistika
Ondřej Fuczik
Redakce
David Dvořák, Jiří Holeček, Hana Janišová, Zuzana Leštinová, Dita Reichová, Markéta Stinglová, Patrik Svoboda, Robert Záruba, Ondřej Zátka
Žánry
historický, sportovní, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-906930-5-0 (Yinachi)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
232 x 330 mm
Tisk
barevný
Stran
264
Cena
590 Kč